To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Fri Oct 10, 2008 8:25 pm

Kes ini mungkin sudah lama, saya baru saja dapat infonya..



MALACCA, FRI:

Bollywood idol Shah Rukh Khan is a Datuk. The heartthrob will be receiving his Datukship from the Malacca Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd Khalil Yaakob in conjunction with his birthday tomorrow.

Listed as an artiste from Dreamz Unlimited in the list of recipients, Shah Rukh will be receiving the Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM).

He is among 77 recipients of the title.

Shah Rukh, 43, is a highly acclaimed Indian actor who works in Bollywood films, as well as film producer and television host.

He has starred in several box-office movies and won awards throughout his career.

Sumber: NST

PS:

Bukan kah penganugerahan datukship utk mereka yg berjasa kepada malaysia saja?
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sat Oct 11, 2008 10:17 pm

Sumbangan? barangkali sumbangannya ialah pengedar2 VCD dan DVD shah rukh khan terus kaya raya kerana semua filmnya laku banget he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sun Oct 12, 2008 1:22 am

itulah tu, paluiiii...... masam indada sdh rayat malasia yg layak..... peminat sarukan sampai mati mungkin diurang tu laki bini..... antah2 si sarukan katawa sj kana bg datuk, sabap pd dia indada arti bah tu datuk, dia inda gunapun sana nagara dia..... dia inda kana bg datuk pun mimang sdh glemer sedia..... lusukannn..... patut bg sama pagawai2 karajaan kah, ketua2 kampung ka yg ada jasa sama rayat...... ini si sarukan pula kana bagi.... sia ingin tau butul apa alasan dia bg datuk sama si sarukan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sun Oct 12, 2008 8:34 am

Diurang bilang si 'surukan' kana bagi datuk sabap dia kasi prumusi negeri malaka dalam pilem dia.
patut kawan kita si bushido dapat galar datuk sabap dia kasi prumusi butul tu kudat... Laughing saya pikir daerah kudat labih basar dari negeri malaka, kan?

Tabik..datuk bushido!..hehehe.... Laughing Laughing
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sun Oct 12, 2008 12:40 pm

kalau begitu, jackie chan pun dpt datuk juga sb buat filem di KL, secara langsung mempromosikan KL juga. Sean connery juga layak kerana mempromosikan petronas twin tower.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sun Oct 12, 2008 2:43 pm

Yorut_orut wrote:
Diurang bilang si 'surukan' kana bagi datuk sabap dia kasi prumusi negeri malaka dalam pilem dia.
patut kawan kita si bushido dapat galar datuk sabap dia kasi prumusi butul tu kudat... Laughing saya pikir daerah kudat labih basar dari negeri malaka, kan?

Tabik..datuk bushido!..hehehe.... Laughing Laughing

saya tidak minat title datuk bah Orut.. satu2nya title yang saya suka ialah Momogun Tokou he he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sun Oct 12, 2008 3:50 pm

hehe esok2 pti lagi dpt gelaran datuk lol!
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sun Oct 12, 2008 6:30 pm

bukan bisuk, antah2 mimang ramai sdh yg dpt datuk..... masam si.....? Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Sun Oct 12, 2008 6:42 pm

bushido wrote:
Yorut_orut wrote:
Diurang bilang si 'surukan' kana bagi datuk sabap dia kasi prumusi negeri malaka dalam pilem dia.
patut kawan kita si bushido dapat galar datuk sabap dia kasi prumusi butul tu kudat... Laughing saya pikir daerah kudat labih basar dari negeri malaka, kan?

Tabik..datuk bushido!..hehehe.... Laughing Laughing

saya tidak minat title datuk bah Orut.. satu2nya title yang saya suka ialah Momogun Tokou he he he

OKK boleh kah bush?
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Mon Oct 13, 2008 11:04 am

si surukan dapat garalan datuk..?chehh,sumbangan kisil pun dapat garalan datuk jugakah?dulu pilim Entrapment,kanapa tidak bagi garalan datuk untuk si sean connery karana poromosi KLCC?bagi saya,si surukan dapat garalan datuk sabab pemberi pingat itu minat pilim hindustan,bukan karana sumbangannya tarhadap karajaan malaysia.
Back to top Go down
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Mon Oct 13, 2008 4:34 pm

gelaran datuk tu benda kecil... ramai yang dapat gelaran datuk secara tiba-tiba

kampung saya ramai yang mendapat gelaran datuk, tiada perjuangan dan tiada sumbangan pun dapat gelaran datuk. ada juga yang dilahirkan terus dapat gelaran datuk sebab namanya dikatakan keturunan datu', dato' atau datuk', ... yang mana kita tak semena-mena memanggilnya datuk! Tuhhhoi.....


entahlah... rasanya baik juga si S Khan tu mendapat Datuk sebab sekurang-kurangnya di bollywood dia akan dipanggil dengan gelaran datuk! naik nama Malaysia/Melaka...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Mon Oct 13, 2008 5:16 pm

itu kalou dia guna itu datuk lah sana bollywud, tp kalou itu datuk indada arti pun sama dia, malah kana kasi jd pula bahan gurauan kawan2...... "wah datuk sarukan..... datuk sdh kah kunun kaoni? apa kunun arti tu datuk? hehehhhehehehehhhheeeee......" nah, bukankah mambajir sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 1:42 am

Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 1:46 am

na tingu, inda dtg pun pigi terima itu datuk... pasal bg dia, itu datuk indada arti bah...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 7:27 pm

Tidak lama lagi Anak perempuan dia urang pun bg juga sama si SRK ini. Afdal dia orang bilang.
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 7:29 pm

pukutarap wrote:
itu kalou dia guna itu datuk lah sana bollywud, tp kalou itu datuk indada arti pun sama dia, malah kana kasi jd pula bahan gurauan kawan2...... "wah datuk sarukan..... datuk sdh kah kunun kaoni? apa kunun arti tu datuk? hehehhhehehehehhhheeeee......" nah, bukankah mambajir sj.....

Intah2 terus si SRK khan upah gengster pukul itu urang pasal perkataan datuk itu sama juga dgn perkataan 'pukima kau' shah rukh khan. mana tau.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 7:35 pm

hihihihhiiii butul tu gaman..... si daim zainuddin kunun yg kasi sadang, turus si ali rustam satuju butul..... antah2 tiap patang diurang on lagu2 sarukan & manari2 sana rumah pusing keliling tiang, bagayut2 sana dahan kayu..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 8:51 pm

baru saya teringat....si surukan bah yang nyanyi dalam filem hindi 'kucup kucup bau taik' tu kan?intro lagu itu begini,ehem.....

tumpas si taik..
you must bau taik..
you garu taik..
kucup-kucup bau taik..

tapi,santi bah itu lagu suma saya langsung tidak paham.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 10:00 pm

sa tambah lagi....
berita dalam cosmo hari ini...

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2008&dt=1016&pub=Kosmo&sec=Hiburan&pg=hi_01.htm
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Thu Oct 16, 2008 11:33 pm

meck_talika wrote:
baru saya teringat....si surukan bah yang nyanyi dalam filem hindi 'kucup kucup bau taik' tu kan?intro lagu itu begini,ehem.....

tumpas si taik..
you must bau taik..
you garu taik..
kucup-kucup bau taik..

tapi,santi bah itu lagu suma saya langsung tidak paham.
hihihiiiii time mula2 itu lagu karual, malatup juga tu, sana sini sia dingar tu lagu, siuk juga dingar, buli teguyang2 juga......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?   Today at 5:50 pm

Back to top Go down
 
Shah Rukh Khan dapat gelaran datuk?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: