To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Perlukah takut ISA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Perlukah takut ISA   Thu Oct 09, 2008 12:56 am

biarlah ISA itu...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Thu Oct 09, 2008 8:46 am

kita sekarang sudah mula tidak faham dengan ISA... semakin senang pula kena ISA sekarang ni... dan senang terlepas juga setelah ramai pihak yang bising... sangat lucu...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Thu Oct 09, 2008 7:32 pm

salagi kita inda pigi buat hal2 yg inda 'bahaya' atau extrim, indada hal mo takut sama isa..... diurang pun inda suka2 mo sari pasal sama rayat mo sambarang sj pigi managkap, abislah diurang kalou sambarang sj..... kana2 lg samua sikarang manantang isa, nah hati2 sdh si butak tu sikarang, makin butaklah kapala dia kana sumpah2..... sia paling bansi butul bila hal isa kana sakap di tv, karajaan bilang isa masi relevan & beguna..... bukan itu yg rayat pertikaikan, rayat pertikaikan ttg panyalahgunaan itu isa.... tingu itu wartawan pula yg kana tangkap, yg basakap pula indada kana apa2 pasal si butak bilang kunun itu urang sdh kana gantung parti, so inda parlu sdh isa..... hihihihiii.... palui bana....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Thu Oct 09, 2008 8:10 pm

saya ni paling tidak suka ISA. hukuman ISA ni di amalkan pada masa perang saja..contohnya macam AS yang sedang baparang mestilah ada tangkapan perang itu ISA lah tu konsepnya.

yang hairan ni..,malaisi ni bukan sadang baparang pun ndak mauk guna mahkamah pengadilan.. dasar tidak bertamadun beginilah ISA di salah guna...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Fri Oct 10, 2008 7:25 pm

malaysia ndak sedar baitu. dia cakap sudah moden, nama malaysia gah di serata dunia..

Tapi yg tersirat dari ISA ini ialah undang2 zaman purba yg masih di pakai kerana masih tiada intelektual malaysia yg bulih kasih modipaid kasih bagus sikit.

ISA=Shame On Malaysia!!!

But God bless sabah!
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Fri Oct 10, 2008 11:43 pm

'isa' di nagara2 lain butul2 digunakan utk pangganas, masam sana guantanamo..... kalou inda butulpun, sekurang2nya kana suspek telibat dgn bunu2, bom2, kasi latup2, timbak2...... tp isa sini malasia digunakan utk 'melindungi' wartawan..... hihihihiiiiii..... si butak bilang......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Sat Oct 11, 2008 12:23 am

pukutarap wrote:
'isa' di nagara2 lain butul2 digunakan utk pangganas, masam sana guantanamo..... kalou inda butulpun, sekurang2nya kana suspek telibat dgn bunu2, bom2, kasi latup2, timbak2...... tp isa sini malasia digunakan utk 'melindungi' wartawan..... hihihihiiiiii..... si butak bilang......

he he he ISA sini malaisi di gunakan utk melindungi porizuk dan lanjang Be-End bah... menjijikkan btul ni BN ni... puiiiiiiiiiiiiiiiiii pinasa butul oohh..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Sat Oct 11, 2008 10:24 am

ISA???..takuuuut,siapa buli lawan ISA? Dr.M,Badwi,Anwar dan ramai lagi urang-urang basar semua parna kana tangkap ISA,bayangkan urang sehebat Dr.M dan Anwar pun terpaksa akur dengan tangkapan ISA,durang terpaksa juga tidur dalam lokap satu dua malam,apa lagi kalau macam kita yang tiada apa-apa..hihihi Smile
Back to top Go down
kunut
Prebet
Prebet


Number of posts : 33
Registration date : 2008-10-04

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Sat Oct 11, 2008 10:34 am

hairan bin ajaib betul sy dgn forumer forum bertarbus tu yg hardcore hardcore tu..sakapan nya bukan main lagi halau umno la,halau melayu la tapi mau bikin perarakan msm hindraf inda berani..suda 3-4 tahun itu msm saja stail durang tu,inda ada perubahan..jgn mara a,inika kebiasaan urg kita,berani sakap inda berani buat(takut isa)
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Sat Oct 11, 2008 5:35 pm

hihihihiiiiii..... kita ni barani2 main balakang sj bah...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Sun Oct 12, 2008 2:46 pm

kalau saya ndak kisah lah kalau kana tangkap ISA yang penting ada sesuatu yang saya perjuangkan bagi kepentingan bangsa Momogun.

kuasa alam vs ISA...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Sun Oct 12, 2008 3:48 pm

ISA= Ikut Suka Aku... Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Perlukah takut ISA   Today at 2:20 am

Back to top Go down
 
Perlukah takut ISA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: