To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Thu Nov 27, 2008 3:48 pm

jalannya ok... bagus... dan boleh laju2... cuma jan talampau laju la, nanti eksiden mcm lori angkat baja ...


satu lagi... jalan ni nampak selamat tapi hanya waktu siang, wktu malam inda la saya tau... tapi sekeliling mcm menakutkan.. ramai Pilak..??? inda pasti..


ni gambar di simpangan kanibungan (antara paitan dan Kota marudu)
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Thu Nov 27, 2008 3:55 pm

kalau gambar inda tarang... jan kamu marah aaa... sya guna HP saja...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Thu Nov 27, 2008 5:48 pm

wah santik ni gambar, dulu sia ada juga jalan sana..... jalan mimang baguslah tp indada signal telepon, kalou rusak kerita, aduinaaaaaa manangis kao kamalaman, hihihiiiiii...... sabap kurang kerita, paling ngam ada 2 kerita konvoi...... tp, itu trooper di dapan masam sia kanal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Fri Nov 28, 2008 5:01 pm

itu trooper sia tu... kau kanal ka? Mustahil...!!!
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Fri Nov 28, 2008 6:07 pm

hihihihhiiiiii main2 sj bah siuksendiri, sabap masam sia kanal bah, sia silaplah kalou begitu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Fri Nov 28, 2008 8:33 pm

maaaana saya paranah nampak itu vigo dengan aksesori cariboi ah?
santik itu jalan tau..tapi saya bulum paranah jalan sana bah.taulah kalau urang kampung ini,terperuk saaana kampung saja.saya pun teringin mau pigi sandakan ikut jalan pitas bah tapi bulum paranah kasampaian.banyak pilak tu mungkin tau yang ingin mangambil kasampatan bila korita rusak tangah jalan.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Sat Nov 29, 2008 11:37 am

inda juga bah kalou siang2, bawa kawanlah..... masam sia sakap, bagus kalou ada dua tiga kerita konvoi, barulah inda risau2..... sia dulu sia saturang sj, nasip baik kerita pikap sia ok juga.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Mon Dec 01, 2008 9:57 am

meck_talika wrote:
maaaana saya paranah nampak itu vigo dengan aksesori cariboi ah?
santik itu jalan tau..tapi saya bulum paranah jalan sana bah.taulah kalau urang kampung ini,terperuk saaana kampung saja.saya pun teringin mau pigi sandakan ikut jalan pitas bah tapi bulum paranah kasampaian.banyak pilak tu mungkin tau yang ingin mangambil kasampatan bila korita rusak tangah jalan.

vigo dgn cariboi.... ? hi hiii.. Laughing mungkin kau kenal ni... mari la kita konvoi ba... sa pakai trooper sia saja yg ada dlm gamabr tu..., cariboi tu sia punya "driber".. hih ihi.. Embarassed Laughing
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Mon Dec 01, 2008 1:53 pm

saya juga pernah ikut ni jalan tp memang agak sunyi juga... tiada lg signal telefon, risau sj kereta rosak. Pemandangan memang cantik.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Mon Dec 01, 2008 2:24 pm

wahh! buli tahan kau siok sndri...dpt ambil gambar lg. Inilah jalan laluan utama sya bila sya balik kg. Memang santik tp sunyi ckit. Ini info yg butul utk jln ini: Pemandangan santik, cuma ada juga bingkuk2, dan jalan ini selamat digunakan sepanjang masa termasuk waktu malam. Cuma yg masalahnya, sb tdk ada line...maka klu kereta break down problemlah. Pilak tdk ada d kwsan ini, pndduknya trdiri dr urang kita....Rungus Nangoh, dusun paitan, tombonuo, sungei dn ada sdkt bajau di sblh pengkalan Pekan Paitan. Kalu sudah jln2 di sana...teruslah pg kudat...Simpang Mangayau...The Tips Of The Borneo...hei cmen..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Mon Dec 01, 2008 3:47 pm

oh yakah? kalau bukan org sana mcm terasa risau juga takut ada yg mengacau.
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Mon Dec 08, 2008 10:24 pm

Orang2 mengacau tiada lah di tempat ini. bagaimana pun saya tidak gerenti lah. Very Happy
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Mon Dec 08, 2008 11:38 pm

Pengalaman satu kali mimang tdk buli lagi jd ukuran, tapi sia prnah limpas itu jln waktu mlm satu urg sj sia...Kalu siang mimang tdk ada masala kecuali kreta meragam ka break down ka, mimang susa mau dpt bantuan sb tiada signal telepon...macam ada satu dekat itu smpang paitan sudah tp antara2 itu jauh jg yg tiada line.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Tue Dec 09, 2008 10:50 am

hi hiii... itu simpang paitan tu cuma towernya saja... belum ada piring parabola...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Tue Dec 09, 2008 1:36 pm

Bukan yg baru mo buat itu, ada satu di atas bukit...sblah kanan kalu dr KM. Yg ko bilang ni, yg tepi jln tu kan...dekat tanah runtuh itu...lain lg yg sia sakap ini.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Tue Dec 09, 2008 4:00 pm

oooo.... yg sia sakap ni yg di siring jalan btul2... yg atas bukit inda pula saya nampak... nanti saya chek bisuk... saya p km dan pitas ba bisuk ni...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Tue Dec 09, 2008 4:53 pm

Ba..chikmulah...kawasaan itu macam inda panuh jg itu signal tp bulilah manalipaun.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
rumputt
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 49
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Tue Dec 09, 2008 8:48 pm

Waaa...paranah sdh pulak kamu limpas jalan tu...baa lain kali klu limpas sana singgah2 ba d gerai PONet...siring jalan ja... Smile klu mau beintenet pun ada wireless jgk ...hehehehe
Back to top Go down
http://utarasabah.net
mataduitan
Prebet
Prebet


Number of posts : 45
Registration date : 2008-11-25

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Fri Dec 12, 2008 9:17 am

saya ada juga ikut itu jalan, memang sunyi tp cantik & tenang, udara bersih sepanjang jln.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Fri Dec 12, 2008 9:28 pm

saya pun pakai ni jalang bah.. tapi pastikan keretanya semua beres baru pi ikut sana... yang paling ndak di jamin di kawasan kelapa sawit.. kebanyakang mereka orang asing pak...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
rumputt
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 49
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Registration date : 2008-12-08

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Sat Dec 13, 2008 2:47 am

SiokSondri wrote:
oooo.... yg sia sakap ni yg di siring jalan btul2... yg atas bukit inda pula saya nampak... nanti saya chek bisuk... saya p km dan pitas ba bisuk ni...
menghon kau aah klu ko limpas tmpt aku Very Happy
Back to top Go down
http://utarasabah.net
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Sat Dec 13, 2008 9:54 am

ya, hon panjang2 supaya saudara rumputt terus keluar... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Sat Dec 13, 2008 11:16 am

ada 1 tampat tu sana bukit2, yg ada batu2 basar, ada signol telepon, buli tau tu, kalou kao limpas, adalah kerita berenti sana tu menelipon.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Sat Dec 13, 2008 3:50 pm

rumputt wrote:
Waaa...paranah sdh pulak kamu limpas jalan tu...baa lain kali klu limpas sana singgah2 ba d gerai PONet...siring jalan ja... Smile klu mau beintenet pun ada wireless jgk ...hehehehe

Dimana tmpat gerai ponet tuan rumput ini? Kwsan paitan ka, pitas ka? Kalu tdk trgesa2 utk smpi, boleh nanti sggah tu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Wed Dec 17, 2008 11:19 am

Sia balik kg ikut jalan ini hari ini....17.12.2008...harap2 trjumpa tuan alpha, rumputt dn forumer ponet lain...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan   Today at 3:46 am

Back to top Go down
 
Jalan Kota Marudu - Pitas - Nangoh - Sandakan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: