To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Welcome back to ILSF

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 9:29 am

Ok, mungkin kerana outstation, cuti2 Malaysia, internet connection bermasalah, atau atas sebab2 lain, anda telah tdk dpt memasuki ILSF utk beberapa lama. Jadi, anda merasa sedikit kekok atau sedikit kesukaran utk bermula di mana. Atas sebab itu, ruangan ini disediakan. Anda boleh bermula di sini. Thanks atas idea kreatif ini. Selamat berforum.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 12:42 pm

Admin wrote:
Ok, mungkin kerana outstation, cuti2 Malaysia, internet connection bermasalah, atau atas sebab2 lain, anda telah tdk dpt memasuki ILSF utk beberapa lama. Jadi, anda merasa sedikit kekok atau sedikit kesukaran utk bermula di mana. Atas sebab itu, ruangan ini disediakan. Anda boleh bermula di sini. Thanks atas idea kreatif ini. Selamat berforum.

OOhh geng pukutarap...ko tinguk kita punya prmintaan....sudah diluluskan oleh pn.Admin...mimang ko punya aura ini kuat ba...Memang ini pn.admin ini prihatin, baik hati dan serba memahami ba...I love sabah...i love admin klu gni...ooopsss..jgn salah love haa..!!
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
mataduitan
Prebet
Prebet


Number of posts : 45
Registration date : 2008-11-25

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 1:43 pm

eh, ada yg lama tdk balik sinikah?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 6:20 pm

bukanbah mataduitan, siapa2 yg lama inda masuk porum, bila balik, kalou inda tau mau masuk di mana, nah masuk sinilah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 6:41 pm

Ya, ini tujuan ruanga ini minta diujudkan. Biasanya kalu lama tdk masuk forum, mcm kita hilang punca...tdk tau dimana mau mula balik. Ini pluang mau kasi tau forumer lain ba knpa lama tdk muncul...supya nanti tdk kana tanya atau kana kutuk kan..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 8:47 pm

ntah-ntah,saya pun salalu masuk ini bahagian bila intonit di rumah kana putung sudah ujung bulan ini..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 11:22 pm

jgn kau bgtu ba meck...sunyi nanti kta ini yg kalo ko tiada di porum ini...sia tinguk 2,3 hr ini mcm kta ampat sja yg aktip..pukutarap, orut, kau dn sia...yg lain2..macam biskut kong guan..sekejap ada, sekejap tiada...he...hheee..jgn mara ba kawan2 lain...main2 supaya kamu panas dn buli mamanaskan porum ini.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Fri Dec 05, 2008 11:52 pm

ya hehe jan marahlah kawang2 samua..... arap2 makin ransaklah porum kita ini supaya lebi banyak serita dpt kita kungsi2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sat Dec 06, 2008 9:28 pm

ya bah,saya tingu diri saya sondiri pun samakin lama samakin naik pangkat.harap-harap yang lain itu datang balik tingu-tingu kita siiini ISLF.takkan diurang mau sumbung-sumbung suda sama kita kan?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sat Dec 06, 2008 10:16 pm

sia sanyum2 sia jeneral sdh pula, hihihihiiiii..... ya arap2 yg lain dtg baliklah juin kita sini, ok juga bah ni kita kungsi2 ilmu sambil kasi ilang buring2 time pree2....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sun Dec 07, 2008 10:08 am

ya, kongsi2 kita maklumat & informasi. Setakat ini memang baru tuan pukutarap yg mencapai tahap jeneral, tahniah.. boleh rujuk sini http://ilovesabah.forumotion.net/feedbacks-suggestions-f3/cadangan-ranking-t41-15.htm
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sun Dec 07, 2008 1:39 pm

kalau sudah naik pangkat,balanja-balanjalah bah tuan jeneral pukutarap.minta balanja sama tuan admin,nanti kana order buat itu ini......kira tuan jeneral pukutarap numbur dua di balakang tuan adminlah ini....bila lagi mau jadi montiri paratahanan?
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sun Dec 07, 2008 4:55 pm

Sya ini baru prebet, tp bukan itu yg lbh pntg, yg pntg kita dpt kungsi2 maklumat dan inilah cara guna masa trluang yg paling baik. Pngkat tu, akan dtg sndiri jg itu...kira-kira..sya ni macam prebet lapuk Badul lg sya ni kan...hhe hee.. Tuan jeneral pukutarap ini, buli sudah ganti si paklah ni sbg montiri paratahanan.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sun Dec 07, 2008 5:03 pm

Rungkud wrote:
Sya ini baru prebet, tp bukan itu yg lbh pntg, yg pntg kita dpt kungsi2 maklumat dan inilah cara guna masa trluang yg paling baik. Pngkat tu, akan dtg sndiri jg itu...kira-kira..sya ni macam prebet lapuk Badul lg sya ni kan...hhe hee.. Tuan jeneral pukutarap ini, buli sudah ganti si paklah ni sbg montiri paratahanan.

Aiii..sya baru prasaan...rupanya sia sudah naik pngkat jg...lans kuparal...ba..ba.. kuparal sudah sya!
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sun Dec 07, 2008 7:44 pm

sakajap saja ko naik pangkat rungkud.dulu,saya masuk sini,saya suma porebet dan si tuan jeneral pukutarap mau manghampiri suda jeneral.sarita-sarita sini wekom bek to ISLF ini,buli tanyakah rungkud?masamana kamu tau ini ISLF,siapa yang bagi poromot atau ada nampak apa-apa attachment dari post urang dari forum lainkah gitu?saya agak,si bushido mungkin kasi poromot sana laman momogunoly....
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Sun Dec 07, 2008 10:26 pm

meck_talika wrote:
sakajap saja ko naik pangkat rungkud.dulu,saya masuk sini,saya suma porebet dan si tuan jeneral pukutarap mau manghampiri suda jeneral.sarita-sarita sini wekom bek to ISLF ini,buli tanyakah rungkud?masamana kamu tau ini ISLF,siapa yang bagi poromot atau ada nampak apa-apa attachment dari post urang dari forum lainkah gitu?saya agak,si bushido mungkin kasi poromot sana laman momogunoly....

Tdk juga ba...ada jugalah si bushido crta2 pasal porum2 ini tp sya tdk brpa dingar masa itu. Sia ini suka kurik2 ba itu google..sya taip sabah saja...na korual ini ilsf..sya masuklah..dulu sya aktip di kadus, tp macam berat sudaah dia punya server,jd sya malas sb sya punya intonit ini dail konik punya ba. Bagus ini porum, ada pangkat2nya...gumbira butullah si tuan jeneral pukutarap...nanti dia..sia mau tabang itu timadang itu..ha..ha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Mon Dec 08, 2008 3:58 pm

ya,di antara kita somua ini,si tuan jeneral pukutarap saja yang manghampiri garalan motiri paratahanan.kira mau celen si najib itu nanti..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Mon Dec 08, 2008 5:11 pm

Ini sorita pasal pangkat pula sudah dlm ilsf ini..ha..ha..patut ini ruangan urg yg lama tdk login sini, tapi kita pula yg slalu masuk sini...he..he.. Ya..butullah..masamana diurg masuk sini, mimang lama suda tdk pg sini.he..he..

Tuan jeneral pukutarap..bakal pngganti najib brsama dgn kes altotoluwnya...ha..ha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Mon Dec 08, 2008 5:23 pm

ishh..ko ini rungkud,mositilah buat samantara ini kita kasi bagi sarita sini sabab kalau kita tidak sarita maka tiadalah tanda kuning ada post baru.kalau tiada post baru,urang pun tidak mau tingu kan.......
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Mon Dec 08, 2008 9:19 pm

Bulilah itu klu bgtu, smpi diurg jumpa ini ruang baru kta branti pakai ini ruang.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Tue Dec 09, 2008 8:51 pm

ahhh..sampai diurang jumpa baru kita kunun-kunun tidak kasau butul sinilah..tapi kalau kana jomput dangan sondirinya,apa bulih buat..taik kambing suda bulat-bulat.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Wed Dec 10, 2008 1:16 am

Macam tiada c tuan jeneral pukutarap online ini ari? tp kalau satu bulanpun dia tdk login, tak buli takajar sudah ba dia itukan..Banyak suda yg lama tdk loginkan..yg top 10 itu salain pukutarap, ko meck, si orut dn kadang2 si sioksondiri, lain2 itu masam barihat pula..diurg kana masuk sini itu kalu log balik..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Wed Dec 10, 2008 8:41 pm

Biasalah baitu rungkud. ada masa urang pun mau berihat juga. kalau ada masa free dan senang, bah..beporum lah kita..sementara kalau keadaan tidak mengizinkan..kita pun tidak boleh buat apa.

ISLF ini sudah bagus pergerakan dia berbanding lain2 forum yg sealiran..ada yang saya tinguk sampai sudah satu minggu pun belum ada pergerakan lagi.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Wed Dec 10, 2008 8:56 pm

butul itu,ada babarapa forum yang saya tingu agak lambap,mungkin pihak admin dia tidak barapa aktif momporomosikan laman torsobut..silap mungkin momilih forumer.manaaaalah tau,dalam forum itu tordiri daripada babarapa urang yang sonsitif.jadi,kalau tiada kotorbukaan dalam pandapat,susahlah....mau sakap nanti urang lain marah.atau juga,paham sajalah...kita sakarang dihimpit kapayahan,bayar bil intonit pun susah.masam saya ini,tidak lama lagi kana bargantung abis sama caibokepe.tapi apa-apapun,baru saya tortingu itu rangking,saya suda jadi numbur 3 pula....
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Thu Dec 11, 2008 8:44 pm

betul tu, pangkat yg diberi dlm ilsf ni lain drpd yg lain... mungkin lucu tp sekurang2nya ia 1 kelainan berbanding forum2 lain. Terus terang, ilsf 'hidup' bergantung kpd ahli2 forum & sehingga kini ahli2 forum ilsf begitu kreatif, hebat, idea bernas & canggih2... tq... kita teruslah berkongsi2 idea..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Welcome back to ILSF   Today at 12:40 pm

Back to top Go down
 
Welcome back to ILSF
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: Welcome back to ILSF-
Jump to: