To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Hantaran Kawin

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 12:44 am

Yorut_orut wrote:
meck_talika wrote:
kita sakap bogini,mak bapak dirual sana yang ada anak sumandak itu mungkin susah hati mau basa kita punya idea ini.

saya ada anak sumandak tapi saya inda susa hati dengan idea ini ... saya sendiri punya pandapatpun begini juga....hihihiiii...
yang penting kenduri kawin meriah...kanyang makan....
butul tu, yg penting meriah & samua sukup makan...... bah tobpinai yorut, kalou time anak kao kawin, suba gia kao kasi promote sini ILSF, manatau kami buli juin2...... tp kao inda kanal kamilah, kami kanal kao pasal bapa pangantin..... nt sia pigi nyanyi...... sia ni buli tahan juga, suru jd mc pun indada masalah, kompom majlis 'idup'...... pree of charge....... main mujik pun indada masalah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 11:05 am

pukutarap wrote:
Yorut_orut wrote:
meck_talika wrote:
kita sakap bogini,mak bapak dirual sana yang ada anak sumandak itu mungkin susah hati mau basa kita punya idea ini.

saya ada anak sumandak tapi saya inda susa hati dengan idea ini ... saya sendiri punya pandapatpun begini juga....hihihiiii...
yang penting kenduri kawin meriah...kanyang makan....
butul tu, yg penting meriah & samua sukup makan...... bah tobpinai yorut, kalou time anak kao kawin, suba gia kao kasi promote sini ILSF, manatau kami buli juin2...... tp kao inda kanal kamilah, kami kanal kao pasal bapa pangantin..... nt sia pigi nyanyi...... sia ni buli tahan juga, suru jd mc pun indada masalah, kompom majlis 'idup'...... pree of charge....... main mujik pun indada masalah......

sumandak saya belum lagi draf burang "pencalonan".... jadi lama lagi lah tu hihihiii.....
nanti saya kasi promote di ILSF juga bila tiba masanya.. Pukutarap pandai pukul gong ka.. saya ini masih guna gong untuk menyerikan majlis.... kebudayaan bah itu, kan?....
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 11:26 am

saya buka topik hantaran kawin ni pasal girl friend anak saya yang baru sebulan berkenalan sudah ringan mulut telefon saya. kununnya mau berboraklah...ya kita faham lah bah tujuan dia tu mau suaikenal melalui perbualan. Tapi saya pikir agak jarang juga perempuan barani buat begini... so pada pendapat kamu apakah dia ini jenis parampuan yang barani.. atau sekadar 'too eager'?
btw, anak lelaki saya bekerja di estate jauh, dia hanya bagi no. tel rumah pada cewek tu...
share2lah pandapat kamurang sama ada cara parampuan itu melambangkan tingkahlaku yang positive or sebaliknya....
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 12:09 pm

Yorut_orut wrote:
saya buka topik hantaran kawin ni pasal girl friend anak saya yang baru sebulan berkenalan sudah ringan mulut telefon saya. kununnya mau berboraklah...ya kita faham lah bah tujuan dia tu mau suaikenal melalui perbualan. Tapi saya pikir agak jarang juga perempuan barani buat begini... so pada pendapat kamu apakah dia ini jenis parampuan yang barani.. atau sekadar 'too eager'?
btw, anak lelaki saya bekerja di estate jauh, dia hanya bagi no. tel rumah pada cewek tu...
share2lah pandapat kamurang sama ada cara parampuan itu melambangkan tingkahlaku yang positive or sebaliknya....

aduina yorut....first...ko kena selidik latar belakang gf tanakwagu ko tu...
education, famili dia punya history...
mungkin dia 'berani' mo kenal kunu sama ko pasal tanakwagu ko kali cakap 'bapa sa tu steady jak urang dia..understanding dan cool'.
Remaja masa sekarang bukan macam zaman siorang.Durang sekarang nda malu malu macam teeanger dulu2.Berani lagi.tapi jangan juga ambil padangan negative terus..pasal mungkin dia cuba mo selidik apa kah benar, perangai tanak wagu ko itu sama macam rumah..means saya..tanakwagu ko itu nda kasih tapuk perangai dia. Bah, besa la kan...mo mngurat cewek , kena perfect kunu..( kunu laaaa)..baru satu bulan gia...sa rasa itu smandak mo selidik awal2..mungkin dia berminat dengan anak ko..tapi sebelum pergi jauh..sebelum mula bersemi nya bibit cinta..checking dulu...
wakakaka..
pandangan jak nie ar yorut....ko cuba kenal2 dulu boh gia..kalau lain lain ...ko kasih nasihat la bah..kalau dia dengar bagus..
bah..nanti sa sambung...sa out luk...mo p makan...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 12:45 pm

saya rasa-rasa pun macam begitulah monkey... gf anak saya tu mengambil langkah berhati-hati sebelum parasaan dia butul2 mandalam barangkali. bagus juga bah cara dia tu.. apa pandapat forumers yang lain??...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 3:48 pm

tp masam barani jugalah itu sumandak tu tobpinai yorut..... buli tahan juga dia call kao...... barapa lama sdh diurang kanal, kalou masih awal, masam lain sikitlah tarasa dia call kao...... dan apa samua isi2 serita dia, kaopun buli rasa tu ngam ka sara dia basakap sama bakal mentua, hihihihiiiiii...... tp hati2 jugalah pasal takut2 kao pula yg jatu sinta, hihihiiiiii...... inda bah, main2 sj...... mugkin niat dia bagus mo biasa2 sama kamu 1 famili, dan mungkin dia suka butul sama anak kao, jd dia inda mo kempunan, so dia cal2 kamu supaya tambah saham...... tp ok juga ba gia tu.......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 6:03 pm

ya bah pukutarap...masam tu sumandak barani betul bah tapi bagus juga pandai joke2 lagi. masam mau suaikenal saja bah dia tu... saya rasapun ok juga...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 6:11 pm

ya bah pukutarap...masam tu sumandak barani betul bah tapi bagus juga pandai joke2 lagi. masam mau suaikenal saja bah dia tu... saya rasapun ok juga...harap2 begitulah..
diurang kenal belum sampai sebulan kunun. sikarang dia di kk (org tenom) anak saya di sandakan (estate sugut). indada kadai jual reload lagi tu..sikarang dia suru kami reload utk dia...tp pakai duit dia jg la....picit2 sja di ATM. masalahnya nanti duit abis utk berbual sj.. utk kawin teda pulak..hihihiiii preblem budak2.......
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 7:27 pm

ba mungkin bagus tu sumandak tu..... urang tenom? masam jalan jauh juga kamu tu nt bila hari basar...... apapun, arap apa yg dihajat akan kasampaian....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 7:51 pm

pukutarap wrote:
ba mungkin bagus tu sumandak tu..... urang tenom? masam jalan jauh juga kamu tu nt bila hari basar...... apapun, arap apa yg dihajat akan kasampaian....

belum ada hajat lagi bah ini.... tapi mimang betul la memang tenom tu jauh.
tapi ini sekadar serita kadai kupi dulu bah...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Tue Oct 28, 2008 11:21 pm

hihihihiiiii buli sdh ransang2 tu yorut......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Hantaran Kawin   Today at 5:55 pm

Back to top Go down
 
Hantaran Kawin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Sabah - People, Cultures, Nature & Environment-
Jump to: