To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
drakl0r
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 26
Age : 27
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 12:41 am

Sia yg dulu sebenarnya mo masuk d ums..tapi tiada course yang sia mau.. tapi bapa sia ok ja.. dapat tawaran pigi semenanjung dia suruh juga pigi. 2 kali sudah sia tolak tawaran asrama penuh time tingkatan satu dan mrsm time tingkatan 4 abis sia mau juga sekolah di keningau...budak2 lagi gia time tu. Takut kana buli. hehe.

Bagi pendapat sia tidak salah anak2 pigi semenanjung untuk belajar..tapi mesti pandai jaga diri lah.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 8:53 am

bah...om bagus2 kau di sana samananjung mr. dark10r.

Ko tau ka dark10r, kalau orang tua (ibubapa) bilang bagus2 ko sana.. maksudnya bagus2 untuk semua hal...pakej sudah itu...hahaha..
sayapun selalu sakap sama anak saya begitu. kamarin dia call dari semananjung.. at the end of conversation saya bilang, "bagus baaagus ko sana."... Very Happy
Back to top Go down
drakl0r
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 26
Age : 27
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 1:28 pm

Bah..

Bapa sia pun selalu juga cakap macam tu sama sia... susah jg oh sini kalo tida pandai bawa diri... dalam course sia pun sia 1 org ja org dusun jadi selalu kana panggil pensyarah abis unik gia nama urang sabah kan..hehe.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 5:14 pm

drakl0r wrote:
Bah..

Bapa sia pun selalu juga cakap macam tu sama sia... susah jg oh sini kalo tida pandai bawa diri... dalam course sia pun sia 1 org ja org dusun jadi selalu kana panggil pensyarah abis unik gia nama urang sabah kan..hehe.

siapa gia nama ko sehingga ko rasa unik?? gintulu kah...? Very Happy
kasian ko 1 org saja dusun dalam course yang ko ambil.. course apa gia tu sampai ko 1 urang dusun saja dusun di situ? ba...harap2 ko berjaya dan membanggakan orang sabah dan orang dusun khasnya..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sun Mar 22, 2009 1:43 pm

masam anak baranak kamu pula sia tingu..... antah2 butul2 anak baranak, hihihihiiiii..... inda bah..... yg misti pandai jaga diri kalou di parantauan..... tau kanapa? sabap inda paya salalu, sakali sj kao buat hal, nah manangis sapanjang hayat...... paham2lah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
drakl0r
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 26
Age : 27
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sun Mar 22, 2009 2:41 pm

Yorut_orut wrote:
drakl0r wrote:
Bah..

Bapa sia pun selalu juga cakap macam tu sama sia... susah jg oh sini kalo tida pandai bawa diri... dalam course sia pun sia 1 org ja org dusun jadi selalu kana panggil pensyarah abis unik gia nama urang sabah kan..hehe.

siapa gia nama ko sehingga ko rasa unik?? gintulu kah...? Very Happy
kasian ko 1 org saja dusun dalam course yang ko ambil.. course apa gia tu sampai ko 1 urang dusun saja dusun di situ? ba...harap2 ko berjaya dan membanggakan orang sabah dan orang dusun khasnya..

Ya sia 1 org ja...tapi ada juga lah senior sia tahun kedua org dusun jg. Sia ambil course bioperubatan...mau jadi researcher lah kunun2..hehe
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sun Mar 22, 2009 3:11 pm

kalau anak2 yg bijak & sedar diri, mgkin tdk merisaukan ibubapalah, tp bg mereka yg kurang pendirian, mgkin kerana masih muda, itu yg bahaya...
Back to top Go down
annabella1302
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2009-03-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Tue Mar 24, 2009 5:28 pm

makin- makin lagi yang baru mengenal bandar...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Tue Mar 24, 2009 6:32 pm

ya, baru kanal bandar, nt sasat jalan oo..... kalou sialah, kalou anak masi kisil, sia inda kasi jalan pigi sikul sana samananjung, lain kali lapas form 5 barulah sia kasi jalan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Today at 5:50 am

Back to top Go down
 
anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: