To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 kenangan hidup susah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kenangan hidup susah   Mon Dec 22, 2008 1:23 pm

Rungkud wrote:
Yorut_orut wrote:
50 thn dari sekarang....pada masa itu saya sudah menjadi orang yang tertua di dunia..hahaha...
Saya ada terpikir juga bahawa 50 thn akan datang, kemungkinan ramai yang ingin kembali ke zaman 2008...kenapa? sebab time tu nanti sabah mungkin mcm palestin dan israel...

Aiiina gaman...kanapa macam mo jd spt di plastien/ israel tu ahh? minta2 jgn jd bgtulah...sb hidup lbh brmakna dlm keadaan aman.

Apa tidaknya bila pti menguasai bumi kita?... Kita terpaksa lawan juga la.. tapi pandatang tatap mendapat sukungan dari 'tulang belakang' mereka......jadi perang2an inda pandai habis /salasai macam di palestin... Pada masa tu kenangan hidup susah akan terbalik menjadi kenangan hidup aman...hihihihii....
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: kenangan hidup susah   Tue Dec 23, 2008 9:05 am

Dulu masa sya kicik2 lg pg sek sk, prnah gak sya jln kaki, kaki ayam sja. Panas butul tu btu2 di jlnan, tp sya pg sek juga. Prnah lg saya d ting 1 da, sya bsh kuyup kna hujn naik bskl pg sek, tp sya tdk blk ruma. Pg sek jg. Sya berdiri ja d klas smpi pkaian sya kering sndri. Cikgu tdk mrh. Mala sya kna puji lg sb 'smngt' pg sek. Itu la antra kanangan idup susa sya zmn2 sek dlu.

Nota: Sya heran budak2 sek zmn skrng. Bru tekutur sikit tu bju/kasut tdk mau pg sek suda.
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
rumputt
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 49
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Re: kenangan hidup susah   Wed Dec 24, 2008 12:02 am

SiokSondri wrote:
rumputt wrote:
bagi sy pulak kenagan hiduo susah ni terlalu memori sbb bayangkanlah darjah 6 baru sy jumpa TV..lps tu time ting 5 pun masih jln kaki p skola...adeehhh klu dingat2 turuk butul ooo....Smile

hi hii... darjah 6 baru jumpa TV...???? ni mimang susa ni rumputt... waktu tu TV masih itam putih kannn? dan lagi.. mangkali kau jumpa tu TV pun orang lain punya TV... bukan di rumah sendiri. bila mo p tingu, terpaksa minta kebenaran dari ibubapa.. dan dalam rumah TV tu ada la org jual2 mi, kuih2... sebab macam panggung wayang ba jadi nya...
tepat sakali cakapan mu tuan SiokSondri....bikin kasian bh aku ni..klu aku ingat2 mcm aku nda pecaya yg keadaan aku skrg ni..bukanlaa senang sgt tp jauh butul bezanya.
Back to top Go down
http://utarasabah.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kenangan hidup susah   Wed Dec 24, 2008 12:21 am

Apa pun kenangan hidup susah ini..biarlah kita jadikan dia sebagai satu dorongan ke arah hidup yg lebih selesa.

kita sudah susah dulu2..jgn biarkan anak2 kita pun susah juga.. Smile
Back to top Go down
rumputt
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 49
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: ..   Wed Dec 24, 2008 12:50 am

alphawaves wrote:
Apa pun kenangan hidup susah ini..biarlah kita jadikan dia sebagai satu dorongan ke arah hidup yg lebih selesa.

kita sudah susah dulu2..jgn biarkan anak2 kita pun susah juga.. Smile
tepat sekali tuan alpha...satu nasihat yg bagus....
Back to top Go down
http://utarasabah.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kenangan hidup susah   Wed Dec 24, 2008 11:59 am

urang sakarang atau ganarasi sakarang manalah ada kanangan idup susah.buka mata saja pun suda ada intonit,poti sojuk,lotirik,amah.....ahh,serba langkap bah.sobut saja apa barang,somua suda ada suma kualiti jati diri itu yang kurang.tarlalu sangat bangantung kapada mesin dan wang saku ibubapa.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kenangan hidup susah   Today at 9:50 pm

Back to top Go down
 
kenangan hidup susah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: