To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 few reasons why women rejecting hot guys

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Mon Jun 08, 2009 5:15 am

jodoh itu ditangan kita sendiri bha..Tuhan memang suda sediakan setiap manusia itu berpasangan...tapi pasangan itu manusia sendiri yg cari...Tuhan bagi manusia akal utk berfikir...juga hati...dlm hal ini hati lebih banyak bekerja...sia suka guna perkataan 'manusia' kerana bg sia perempuan dan lelaki mempunyai peranan yg sama dalam soal mencari pasangan hidup...seringkali apa bila sesebuah keluarga itu mempunyai masalah, bercerai berai 'selalunya' msykt lebih menyalahkan perempuan...begitu jg apabila ada perempuan kita yg berkhawin dgn bangsa asing...tuan2 jgn salahkan kaum saya seratus peratus...bila ada peremuan yg berhajat mau kawin dgn pti sepatutnya kita bantu...apa salahnya klu kita bg nasihat bukannya terus menunding jari dan menyalahkan mereka...walau bagaimanapun, institusi keluarga banyak menyumbang terhadap berlakunya keadaan d mana org tempatan berkhawin dgn pendatang...kita boleh lihat perempuan yg berkhwin dgn pendatang kebanyakannya dtg dari keluarga bermasalah,didikan agama yg kurang,taraf pendidikan yg rendah...terutamanya keluarga dari kampung.jgn heran bila mendengar ada ibu bapa yg menjual anak perempuan kepada pakistan2 kerana nda dapat byr hutang...ini mc terjadi wlupun dlm kadar yg sangat rendah...ada juga org tua yg mengambil pekerja asing utk bekerja di kebun getah atau kelapa sawit dan mengganggap mereka seperti keluarga sdri...hubungan si pekerja dgn ahli keluarga bosnya mcm teda jurang...pekerja itu bebas keluar msk dlm rumah mereka...last2 si pekerja td becinta dgn anak bosnya...lebih menyedihkan ada ibu bapa yg terbeban apabila mempunyai anak yg ramai...jd apabila anak perempuan mereka akhil bahligh saja trus kna kc kawin...dgn sepa dia kwin itu tidak penting asalkan beban dan tanggungjawab mereka terhadap c anak suda ilang...ini banyak terjadi dlm msykt di pedalaaaaman suda...jd sama2 la kita pikir yg terbaik....
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Tue Jun 09, 2009 12:10 pm

why women rejecting hot guys?
well...terpulang kepada alasan masing2. macam juga alasan si ally bagi kenapa dia reject boy dia tu

Quote :
ally joe wrote:
uina...mcm kmu tau seja apa ppuan mo ar..hahaha...sia ada 1 pengalaman kc rejek lelaki...sia kc share sma kmu la kaum lelaki mudah˛an kmu dpt pengajaran...hahaha...duuuuuuuuluu sia penah ada 1 bf.buli tahan la kunun org dia.punyalah kunun dia sayang sia (dia ckp mcm tue la)...pastue telampau caring...mmg nampak la juga dia sayang banget sma sia Very Happy. org dia baik...smua ok la bha.tapi satu perkara yg buat sia buring kan dia tue telampau melampau caring bha.smpi smua benda yg sia buat mesti repot sma dia.dr jln p keja smpi la balik rumah hp mesti kena on dan laporan msti ada.dia ckp bukan dia nda percaya sia tapi dia bimbang ada apa˛ jd sma sia.ada 1 ari tue hp sia abis cas dia trus kol kwn˛ dan family sia.adui na...nda siuk bha mcm tue.pastu bila jumpa langsung nda pdai buat lawak.serius memanjang...dan sia nda buli sakit.sakit sikit seja riuh trus.sia lg kna marah nda pdai jga diri kunun...tue yg buat sia nda tahan.last˛ sia bilang sia kna paksa kwin sma lelaki pilihan keluarga jd nda buli menolak...kui˛ (buhung sunat).klu kwin sma dia sepanjang idup la menghadap karenah dia yg memboringkan tue...jd nasihat sia sma lelaki˛ ganteng mc c pukutarap...jgn tlampau caring bha.ppuan pun mo privasi sikit nda smua perkara buli kc share sma lelaki bha...lagi pun ppuan mo juga ada masa utk diri sendiri.dan yg paling penting buat la bha lawak bodoh sekali sekala.siuk jugaitu..jgn serius seja mana siuk dating mcm tue...kan MooK.

pada pendapat sa, x-bf ko tu ally bukan 'hot' tapi 'bikin hot' wakakaka...sa pula dapat yg penjelossss...betul2 'bikin hot'....nda senang hati tu kalau dia nampak sa pakai baju lawa2, mekap lawa keluar...last2 sa kasi break...mengontrol macam x-bf si ally.
Ngam la tu ally ko kasi break... Cool
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Tue Jun 09, 2009 8:41 pm

serupa la pla nasib kita ni monkey...pdan muka bha lelaki mcm tue,,,dia ingat dia jak buli jeles...jgn nda tau klu ppuan yg jeles lg bahaya...haha...
Back to top Go down
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Thu Jun 11, 2009 12:33 pm

kalau dia kaya kamu kasi brek ka?
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Fri Jun 12, 2009 2:12 pm

monkey wrote:
why women rejecting hot guys?
well...terpulang kepada alasan masing2. macam juga alasan si ally bagi kenapa dia reject boy dia tu

Quote :
ally joe wrote:
uina...mcm kmu tau seja apa ppuan mo ar..hahaha...sia ada 1 pengalaman kc rejek lelaki...sia kc share sma kmu la kaum lelaki mudah˛an kmu dpt pengajaran...hahaha...duuuuuuuuluu sia penah ada 1 bf.buli tahan la kunun org dia.punyalah kunun dia sayang sia (dia ckp mcm tue la)...pastue telampau caring...mmg nampak la juga dia sayang banget sma sia Very Happy. org dia baik...smua ok la bha.tapi satu perkara yg buat sia buring kan dia tue telampau melampau caring bha.smpi smua benda yg sia buat mesti repot sma dia.dr jln p keja smpi la balik rumah hp mesti kena on dan laporan msti ada.dia ckp bukan dia nda percaya sia tapi dia bimbang ada apa˛ jd sma sia.ada 1 ari tue hp sia abis cas dia trus kol kwn˛ dan family sia.adui na...nda siuk bha mcm tue.pastu bila jumpa langsung nda pdai buat lawak.serius memanjang...dan sia nda buli sakit.sakit sikit seja riuh trus.sia lg kna marah nda pdai jga diri kunun...tue yg buat sia nda tahan.last˛ sia bilang sia kna paksa kwin sma lelaki pilihan keluarga jd nda buli menolak...kui˛ (buhung sunat).klu kwin sma dia sepanjang idup la menghadap karenah dia yg memboringkan tue...jd nasihat sia sma lelaki˛ ganteng mc c pukutarap...jgn tlampau caring bha.ppuan pun mo privasi sikit nda smua perkara buli kc share sma lelaki bha...lagi pun ppuan mo juga ada masa utk diri sendiri.dan yg paling penting buat la bha lawak bodoh sekali sekala.siuk jugaitu..jgn serius seja mana siuk dating mcm tue...kan MooK.

pada pendapat sa, x-bf ko tu ally bukan 'hot' tapi 'bikin hot' wakakaka...sa pula dapat yg penjelossss...betul2 'bikin hot'....nda senang hati tu kalau dia nampak sa pakai baju lawa2, mekap lawa keluar...last2 sa kasi break...mengontrol macam x-bf si ally.
Ngam la tu ally ko kasi break... Cool

Ally..
mngikut crita kamu, kamu pandai menilai mana yg brsesuaian dgn jiwa kamu. Wlupun dia caring, tp smstinya cara bgitu memboringkan. Setiap prgerakan prlu dilapurkan, sakitpun kana marah sb tdk pandai jg kshtan kunu..sapa mo sakit kan? Serius dlm semua hal pd spnjang masa..mmg amat mmbosankan; ini trgolong dlm org yg tdk rmantik. Gurau senda perlu pd keadaan trtentu sbg pnceria situasi. Sia kaki gurau, dlm keadaan tegangpun sia buli kasi turn over pg funny..ktgangan tdk brterusan, masalah boleh selesai..trpulang kpd kemahiran kita brkomunikasi dgn org lain.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sat Jun 13, 2009 1:12 am

lalaki yg menguntrul inda bagus..... begitu juga parampuan yg kuin kuntrul, aduinaaaa kasi buang jauh2 parampuan begitu..... kasi buang sana gaung..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sat Jun 13, 2009 4:22 am

Perempuan2 dlm forum ni bercakap macam lah dia org bagus butul ooh.

Yg hairan kadang tu pula...konon kana kuntrul lah..enda rumantik lah..enda pandai juk lah..tapi bila sudah break...tinguk2 selepas 2-3 hari saja si perempuan tu sudah jalan sama laki lain..sedangkan si lelaki ni bertahun melupakan kenangan pahit dia ini..

Ckp saja lah kamu sudah ada yg lebih hensem..atau ada sudah org kaya yg menunggu..kan bagus berterus terang saja.. Evil or Very Mad
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sat Jun 13, 2009 4:25 am

pukutarap wrote:
lalaki yg menguntrul inda bagus..... begitu juga parampuan yg kuin kuntrul, aduinaaaa kasi buang jauh2 parampuan begitu..... kasi buang sana gaung..... Very Happy

ya butul ensik tuan tarap..perempuan macam ni kalau urg lain kasih carai talak 3..saya kasih cerai talak 15 ooh...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sat Jun 13, 2009 10:13 pm

lekaki juga yg akan menderita... Smile
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jun 14, 2009 2:29 am

@ ally joe...
waduhhhh baru saya tau ko ni perempuan.. selama ini saya ingat ko lelaki bah..
aduiiiiiiiiii...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jun 14, 2009 10:23 am

hehehe... ada peluang tu tuan bushido...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jun 14, 2009 8:08 pm

niche wrote:
lekaki juga yg akan menderita... Smile

Lelaki jg yg akan mnderita???
Apa lasannya?..cuba jelaskan!

Sia rasa perempuanpun tdk trkecuali dr mnderita sprt yg lelaki alami.. lol!
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Thu Jun 18, 2009 12:48 am

ni perempuan sebenarnya ada unsur2 yg sangat kuat untuk menuju ke "mata duitan"...... dorang rejek pun pasal tu lelaki kunsikang! alasan2 lain tu untuk "gimik" saja... Laughing
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sat Jul 04, 2009 1:47 am

bushido wrote:
@ ally joe...
waduhhhh baru saya tau ko ni perempuan.. selama ini saya ingat ko lelaki bah..
aduiiiiiiiiii...

uinaaa...nda ko nampak tue anak panah warna pink ka tuan...haha...
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sat Jul 04, 2009 1:53 am

x-spy wrote:
Perempuan2 dlm forum ni bercakap macam lah dia org bagus butul ooh.

Yg hairan kadang tu pula...konon kana kuntrul lah..enda rumantik lah..enda pandai juk lah..tapi bila sudah break...tinguk2 selepas 2-3 hari saja si perempuan tu sudah jalan sama laki lain..sedangkan si lelaki ni bertahun melupakan kenangan pahit dia ini..

Ckp saja lah kamu sudah ada yg lebih hensem..atau ada sudah org kaya yg menunggu..kan bagus berterus terang saja.. Evil or Very Mad

mcm marah seja tuan....sia nda ckp sia bgus tau...teda manusia yg sempurna...di sini kita cuma berkongsi pendapat dan pengalaman...klu tuan nda setuju dgn pendapat sia nda apa...kita sama˛ menilai mana yg baik tue kita jadikan teladan dan mana yg nda bgus tue kita cuba elakkan...klu tuan x-spy pernah mengalamai kekecewaan kita boleh berkongsi cerita...tapi satu nasihat sia sma tuan x-spy jgn mendendami perempuan hanya disebabkan kenangan lalu dan jangan serik untuk bercinta... pirat
Back to top Go down
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sat Jul 04, 2009 1:55 am

tiebisnes wrote:
kalau dia kaya kamu kasi brek ka?

mmg kaya pun tue lelaki tuan tapi apa guna klu hati nda happy...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jul 05, 2009 12:01 pm

ally joe wrote:
tiebisnes wrote:
kalau dia kaya kamu kasi brek ka?

mmg kaya pun tue lelaki tuan tapi apa guna klu hati nda happy...

ally joe..ko masi memiliki sifat kesajatian hidup manusiawi..ongkolah sumandak dusun terakhir mangkali ni.. study flower
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ally joe
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Female Number of posts : 498
Location : saaaaaaaaaana ranau
Humor : buli bha klu ko
Registration date : 2009-05-24

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jul 05, 2009 1:01 pm

harap˛ la tuan....ini la sifat wanita dusun bha...hahaha Razz
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jul 05, 2009 8:47 pm

hihihiiiii..... sumandak dusun pangabisan..... bah ngamlah tu sama sia sabap sia ni lalaki dusun yg pangabisan juga.... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jul 05, 2009 9:10 pm

Aik..ko yg mo "kasi ngam" ka, sia baru mo berangan2 tadi.. Laughing
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jul 05, 2009 9:32 pm

hihihihiiiii..... kalou tuan butul2 mau, oklah sia gustan..... waloupun kao lalaki dusun ke2 pangabisan.....Very Happy kalou si gaman tu indada numbur.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Sun Jul 05, 2009 10:32 pm

Siapun gustanla..silap2 c gaman yg teda nombol yg dpt ni.. Laughing
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Mon Jul 06, 2009 9:40 pm

hehehe... biasa org2 yg tiada nombor bah yg dpt... yg ada nombor tdk dpt sebab sibuk tingu kiri kanan sb banyak peminat...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Tue Jul 07, 2009 12:45 am

Kira underdog lah yg manang nie..hehehe..jd upset lah keputusan dia. Jd, janla pandang org lain sebelah mata..pandanglah org lain dgn kedua2 biji mata..itupun kalu tdk buta sebelah..hahaha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Tue Jul 07, 2009 1:51 pm

he he... si bush suda ada juga bebunyi ari tu tapi inda kana "on"... Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: few reasons why women rejecting hot guys   Today at 12:31 pm

Back to top Go down
 
few reasons why women rejecting hot guys
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: