To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Rumah kamu kemas dan bersihkah?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Thu Oct 09, 2008 11:31 am

Ramai orang yang mahu membersihkan rumah kerana malu jika ada orang yang bertandang. Adakah sikap begini baik?
Btw, kalau kamu masuk rumah orang, adakah kamu “judge” kekemasan dan kebersihan rumah orang?
Kita binsang2 untuk kebesihan rumah....hihihiii.. Very Happy
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Thu Oct 09, 2008 5:30 pm

saya kalau masuk rumah orang memang akan judge tahap kebersihan rumah dia, termasuklah macamana anak-anaknya berperangai...

dan lagi... kalau mau tau dorang tu pembersih atau tidak, cuba pergi ke tandas mereka... kalau kotor dan bau semacam, sah... org2 di rumah tu pengotor... tidak mementingkan kebersihan....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Thu Oct 09, 2008 6:56 pm

sia pun sama, kalou sia pigi ruma urang, sia tingu kamaskah inda, bersihkah inda rumah diurang..... tp paling sia inda suka kalou anak diurang aduinaaaaa jajal butul, tp bapa mama pula rileeeeeekkkkk sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Fri Oct 10, 2008 7:37 am

pukutarap wrote:
sia pun sama, kalou sia pigi ruma urang, sia tingu kamaskah inda, bersihkah inda rumah diurang..... tp paling sia inda suka kalou anak diurang aduinaaaaa jajal butul, tp bapa mama pula rileeeeeekkkkk sj.....

Saya ingat mau marah kamurang sebab datang2 di rumah si yorut tiada karaja lain...tingu sarang korut saja yang inda paranah dikasi barsih...hihihiii... Very Happy

nga ..tapi saya salute kamurang sebab menurut si yorut... orang yang suka judge rumah orang menggambarkan orang itu suka judge rumah sendiri....pahamkan maksud saya...?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Fri Oct 10, 2008 7:45 am

taksub wrote:
saya kalau masuk rumah orang memang akan judge tahap kebersihan rumah dia, termasuklah macamana anak-anaknya berperangai...

dan lagi... kalau mau tau dorang tu pembersih atau tidak, cuba pergi ke tandas mereka... kalau kotor dan bau semacam, sah... org2 di rumah tu pengotor... tidak mementingkan kebersihan....

Macam mana gia judge tu tandas 'kampungan'......hihihiii..
(harap2 tiada sudah orang kita yang guna tandas 'kampungan')
Ada cara lainkah (selain tingu tandas) mau tau orang pembersih atau tidak?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Fri Oct 31, 2008 10:01 am

Inda banyak komen dalam topik ini...

minggu dapan ada kawan anak saya (rakan U) mau datang rumah (tumpang sikijap) buat praktikal di Hospital Duchess Of Kent Sandakan.. Nah..baru kalangkabut mau kasi barsih2 kamas2 ruma.. kamurang pikir bagus ka sikap begini? Sepatutnya rumah sentiasa bersih dan kemas w/pun tiada tetamu, bukan?...
Kamurang masam mana...? sentiasa bersihkah atau kasi lebih bersih
bila ada tetamu??... Very Happy komen sikit....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Fri Oct 31, 2008 11:49 am

sa rasa la... rumah misti mo kamas sentiasa ba... tp kan, susa juga ba mo kamas sentiasa... ada sj yg kasi kutur... terutama yg ramai anak2... mcmana mo kamas, panat ooooo...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rumah kamu kemas dan bersihkah?   Today at 9:49 pm

Back to top Go down
 
Rumah kamu kemas dan bersihkah?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: