To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 02, 2009 9:13 pm

hehe... ya mmg kena kontrollah ni... risau juga bah...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 02, 2009 10:13 pm

yang lecehnya , kalau berhadapan dengan orang perempuan ...dorang balik2 tengok perut bah , asal boroi sikit dorang bilang besar padahal tidakpun , mungkin dorang tiak suka tengok lelaki boroi , besar perut ..ha ha
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 02, 2009 10:17 pm

hehe... itulah yg leceh tu... semakin meningkat umur, perut semakin cenderung boroi, hahahahaaa...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Thu Dec 03, 2009 1:27 pm

kena kasi kurang makan nasi , kurangkan gula ..kurangkan makan yang berlemak , paling penting jangan makan nasi selepas jam 7 malam , siang makan nasi banyak tidak apa sebab ia akan jadi tenaga , banyak gerak peluh pun keluar , tapi malam kita tiada aktiviti dan pergerakan banyak , itu yang jadi lemak ..

lagi satu , jangan makan nasi berulamkan air ..kompom boroi [ sambil makan nasi minum air ] lepas mkan nasi rehat kejap baru minum air , sekadar ada bukan teguk habis satu jag
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Fri Dec 04, 2009 7:53 pm

aduinaaaa..... susa kalou begitu, masam samua yg sadap2 yg kana kasi kurang, sansara idup.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Fri Dec 04, 2009 10:04 pm

saya pun heran tuan PT ..memang dimana2 pun begitulah pantangannya , yang sedap2 ini yang selalunya jadi larangan atau dikurangkan jumlah pengambilan , masih ingat dahulu masa study di malaya , saya kena sakit kaki bengkak , kena tahan di hospital 3 minggu ..hari2 makan ayam , ikan , daging , sayuran , tiada pantang ..telan ja apa yang dihidang nurse ,

selepas keluar , tu sakit datang balik lagi teruk ..terus tu keluaraga angkat bawa saya jumpa seorang bomoh kampung , dia cuma guna umbut palas , dihancurkan dan dipupuk pada kaki ,[ mujngkin ada menteranya juga ] tapi pantangnya ya ampun ...segala ikan terutama yang gatal , segala sayur yang melata , segala binatang yang bertaring , segala sayur yang berbulu seperti rebung ..dan banyak lagi , tidak boleh makan selagi belum sembuh , tuhan ja tahu sengsara dalam hati , selera punya pasal saya curi2 makan juga , mana tahan makan benda yang sama tiap hari , tanpa lada ...[yang menjadi santapan wajib setiapkali makan ]

pantang , larangan makan ini kadang2 kena kaji juga ..samada ada kajian saintifik yang mengatakan ianya betul atau tidak , mungkin cuma ikut2an tradisi yang diwajibkan oleh generasi seterusnya ,
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Sat Dec 05, 2009 10:28 am

bumuh2 ni sabanarnya urang yg pintar2 juga bah...... diurang tau 'majuriti' panyakit berpunsa dr makanan, kalou buli dia mo suru kao lansung inda makan apa2, tp inda bulilah pula nt mati kebuluran...... jd diurang kasi kurang sikit, jan makan ini jan makan itu..... kalou kao pigi tanya huspital, duktur sendiri akan tarasa yg sakapan itu bumuh butul..... hihihihiiiii..... sabanarnya general sj baitu, kasi kurang lamak, daging, gula, garam, kolesterol, jan talampau banyak iodin masam sayur manis......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Sat Dec 05, 2009 11:58 am

hehe... ini serita mcm ngam sudah mao buka thread baru. Wink
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Sat Dec 05, 2009 12:51 pm

terpulang pada admin , kalau rasa ok ..buka thread baru utk topik ini pun bagus juga , saya tidak berani kasi mula ..sangat kurang ilmu saya pasal benda2 gini , setakat nasi tambah bikin semak bolehlah ..

saya pula mau belajar makan sayur dan makanan yang pahit2 , saya tengok itu bangsa OM suka betul makan sayur2 pahit , tu pucuk kepayas dorang makan macam makan ulam pucuk ubi ja , ada juga saya cuba2 tapi hampir2 termuntah saya , pahit tahap dewa geng ..keluar air mata ,

orang tua2 dulu , yang pahit2 ini macam tiada ja dorang makan , mungkin sebab itu badan dorang tahan ...antibodi pun kuat ,
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Sun Dec 06, 2009 12:36 am

hihihihiii..... marah si monkey trednya lari kumpas.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Sun Dec 06, 2009 7:46 am

tidak sengaja ..tiba2 lari sudah kompas dia , sabar ja ko monkey aaa .. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Mon Dec 07, 2009 11:39 am

mana sdh si monkey ni? monkeyyyyyyyy...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ugh, ugh..... tabatuk pula sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Mon Dec 07, 2009 7:02 pm

Kita tunggu si monkey kasi betul tu bearing kompas.... dia yang tau berapa darjah sudut bearing yang asal tu... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Tue Dec 08, 2009 12:05 am

antah mana sdh dia, pigi menumbak sawit mangkali.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Tue Dec 08, 2009 9:40 am

si monkey inda pandai menumbak sawit baitu... dia sibui mangkali........ Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Tue Dec 08, 2009 6:29 pm

hihihihiii jari dia alus sj tu jarang buat karaja yg kasar2...... kalou menumbak sawit, mangkali tejuntai dia inda dpt tarik itu tumbak.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 09, 2009 1:03 pm

si monkey dilanda kesibukan yang menyibuk mangkali ni ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 09, 2009 1:04 pm

ya, kesibukan yg disari.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 09, 2009 1:26 pm

betul , kita hari2 mencari kesibukan ..bila sudah jumpa pening sendiri , pandai komplen lagi tu , ha ha
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 09, 2009 1:32 pm

mimang tabiat kita begitu..... lapas tu kita merungut kunun sibuk.... hihihihiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Wed Dec 09, 2009 2:00 pm

tapi tuan , kalau tiada sibuk ..tiada kerja , tiada kerja tiada duit , tiada duit tiada makan , tiada makan tiada berporum ..macamana tu ?
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Mon Dec 28, 2009 12:07 pm

memang kamurang .......pandai lari topik...loose bearing..jan 'bearing' kamurang pun gitu sudah laa...
ni la bah ciri ciri masalah si yorut dlam thread dia pasal meeting berjam jam....

wakakaka..ni sala satu contoh la ni..wakakaka....senyum2 sa saturang bila pikir ooh..cuba check2 sepa yg tukang kasi lari topik tu.wakakaka...

naaah mataaaiiiii kena ulas balik ni...kapisan kara
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Mon Dec 28, 2009 2:01 pm

'bearing' kamiurang ikhlas bah , tegak lurus ja .... Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Mon Dec 28, 2009 6:02 pm

tapi tuan, klu "bearing" selalu tegak lurus pun nda bagus juga...kadang² mo kc bingkang bingkuk juga itu...hahaha... Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Mon Dec 28, 2009 7:44 pm

ya ya ..betul betulll , jalan sehala ja pun tidak bagus kan puan , sesekali mau juga tukar gear kasi laju baru ada ummphh Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...   Today at 1:49 pm

Back to top Go down
 
chatterz chatterz chatterz..the crazie monkey is here...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: New Members Introduction-
Jump to: