To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 ini barulah hibat...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: ini barulah hibat...   Mon Sep 08, 2008 7:50 pm

nah, ini barulah butul2, bukan masam urang lain talampau jauh rumah..... apa komen kamu?






Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Mon Sep 08, 2008 10:03 pm

yeeeewwwwww....rugi rugi minum susu kacang soya tiap hari smata mata supaya kulit cantik, tiba tiba mo kasi tatoo macam tu? aainaaaah..nda kan juga budu bah tu urang tu...dia inda tahu kah yg timbul tu urang dusun panggil 'pilat'...bukan tatoo..aiyarr...i wud neva do this stupid things...segala hidung ditindik macam karabau...mulau eehh..

jangan ada anak muda sabahan yg ikut ikut ni style..macam teda budaya bangsa sendiri saja...urang kita dulu2 lama suda tahu pasal tatoo..urang putih ikut ikut tapi mo tunjuk yg ekstrem semata mata mo minta perhatian la tu..
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Mon Sep 08, 2008 10:49 pm

tak senonohlah orang macam ni... suka hati dialah..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Mon Sep 08, 2008 10:57 pm

ada juga orang yg sanggup buat begini... kecantikan/perhatian punya fasal, sanggup apa sj...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Mon Sep 08, 2008 11:00 pm

monkey wrote:
yeeeewwwwww....rugi rugi minum susu kacang soya tiap hari smata mata supaya kulit cantik, tiba tiba mo kasi tatoo macam tu? aainaaaah..nda kan juga budu bah tu urang tu...dia inda tahu kah yg timbul tu urang dusun panggil 'pilat'...bukan tatoo..aiyarr...i wud neva do this stupid things...segala hidung ditindik macam karabau...mulau eehh..

jangan ada anak muda sabahan yg ikut ikut ni style..macam teda budaya bangsa sendiri saja...urang kita dulu2 lama suda tahu pasal tatoo..urang putih ikut ikut tapi mo tunjuk yg ekstrem semata mata mo minta perhatian la tu..
masamanapun, urang kita lebi hibat, diurang guna dawat/ink pen..... guna jarum peniti lagi kasi ikat sana ujung kayu, inda takut jangkitan apa2, indada ubat, hihihihiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Mon Sep 08, 2008 11:01 pm

itu parampuan di gambar tu sia parsaya misti makan dadah, sabap sakit butul baitu..... tp masam santik pula bila sdh sambuh.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 6:46 am

pukutarap wrote:
monkey wrote:
yeeeewwwwww....rugi rugi minum susu kacang soya tiap hari smata mata supaya kulit cantik, tiba tiba mo kasi tatoo macam tu? aainaaaah..nda kan juga budu bah tu urang tu...dia inda tahu kah yg timbul tu urang dusun panggil 'pilat'...bukan tatoo..aiyarr...i wud neva do this stupid things...segala hidung ditindik macam karabau...mulau eehh..

jangan ada anak muda sabahan yg ikut ikut ni style..macam teda budaya bangsa sendiri saja...urang kita dulu2 lama suda tahu pasal tatoo..urang putih ikut ikut tapi mo tunjuk yg ekstrem semata mata mo minta perhatian la tu..
masamanapun, urang kita lebi hibat, diurang guna dawat/ink pen..... guna jarum peniti lagi kasi ikat sana ujung kayu, inda takut jangkitan apa2, indada ubat, hihihihiii.....


tapi tajuk besar ko " Ini barulah hibat".....macam mana tu... scratch
jadi sepa kah yg lebih hibat? urang putih kah urang kita???

sa tetap menyukung urang sabahan...urang2 sabah memang hibat...cuba tenguk urang tua tua sana barat...ada yg bertongkat tongkat pada usia 60'an ke atas, bergantung ubat ubatan utk melawan proses penuaan terutama masalah osteoporosis..Urang tua tua di sini sabah? emmm..masih lagi kuat pigi sana kebun gatah cari kayu api, sikut wakid, sikut tekiding, masih buleh lagi pgi menabas..even mama tua sa yg suda masuk 70's masi buleh cabut ubi kayu..
Muka ppuan barat kalau masuk 50's macam umur 60thn..tapi ppuan sini sabah yg umur 50's masi lagi macam 40'...tulah durang berabis mo cari rahsia macam mana kita punya asian women masih maintain lawa even sudah bercucu..
Back to top Go down
Borneo
Prebet
Prebet


Number of posts : 46
Location : http://sabah.forumotion.com/
Registration date : 2008-09-08

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 1:24 pm

Aduina...takajut sikijap sia nampak itu gambar.
Back to top Go down
http://nunukragang.forumotion.net/
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 3:38 pm

Aduina sya terkajut juga...duiii duiii..nah berani butul ini perempuan..

tapi gambar ini cantik.. Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 3:44 pm

monkey wrote:
pukutarap wrote:
monkey wrote:
yeeeewwwwww....rugi rugi minum susu kacang soya tiap hari smata mata supaya kulit cantik, tiba tiba mo kasi tatoo macam tu? aainaaaah..nda kan juga budu bah tu urang tu...dia inda tahu kah yg timbul tu urang dusun panggil 'pilat'...bukan tatoo..aiyarr...i wud neva do this stupid things...segala hidung ditindik macam karabau...mulau eehh..

jangan ada anak muda sabahan yg ikut ikut ni style..macam teda budaya bangsa sendiri saja...urang kita dulu2 lama suda tahu pasal tatoo..urang putih ikut ikut tapi mo tunjuk yg ekstrem semata mata mo minta perhatian la tu..
masamanapun, urang kita lebi hibat, diurang guna dawat/ink pen..... guna jarum peniti lagi kasi ikat sana ujung kayu, inda takut jangkitan apa2, indada ubat, hihihihiii.....


tapi tajuk besar ko " Ini barulah hibat".....macam mana tu... scratch
jadi sepa kah yg lebih hibat? urang putih kah urang kita???

sa tetap menyukung urang sabahan...urang2 sabah memang hibat...cuba tenguk urang tua tua sana barat...ada yg bertongkat tongkat pada usia 60'an ke atas, bergantung ubat ubatan utk melawan proses penuaan terutama masalah osteoporosis..Urang tua tua di sini sabah? emmm..masih lagi kuat pigi sana kebun gatah cari kayu api, sikut wakid, sikut tekiding, masih buleh lagi pgi menabas..even mama tua sa yg suda masuk 70's masi buleh cabut ubi kayu..
Muka ppuan barat kalau masuk 50's macam umur 60thn..tapi ppuan sini sabah yg umur 50's masi lagi macam 40'...tulah durang berabis mo cari rahsia macam mana kita punya asian women masih maintain lawa even sudah bercucu..


Saya teringat time umur saya 10 tahun saya ada kawan urang putih..walaupun kami sama2 berumur 10 tahun tapi dia kelihatan sudah seperti org berumur 15 tahun. maksud saya dari tinggi dia, muka yg sedikit matang berbanding saya yg nampak butul masam budak2 kecil lagi.
Back to top Go down
Borneo
Prebet
Prebet


Number of posts : 46
Location : http://sabah.forumotion.com/
Registration date : 2008-09-08

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 5:10 pm

pukutarap wrote:
itu parampuan di gambar tu sia parsaya misti makan dadah, sabap sakit butul baitu..... tp masam santik pula bila sdh sambuh.....

Mangkali juga dia makan dada tu sambil minum bir. Macam sia nampak telur mentah dalam gelas tu. Eeeiiii....macam-macam bah diurang ni. Nanti diurang...kalau diurang datang sini, kita kasi makan diurang itu butod sama bosou. Atuuukkoi! scratch
Back to top Go down
http://nunukragang.forumotion.net/
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 7:59 pm


yg ni mcm mana? hibat ka? Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 8:54 pm

Borneo wrote:
pukutarap wrote:
itu parampuan di gambar tu sia parsaya misti makan dadah, sabap sakit butul baitu..... tp masam santik pula bila sdh sambuh.....

Mangkali juga dia makan dada tu sambil minum bir. Macam sia nampak telur mentah dalam gelas tu. Eeeiiii....macam-macam bah diurang ni. Nanti diurang...kalau diurang datang sini, kita kasi makan diurang itu butod sama bosou. Atuuukkoi! scratch

Tuan prebet,

dada kah atau dadah..? Embarassed , tapi saya setuju sama pendapat semua. misti sudah makan dadah dulu baitu..kalau ndak lah..isk isk..saya pun ndak sanggup! Crying or Very sad
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Tue Sep 09, 2008 10:26 pm

susah juga kita mo komen ni...pasal urang akan kata itu adalah seni...jadi kalau ini seni zaman milenium, apa lagi jenis seni yang akan muncul selepas seni mengukir manusia hidup2 ni?

p/s...bidang seni ni actually bukan senang...muntah darah juga kalau ambik ni bidang terutama yg saja saja mo ambil, yg teda kreativiti dlm menghasilkan sesuatu seni yg baru...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Thu Sep 11, 2008 12:30 am

yg saya fikir, selain drpd org yg rasa sakit, begitu konfiden org yg membuat ukiran. Bila dia belajar buat ni? Dia dpt idea secara tdk sengajakah atau memang niat? Tdk akan berlaku kesilapankah tu? Dia spt dpt bayangkan sdh bgmana corak yg terbentuk bila sembuh.
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Thu Sep 11, 2008 12:31 am

paraivagas wrote:

yg ni mcm mana? hibat ka? Very Happy
hehe... hebat, memang hebat...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Thu Sep 11, 2008 2:48 am

paraivagas wrote:

yg ni mcm mana? hibat ka? Very Happy

tatoo memang nampak hibat...tapi, lebih hibat lagi kalau ko ada itu six pack...kalau abs ko ada bentuk, memang balik balik kena view ko punya pic tu...picaya la sama sa ..
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Thu Sep 11, 2008 7:43 pm

waduh ParaiVagas..si Anzalina Zolie pun perasan sudah kemancoan ko he he
si Mongkey pun malu-malu munyit sudah dia pi menengok ko punya avatar he he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Thu Sep 11, 2008 8:10 pm

si monkey masam inda sanang sdh nampak badan kao yg tagap, hihihiiii....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Thu Sep 11, 2008 10:06 pm

pukutarap wrote:
si monkey masam inda sanang sdh nampak badan kao yg tagap, hihihiiii....

ha ha ha macam betul-betul ni..pula tu monkey ndak sanang ka ka ka
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Fri Sep 12, 2008 1:19 am

bushido wrote:
pukutarap wrote:
si monkey masam inda sanang sdh nampak badan kao yg tagap, hihihiiii....

ha ha ha macam betul-betul ni..pula tu monkey ndak sanang ka ka ka

bukan apa, sa macam mo kasi pakai baju saja sama dia itu....kesian..napalah inda berbaju si parai ni...
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Fri Sep 12, 2008 1:33 am

parai suda jadi vagas ba tu. tu la teda baju dia tu. hehehe...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Sun Feb 22, 2009 12:06 pm

Kalau visual ini betul...maka banyak perkra yg terlintas di fikiran kita sb ini suda masuk kategori ekstrem..apa tdknya kulit cantik2 dirosakkan..satu hal lg dr segi kesakitan itu..tanpa bius..bolehkah kesakitan itu ditahan bgtu sj. Tp..gambar ini memang cantik.. Very Happy
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Sun Feb 22, 2009 12:10 pm

Kalau dia buat tatoo sebelag depan..lagi cantik gambar tattoo-nya.. Rolling Eyes
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Sun Feb 22, 2009 9:03 pm

sebelah depan? depan mana kapten? Laughing
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ini barulah hibat...   Today at 3:45 pm

Back to top Go down
 
ini barulah hibat...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: