To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2017
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar

Share | 
 

 Uji Tahap Stress Anda...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Uji Tahap Stress Anda...   Wed Oct 08, 2008 7:04 pm

mari kita cuba ni,visual di bawah ni adalah untuk menguji tahap stress kita,
kalau sesiapa yang tengok benda tu bergerak laju macam kipas helikopter,itu maknanya tahap stress dia mimang tahap exterem atau tahap gaban,tapi kalau kurang atau tida bapusing langsung,itu maknanya kamurang dapat atasi stress kamurang dengan penuh jayanya....hihihi Smile

Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Wed Oct 08, 2008 7:34 pm

kalou sia tingu butul2, inda bepusing, tp bila sia tingu di bhg atas luar gambar, sia parasan masam ada yg bepusing palan2, masamana tu balalang?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Wed Oct 08, 2008 10:59 pm

saya tinguk pun ndak berpusing.

Quote :

kalou sia tingu butul2, inda bepusing, tp bila sia tingu di bhg atas luar gambar, sia parasan masam ada yg bepusing palan2, masamana tu balalang?

saya rasa tinguk tempat lain itu, lain cerita baitu gaman. yg di ambil kira ialah bila kita tinguk benda ini. dan apabila gaman sakap ndak berpusing maka itu maksudnya gaman bulih kawal perasaan itu tanpa di sedari.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Wed Oct 08, 2008 11:24 pm

kira hibatkah sia kalou begitu gaman? Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Wed Oct 08, 2008 11:25 pm

hibat gamannnn... Twisted Evil
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Wed Oct 08, 2008 11:33 pm

hihihihihiiiii.... siapun rasa begitu juga, hihihiiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Wed Oct 08, 2008 11:58 pm

kalau saya tingu gitu-gitu saya,gerenti,tidak namapk barpusing.tapi kalau saya tingu gambar itu dan saya bayangkan ianya bulatan,ada siiiiikit saja nampak berpusing.realitinya,gambar itu tidak barpusing
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 3:37 pm

pukutarap wrote:
kalou sia tingu butul2, inda bepusing, tp bila sia tingu di bhg atas luar gambar, sia parasan masam ada yg bepusing palan2, masamana tu balalang?


itu maknanya ko kurang stress lah tu,ini misti ko sanang ati saja,tidada stress pasal harga gatah naik sudah kan...hihihi Smile
Back to top Go down
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 3:39 pm

alpha.wave wrote:
saya tinguk pun ndak berpusing.

Quote :

kalou sia tingu butul2, inda bepusing, tp bila sia tingu di bhg atas luar gambar, sia parasan masam ada yg bepusing palan2, masamana tu balalang?

saya rasa tinguk tempat lain itu, lain cerita baitu gaman. yg di ambil kira ialah bila kita tinguk benda ini. dan apabila gaman sakap ndak berpusing maka itu maksudnya gaman bulih kawal perasaan itu tanpa di sedari.

mimang ko bebas stress lah ni alpha....hihihi Smile
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 5:24 pm

macam gambar ini tidak berpusing la... mungkin salah gambar... sebab lama dulu saya pernah melihat gambar seperti ini dan ia memang berpusing, tapi kali ini saya lihat tidak berpusing.. sedangkan stress saya rasa tidak berkurangan... Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 7:03 pm

mungkin si balalang kasi yg bukan animation mangkali, hihihiiiiii..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 7:31 pm

mimang kamurang samua indada stress...hihhihi Smile
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 8:13 pm

Pak Belalang wrote:
mari kita cuba ni,visual di bawah ni adalah untuk menguji tahap stress kita,
kalau sesiapa yang tengok benda tu bergerak laju macam kipas helikopter,itu maknanya tahap stress dia mimang tahap exterem atau tahap gaban,tapi kalau kurang atau tida bapusing langsung,itu maknanya kamurang dapat atasi stress kamurang dengan penuh jayanya....hihihi Smile


he he he ini gambar bukan flash kah ni...yang bergerak sikit2 macam pusingnya curi-curi saja tu..semasa mata di alihkan ke tempat lain tu pun sometimes ja..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 8:27 pm

saya lihat2 ni gambar memang ndak berpusing tetapi saya mau dia kelihatan berpusing jadi ada teknik yang perlu di lakukan agar bunga tersebut tidaklah pusing semua tetapi bergeraklah sikit2...

mula-mula kamu pi renung gambar tersebut di tengah2 sekali..kasi center kunu. then terus ko pi cepat2 tengok tu siring monitor kanan dan kiri dan kanan dan kiri dan begitulah kunu.. macam tu lah tu kawan saya dapat itu gambar boleh gerak sikit2 masam mau pusing... he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 8:29 pm

kupasan yang bagus....hihihi Smile
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda
avatar

Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 8:57 pm

Quote :
mula-mula kamu pi renung gambar tersebut di tengah2 sekali..kasi center kunu. then terus ko pi cepat2 tengok tu siring monitor kanan dan kiri dan kanan dan kiri dan begitulah kunu.. macam tu lah tu kawan saya dapat itu gambar boleh gerak sikit2 masam mau pusing... he he

Mataiiiiii...sa terbayang bayang tu mata 'chameleon'...kakakakakakakaka
adeeiiii...bush..memang mo juling mata ko tu kan?
tapi sa rasa ni magic eye saja bah nie.. nda pun berpusing tu bunga..ada pun sekejap saja..macam si bush cakap tu..
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   Thu Oct 09, 2008 9:39 pm

monkey wrote:
Quote :
mula-mula kamu pi renung gambar tersebut di tengah2 sekali..kasi center kunu. then terus ko pi cepat2 tengok tu siring monitor kanan dan kiri dan kanan dan kiri dan begitulah kunu.. macam tu lah tu kawan saya dapat itu gambar boleh gerak sikit2 masam mau pusing... he he

Mataiiiiii...sa terbayang bayang tu mata 'chameleon'...kakakakakakakaka
adeeiiii...bush..memang mo juling mata ko tu kan?
tapi sa rasa ni magic eye saja bah nie.. nda pun berpusing tu bunga..ada pun sekejap saja..macam si bush cakap tu..

ha ha ha itulah yang kawan saya ajar kunu... supaya bunga tersebut pandai bergerak maka buat begitu dia bilang.. bila saya buat masam paning kapla pula... adei-dei..kawang saya ni buat lawak bah kali...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Sponsored content




PostSubject: Re: Uji Tahap Stress Anda...   

Back to top Go down
 
Uji Tahap Stress Anda...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: