To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Mimpi kah atau kenyataan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Thu Jun 24, 2010 10:39 pm

hihihi.... Laughing
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sat Jun 26, 2010 8:34 pm

Bah ini lah bah sara kita berbual sini.. kalau endada idea masam mana pun..kita tetap buat pos..supaya ilsf ni terus hidup.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sun Jun 27, 2010 7:43 am

hihihihi... Very Happy sya ikut paragasu katawa sj...
Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sun Jun 27, 2010 10:26 am

buli ikut ko lagi ka gaman katawa....mo palan palan naik gaung bah,tapi ada urang momigang/tumaids.....hihihihi Laughing Laughing Embarassed
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jun 28, 2010 1:41 pm

mama tua sa bilang kalau mimpi kena sengat lebah, dapat penyakit kulit.....ada pula yg sa baca kalau ko dapat lebah, dapat duit....di lain tmpat sa baca, kalau dapat duit , dapat pnyakit...

kalau ada masa free sa smbung lagi cerita mimpi......yg penting sa nda lari kumpas....masih d trek yg betul.


Back to top Go down
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jun 28, 2010 2:29 pm

bah....dalam maksud mem ini Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jun 28, 2010 5:24 pm

monkey wrote:
mama tua sa bilang kalau mimpi kena sengat lebah, dapat penyakit kulit.....ada pula yg sa baca kalau ko dapat lebah, dapat duit....di lain tmpat sa baca, kalau dapat duit , dapat pnyakit...

kalau ada masa free sa smbung lagi cerita mimpi......yg penting sa nda lari kumpas....masih d trek yg betul.
datu tua sia bilang...... kalou kana sangat labah, terutama parampuan yg baru kawin, nah dlm arti tu.....
kami 2 si monkey sdh inda lari kumpas......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jun 28, 2010 7:04 pm

Ninik tua sia tiada sudah ba , lama sdh hai hai bye bye ...kalau tidak sia pun belajar tentang mimpi juga Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jun 28, 2010 7:19 pm

mama tua jiran sia pun buli2 juga pasal ni mimpi2, masam si monkey..... bapa tua diapun..... mangkali nini tua dia juga..... sama datu tua.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jun 28, 2010 7:35 pm

tapi ada lagi satu , lagi hebat ...dia pakai burung kakak tua , dia suruh tu burung cabut satu daun poker , lepas itu dia belak2 , lepas itu dia akan bagitau jawapan , minta ramal nasib ka , ramal mimpi ka , tanya pasal boyfriend ka , mau kawin dua ka , minta nombor ekor ka , no probelm jugak , jgn susah , U punya luck ada banyak bagus .. Very Happy
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jun 29, 2010 1:15 am

buli percaya ka tue mimpi ah? urg bilang mainan tidur saja...klu mimpi yg x bgus kunun sebab tidur x cuci kaki...mcm2...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jun 29, 2010 1:51 pm

bagi saya ada mimpi yang benar dan ada mimpi yang tidak benar , tidak semua mimpi itu mainan tidur dan tidak semua mimpi itu akan menjadi kenyataan ,

bergantung pada keadaan diri si pemimpi , masa , tempat , suasana , dll ...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jun 29, 2010 1:55 pm

ada masa butul itu mimpi, banyak masa inda butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Wed Jun 30, 2010 1:51 am

sya nda tau la pasal sya punya mimpi...salalu saja masuk gaung...nda pandai basa kumpas bah mangkali... Laughing Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Wed Jun 30, 2010 7:09 pm

hihihihiiii mmg kaotu tukang masuk gaung sj balik2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Fri Jul 02, 2010 10:08 pm

patang tadi sya tarmimpi balanda manang oooh.....lansung sya tarjaga pale
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sat Jul 03, 2010 6:08 pm

jd dia mimpi ka atau kanyataan?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paragasu
Mejar Jeneral
Mejar Jeneral


Male Number of posts : 1457
Location : Dimana?
Registration date : 2010-05-09

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Sat Jul 03, 2010 8:18 pm

sakali manjadi kanyataan butul butul...suda la barajil kala sya pun kala 2 krek bah Sad
Back to top Go down
Catun
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 358
Location : Kota Kinabalu
Registration date : 2010-04-02

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jul 05, 2010 1:10 pm

hahaha...tuan catun kembali...hahaha...kacian betl argentina kana 0-4 dengan germany..sia tidak mimpi yg argentina kalah tapi cuma tiori sia mngatakan bahawa argentina kalah...tiguk-tiguk betul2 kalh...tidak sangka pula.. Shocked
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jul 05, 2010 2:37 pm

serita fasal mimpi...... kadang˛ mimpi sya jadi betul˛ punya, kadang˛ ia seolah˛ pembayang utk hari esoknya ataupun 1mggu akan datang.

pernah sya termimipi sya sesat dlm satu prjalanan (pigi mana & dari mna lupa sudahlah... hehe), yg sodihnya belum sempat sya jumpa jln sudah sya bgun. lepas 1mggu, ada kawan husband sya kerosakn kreta tdk jauh dari tmpt tinggal kami. masa dlm tel mcm dekat saja tu tempat, trus kami jln kaki sajalah. dlm prjlnan, ntah tdk tau mcmna tu tiba˛ kami sesat pula. ke4˛ simpang kami masuk suma salah. tapi yg peliknya ada beberapa tempat tu mcm sya pernah berada sana. trus sya tringat tu mimpi sya. atukoi... betul˛ o... Shocked

Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jul 05, 2010 2:55 pm

hehe...saya salalu temimpi kununya mendiang bapa saya ada simpan duit ribu2 di bank dan saya kunun pewaris dia...tapi sampai sikarang mimpi itu inda menjadi kenyataan... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Mon Jul 05, 2010 8:29 pm

mangkali itu kabun sawit kaolah baitu tuan orut......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 06, 2010 8:52 am

ya..barangkali itulah tafsiran mimpi tu pukutarap..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 06, 2010 11:26 am

tu la pasal , saya pulak selepas bapa meninggal pernah termimpi dia suruh korek salah satu tiang di depan rumah lama [dalm tiang atau bawah tiang dalam tanah ]..dia bilang ada barang dia simpan , masa hidup dulu dia tu bomoh dan guru silat , banyak keistimewaan dia ,

apalagi , saya dan abang berebut cari , gali dan malah sampai cabut tiang buruk , tiada apapa pun , ...panat saja ,
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Tue Jul 06, 2010 3:51 pm

hihhihiiiii..... nt sia yg ganti pigi menguriklah ni..... manatau dpt jimat.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Mimpi kah atau kenyataan?   Today at 7:36 pm

Back to top Go down
 
Mimpi kah atau kenyataan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Paranormal & Mystery-
Jump to: