To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 MyKad hijau

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: MyKad hijau   Wed Dec 03, 2008 7:44 pm

tragedi 666 membuktikan karajaan smjg buat apa saja untuk menguasai sabah. Bila tragedi 666 kurang barkasan..diurang guna PTI dan mykad hijau pula.. Evil or Very Mad
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: MyKad hijau   Wed Dec 03, 2008 10:35 pm

banyak bah, itu operasi lalang lagi..... samua pasal power.... yg heran, masi lg urang kasi agung2 yb2 yg begitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: MyKad hijau   Thu Dec 04, 2008 5:53 am

Bagus yb2 yang begitu kita kasi 'agung2' kapala dia macam tagung...hihihii....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: MyKad hijau   Thu Dec 04, 2008 10:53 am

maluat saya tingu yb2 kita, pasal mo jga kepentingan & nama, apa yg inda ngam pun diurang bilang ok, ataupun diam2 sj.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: MyKad hijau   Thu Dec 04, 2008 11:23 am

itulah baitu....tarutama yb-yb kita dari kalangan perti Be End dan Amu No.janji itu parkara kasi kaya diurang,buat masam tidak tahu.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: MyKad hijau   Fri Dec 05, 2008 10:42 am

sia tepikir, antah2 itu mykad ijau nt kana ekspot sana samananjung pasal sana ini be-end makin sakit sdh, jd mo kasi kuat lagi sana, sini sabah diurang inda risau pasal diurang masi kompiden sabah masi dlm ganggaman, kana2 lg yb2 kita sanang2 kana susun, kana kasi gula2, inda barapa guna utak.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: MyKad hijau   Fri Dec 05, 2008 7:06 pm

Pemimpin kita , bukannya bodoh...cuma tdk pandai barangkali. Pemimpin kta juga bukannya tdk tahu agenda tersmbunyi Be eNd dn Amuno ini...cuma mereka jg turut mnyembunyikan bnyak prkara dr rakyat. Mereka jg bukannya takut, cuma tdk brani...tdk lg berani bersuara wlupun brkait isu yg sgt2 penting. Sya prcya, di masa dpn, msyrakat KDM akan dicengkam oleh PTI atas tiket Mykad Hijau yg sdg diusahan utk mrka. Kalaulah ada 1 lg Peter Mojuntin...mgkn prkara ini dpt ditegah. Harap pairin yg brgelar huguan siou...rupanya ...tugu yg guntalou. Umno mmg sudah brtapak kukuh di Sabah...kawasan KDMpun sudah banyak yg ditakluk mereka, terutama ranau, tenom, keningau, pitas. Umno ialah Untd Malay Nat. Org. tiadapun disebut KDM...knpalah taksub sangat dgn UMNO...org melayu sudah mau buang umno...ada pulak KDM yg mmberi sanjungan mlangit...ialah perut sudah panuh...bangsa sndiri tergadai!!! Kta msti mndesak pmmpin kta supya mereka mnentang projek beragenda kotor ini..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: MyKad hijau   Fri Dec 05, 2008 8:02 pm

itulah budunya urang KDM,sampai mau gaduh pasal dialah kunu UMNO yang asli,padahal bansa Dusun,Murut,Rungus.........harap Pairin,dia suda jadi huguan talou samanjak bakarja sama amuno.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: MyKad hijau   Fri Dec 05, 2008 8:17 pm

indada sara lain utk kasi guling ini yb2 yg hipokrit..... kasi guling ini parti be-end pru13, masalah dia urang2 kita juga yg buduh, janji itu ini sdh galap mata, padahal sdh baratus kali kana janji, tiada juga, tp bila kana janji lagi, galap mata lagi..... bikin heran juga ni urang kita..... patutlah kita bgini kaadaan sampai sikarang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: MyKad hijau   Fri Dec 05, 2008 8:39 pm

ada juga urang kita kana hulur rm10 saja waktu pilihanraya,tuuurus undi be end.tidak ingat,itu rm10 itu bakalan dia salama 5 tahun malah bayar sukai kapada karajaan salama 5 tahun,mana sukup satakat rm10....budu...buduuuu
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: MyKad hijau   Fri Dec 05, 2008 11:02 pm

Menerima saguhati rm5 sewaktu pilihanraya itu tindakan bijak..bijak kerana dpt duit brbanding dgn yg tdk mnyokong Be eNd...tapi tindakan yang PALING BIJAK ialah...ambil duit itu dan undi parti lain..ha..baru mereka rasa. Bye-election di prmtg pauh baru lalu, pngundi ditawar rm500/org..mereka ambil tp tdk mgundi Be eNd..ada juga yg fanatik dan bermoral tggi...langsung tdk pandang duit tu.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: MyKad hijau   Sat Dec 06, 2008 12:00 am

kalou tajumpa sia, barapa dia bagi, ambil jan tak ambil..... hihihihiiiiii duit baitu, sdh kana bagi, ambillah, bilang itu exco sana perak..... hihihihiiii kana bg parampuan, dia ambil trus, masam sadakah bah dia bilang......

ya sya banyak tau juga kana bg rm10 utk bayaran dia kasi paluang parti be-end memerinta 5 taun..... rm10 bahagi (5 taun x 365 hari) = itulah yg dia dpt harian, hihihihiiiii..... bijakkan..... atau palui?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: MyKad hijau   Sat Dec 06, 2008 10:00 pm

itulah baitu pukutarap,urang kita kalau soal matematik,sanggup mununjukkan jalan masamana dapat jawapan.tapi,kalau dapan duit rm10 saja,sifir satu pun tidak pandai suda.yang diurang tau,itu rm10 itu sukup untuk bakalan diurang salama 5 tahun...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: MyKad hijau   Sat Dec 06, 2008 11:35 pm

hihihihihiiiiiii bilang pandai, sanang2 kana pansingan pula......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: MyKad hijau   Today at 4:10 am

Back to top Go down
 
MyKad hijau
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: