To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hahalove
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-10-25

PostSubject: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Mon Jun 27, 2016 12:53 pm

Bha, aku mauk tu line yang okay. Aku strees tuh line nya slow jak
mauk surf internet slow sekali bha.
kau tahu kah man satu jak okay ?
kau kasi tahu bha.
Benarkah Xpax tu coverage okay?
Back to top Go down
leesummer
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2012-11-04

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Mon Jun 27, 2016 12:59 pm

kau juga kah ?haha
sama jugak ni. Bila aku ke kundasang terus line handphone aku jadi E
geram jugak tuh , terus keluar bandar jak baru ada nih. sik aku
Back to top Go down
kabilanboy
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-09-11

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Mon Jun 27, 2016 1:03 pm

Kau pakai apa jak sebelum ni?
Kau pakai tu Xpax sana.


Last edited by kabilanboy on Wed Jun 29, 2016 9:51 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
morningbird
Prebet
Prebet


Number of posts : 19
Registration date : 2013-11-18

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Mon Jun 27, 2016 3:34 pm

bha, diurang juak cakap bagus haha.
Aku kasi tuh sama bapak ku dia cakap line xpax ni bagus sebab dia sukak tu masuk hutan.
Kau tahu kah Waze dia tidak ada caj internet ?haha


Last edited by morningbird on Wed Jun 29, 2016 9:48 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
tempoyak
Prebet
Prebet


Number of posts : 15
Registration date : 2013-12-13

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Mon Jun 27, 2016 3:37 pm

Bha, aku jugak ni pakai yang ini.
Sebulan tuh aku pakai. Aku selalu ulang alik KL to Sabah coverage okay jak.
aunty aku jugak surf pakai handphone aku jak tuh .
Back to top Go down
hahalove
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-10-25

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Tue Jun 28, 2016 12:51 pm

tempoyak wrote:
Bha, aku jugak ni pakai yang ini.
Sebulan tuh aku pakai. Aku selalu ulang alik KL to Sabah coverage okay jak.
aunty aku jugak surf pakai handphone aku jak tuh .

Iyaka kah tu?
bagus bha xpax ni. Macam kau buleh buat tuh.
Aku suka tuh internet burung hantu setiap 2am sampai 7am tuh bha. enjoy jak high speed internet dia kasi tu.
Kau pakai yang amna jak tu?
aku mauk pakai yang size L ni bha RM38 jak.
Back to top Go down
morningbird
Prebet
Prebet


Number of posts : 19
Registration date : 2013-11-18

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Tue Jun 28, 2016 1:01 pm

Ohh dia juak tu kah pakai size L aku rasa.
Kau tahu kan di sabah ni line nya jugak susah lagi mahu surf internet.
Murah jak tu Rm38 sebulan dapat 4gb bha.
Disini semauanya memrlukan coverage yang kukuh.
Aku suka tu interent burung hantu tu. enjoy bha
Back to top Go down
kabilanboy
Prebet
Prebet


Number of posts : 7
Registration date : 2012-09-11

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Tue Jun 28, 2016 1:04 pm

Aku pakai xpax juak ni. okay jak tu line nya.
Kauambil jak tu yang sebulan size XL RM48 5Gb jak.
Tapi kalau kau mauk 4GB juak ada tapi murah sikit bha hanya RM38 jak tu .
Bagus bha ada carry forward internet yang kau tida sempat pakai tuh.
kau coba dulu Very Happy


Last edited by kabilanboy on Wed Jun 29, 2016 9:45 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
leesummer
Prebet
Prebet


Number of posts : 5
Registration date : 2012-11-04

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Tue Jun 28, 2016 1:06 pm


Brapa jak tu?
Aku pakai yang line bagus bha.
Aku surf di kampung okay juak.
Aku selalu bha calling2 mama aku di Sabah sebab aku tinggal di Kl hehe.
Kau tahu kah ada carry forward minimum 1gb kalo mcm aku nih 4gb.


Last edited by leesummer on Wed Jun 29, 2016 9:54 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
hahalove
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-10-25

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Tue Jun 28, 2016 1:09 pm


kalau kau guna xpax ni pasti kau enjoy sebab kau akan dapat high speed internet (burung hantu)
lepas ni kau tida perlu la cari bukit untuk cari line Razz
Back to top Go down
tempoyak
Prebet
Prebet


Number of posts : 15
Registration date : 2013-12-13

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Wed Jun 29, 2016 3:17 pm

wowww banyaknya benefits dia. hehe tida lah aku risau hutang tu.
ada kontrak apa apa kah ni kalau aku sign up ni?
Back to top Go down
kkhomeboy
Prebet
Prebet


Number of posts : 4
Registration date : 2014-04-15

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Wed Jun 29, 2016 5:56 pm

leesummer wrote:

Brapa jak tu?
Aku pakai yang line bagus bha.
Aku surf di kampung okay juak.
Aku selalu bha calling2 mama aku di Sabah sebab aku tinggal di Kl hehe.
Kau tahu kah ada carry forward minimum 1gb kalo mcm aku nih 4gb.

iya..lin xpax nih coverage kukuh. kl kk bagus bha. enjoy fesbuk utube di mana2. lgpun prepaid tida perlu risau hutang ujung bulan. bayar bha guna...RM38 udah cukup bha. aku carry forward banyak
Back to top Go down
hahalove
Prebet
Prebet


Number of posts : 22
Registration date : 2013-10-25

PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

tempoyak wrote:
wowww banyaknya benefits dia. hehe tida lah aku risau hutang tu.
ada kontrak apa apa kah ni kalau aku sign up ni?

Ehh kau jangan risau bha, bila bila masa jak tu kau buleh terminate. Kau enjoy jak dgn package kau ambil tu bha.
Eh kau raya di mana tahun ni?
Aku tida balik kampong bha hmm kerja.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?   Today at 11:55 am

Back to top Go down
 
Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: