To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Mimpi kah atau kenyataan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 06, 2010 11:53 pm

ko kasi share share sya gaman kalu dapat.... Razz
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Wed Jul 07, 2010 6:14 pm

pigilah tuan2 mengurik , ada tebuan sdh buat sarang sana rumah ...baru2 ni balik kampung , masa pigi kebun sempat singgah sana rumah lama , duiiii ...nasib baik sampat lari , ada tabuan ooo ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Wed Jul 07, 2010 8:29 pm

nah si gaman mo kasi takut2 sdh kita jan pigi mengurik.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Wed Jul 07, 2010 9:53 pm

sia paling benci kena sengat ba tuan , yg kana sengat dibadan ...mata jg yg bengkak , kena sengat badan , kapala juga yang sakit , dulu sia kana sengat tebuan masa gunting bunga , ngam2 kana di atas kapala yg pusar rambut , satu hari sia tidur ...sakit satu badan , habis panadul sia makan , pun tdk hilang sakit ..
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sat Jul 10, 2010 11:38 am

romeo wrote:
Ninik tua sia tiada sudah ba , lama sdh hai hai bye bye ...kalau tidak sia pun belajar tentang mimpi juga Very Happy

ada satu yang masih kekal..nda buleh 'hai hai bye bye..pikap tua si tarap.pasal itu saja kunu yg dia ada selain dari kebun gatah..itu pun entah2 gatah tua...bagus juga bah kalau ada yg tua tua ni....
lucu bah . kalau yg suda molohing butul ni.kadang2 kalau tlampau syiuk bercerita kadang2 pandai lari kumpas tu..mcm mama tua sa, bising2 pasal sirih dia kana makan kambing, tapi tiba2 bagi cadangan mo piara kambing..aiyar..

baru2 ni sa mimpi air banjir masuk ofis kami sampai tenggelam semua meja..kabut lagi tu air..bila sa tanya aki sa, dia bilang..ada penyakit yg pandai berjangkit tu...inda lama kami semua satu ofis kena selesma...merah mata.batuk2 pun ada..gara2 tenguk piala dunia...sama ada aki sa ckap btul2 atau sindir2 pasal dia kebisingan kazen2 sa tenguk bola...ahahaha..mataiiii

Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sat Jul 10, 2010 4:21 pm

bagus ramalan mimpi aki ko itu mem...ko kana baguru sama dia dan kungsi sama ILSF.... Smile
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sat Jul 10, 2010 9:04 pm

kao ada temimpi pikap tua sia jga ka monkey?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sun Jul 11, 2010 8:13 am

monkey wrote:
romeo wrote:
Ninik tua sia tiada sudah ba , lama sdh hai hai bye bye ...kalau tidak sia pun belajar tentang mimpi juga Very Happy

ada satu yang masih kekal..nda buleh 'hai hai bye bye..pikap tua si tarap.pasal itu saja kunu yg dia ada selain dari kebun gatah..itu pun entah2 gatah tua...bagus juga bah kalau ada yg tua tua ni....
lucu bah . kalau yg suda molohing butul ni.kadang2 kalau tlampau syiuk bercerita kadang2 pandai lari kumpas tu..mcm mama tua sa, bising2 pasal sirih dia kana makan kambing, tapi tiba2 bagi cadangan mo piara kambing..aiyar..

baru2 ni sa mimpi air banjir masuk ofis kami sampai tenggelam semua meja..kabut lagi tu air..bila sa tanya aki sa, dia bilang..ada penyakit yg pandai berjangkit tu...inda lama kami semua satu ofis kena selesma...merah mata.batuk2 pun ada..gara2 tenguk piala dunia...sama ada aki sa ckap btul2 atau sindir2 pasal dia kebisingan kazen2 sa tenguk bola...ahahaha..mataiiii


Padan muka si orut tesindir... Embarassed
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sun Jul 11, 2010 5:32 pm

bagus butul si monkey sindir2 urang...... baru sia tarasa sia begitu siuk beserita inda sadar diri......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sun Jul 11, 2010 8:34 pm

mangaku tua si tarap... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sun Jul 11, 2010 9:54 pm

si monkey bah, pandai sindir.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sun Jul 11, 2010 11:59 pm

lepas sindir dia sisir balik kasi lawa2 ... Very Happy
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jul 12, 2010 12:38 am

sya rasa rasa itu bukan tujuan si mem bah itu....dia suma kasi parumpamaan sija..dia kasi suntuh mangkali ko gaman...hhihihi Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jul 12, 2010 7:02 am

ya bah..si mangki inda menyindir baitu.. cuma kebetulan ada org sini yg terasa pasal dia ada ciri2 seperti yg dikatakan..kikikikh...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jul 12, 2010 3:58 pm

inda eh..... mimang menyindirlah dia tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 13, 2010 3:27 am

naaah....ko pujuk balik c gaman PT ini mem,waloupun dia katawa katawa...sadih suda dia tu..mangaus suda.... Razz
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 13, 2010 5:16 pm

Saya enda tahu lah kalau betul ada proses sindir menyindir disini, tapi saya berharap hal ini hanya kebetulan saja..dan sekiranya ada, saya berharap supaya kita fokus saja kepada perbualan ramah tamah kita tanpa ada sebarang unsur2 provok.

Ahli kita yang aktif disini tidak lah berapa ramai, dan kalau yang aktif ini pun seperti ada pergeseran sesama sendiri ini tidak baik utk kesinambungan forum kita. Harap semuanya memberi kerjasama supaya dewan debat, hujah dan perbincangan kita lancar serta meriah adanya.

Tq.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 13, 2010 8:12 pm

hihihiiiii..... sia mangasau2 si monkey sj baitu..... minta mahaplah gaman..... sia ikut tiun si tuan orut sj baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 13, 2010 11:53 pm

paragasu wrote:
naaah....ko pujuk balik c gaman PT ini mem,waloupun dia katawa katawa...sadih suda dia tu..mangaus suda.... Razz

sya pun minta mahap juga la..bukan ada unsur unsur probok...suma tamba tamba wisin sja bah... Very Happy
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Wed Jul 14, 2010 8:38 am

hihihi...sama saja kita paragasu..sia tu cuma sekadar menambah perisa bah. Saya tak kata si miss monkey menyindir sesiapa..dan saya cuma pura2 tersindir kunun pasal mungkin sayalah yg paling tua di ilsf ini.... Very Happy
Yg suka kasi lari kumpas tu..semua kita pun ada..malah kasi lari kumpas itulah yg menyeronokkan di ilsf. Asalkan jgn lari kumpas ke arah yg memprovoke...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Thu Jul 15, 2010 12:36 am

mana sdh si monkey ni? takan tesinggung?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Thu Jul 15, 2010 1:54 am

harap harap dia nda apa apa....mana ko mem? pale
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Thu Jul 15, 2010 2:05 am

tesinggung? uiiii..teda la...
tapi sa mo minta maap sama si tuan orut..kalau dia yg tsinggung.....sa kasi highlight balik tu words 'tua' pasal sa ingat kamu suka la kunu...pasal kamu asyik kasi highlight tu word.....hehehehe..siou kpada sepa2 yg terasa..
ok
itu saja..
kinda bz rite now..join u all when i 'free willy'
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Thu Jul 15, 2010 4:41 am

Saya setuju tuan orut..lari kumpas enda masalah..jangan saja kita gaduh2 sini.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Thu Jul 15, 2010 7:21 am

hehehe...indada gaduh2 bah tuan mod...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Today at 1:49 pm

Back to top Go down
 
Mimpi kah atau kenyataan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: