To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Forum Mistik

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Forum Mistik   Sat Jan 10, 2009 2:08 am

[left]Saya ingin menjemput semua rakan2 dalam forum ini utk melawat serta memberikan pandangan mengenai forum yg baru di tubuhkan ini. forum ini bertujuan utk perbincangan, kajian dan pembelajaran bagi mereka yg ingin meneroka alam mistik terutama yg berkaitan dgn kuasa2 batin dari asia tenggara khususnya.

Cuma satu saja, kami tidak menyediakan ruangan politik, agama, perbincangan berbau perkauman atau love story@ladies talk. kepada sesiapa saja yg ingin mempromosikan forum, website atau blog mereka..kami amat terbuka sekali dalam hal ini. ada di alu2kan.

http://mistik.forumotion.net

Forum pengkhususan perbincangan Hal ehwal Paranormal, mistik, metafizik dan ilmu2 ghaib & batin dari asia tenggara..


Last edited by orud on Tue Jan 20, 2009 10:51 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sat Jan 10, 2009 5:01 pm

Mao jd tok bomoh pula kao ni orud...ha..ha..Sia ingat forum mistik yg kao maksudkan, forum yg mistery, sekejap ada sekeja ghaib...rupanya kategori/sektor forum. Baaa...buli ba kalu kawan2..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sat Jan 10, 2009 5:14 pm

hehehe..bah ada masa mari kita kasih ramai2 lah punya forum itu. sebenarnya masih banyak lagi bah kelemahan tu, tapi pelan2 lah..lagipun terus terang saya katakan psl design nya sya tidak lah berapa titik beratkan sangat. asal ada saja kopio. atukoi..
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sun Jan 11, 2009 12:16 pm

saya ada limpas-limpas saja tadi,subuk siapa ada di sana tapi saya bulum sampat mau masuk dalam,mana tau ada hantu.barani-baranikah urang di dalam itu orud?eeeehh....
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sun Jan 11, 2009 2:55 pm

Macam kita2 sj yg pg mistik ni...sia suda daftar tp blum activate dan blum post lg...soal paranormal ni, mcm kurang sikit sia...bukan tk prcaya tp,sia kurang maklumat bnda ni...tk pa lah, mgkn ini yg mndorong sia baca crta2 yg sewaktu dgnnya.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sun Jan 11, 2009 5:38 pm

meck_talika wrote:
saya ada limpas-limpas saja tadi,subuk siapa ada di sana tapi saya bulum sampat mau masuk dalam,mana tau ada hantu.barani-baranikah urang di dalam itu orud?eeeehh....

Very Happy Very Happy Very Happy ..

Cerita2 saja baitu..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Mon Jan 12, 2009 1:27 am

Ba..nantilah, kami masuk jg nanti.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Noy Arscela
Prebet
Prebet


Female Number of posts : 52
Age : 32
Location : Kota Marudu
Registration date : 2008-11-11

PostSubject: Re: Forum Mistik   Mon Jan 12, 2009 1:10 pm

nanti sy limpas juga.. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabah.edu.my/itls07013
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Mon Jan 12, 2009 4:58 pm

Kalau kau mo pigi sana..pastikan bawa si gaman tarap. ada juga tukang kasih kool kau kalau ada sesuatu yg merayap di belakang badan...mistikkkk..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Mon Jan 12, 2009 6:30 pm

Mari kita limpas ramai2 di forumistik c orud...kita tengok, siapa yg kana kajar jembelang...he..he..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Mistik   Wed Jan 14, 2009 9:28 pm

masamana tu orud,suda saya rogisto dan suda kompom tapi bila saya log in,saya basa apa yang tortulis INVALID USERNAME....,mistik butul...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Wed Jan 14, 2009 11:35 pm

Ai nah meck..saya pun indak berapa tau ohh.. nanti saya cakap2 sama admin lah apa masalah itu.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Mistik   Thu Jan 15, 2009 7:03 pm

sakap itu paparan kompiuto,inactive username or an invalid password.bila saya mau rogisto balik,suda pula kana rogisto...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Thu Jan 15, 2009 8:01 pm

meck_talika wrote:
sakap itu paparan kompiuto,inactive username or an invalid password.bila saya mau rogisto balik,suda pula kana rogisto...

kta mghadapi masala yg sama meck...betul2 ini porum ada keramat ah!! he...he...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Thu Jan 15, 2009 8:31 pm

hahahaha..aduii..masam mana aah..bah nanti saya kasih tinguk2 setting dia dulu lah..kalau saya sudah repair kamu enda masuk2 juga..tau lah kamu..
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Thu Jan 15, 2009 8:37 pm

eh..butul kah kamu ini..saya tinguk tuan rumputt senang2 saja masuk..siap kasih soalan lagi.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Thu Jan 15, 2009 8:42 pm

Butul ba ni sarjan orud...sia punya username rungkud jg. Sia daftar, lps tu ada pgesahan sudah daftar. Biasanya mesin akan hantar msg dlm email kta..ini tdk ada sampai skrg.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Thu Jan 15, 2009 10:11 pm

ok baru saya nampak tadi, memang betul saya yang kena activate dulu features tu..nah sekarang cuba kamu log in..
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Mistik   Fri Jan 16, 2009 8:25 pm

bulih suda....
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sat Jan 17, 2009 12:50 pm

Ya..mimang suda buli, siapun suda join dn suda intro sana.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sat Jan 17, 2009 9:21 pm

bah,satakat ini..apa mistik yang ko mau dangar rungkud.kasi postlah sana kalau ianya butul-butul mistik.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Forum Mistik   Sun Jan 18, 2009 4:10 pm

Post2 di forumistik tu, sia belum baca habis dn sia belum ada dgr apa2 lg. Tp prkara mistik yg sia tahu ada d kg sia. Kononnya tempat itu adalah bekas rumah panjang pahlawan Rungus ( Kurudong) yg penempatannya diserang musuh dn penghuninya habis dibunuh. Jd semua harta karun ditanam dikawasan itu. Barang siapa menjumpainya dan cuba membawa balik benda yg ditemui, ia takkan sampai rumah krn sesat dn tdk dpt menemui jln keluar. Ini mistik jg ni. Sia mau buat kajian sikit dan akan mendokumennya nanti.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Tue Jan 20, 2009 10:52 pm

Pembetulan telah di buat utk forum mistik.

Alamat terkini ialah http://mistik.forumotion.net

Perbuahan ini di buat utk memudahkan forumer mengingati url nya.

Harap maklum ya kawan2 semua.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mistik   Thu Jan 22, 2009 2:43 pm

bah gaman, ngamla tu, bila sia ada intenet nt, sia akan masuk sana porum kaotu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Forum Mistik   Today at 3:46 pm

Back to top Go down
 
Forum Mistik
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Useful Links-
Jump to: