To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Raja Petra dibebaskan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 8:03 pm

Raja Petra dibebaskan 3.20 petang

07/11/2008 3:30pm

SHAH ALAM 7 Nov. Penulis blog Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin
dibebaskan daripada tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pukul
3.20 petang ini.
Pembebasan beliau adalah atas perintah Mahkamah Tinggi Shah Alam di
sini hari ini yang menerima permohonan habeas corpus daripada penulis
kontroversi itu.

*hihihihiiiii...... raja petra kana kasi bibas, sia mo dingar apa komen si yb butak......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 8:53 pm

Saya percaya si botak tidak komen panjang2. He will surely bilang penangkapan itu dibuat oleh polis kerana ....bla..bla... Si botak always says...leave it to the police...or leave it to the court....hihihihiiii...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 9:15 pm

tambah butak la dia tu, hihihiiiiii..... itupun kalou ada lg tunggul yg tinggal...... nampak sangat karajaan sala dlm hal ini..... abislah be-end......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 9:28 pm

pembebasan raja petra merupakan 1 tamparan hebat kpd kerajaan... hakim yg terlibat kira berani juga dgn keputusannya & tdk terpengaruh dgn mana2 pihak terutamanya kerajaan...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 10:28 pm

bighorn wrote:
pembebasan raja petra merupakan 1 tamparan hebat kpd kerajaan... hakim yg terlibat kira berani juga dgn keputusannya & tdk terpengaruh dgn mana2 pihak terutamanya kerajaan...

Harap2 hakim akan terus bebas dari arahan dan pengaruh kerajaan...
tapi siapa tahu kerajaan sendiri yang nak kan hakim bebaskan RPK kerana sudah terpaksa...?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 11:26 pm

itulah tu, diurang samua ada 'mainan' baitu...... kita rayat yg kana tipu bulat2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 11:35 pm

Entahlah. susah juga mau cakap benda2 macam ni. Apa pun, ngam juga bah dia kena bebas tu. kalu tidak, inda rancak cerita di kadai2 kupi. hehee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 11:38 pm

tp ini raja petra ni talampau barani bah, masam garadak sj dia ni, inda tingu2 kiri kanan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Fri Nov 07, 2008 11:41 pm

apa inda barani, keturunan raja bah itu. ada darah2 lanun juga. hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 12:25 am

Yorut_orut wrote:
Saya percaya si botak tidak komen panjang2. He will surely bilang penangkapan itu dibuat oleh polis kerana ....bla..bla... Si botak always says...leave it to the police...or leave it to the court....hihihihiiii...

Lagi satu dia selalu tiru si samyvelu cakap "I am not in the position to speak about that"
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 12:36 am

itulah tu, padahal dia juga yg sign..... ini urang sabanarnya inda bijak bah, inda pandai, masam si bung busurlah, dia pikir urang tapuk tangan admire dia, padahal urang katawa parangai dia yg masam bigfut, hihihihihiiiii..... kasi malu urang sabah sj......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 12:39 am

pukutarap wrote:
tambah butak la dia tu, hihihiiiiii..... itupun kalou ada lg tunggul yg tinggal...... nampak sangat karajaan sala dlm hal ini..... abislah be-end......

sudah lah nanti tambah butak..perangai dia pun semakin lembut dan menjadi semakin ayu dia..nah tidak pasal2 nama dia naik top ten di kalangan warga gay malaysia.. hihihi
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 12:50 am

hihihiihiiiii sia imagine gay butak...... hihiihihiiii...... tadi di tv dia kana tanya reporters pun dia inda barapa mo jawap...... tingu ah, sia rasa2 ada nt pihak2 yg mo saman dia lapas ni pasal isa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 12:50 pm

atau.....adakah sebarang psikologi untuk meredakan tekanan yang dialami oleh pimimpin atasan kerana bantahan dari komponen be end sendiri..inilah dia pulitik.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 5:42 pm

hihihihiiiiii butul tu, mainan pulitik baitu, kita rayat yg inda tau apa2......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 6:50 pm

kita ini......suma pulitik pawn bah,sabarang kapayahan milik kita,diurang itu sinang saja.kalau ada masalah,kasi lapas saja supaya tidak ada masalah,yang ponting diurang punya jawatan,wang,elaun,syarikat dan ntah apa-apa lagilah,tidak akan terganggu atau tarlapas.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sat Nov 08, 2008 6:54 pm

itulah tu, mo dakat2 eleksen, sakap sj yg bagus2, janjilah apa2 waloupun mustahil, kompom kao manang lg dlm eleksen, lapas tu buat2 lupa, tunggu 5 taun, mo sampai lg eleksen, sakap lg yg bagus2...... mimang ini bah trend urang2 pulitik kita......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sun Nov 09, 2008 12:36 pm

itulah bah itu,urang pulitik,taim eleksen,kita barmandi tampias air liur dia.bila dia suda manang,pehh.....jangankan taik hidung yang tersombunyi,bulu hidung kasar yang berjuntai sikit pun sukar kita manatapnya salama 5 tahun.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Sun Nov 09, 2008 4:07 pm

sia imagine apa yg 'karajaan' tangkap kana kasi bibas pula uli makamah..... 1 tamparan hibat, malu 'karajaan' di mata dunia...... hihihihihiiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Mon Nov 10, 2008 4:27 pm

sa dari dulu lagi ada perasaan yg si raja tu akan dilepas kan... mimang inda adil dan inda sukup bukti ba mo tahan dia tu... tulis blog saja ba... apa pula sekuriti-sekuriti... bikin malu sja...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Mon Nov 10, 2008 7:06 pm

Tapi kerajaan mau buat rayuan lagi..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Tue Nov 11, 2008 3:32 pm

sakali buat rayuan, rayuan barjaya pula..... aduinaaaaa indataulah sia apa mo sakap kalou begitu..... tunggang langgang sdh.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Tue Nov 11, 2008 5:36 pm

ada kebarangkalian juga rayuan itu akan dilayan oleh court...
pasti najib tidak mau kes wanita mongol itu diungkit balik oleh rpk...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Wed Nov 12, 2008 10:38 am

BAAAASAR kebarangkaliannya ni....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Wed Nov 12, 2008 8:55 pm

ya sia satuju, kita tingu nt ah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Raja Petra dibebaskan   Today at 11:19 pm

Back to top Go down
 
Raja Petra dibebaskan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: