To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 best friend.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Sun Dec 07, 2008 2:52 am

Perlukan satu usaha lg ini, memberi kefahaman dan kesedaran sama diurang...keburukan dan kebaikan, kelebihan dan kekurangan, pro dan kontra...mimang banyak sudah yg trjadi...di kg sya ada satu urg prmpuan ( lawa juga dia ni, school mate sya) pg kahwin sama satu urg indon tdk pasti bangsa apa...sudah puluh tahun kahwin..anak2pun sudah besar2..tiba2 lelaki itu balik ke indon bawa semua itu budak..skrg itu prmpuan tggl putih mata. Ada lg satu itu kawin sama om...om itu tdk lari tp tiada i/c, bila ada macam mau cheking, dia lari pg hutan takut kena tangkap..Jd inilah sebahagian dr keburukan itu..

Wahai umandak..jgn kau melenting..nanti kena lasing..terbang kau trpelanting...tinggal tulang kurus kering...he..he.. itu lagulah...tp yng sbnrnya perlu ada kesedaran brdasarkan pngalaman yg sudah dirasakn oleh yg tidak brfikir trlebih dahulu..sblum brkahwin dgn warga luar..sya pikir kalu stakat suami kalu masam kta2 juga ini, tdk prlu import ba kan..kan..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: best friend.   Sun Dec 07, 2008 9:52 am

sia pun ada babarapa yg sia kanal serita masam kaoni rungkud..... itu parampuan kita kawin sama urang asing, last2 adalah masalah timbul tarmasuklah masam yg kao sakap lari masuk utan time checking..... ada yg sdh baranak pinak tp anak indada surat baranak pasal inda kana daptar, mo daptar masamana bapa indada ic..... itulah kalou akibat mo pentingkan 'siuk' sj inda pikir anak2 nt masa dapan masamana..... kesian itu anak2.... gara2 bapa mama niat mo begintak sj.....

kamarin sia dlm kerita paking, limpas di dapan sia 1 pasang, sia tingu itu sumandak masam urang kita, itu lalaki masam pti, itu sumandak kira ok juga, emmm bglah 6/10, badan montel2 sikit..... itu lalaki, aduinaaaa ensem pun inda, rambut mansansang masam trujan, saluar fit ngam2 kaki sj, katara inda susi babarapa ari, kasut jenis kain yg masam pakai basketbol, itu sara jln bagaya butul bikin garam, mulut kunyah2 gula gata..... sia tepikir, apa sdh jd sama penglihatan parampuan sikarang..... nampak gaya sampai tualah sia ni inda takawin..... yg style lain mungkin buli lg, tp indalah sia sanggup kasi trujan rambut sia & pakai seluar fit..... aduinaaaaa tumbang samua pukugata nt.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Sun Dec 07, 2008 2:00 pm

mau ko jadi masam lalaki yang ko nampak itu pukutarap,lagi,jangan mangaku bansa asal ko,mangaku saja pilak atau om...pasti ko kana jadi robutan,torutamanya pilak.dapat lagi kawin free sabab urang asing ini kalau takawin sama porompuan kita hampir free bah.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Sun Dec 07, 2008 3:43 pm

Sia ni klu balik kg nanti, sya buat majlis sikit, kumpul urg kg utk makan2 dn minum2 sikit. Sya akan ambil peluang ini berucap sdkt dn sia akan sentuh ini prkara...perempuan kita lbh suka kahwin urg asing. Sya akan beri bbrapa contoh dn beri jg bayangan kesulitan2 lain yg bakal dihadapi skiranya brkahwin dgn warga lain. Sya musti brmula cepat dn prlu brmula di tmpt sya dulu.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Sun Dec 07, 2008 8:05 pm

jangan lupa kasi tarang juga rungkud,bogini...sasiapa yang kawin sama pandatang,mositi akun ikut nagara suami dia.sabab,nagara kita malaysia sama dangan mana-mana nagara di dunia ini,tidak bulih mongiktiraf suami pti sabagai warganagara.isteri mositi ikut waraganagara suaminya.bararti,si isteri pun ikut kana sop pti nanti.kodua,kalau porompuan kita kawin sama pti yang ada ic,jangan bagi koistimewaan hak tanah sabab ini pti score kodua tarbasarnya adalah momporolehi tanah malalui kawin sama porompuan kita.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Mon Dec 08, 2008 1:02 am

itu mcm saikoloji itu, tp itu jg knyataan sbnarnya. Mereka jg harus sdar brpa siok kalu berada dekat keluarga sndiri.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Mon Dec 08, 2008 4:45 pm

hampir 10,000% porompuan kita tidak katahuan tantang hal ini bah.jadi,diurang mositi kana tau.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Mon Dec 08, 2008 5:06 pm

Jd apa kana sama diurang ini? Buang tabiat ka suda?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Mon Dec 08, 2008 5:18 pm

bukan buang tabiat tapi diurang mau masam...masamana mau sakap ahh..masam diurang malu kawin bansa sondiri bah tapi bangga kalau takawin sama bansa urang lain...lagi-lagi kalau touke sina yang borduit,tua pakai sukud pun tidak apa....
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Mon Dec 08, 2008 9:26 pm

Sukud utk jln mimang buli pasal itu sukud karas...tp sukud yg satu lg....??? hahahaaaaiiii...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Tue Dec 09, 2008 9:01 pm

itu sukud suda jadi jelly pun porompuan masih suka lgi...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Wed Dec 10, 2008 1:01 am

Sabab bukan diorg suka sukudnya sbenarnya...tp wangnya...sukud buli sari tampat lain ba...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Wed Dec 10, 2008 9:10 pm

barbalik kapada sarita best pren.saya ada satu sarita...kawan saya ini porompuan....

saya mula karaja satu tampat.ini porompuan atasan saya siiikit.satalah 3 bulan dia kanal saya,dia masih magata sasara sorius bahawa saya ini kurang elok,jahat,gila....salapas 6 bulan,dia masih mangata yang sama.hampir satahun,jarang suda kadangaran kumin dia tantang saya,malah mula pandai sonyum suda tapi saya okkkkk saja sajak saya mula-mula karaja situ.masuk 1 tahun 7 bulan,saya tarapakasa borhonti karaja dari tampat itu sabab saya balik kampung.sobolum saya last day situ,baru dia sakap....."saya butul-butul ingat ko itu jahat pada mulanya tapi bila suda sampai sakarang,tanggapan saya borubah..janganlah bah boronti karaja dari sini".dalam hati saya torpikir,batapa lama butul dia mangambil masa monilai saya,padahal saya tidak paranah borubah.tapi,bagi saya,itu prompuan pun bagus juga bah.
Back to top Go down
mataduitan
Prebet
Prebet


Number of posts : 45
Registration date : 2008-11-25

PostSubject: Re: best friend.   Fri Dec 12, 2008 7:58 am

bila difikir rungkud, kenapa dia fikir kau jahat? Betul tu, kadang2 org silap menilai kita drpd luaran.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: best friend.   Sat Dec 13, 2008 7:45 pm

saya pun kadang silap monilai urang bah.kadang kita ini monilai urang satakat kita kanal 1 atau 2 bulan.dan ponilaian kita itu biasanya kakal sampai bogitu lama.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: best friend.   Wed Dec 17, 2008 12:12 am

meck_talika wrote:
saya pun kadang silap monilai urang bah.kadang kita ini monilai urang satakat kita kanal 1 atau 2 bulan.dan ponilaian kita itu biasanya kakal sampai bogitu lama.

Ya sia sotuju..menilai org tdk buli dlm masa yg singkat...tp jgnlah pula terlalu lama masam sorita kao ni meck...kalau buli buat bogini; memang bagus dan kelihatan bagus lagi...senaglah org nilai kan..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: best friend.   Today at 5:57 pm

Back to top Go down
 
best friend.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Inspiration & Motivation-
Jump to: