To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Private Room

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:03 am

Baiklah, ini merupakan percubaan, jika mendpt sambutan, ia akan dikekalkan. Jika tdk, mgkin akan ditutup.

- lebih baik & mudah berbanding private message.
- private room akan diwujudkan berdasarkan permintaan.
- anda boleh meminta atau menjemput sesiapa yg anda mahu utk masuk dlm private room anda. Sila hantar PM utk memohon drpd saya.
- anda boleh memohon lebih drpd 1 private room dgn keahlian yg berlainan.
- hanya pemilik & individu yg dibenarkan sj yg boleh memasukinya.
- anda bebas utk berinteraksi dgn cara anda, cuma harap maklum, jika terlalu peribadi, gunakan PM kerana admin boleh melihat & membaca apa yg berlaku dlm room tersebut.

harap feature ini berguna... tq
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:30 am

yyeeeeeehaaaaaaahhh..ini sudah bagus..thanks tuan admin.
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:41 am

dan... jaminan diberi, apa yg berlaku dlm private room tersebut adalah SECRET.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:43 am

Admin wrote:
Baiklah, ini merupakan percubaan, jika mendpt sambutan, ia akan dikekalkan. Jika tdk, mgkin akan ditutup.

- lebih baik & mudah berbanding private message.
- private room akan diwujudkan berdasarkan permintaan.
- anda boleh meminta atau menjemput sesiapa yg anda mahu utk masuk dlm private room anda. Sila hantar PM utk memohon drpd saya.
- anda boleh memohon lebih drpd 1 private room dgn keahlian yg berlainan.
- hanya pemilik & individu yg dibenarkan sj yg boleh memasukinya.
- anda bebas utk berinteraksi dgn cara anda, cuma harap maklum, jika terlalu peribadi, gunakan PM kerana admin boleh melihat & membaca apa yg berlaku dlm room tersebut.

harap feature ini berguna... tq

ingat! Very Happy
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:48 am

Tujuan private room diwujudkan adalah utk membolehkan perbincangan atau perbualan yg mungkin terlalu sensitif atau peribadi yg ingin diperkatakn tetapi tidak ingin dikongsi atau diketahui oleh orang lain, hanya mereka yg dipilih shj. Ini juga boleh mengelak drpd perasaan tersinggung, kurang senang atau tdk dpt terima oleh mana2 pihak. Bgmanapun, jika perbincangan/perbualan tersbut adalah perkara2 biasa shj, adalah lebih baik membncangkannya secara terbuka & boleh dibaca serta dikongsi oleh semua orang.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:49 am

jd, bgmana? ada permintaan? Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:52 am

OK lah saya dulu kan dgn pengertian apa itu 'bansa sina'..bahasa itu adalah utk sindiran kepada org yg berbangsa *****. dan perkataan tersebut hanya di fahami setakat ini oleh saya dan si gaman pukutarap. bagaimana pun ketika di SF dulu, kebanyakan org KDM yg membaca perdebatan antara saya, pukutarap dan seorang bansa sina ini, memahami apa makna perkataan ini.
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 1:53 am

Admin wrote:
jd, bgmana? ada permintaan? Very Happy
saya ON saja gaman.. Very Happy
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:01 am

minta dulu bilik... btw, siapa gaman? pukutarapkah?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:03 am

baiklah, room A saya peruntukkan utk alphawaves, dipersilakan masuk...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:08 am

Admin wrote:
minta dulu bilik... btw, siapa gaman? pukutarapkah?

ndak tau lah bos.. si gaman pukutarap yg ajar saya main psikologi tu..hihihi..
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:08 am

jika ada sesiapa yg ingin menyertai saudara alphawaves ke dlm private roomnya, sila memohon drpdnya.

Demikian juga, jika saudara alphawaves ingin memasukkan mana2 member, sila maklumkan kpd saya.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:10 am

alphawaves wrote:
Admin wrote:
minta dulu bilik... btw, siapa gaman? pukutarapkah?

ndak tau lah bos.. si gaman pukutarap yg ajar saya main psikologi tu..hihihi..
ok sdh saya sediakan bilik utkmu... bawalah siapa2 kawan...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:13 am

Ok ensik admin, terima kasih banyak2.

offtopic:
Sungguhpun saya tinggal di semenanjung. saya masam tesium bau2 tarap lah..
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:18 am

Admin wrote:
dan... jaminan diberi, apa yg berlaku dlm private room tersebut adalah SECRET.


bikin takut ni perkataan ni..


bah..sa pun mo request satu room untuk sa...nama bilik sa ' monkey's VIP room'..cheewaaahh. buleh kah tuan admin?
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:25 am

monkey wrote:
Admin wrote:
dan... jaminan diberi, apa yg berlaku dlm private room tersebut adalah SECRET.

bikin takut ni perkataan ni..

bah..sa pun mo request satu room untuk sa...nama bilik sa ' monkey's VIP room'..cheewaaahh. buleh kah tuan admin?
ok, permintaan diterima, tunggu 2 minit...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 2:26 am

Admin wrote:
monkey wrote:
Admin wrote:
dan... jaminan diberi, apa yg berlaku dlm private room tersebut adalah SECRET.

bikin takut ni perkataan ni..

bah..sa pun mo request satu room untuk sa...nama bilik sa ' monkey's VIP room'..cheewaaahh. buleh kah tuan admin?
ok, permintaan diterima, tunggu 2 minit...



cheers cheers yeaahhhh...nah macam mo ber'shuffle' pula ni..

TQ TQ TQ
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Thu Sep 11, 2008 8:01 pm

admin, bulikah sia masuk tampat diurang dua2? itupun kalou diurang satujulah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Fri Sep 12, 2008 12:25 am

cheers yeeeeaaaaaaaaahh....Yaaaahhhhooooooooooo...sa ada pvt room...nah, buleh sudah start mengumpat nie...wakakakakaaaa...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Fri Sep 12, 2008 6:41 pm

hehe... pukutarap ada permintaan tu... bgmana?
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Fri Sep 12, 2008 10:02 pm

ndada masalah baitu..saya ok saja. malahan dia di alu2kan berkunjung. selamat datang tuan pukutarap.. Wink
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Fri Sep 12, 2008 11:28 pm

sis monkey pula bgmana, terima pukutarap?
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Private Room   Sun Mar 08, 2009 4:22 pm

I just wonder what is "private Room" all about. What do they write there? hehehe...
would you mind to tell me what sort of thing should be written there? who view them? Is this another way to keep our personal document ... pic.. ect.. safe, in case our pc damaged?
kampungan juga bah saya ini...hahaha..
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Private Room   Sun Mar 08, 2009 8:39 pm

Admin wrote:
Baiklah, ini merupakan percubaan, jika mendpt sambutan, ia akan dikekalkan. Jika tdk, mgkin akan ditutup.

- lebih baik & mudah berbanding private message.
- private room akan diwujudkan berdasarkan permintaan.
- anda boleh meminta atau menjemput sesiapa yg anda mahu utk masuk dlm private room anda. Sila hantar PM utk memohon drpd saya.
- anda boleh memohon lebih drpd 1 private room dgn keahlian yg berlainan.
- hanya pemilik & individu yg dibenarkan sj yg boleh memasukinya.
- anda bebas utk berinteraksi dgn cara anda, cuma harap maklum, jika terlalu peribadi, gunakan PM kerana admin boleh melihat & membaca apa yg berlaku dlm room tersebut.

harap feature ini berguna... tq
private room juga boleh digunakan utk tmpat perbincangan/perkongsian maklumat yg mungkin utk member2 tertentu shj. Bgmanapun, spt yg disbeut di atas, anda perlu memohon drpd admin.
*Sambutan kurang baik kerana member ilsf masih kurang...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Private Room   Mon Mar 09, 2009 4:22 pm

Setakat ini saya belum rasa yg saya ini perlukan bilik persendirian..maklumlah saya ne telus dan lurus hihiii. Bgmanapun terima kasih banyak kpd admin krn bersedia mengujudkan kemudahan tambahan bg forumers ILSF. Namun di masa akan datang, saya tdk menolak adanya kemungkinan utk saya memerlukan PR ini..manalah tau ada perkara tertentu yg memerlukan privacy. TQ admin.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Private Room   Today at 12:30 pm

Back to top Go down
 
Private Room
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: PRIVATE ROOM :: Private Room-
Jump to: