To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 nampak seluar dalam, apa komen kamu?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Wed Apr 22, 2009 9:30 pm

Kbanyakan prkara yg disebutkn itu mmg suda sinonim dgn khidupan wanita masa kini.Dan kbanyakn yg dipakai mereka, scara peribadi sia, mmg sia suka tengok..kecuali 1 iaitu tatoo. Klu stkat anting2 d bibir, hidung dn sbgnya trmasuk yg d "anu" masih toleran. Kita tdk brapa mampu utk meramal bgmana momentum pesen ini di masa akan datang sb pesen ini sntiasa mengalami perubahn. Kadang2 pesen lama akan diketengahkn semula dan akan jd kegemaran mereka.

Ini brgantung kpd pereka dan jg pihak media utk mensensasikannya. Contoh paling dekat ialah cutting sluar..dulu bellbottom, kemudia straight cut dan kemudian tirus dan kemudiannya kembali semula ke straight cut. Ksimpulannya, atas nama fesen kontemporari..mereka pasti akan memakainya krn takut dicop ktinggalan zaman, old fation dsbgnya.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Wed Apr 22, 2009 10:19 pm

jd mmg kaum perempuan tdk akan dpt berubah dr segi fesyen dr yg 'terbuka' kpd yg tertutup... tp durang akan berubah dr 1 style kpd style lain... bergantung kpd fesyen designer & juga promosi drpd media2 spt tv...
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Wed Apr 22, 2009 10:21 pm

jd saya tdk hairan jika pd masa2 akan dtg, bukan sj 'parit' yg kelihatan... hehe... Laughing
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Thu Apr 23, 2009 12:19 am

Itu brgantung kpd pihak brwajib mengawal check embalance antara kemajuan dn keterampilan individu dlm masyarakat. Kalu pihak pemerintah beri garis panduan kpd designers ttg pesen bgmana yg boleh dan tdk boleh.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Thu Apr 23, 2009 11:04 am

urusan nagara pun diurang sibuk butul sampai sana sini nampak sasat, apa lg kalou pesen pun karajaan mo masuk sampur..... antah2 karajaan buat 1 pesen sj, pesen baju kurung......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Thu Apr 23, 2009 11:23 am

sekali saya masuk balik ilsf, wah rancak betul sdh kamu cerita ttg seluar dlm ni, hehe... ok, teruskan... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Thu Apr 23, 2009 10:54 pm

Ini yg dipggl falsafah sluar dlm@santut... What a Face
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
datu
Prebet
Prebet


Number of posts : 18
Registration date : 2009-04-13

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Thu Apr 23, 2009 11:05 pm

best membaca cerita kamu ttg seluar dlm ni, lucu... Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Fri Apr 24, 2009 3:36 am

Ya tuan datu..adih beruntung betul ISLF ini banyak pemikir2 yang serba boleh dalam berbagai isu. saya tabik dia org ini. enda saya mau cakap nama sudah nanti di kata aku pilih kasih. apa yang pasti pemikir2 ini adalah ahli2 ISLF.
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Fri Apr 24, 2009 5:45 am

punya jauh suda sy tdk tebaca post kamu ini.... anakal tp berisi.... hahaha
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Fri Apr 24, 2009 9:25 am

Rungkud wrote:
Ini yg dipggl falsafah sluar dlm@santut... What a Face

tuan rungkud....buleh ka kita tukar tajuk tu falsafah? buruk butul tajuk dia...

ni bukan falsampah bah ni..ni cuma pbincangan...nanti urang ingat kita taksub pasal seluar dalam...issk isskkk..

kalau sepa2 ada adik ppuan kah, sepupu kah...kasih ingat2 jangan pakai macam itu sebab buruk betul bilang...jadi bahan umpatan urang...
kalau sesama ppuan paling2 kena jelos...tapi di kalangan lelaki...macam2 dlm andaian durang itu...jauh la imajinasi durang....silap2 buleh 'negeraku'.....

bah, sudah memang 'nature' lelaki begitu kan..kan ..kan...mngkin tu pasal lah menjadi ni fesyen nampak seluar dalam...urang yg mencipta ni fesyen memang suda ada target..kalau sa buat ni fesyen , akan dapat sambutan sebab ada sebab...

1. seksi - ppuan yg sederhana pemikiran akan fikir ' wahhhh..seksi ooow...kalau sa pakai memang ada lah yg meninguk nie..body seksi apa guna kalau nda ditayang...
2. moden - kalau sa inda pakai, nanti member lain ( yg pakai mcm tu fesyen) cakap sa ketinggalan zaman.
3.mokirayou - memang sa jadi perhatian...biar juling mata durang tenguk..bukan durang dapat apa2 pun...

tapi ni sumandak2 ni lupa...apa yg menjadi pandangan kepada orang sebenarnya adalah sebahagian dari harga diri mereka....
kalau suda senang nampak, tidakkah lelaki akan cakap...'murah jak tu...senang jak mo bawa tu jenis....ko ayat sikit, jadi lah tu....'
padahal sebenarnya ppuan tu pakai pasal fesyen bukan pasal dia 'murah'...tapi orang akan beranggapan yg lain pula.

.....bersambung......
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Fri Apr 24, 2009 9:11 pm

monkey wrote:
tuan rungkud....buleh ka kita tukar tajuk tu falsafah? buruk butul tajuk dia...

ni bukan falsampah bah ni..ni cuma pbincangan...nanti urang ingat kita taksub pasal seluar dalam...issk isskkk..

kalau sepa2 ada adik ppuan kah, sepupu kah...kasih ingat2 jangan pakai macam itu sebab buruk betul bilang...jadi bahan umpatan urang...
kalau sesama ppuan paling2 kena jelos...tapi di kalangan lelaki...macam2 dlm andaian durang itu...jauh la imajinasi durang....silap2 buleh 'negeraku'.....

bah, sudah memang 'nature' lelaki begitu kan..kan ..kan...mngkin tu pasal lah menjadi ni fesyen nampak seluar dalam...urang yg mencipta ni fesyen memang suda ada target..kalau sa buat ni fesyen , akan dapat sambutan sebab ada sebab...

1. seksi - ppuan yg sederhana pemikiran akan fikir ' wahhhh..seksi ooow...kalau sa pakai memang ada lah yg meninguk nie..body seksi apa guna kalau nda ditayang...
2. moden - kalau sa inda pakai, nanti member lain ( yg pakai mcm tu fesyen) cakap sa ketinggalan zaman.
3.mokirayou - memang sa jadi perhatian...biar juling mata durang tenguk..bukan durang dapat apa2 pun...

tapi ni sumandak2 ni lupa...apa yg menjadi pandangan kepada orang sebenarnya adalah sebahagian dari harga diri mereka....
kalau suda senang nampak, tidakkah lelaki akan cakap...'murah jak tu...senang jak mo bawa tu jenis....ko ayat sikit, jadi lah tu....'
padahal sebenarnya ppuan tu pakai pasal fesyen bukan pasal dia 'murah'...tapi orang akan beranggapan yg lain pula.

.....bersambung......
nagaraku???? hiihihihiiiii sia paham...... sia paham darling...... Very Happy butul tu pasal bila nampak parit, buli imagin dr mana pangkal itu parit bah, hihiihihiiii....

bila nampak serual dlm, lalaki pikir murahan??????? ehh eh ehhhhhhh indalah...... indalah kami pikir begitu...... malah kami admire bah, hihihiiiiii...... gaman, gaman.... mana sdh kao? kan kita admire butul...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Fri Apr 24, 2009 9:20 pm

Negaraku..siapun paham tu..brkaitan dgn bndera dan tali..jd saana suda atas tiang..hehehe...
Walupun kita rancak brbincang soal sluar dlm..tp prbincangan kita belum ke tahap falsafah ba ni. Apa yg jelas di sini, org ramai dlm dilema u dan kelirtrutama lelaki..macam mau, macam inda..
Mo jg meninguk parit tp pd masa yg sama tdk jg brsetuju dgn fesen itu. Tp prkara ini minta jgn merebak di kg2lah..cukuplah di bandar..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Fri Apr 24, 2009 9:26 pm

bikin ilang konsentration bah kalou tanampak parit...... yg tua2 sdh tu, kalou lamah jantung, sdh jatu pingsan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sat Apr 25, 2009 12:30 am

Bikin rusak pikiran lg...masam2 kita tebayang brdasarkn parit tu...hehehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Mojibap
Prebet
Prebet


Number of posts : 59
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sat Apr 25, 2009 8:25 am

tension2 gini, bile bace post2 kamu ni, rase enjoy jugak... lucu & kreatif... cume tak brape faham ape bendenye parit tu? seluar dalam tu aku tau le...hehe... sb akupun pakai satu jugak... Smile
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sat Apr 25, 2009 3:52 pm

saya pikir diurang yang pakai fesen tu bukan sangaja mau kasi tayang saluar dalam bah... tapi fesen itu sendiri yang membolehkan saluar dalam itu tertayang. bukan diurang sadar pun. saya ambil suntu di ruma saya la... kadang2 (salalu juga) anak sumandak saya kanampakan saluar dalam dari balakang bila dia duduk membungkuk pasal dia pakai saluar fesen tu. Tak kan dia singaja mau kasi tayang saluar dalam di ruma, kan? Jadi.. saya parcaya 80% parampuan yg kanampakan saluar dalam tu inda sangaja kasi tayang.
Yang 20% lagi?....saya pikir mimang diurang sengaja memperomosi diri. Biar 'negaraku' berkumandang di sekeliling diurang, diurang inda paduli.. in fact menunggu-nunggu kalau2 ada yang berani 'Negotiate'... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sat Apr 25, 2009 5:52 pm

hihihiiiii..... mimang diurang indada niat mo kasi tingu serual dlm diurang tu...... tp diurang tau yg kalou membungkuk buli nampak serual, sabap diurang sendiri sdh salalu nampak serual dlm urang lain...... dan butul sakapan si tuan orut, diurang tau serual dlm yg kanampakan buli menimbulkan parasaan inda selisa di kalangan pemilik2 nagaraku..... dan mgkin buli manyabapkan bendira2 berkumandang di udara, hihihiiiii...... Very Happy dlm butul bahasa kita ni..... salang2 urang inda paham..... bahasa lembut, supan, halus, tp mandalam......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sat Apr 25, 2009 7:08 pm

Si monkey punya istilah ba tu..hihi..singaja tdk singaja itu bukn prsoalan lg..yg jd prsoalan jika mereka tdk mo kenampakan itu serual dlm dn tdk mo negaraku brkumandang di pasaraya..bh fikirlah bah sikit. Itulah sbnya, sia kalu pg shoping centre..sia msti pakai sun glasses supya puas membilas mata..kdg2 smpai drool jg..hihi..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sat Apr 25, 2009 8:18 pm

hehehe sayapun mo pakai spek hitamlah ni... supaya tdk ketara mencari2 seluar dlm org...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sun Apr 26, 2009 10:52 pm

ah, inda paya pakai spek itam baitu..... diurang pakai, barmakna diurang sudilah bah tu kana tingu...... masam kao beli kerita baru bah, kau kasi jalan pigi kadai, takan kao expect urang inda tingu...... itu kerita baru, kalou serual dalam???? Very Happy kompom urang mo tingu bah......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sun Apr 26, 2009 11:24 pm

mungkin dia org lagi tersinggung kalau urang buat2 tidak nampak saja serual dalam mereka tu. hehehe
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Sun Apr 26, 2009 11:42 pm

butul tu gaman, tesinggung butul diurang tu inda kana tingu, nt balik rumah marah2 lagi..... sia ni inda suka kasi singgung urang, sabap itulah sia 'tarpaksa' meningukan mata sia..... Very Happy kalou urang buat2 inda nampak kerita baru kao, nt kao tarasa pula inda babaloi membeli & driving itu kerita.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Mon Apr 27, 2009 1:44 pm

Rungkud wrote:
Si monkey punya istilah ba tu..hihi..singaja tdk singaja itu bukn prsoalan lg..yg jd prsoalan jika mereka tdk mo kenampakan itu serual dlm dn tdk mo negaraku brkumandang di pasaraya..bh fikirlah bah sikit. Itulah sbnya, sia kalu pg shoping centre..sia msti pakai sun glasses supya puas membilas mata..kdg2 smpai drool jg..hihi..

1. adeehh.......sa punya kunu..itu istilah memang ada sedia bah tu...
2. itu la bah sa bilang tuan rungkud....dari diri sendiri bah tu..mengikut pikiran si pemakai bah...banyak lagi bah stail yg tidak kenampakan underwear ni..yg nmpak parit kena panggil lowcut kalau sa inda silap...kalau mo pakai yg aras pinggang, malu lah sebab tu kena panggil 'mum's jean'.
3.membilas mata? hehehehe..nda be'katut' mata ko? hehehe.....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Mon Apr 27, 2009 5:59 pm

Quote :
kalau mo pakai yg aras pinggang, malu lah sebab tu kena panggil 'mum's jean'
ooooo...... patutlah yg muda2 bulum kawin mo pakai yg nampak parit + serual dlm, rupanya inda mo kana panggil mum's jean, hihihihiiiiii...... tq monkey, very5 good information...... Very Happy oklah, lapas ni, sia tau sdh, kalou nampak parit, nah masi bujang tu..... bulum jd mama2...... hihihihiiiii lusu juga, sanggup kasi tingu parit samata2 inda mo kana sakap masam mama2 sudah...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: nampak seluar dalam, apa komen kamu?   Today at 3:46 pm

Back to top Go down
 
nampak seluar dalam, apa komen kamu?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Ladies Talk-
Jump to: