To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 best friend.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: best friend.   Thu Nov 20, 2008 7:12 pm

teman...
bila rasa ingin menangis..hubungilah aku..
bukan aku nak suruh kau berhenti menangis...
tapi mungkin aku boleh menangis bersamamu...

teman...
jika terasa tiba2 nak melarikan diri...jauh dari masalah...hubungilah
aku...aku takkan suruh kau berhenti..tapi..mungkin aku akan berlari
bersama kau agar masalah kau boleh selesai...

teman..
jika tiba2 kau ditinggalkan kekasih
kau..beritahulah aku..aku tidak akan memaki
hamun x-makwe/x-pakwe kau..tapi..aku akan cuba buat kau
cintai diri kau sendiri...

teman..
jika kau kecewa keluargamu tak
bahagia..beritahulah aku..aku takkan buat kau
benci kepada ibu bapa kau..tapi..terimalah segala
ketentuan Allah...

teman..
jika kau kecewa dengan perkahwinan kau suatu
hari nanti...ceritalah pada aku..aku takkan sebut
nama perempuan/lelaki itu...tetapi..cubalah jadi lelaki/wanita yang
lebih mengenal Tuhan...

tetapi teman...
jika suatu hari aku berdiam diri..
aku tidak membalas smsmu..
aku tidak angkat panggilan darimu...
hubungilah aku segera...
sebab waktu itu aku..
aku perlukan kau...
bukan wang atau benda..
cuma seungkap doa untuk kesejahteraanku
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Fri Nov 21, 2008 8:50 pm

ish..... ish..... mangalir pula air mata sia....... Crying or Very sad
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: best friend.   Fri Nov 21, 2008 10:30 pm

Hee... saya ada bestfriend time sek rendah lagi sampai sek men. Lepas ting 3, kami terpisah dan hanya bertemu sekali saja selepas itu. Sampai sekarang tak jumpa2 sudah.

Kemudian saya belajar untuk berkawan baik dengan sesiapa saja yang sudi untuk berkawan dengan saya.

Note: Friends are angels.
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Fri Nov 21, 2008 10:49 pm

dulu sia ada kawan baik dari sarawak..... salama kami jd kawan bertahun2, inda parna sia nampak dia marah..... lapas tu lost contact sdh pasal sia balik sabah....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: best friend.   Sat Nov 22, 2008 10:35 am

meck... real ooo ko punya sajak di atas...

kawan memang senang cari kalau kita ni jenis yg suka bekawan... musuh pun senang sari kalau kitani yg suka bemusuh.... Very Happy
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Sat Nov 22, 2008 9:00 pm

banyak bah urang bulih definisikan apa itu kawan,tatapi kalau ada sasiapa yang mempunyai kawan yang bulih perbuat seperti yang di atas tu,tidak parlulah kamu bartanya apa maksudnya kawan.kalau kamu porompuan,dan kawan kamu lalaki yang sanggup berbuat seperti itu,kawin saja,pasti bahagia.bogitu juga sabaliknya.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Sat Nov 22, 2008 10:17 pm

sia mo mansari parampuan yg begitulah metalika..... arap2 ada tejumpa, dan dia suka sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: best friend.   Sun Nov 23, 2008 8:16 am

Yg 100% masam tu mungkin susa mau sari la pukutarap, tapi kalu tejumpa yg dakat2 begitu dan dia suka sama kau, kawin saja la ba.

Nota: Yg dakat2 begitu pya siri2 pun paya mau sari jg tu. Wink
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Sun Nov 23, 2008 1:18 pm

ko porompuankah wewin?bah,pm-pmlah bah si pukutarap.mana tau sasuai...siapa tau,yang dakat-dakat ada,apa mau jauh-jauh.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Sun Nov 23, 2008 11:58 pm

aduinaaaa kaoni metalika..... si dr.wewin ni sdh kawin bah..... lalaki..... hihihihiiiiiiiii...... inda nampak itu simbul di bawah avatar diatu? tingu itu panah, simbul yg 'mambagi' baitu, bukan yg menerima.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: best friend.   Mon Nov 24, 2008 5:28 pm

Hehe... butul ba sakap si pukutarap tu metalika. kau kanal juga sya mangkali ba ini. 2 1/2 sya karaja sana hosp. kb dari 2004-2006. nanti sya balik sana jg ni taun dapan. Buli la kau sari sya sana. Hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Tue Nov 25, 2008 2:23 am

hihihihiiii tp jan sari yg parampuan, misti kao inda jumpa, sari yg lalaki, nah turus diurang tunjuk kao itu duktur lalaki..... sanang2 metalika, kao jalan2lah pigi sana huspital sari dr.wewin......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Tue Nov 25, 2008 6:40 pm

bulih bah itu,salalu juga saya sana kadang-kadang.bulih juga sarita-sarita.nanti ko bagitaulah bah wewin bila ko sudah balik kb.
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Tue Nov 25, 2008 7:13 pm

ya boleh tu, lgpun kamu 1 daerah asal jugakan...?
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Tue Nov 25, 2008 7:16 pm

tidaklah,si wewin itu urang kota marudu kalau tidak silap.saya pula memang asal kuta bulud.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Tue Dec 02, 2008 11:52 am

saya dulu ada seorang kawan,cuma dia seorang perempuan jipun.kami kawan rapat,satu team kerja dan dia senang bersama saya.tapi kan,satalah dia balik jipun,pandai pula dia panggil-panggil sayang padahal dulu waktu sini pamalu siiikit.sakap urang putih pun sampur jipun.tapi sakarang,jarang suda dia email dengan saya..saya pun bogitu.

Friday, 13 April, 2007 10:23
From: "terinitty@docomo.ne.jp" <terinitty@docomo.ne.jp>View contact details To: meck772000@yahoo.comUMMMM... I MISS NASI GORENG KAMPONG SO MUCH! MAYBE WE CAN MEET AGAIN IN OUR DREAM. ARE U LIVING IN SABAH? IF SO, TELL ME UR ADRESS, PLEASE.

Sunday, 25 March, 2007 20:17
From: "terinitty@docomo.ne.jp" <terinitty@docomo.ne.jp>View contact details To: meck772000@yahoo.comSAYANG!LONG TIME NO SEE U.HOW ARE U? JAPAN IS STILL WINTER,WE HAD BIG EARTH QUAKE IN THIS MORNING.

Monday, 27 February, 2006 21:44
From: "terinitty@docomo.ne.jp" <terinitty@docomo.ne.jp>View contact details To: meck772000@yahoo.comSAYANG,GENKIDESUKA?DID U RECIEVE MY LETTERS FROM TURKEY? I ALREADY CAME BACK TO JAPAN. WE ARE VERY BUSY BECAUSE IT IS THE SPRING,CHERRY BLOSSAM SEASON.I'LL SEND U THE BEAUTIFUL CARD VERY SOON!

Tuesday, 3 January, 2006 14:24
From: "terinitty@docomo.ne.jp" <terinitty@docomo.ne.jp>View contact details To: meck772000@yahoo.comMeck chan 「akemashite omedetou gozaimasu」It's still snowing in Japan! If you send me the phot,I request the phot of the ¨curry mee¨ I'm missing the Malaysian spicy foods....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: best friend.   Tue Dec 02, 2008 8:02 pm

hihiii ... inda paham pula saya serita begini... mungkin inda parana kawan sama sumandak jipun.. Mad
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Tue Dec 02, 2008 8:17 pm

ha ha ha... itulah ko ndak pi menekel sama dia hari tu.. ada saudara kami di pitas terkawin perempuan Jipun...

bahagia bah juga...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Wed Dec 03, 2008 10:59 am

mau tekel?ishh..masam dia tidak bagi respon saja dulu,masamanalah saya tau.nanti sakap suka sama dia,malu pula kalau kana rejek.walaupun saya anggap dia hanya sabagai kawan tapi ada juga rasa taksub siiikit tingu muka dia yang putih dan kiut,anyway..she's my best fren.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Wed Dec 03, 2008 10:42 pm

suba kao kasi post muka best pren kao sini metalika..... buli juga kami kungsi2 tingu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Thu Dec 04, 2008 11:27 am

ehhh,kasi post?ada juga tapi gambar tu di kampung,lagipun,sakadar best pren.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Thu Dec 04, 2008 9:10 pm

Surita best friendlah pulak?? Ya memang ini alam nyata...apa2 buli jd kan. Meck..pnglaman ko ni bagus..tp biasanya best friend ini antara dua sesama kaum...pompuan dgn pompuan dan balak dgn balak..sya ada juga pglaman ada best friend pompuan ni..yg masalahnya bila pompuan dgn balak ni ada hub status kawan biasa tp rapat ( teman tapi mesra ba barangkali ini?)...pelan2 dia melencung. Sya tau dia ada hati sama sya tapi, sya buat tdk faham sb hmm.. kuring skit cunnya mangkali..lgpun masa tu ramai di kliling ni yg lbh cun..jd dia terpinggir. Itu waktu di sekolah...slpas skolahpun kami tetap brhubung mlalui surat...tdk ada talipaun masa tu dan dia pula sdg kursus mau jg ssigu, sya sudah krja. Di mata org muda...calun pilihan utk calun bini mesti cun, soal krjaya dan masa depan tdk mnjadi kriteria..jd itu sb sya masih tdk ambil peduli ttg best girlfriend td tu. Maka umurpun smakin mngkat, org tua sudah bising2 suruh kahwin, calun tdk ada yg cocok lg kata indon...jadi, suda agak matang masa tu dan trfikir soal ekonomi rumahtanga...dlm hati biarlah kurang cun..sapulah si cikgu ni...jd kirimlah surat pd si kwn rapat td ni utk mnyampaikan hasrat murni..dah salah timing agaknya: Jay, katanya; sejak bila jay mula memesong dan mengubah status persahabatan kita ini? Sblm ini, Erna sikitpun tdk mndgar akan hembus nafas Jay yg mnandakan adanya prasaan terhadap Erna...Adui...kena tolak saya meck..maksudnya itu, saya sudah jadi cikgu baru ko mau sama saya..bukan cinta sejati..Nastolgia best friend..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Thu Dec 04, 2008 10:38 pm

hihihihiiihhiiiiiii...... santik serita kaoni rungkud, tasanyum2 sia basa, buli bikin pilem ni..... apa yg sia tau, masa di maktab atau institusi mo jd sigu, di samping mo jd sigu, di sanalah jugalah sigu2 kita ini mansari juduh..... jd, sia pikir, mimang sdh dia jumpa bakal judu dia jugatu..... lagi bagus sabap sama2 sigu, buli mangajar 1 sikulah..... sabap tu dia rejek kao, kana2 lg indada 1 ayat kaopun yg bg harapan sama dia salama ini..... jd butul2 dia tarasa yg kao butul2 satakat anggap dia bespren sj.....

sia pula, salah sia juga.... sia ni waloupun muka inda hensem tp parasan sikit, mata karanjang bah..... jumpa saturang, sia suka, jumpa lg lain urang, suka juga, sana sini suka urang, last2 pasal sibuk suka sana sini sj, indada saturangpun kasampaian...... sikarang mo sambarang tangkap sj, tp indada sdh, yg sana kampung2 pun pandai memili sdh, bapa mama masam ambil kira pasal duit sdh, mungkin pasal duit gata lumayan, juga pentingkan kadudukan, kalou tokeh sina tua diurang happy butul terima, sia tokeh apa..... last2 masam itu pti sj yg tinggal, tp susa juga...... masam kawin sama kabun gata sjlah sia ni...... Sad
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Thu Dec 04, 2008 11:58 pm

Ini sorita memang best...wlupun sya kana rejek, tapi sia masi menang moral...dia tdk brjaya pikat sya sewaktu dia mau he he...dan tdk juga rindu2an jd kenang2an, kira tamat epilog ini disini saja.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Fri Dec 05, 2008 12:03 am

ya, dia inda barjaya memikat, tp dia barjaya merijek, hihihiiiii..... gurau sj rungkud..... kira kamu dua2 mananglahkannn..... kanangan manis dia nt tu, dia kasi share kawan2 di porum lain, hihihiiiiii....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: best friend.   Today at 9:51 pm

Back to top Go down
 
best friend.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Inspiration & Motivation-
Jump to: