To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Sun Nov 23, 2008 1:49 pm

saya tartanya-tanya bah ini sabab saya bulum paranah panjat itu gunung kinabalu.ari itu si niche ada juga suruh saya panjat tapi taim itu hujan kan,lisin.takut pula saya jatuh,sudahlah si pukutarap rekemen si niche ikut...
ini bah ini,barapa kos kalau kita membuat pandakian ke punsak gunung kinabalu,tarmasuk kos penginapan,yuran..dan sas-sas tersembunyi(kalau ada)?mau palan bah ini manalah tau bila sukup duit nanti.atau satu forum kita panjatkah gitu??
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Sun Nov 23, 2008 11:28 pm

sia sdh naik gunung kinabalu 4 kali..... dan samua sampai punsak...... sikarang masi ada hati mo pigi tp inda ghairah sdh masam dulu2..... kana2 lg indada gilpren yg mo ikut, aduinaaaaa bagus diam2 di rumah sj.....

ttg bayaran, itu sia inda taulah sikarang tp mimang sdh jauh mahallah..... alasan? mungkin pasal minyak naik, hihihihiiiiiii..... sikarang ni apa sj yg harga naik, paling sanang kasi sala harga minyak yg tinggi..... (usapan tahniah sama si buduwi).....

dulu sdh sia serita, antah di porum mana tu..... kao dua tiga urang jalan kaki sj limpas sana punduk tikit/pangawal/gate..... seluar pindik sj & selipar, sambil pigang2 bakul plastik...... inda paya bayar tikit..... katalah jam 10am..... turus kamu direct sj naik gunung rilek2, palan2..... inda paya kalang kabut sampai punsak..... bila panat2, duduk2 dulu, serita2 dulu, kasi kerual butul lihing atau stout dr bakul plastik yg kao pigang2 dr awal..... Very Happy

lapas tu sambung lg naik, buat masam rileks sj supaya urang2 yg laju2 turun bukit kapanatan inda parasanpun yg kamu ni inda ikut prosedur butul..... indada tikit, indada insuran, inda bayar apa2, suma saturang satu butul lihing atau stoutlah..... sampai guntung lagadan, kamu rilek sj limpas..... naiklah sampai punsak, sampai sana kamu katawa2 dulu, teriak2, taguk banyak2 itu lihing, kalou ada kamira hp, nah ambil gambar dulu buka baju, tahan sajuklah kunun...... kol siapa2 kawan di mana sj, bgtau yg kamu ada di punsak kinabalu..... kalou diurang inda parsaya, kirim gambar guna hp.....

sdh puas, apa bila kabus makin tabal, nah palan2lah turun..... mungkin inda sampai jam 5, sana sdh lg kamu dlm kerita balik kg sambil katawa2..... idea ini sia tau sabap ada kawan sia yg sdh babarapa kali buat begitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 6:38 pm

ooo...bogitukah?masam nampak sanang baitu kalau bogitu.tidak panat lagi siok.agak-agak,kos bulih sampai rm1000 kah itu ah?
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:04 pm

hehehe... lucu pula saya baca cerita si pukutarap ni, ada juga orang yg mendaki gunung kinabalu begitu... ttg bayaran, sayapun tiada idea, tp mungkin mahal sdhlah sekarang. Kalau betul2 mau, bagus pergi sj, jgn kisahlah belanja, dpt naik 1 kali, tdk rugi sdh, sah sdh sbg rakyat sabah...
Back to top Go down
mataduitan
Prebet
Prebet


Number of posts : 45
Registration date : 2008-11-25

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:06 pm

sayapun tdk tau berapa sdh bayaran naik gunung sekarang... saya sdh beberapa kali mendaki gunung, enjoy juga...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:12 pm

ya memang enjoy, kalau ada peluang, sayapun mau naik lagi.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:14 pm

saya bulum paranah bah naik itu gunung.rasanya,bagus bawa si pukutarap naik sakali,kalau bukan guide..bulihlah bah dia jadi tag-team kasi pas itu butul lihing,kalau saturang juga,mangampailah di batu saaana.
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:20 pm

hehehe saya dpt bayangkan bgmana kamu mendaki sambil ketawa2 minum lihing... saya tengok, si pukutarap tu macam lasak juga tu..
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:22 pm

ko paranah tingu gambar diakah niche?saya suda tingu gambar dia...sasudah saya kasi post saya punya gambar tapi tiada yang ambil cabaran berbuat bogitu.
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:25 pm

hehehe saya nampak dr avatar dia sjlah... tp mungkin org sebenar jauh berbeza... tdk taulah, saya tdk kenalpun siapa dia ni..
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:29 pm

berbeza.muka sabanar dia masam sina,ensom juga bah.avatar itu suma avatar.ari itu,kami tinggal 2 urang saja barsarita,jadi..saya postlah juga gambar saya,manalah tau dia kana pansingan,tapi dia suma pm saja kasi tingu gambar dia.
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:34 pm

oo begitukah...? sharekanlah org sebenar dia sini forum.. hehhehe...
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Tue Nov 25, 2008 7:40 pm

eh..nanti si pukutarap marah ooo...saya ingat mau kasi share,pansing-pansing dia sikit tapi tunggu si alpha lagi mau kasi share gambar dia kunun baru mau tayang muka.saya suda sakap dengan dia,jangan rasa malu,kalau tidak ensom pun tidak apa,masam saya..masam tidak pandai malu tapi sokurangnya,walau tidak ensom tapi ada keyakinan.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Wed Nov 26, 2008 1:16 am

aduinaaaaa..... patutlah sia asik2 tegigit lida sia taaadi..... bah metalika, nt sia minta balik itu gambar sia, hihihiiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Wed Nov 26, 2008 8:53 pm

tidak payah bah,saja saya mau promosi..manalah tau ko dapat sebiji.....dapat juga saya kana balanja sobutul lihing..hihi
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Thu Nov 27, 2008 3:13 pm

naik gunung knabalu...??? inda ada idea ooo... tapi serita si pukutarap lusu juga la.. ada ka begitu?
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Thu Nov 27, 2008 3:31 pm

mungkin dia paranah buat bogitu baitu,ahh,sartakat bawa sobutul montoku itu rasanya bukan masalah,kasi masuk saja dalam butul mineral,kasi tayang-tayang lagi biar diurang yang mau cek itu tidak parasan sabab biasanya diurang mau cek banda-banda yang tarsambunyi saja.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Thu Nov 27, 2008 5:49 pm

hihihihiiiii bah metalika, aturlah kita ramai2 pigi naik gunung...... bayaran inda kiralah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Fri Nov 28, 2008 8:18 pm

saya sakarang ini mau ransang-ransang bah,bulum lagi saya tarnaik itu batu basar.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Sat Nov 29, 2008 11:40 am

rugi oo kalou mati begitu sj inda tanaik gunung..... Laughing urang2 dr nagara2 lain dtg sabah mo naik gunung, kita urang sabah sendiri pula inda tau masamana sana punsak gunung kinabalu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Sun Nov 30, 2008 6:35 pm

inilah bah yang saya rasa ini salagi kudrat masih kuat,nanti tua,takkan saya mau naik itu batu pakai sukud?suma kurang informasi,adapun berbelit-belit dan rasa masam tidak tapat.ada yang saya dangar mau karual balanja rm2000,mau ikut girilan,ponginapan mahal..tidak tau mana satu yang butul.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Sun Nov 30, 2008 6:58 pm

suba kao kasi tau sana kg kao mo naik gunung, sia parsaya ramai yg mo ikut tu.... kao sari sumandak yg santik2, pastikan diurang pun ikut, supaya kao buli tunjuk starring bah, hihihihiiiii.....tp paling ngam kao pigi itu mana2 pusat palansungan dulu, tanya masamana, tp mungkin ada di internet baitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Wed Feb 11, 2009 10:08 pm

saya teransang dengan sorita kamu semua di sini... jadi sekarang ni terus mau ransang naik timpak nabalu...

kalau ndak kesampaian juga ndak apalah terpaksa menahan dagu he hehe
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Wed Feb 11, 2009 10:10 pm

saya baru dapat info dari kawan kira-kira RM200 - RM300 saja bah tempat tidul dan bawa maggie sendiri lah.. tidak temasuk belanja datang ke sana ranau he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Wed Feb 11, 2009 10:27 pm

nah murah baitu...... bah metalika, mana sdh kaotu? kalou kao inda dpt ikut yg idea sia bagi, nah kao tarpaksalah kerual duit, rm200-300 sj bilang si tuan bush.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?   Today at 1:53 am

Back to top Go down
 
berapa kos untuk mendaki gunung kinabalu sekarang?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Inquiry / Ask-
Jump to: