To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Mentua Vs Menantu

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Mentua Vs Menantu   Thu Oct 30, 2008 11:20 am

KAmal baru sahaja berkahwin. Kerana tidak mempunyai rumah, dia terpaksa menumpang di rumah bapa mertuanya. Malangnya, ada sesuatu yang tidak kena. Kamal ni kuat sangat makan. Bapa mertuanya selalu merungut. Beras 20 kg, tak sampai seminggu dah habis. Selalu tak macam ini.

Sejak Kamal duduk di rumahnya... cepat sangat barang-barang dapur habis.
Kamal betul - betul menghabiskan borehhh... Kebaikan Kamal pula ialah,
dia ni alim sikit. Tak pernah tinggal sembahyang.Malangnya bapa
mertuanya tak pulak begitu... Waktu maghrib seronok depan tv tengok Roda
Impian... lepas tu sambung tengok berita... lepas tu makan... lepas tu
tidur..esok bangun pukul 8... pergi kedai kopi... bersembang, sampai
tengahari. Balik makan, kemudian tidur... petang pergi kedai kopi
lagi... main dam, berborak mengalahkan orang politik. Kerana sama-sama
ada kekurangan ni lah yang menyebabkan si menantu tak berani menasihati bapa
mertua, dan bapa mertua tak berani memarahi anak menantu yang kuat
makan. Tetapi dia terus mencari idea... macam mana nak kenakan si Kamal ni..
Bengang betul dia... dah lah tak kerja... melantak kuat pulak tu...

Suatu hari dia dapat idea... nak kenakan Kamal.. "Kamal, mari kita main
dam haji... " katanya kepada Kamal... "Boleh juga... " kata Kamal tanpa
mensyaki sesuatu. Bila sahaja bermain, dia sengaja membiarkan buah
damnya dimakan oleh Kamal... Dia hulur, Kamal makan, hulur lagi... Kamal
makan lagi... hulur lagi makan lagi, dan lagi... dan lagi... . " Eh ko ni Kamal... kuat betul makan laa... .agak-agaklaa... " katanya tersenyum.. "Alamak bapak mertua aku ni perli aku ni ... mentang-mentang aku kuat makan" fikirnya dalam hati... tapi tak
apa... Mereka bermain set kedua... Bapa mertuanya hulur... dia tak
makan... hulur lagi, tak makan juga... kena tangkap... tak macam set
pertama... dia dah bijak sikit... Bila tak makan, mestilah kena tangkap...

(sesiapa tak tahu main dam haji tentu tak faham cerita ini... )... kemudian
bapa mertuanya dapat melangkah hingga ke haji... Apa lagi... . "Ehh
orang tak pernah sembahyang pun boleh pergi haji ke... ? Merah padam
muka bapa mertuanya... dia nak perli anak menantunya, tetapi
dia yang terkena... .Selepas dari itu, Kamal tak lagi kuat makan dan bapa
mertuanya dah jadi alim... tak tinggal sembahyang lagi...

Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mentua Vs Menantu   Thu Oct 30, 2008 11:32 am

Good lesson...
Kalau tu mentua kasi bawa bekal mangkuk tingkat tu menantu time dia keluar p kadai kupi mangkali terasa juga tu menantu, kan?...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mentua Vs Menantu   Thu Oct 30, 2008 10:32 pm

hihihihiiiii..... atau kasi masak 1 lanjang nasi tiap hari khas utk itu manantu sj, urang lain inda buli pigi share makan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Mentua Vs Menantu   Mon Nov 03, 2008 3:25 pm

selalunya cara saikoloji lebih berkesan daripada cara cakap2 gitu-gitu...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mentua Vs Menantu   Mon Nov 03, 2008 4:05 pm

hihihi..baru saya baca cerita ini,, memang lucu ohh, nasib bagus dia urang tidak bertumbuk time main dam itu. Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mentua Vs Menantu   Today at 10:53 am

Back to top Go down
 
Mentua Vs Menantu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Humor & Fun-
Jump to: