To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Attraction is'nt a choice?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Thu Sep 11, 2008 10:17 pm

Nice Guys Finish Last


1. Social Restrictions
We tend to believe that there are "acceptable" and "unacceptable" things to do around women. And while this is true to some extent, Nice Guys are often wrong about the limits of what is acceptable. Like being sexual around women. Many Nice Guys believe this is "inappropriate behavior."
But that's wrong!
Being sexual around a woman is a very powerful way of communicating your interest in her. Little things like flirting and joking about sex can go a long way into making you a potential lover instead of just a potential "friend."

2. Inability To Act
Too often, "Nice Guys" wait around for the girl to make the first move to initiate romance. This is a DEADLY mistake! Women take their cues from the men they're with. If you want to escalate into a physical relationship, you have to be the one to make the first move. This can be scary. It's possible to get rejected. But if you don't do it, you won't succeed!
Actions speak louder than words, and if you allow yourself to act and go in for a kiss, or not be afraid to touch her, then you communicate all the right things... Things like aggressiveness, confidence, and sexuality -- all things women find irresistibly attractive!

3. Diarrhea Of The Mouth
Way too many Nice Guys like to talk about boring stuff. They do nothing to captivate the girl. Their stories don't inspire romance or attraction. In short: Nice Guys are neutered! The real trick with women is to be playful! Have fun with them! Crack jokes. Tease them. Have a good time.
Show her a little bit of attention instead of focusing on yourself -- but don't take yourself for granted either! If you just talk, and talk, and talk without knowing what you're saying, you're going to bore the girl you're with. And girls who are bored with you will not be attracted to you.
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 12, 2008 1:08 am

pukutarap wrote:
monkey wrote:
Puas sa berkapel ni...sa kasi banding yg 'nicest' sama yang 'badboy'...yg 'nicest' pandai melencong kadang2..macam kucing nampak ikan ...main ayat ayat segala..yang 'badboy' apa yg ko nampak luaran durang tida smestinya macam tu...durang ni lebih berfikiran jauh daripada yg nicest ni....
tp yg badboy, bukankah diurang ni turus main 'direct' sj, kao inda mau pun diurang mau juga..... in the first place, kanapa diurang kana sap badboy?


wut du u mean with those words? main direct? wut is that?

Ko inda mau pun diurang mau juga? maksud yg apa ini?yang itu itu?

badboy bagi pengertian sa, ialah guys yg jajal tapi di masa yg sama hormat sma ppuan..inda ambil kesempatan..durang ni pada pandangan mata ( luaran ) saja nampak jaat, pasal sumtime durang ni suka langgar peraturan.kalau cakap terus lepas saja..tapi durang ni punya fikiran yg lebih maju ke depan..durang dahulu memikirkan cause n effect terhadap sesuatu perkara yg durang mo buat..slow and steady saja durang ni..
everytimesa sma beberapa urang member ppuan join durang ni p karakoe di nite club...durang nda mo kami jauh dari durang..kalau ada yg cuba p dekat , durang cakap 'she's mine , bro..find ur own'...pernah kami cakap,'bah, jangan kamu ambil kesempatan mo 'gorol' kami ahh' apa durang cakap? 'you just like a sister to me'...sudah tu kapel pula cakap..'nanti lah kalau kita jadi kawin baru lah sa rasmikan dengan upacara penuh gilang gemilang..'

yang nicest pula...yg baik baik percakapan..sentiasa mo urang nampak durang punya kebaikan..mau kena hormat..takut kalau urang tidak perasaan kehadiran durang ni..tapi sebenarnya, inda tau apakah yg ada dlm fikiran mereka sebab mereka tidak pernah luahkan...sa ada member ppuan yg dikatakan beruntung sebab dapat boifren yg masuk kategori 'nicest' ni...dipendekkan cerita..satu hari 'depan mata kami sendiri', dia berkissing sama member ppuan kami tu.(tmpat: dirahsiakan)..aduuhhhh..malu pula siurang, terus lari..kenapa lah tidak kami bertapuk saja tenguk apa berlaku seterusnya..kalau dia 'nicest', dia akan jaga buah hati dia tu baik baik..nda buat perkara yg inda senonoh..


so, this is tru my experience...lain urang lain cerita..lain cerita lain pendapat...

heeeee Cool
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 12, 2008 3:38 pm

Satu pengalaman yg boleh dijadikan iktibar. Very Happy
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 12, 2008 7:01 pm

monkey wrote:
pukutarap wrote:
monkey wrote:
Puas sa berkapel ni...sa kasi banding yg 'nicest' sama yang 'badboy'...yg 'nicest' pandai melencong kadang2..macam kucing nampak ikan ...main ayat ayat segala..yang 'badboy' apa yg ko nampak luaran durang tida smestinya macam tu...durang ni lebih berfikiran jauh daripada yg nicest ni....
tp yg badboy, bukankah diurang ni turus main 'direct' sj, kao inda mau pun diurang mau juga..... in the first place, kanapa diurang kana sap badboy?


wut du u mean with those words? main direct? wut is that?

Ko inda mau pun diurang mau juga? maksud yg apa ini?yang itu itu?

badboy bagi pengertian sa, ialah guys yg jajal tapi di masa yg sama hormat sma ppuan..inda ambil kesempatan..durang ni pada pandangan mata ( luaran ) saja nampak jaat, pasal sumtime durang ni suka langgar peraturan.kalau cakap terus lepas saja..tapi durang ni punya fikiran yg lebih maju ke depan..durang dahulu memikirkan cause n effect terhadap sesuatu perkara yg durang mo buat..slow and steady saja durang ni..
everytimesa sma beberapa urang member ppuan join durang ni p karakoe di nite club...durang nda mo kami jauh dari durang..kalau ada yg cuba p dekat , durang cakap 'she's mine , bro..find ur own'...pernah kami cakap,'bah, jangan kamu ambil kesempatan mo 'gorol' kami ahh' apa durang cakap? 'you just like a sister to me'...sudah tu kapel pula cakap..'nanti lah kalau kita jadi kawin baru lah sa rasmikan dengan upacara penuh gilang gemilang..'

yang nicest pula...yg baik baik percakapan..sentiasa mo urang nampak durang punya kebaikan..mau kena hormat..takut kalau urang tidak perasaan kehadiran durang ni..tapi sebenarnya, inda tau apakah yg ada dlm fikiran mereka sebab mereka tidak pernah luahkan...sa ada member ppuan yg dikatakan beruntung sebab dapat boifren yg masuk kategori 'nicest' ni...dipendekkan cerita..satu hari 'depan mata kami sendiri', dia berkissing sama member ppuan kami tu.(tmpat: dirahsiakan)..aduuhhhh..malu pula siurang, terus lari..kenapa lah tidak kami bertapuk saja tenguk apa berlaku seterusnya..kalau dia 'nicest', dia akan jaga buah hati dia tu baik baik..nda buat perkara yg inda senonoh..


so, this is tru my experience...lain urang lain cerita..lain cerita lain pendapat...

heeeee Cool
saya setuju dgn penjelasan ini...
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Wed Sep 24, 2008 9:03 pm

lucu la cerita kamu ni. to me attraction is always multifactorial. different people see things differently and it always influenced by one's surrounding, upbringing, and educational background. physical attraction is still one of those.

benda yang kita anggap cantik, tidak semestinya cantik kepada orang lain. manusia pun begitu juga. sebagai contoh, orang afrika mungkin bagi kita tidak cantik/tampan, tetapi bagi mereka, mereka masih dapat melihat kecantikan dan ketampanan sesama sendiri.

i think, itulah keunikan yang Tuhan beri kepada kita supaya masing2 yang ingin berkeluarga akan mendapat pasangan masing2. tidak tepat untuk kita menilai pasangan seorang wanita cantik yang bagi kita muka hudu macam avator si orud ni (hee avator sja ba orud) mungkin bagi wanita tu, pasangannya tetap tampan pada pandangannya. lagi pun as i said earlier, banyak lagi faktor lain yang menyebabkan wanita itu tertarik kepada lelaki itu yang kita mungkin tak tau dan mungkin juga tak setuju.

nota: peduli apa dengan pandangan orang lain. yang penting kita tau apa yang kita mau dan kita nampak apa yang kita ingin lihat pada seseorang yang kita suka. hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Wed Sep 24, 2008 9:08 pm

mati2 saya ingat saya hinsum oo. rupanya tidak..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Wed Sep 24, 2008 9:15 pm

jan sedih gaman, tatap ada juga parampuan yg suka waloupun muka kao begini
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Thu Sep 25, 2008 8:10 pm

Gambar Terbaru saya!


Hensem kah saya gamans? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Thu Sep 25, 2008 9:00 pm

oo kalou ini belumba2 parampuan pigi tangkap kao..... talampau hensem, hihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 26, 2008 10:40 am

pukutarap wrote:
jan sedih gaman, tatap ada juga parampuan yg suka waloupun muka kao begini


Ai na turus pula si aman orud tukar avator ni. jan mara ba gaman, tasasul bg cuntu sja ba tu. tp avator terbaru ni pn mengancam jg ni. trus berdebar2 jantung si niche tu tingu. hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 26, 2008 2:56 pm

Cheeettt...sebelum si orud tukar avatar ni, sa suda nampak dulu sana di blog si osmang..sa ingat si osamang la kunu..cheett.
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 26, 2008 3:50 pm


Lans Koperal Orud

Boleh tahan ini Lans Koperal... Very Happy
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 26, 2008 10:48 pm

monkey wrote:
Cheeettt...sebelum si orud tukar avatar ni, sa suda nampak dulu sana di blog si osmang..sa ingat si osamang la kunu..cheett.

saya sudah pm dia bah, minta keizinang.. hihi..
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Fri Sep 26, 2008 10:50 pm

niche wrote:

Lans Koperal Orud

Boleh tahan ini Lans Koperal... Very Happy

Terima kasih kepada pujian ini tuan niche.. ini adalah pujian yg begitu bermakna kepada saya adanya.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Attraction is'nt a choice?   Today at 3:48 am

Back to top Go down
 
Attraction is'nt a choice?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: