To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Beli Barang Online Murah Dari China Dengan Selamat
by SchulzCube Today at 6:55 am

» Tips Cari Jodoh Muslim Online Anda Yang Terbaik
by SchulzCube Tue Jun 12, 2018 7:07 am

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Fri Jun 08, 2018 5:18 am

» Tips Dan Rahsia Dari Seorang Jutawan Homestay Malaysia
by SchulzCube Sat Jun 02, 2018 8:47 am

» Jana Keuntungan dgn Jual Semula Produk MRR
by xbest Mon May 28, 2018 6:32 pm

» Bagaimana Buat DUIT dgn Jual Semula Produk PLR?
by xbest Wed May 23, 2018 12:46 pm

» Tanam Kucai Melalui Ubi Kucai
by xbest Mon May 07, 2018 3:38 pm

» Bisnes Tudung Jana Untung RM15,000 Sebulan
by xbest Thu Apr 26, 2018 8:54 pm

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Fri Apr 13, 2018 3:30 pm

» Seminar Tajwid Luarbiasa 2018
by xbest Wed Mar 28, 2018 2:16 am

» Contoh Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan
by xbest Sun Mar 25, 2018 9:45 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Sun Dec 24, 2017 2:35 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2018
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar

Share | 
 

 anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
drakl0r
Prebet
Prebet
avatar

Male Number of posts : 26
Age : 29
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 12:41 am

Sia yg dulu sebenarnya mo masuk d ums..tapi tiada course yang sia mau.. tapi bapa sia ok ja.. dapat tawaran pigi semenanjung dia suruh juga pigi. 2 kali sudah sia tolak tawaran asrama penuh time tingkatan satu dan mrsm time tingkatan 4 abis sia mau juga sekolah di keningau...budak2 lagi gia time tu. Takut kana buli. hehe.

Bagi pendapat sia tidak salah anak2 pigi semenanjung untuk belajar..tapi mesti pandai jaga diri lah.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 8:53 am

bah...om bagus2 kau di sana samananjung mr. dark10r.

Ko tau ka dark10r, kalau orang tua (ibubapa) bilang bagus2 ko sana.. maksudnya bagus2 untuk semua hal...pakej sudah itu...hahaha..
sayapun selalu sakap sama anak saya begitu. kamarin dia call dari semananjung.. at the end of conversation saya bilang, "bagus baaagus ko sana."... Very Happy
Back to top Go down
drakl0r
Prebet
Prebet
avatar

Male Number of posts : 26
Age : 29
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 1:28 pm

Bah..

Bapa sia pun selalu juga cakap macam tu sama sia... susah jg oh sini kalo tida pandai bawa diri... dalam course sia pun sia 1 org ja org dusun jadi selalu kana panggil pensyarah abis unik gia nama urang sabah kan..hehe.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sat Mar 21, 2009 5:14 pm

drakl0r wrote:
Bah..

Bapa sia pun selalu juga cakap macam tu sama sia... susah jg oh sini kalo tida pandai bawa diri... dalam course sia pun sia 1 org ja org dusun jadi selalu kana panggil pensyarah abis unik gia nama urang sabah kan..hehe.

siapa gia nama ko sehingga ko rasa unik?? gintulu kah...? Very Happy
kasian ko 1 org saja dusun dalam course yang ko ambil.. course apa gia tu sampai ko 1 urang dusun saja dusun di situ? ba...harap2 ko berjaya dan membanggakan orang sabah dan orang dusun khasnya..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sun Mar 22, 2009 1:43 pm

masam anak baranak kamu pula sia tingu..... antah2 butul2 anak baranak, hihihihiiiii..... inda bah..... yg misti pandai jaga diri kalou di parantauan..... tau kanapa? sabap inda paya salalu, sakali sj kao buat hal, nah manangis sapanjang hayat...... paham2lah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
drakl0r
Prebet
Prebet
avatar

Male Number of posts : 26
Age : 29
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sun Mar 22, 2009 2:41 pm

Yorut_orut wrote:
drakl0r wrote:
Bah..

Bapa sia pun selalu juga cakap macam tu sama sia... susah jg oh sini kalo tida pandai bawa diri... dalam course sia pun sia 1 org ja org dusun jadi selalu kana panggil pensyarah abis unik gia nama urang sabah kan..hehe.

siapa gia nama ko sehingga ko rasa unik?? gintulu kah...? Very Happy
kasian ko 1 org saja dusun dalam course yang ko ambil.. course apa gia tu sampai ko 1 urang dusun saja dusun di situ? ba...harap2 ko berjaya dan membanggakan orang sabah dan orang dusun khasnya..

Ya sia 1 org ja...tapi ada juga lah senior sia tahun kedua org dusun jg. Sia ambil course bioperubatan...mau jadi researcher lah kunun2..hehe
Back to top Go down
niche
Special Rank
avatar

Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Sun Mar 22, 2009 3:11 pm

kalau anak2 yg bijak & sedar diri, mgkin tdk merisaukan ibubapalah, tp bg mereka yg kurang pendirian, mgkin kerana masih muda, itu yg bahaya...
Back to top Go down
annabella1302
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2009-03-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Tue Mar 24, 2009 5:28 pm

makin- makin lagi yang baru mengenal bandar...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   Tue Mar 24, 2009 6:32 pm

ya, baru kanal bandar, nt sasat jalan oo..... kalou sialah, kalou anak masi kisil, sia inda kasi jalan pigi sikul sana samananjung, lain kali lapas form 5 barulah sia kasi jalan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?   

Back to top Go down
 
anak dpt tawaran belajar ke semenanjung, kamu terimakah?
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Education-
Jump to: