To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 6 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 6 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Sun Oct 29, 2017 12:57 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
CalendarCalendar

Share | 
 

 WLB-work life balance

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: WLB-work life balance   Thu Feb 05, 2009 10:55 pm

karaja talampau rajin pun inda ngam, perlu hiburan...

hiburan talampau pun inda ngam juga... nanti telebih sudah

inilah yg sa maksudkan WLB.. mesti seimbangkan juga..

tapi ramai juga org kita yg telebih atau overdo semua ini, ramai pun dia, kerja pun dia sampai inda ada masa makan... tapi itu om itu juga dia setiap masa, adakah nasib memang inda menyebelahi dia ni?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Fri Feb 06, 2009 9:19 am

saya pula talampau ramai setiap ari... inda la ketahuan mcmana ni... Mad
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Fri Feb 06, 2009 1:25 pm

Ya, ini jg sangat penting utk difikirkan dn dijadikan amalan. Sayapun, dikebanyakan masa, terlalu banyak menumpukan dan menghabis masa utk bekerja. Pernah satu kali sampai sia terlupa beli beras krn bekerja sampai malam. Bgitu jg dgn hiburan, ada masa kita melakukannya secara brlebihan sehingga melibatkan banyak duit yg spatutnya boleh digunakan utk tujuan lain yg lbh baik. Pengaturan masa perlu ada supaya seimbang dlm semua segi mengikut keperluan sebenar.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Fri Feb 06, 2009 2:47 pm

sebenarnya serita ni sama dgn serita si taksub atau obsesi... tapi serita di sini lebih kepada masamana mo kasi balance hidup harian, nanti telupa beli beras susa juga kan rungkud.. Laughing bila sa chek pergerakkan harian, mungkin saya masih dalam kategori yg ada WLB la...

ada serita ttg org2 yg bekerja di jepun, tempat kerja kalau di sana bukan dekat2 .. jauh beratus batu tapi kerana ada bullet train maka dorang cuma naik train sekitar 1 jam saja suda sampai rumah atau tempat kerja, dan pula stail kerja di sana mana ada main2.. jadi kena serius .. naaa... sinilah WLB diperlukan, maka dorang akan ambil masa utk happy hours sekitar 1-2 jam sebelum pulang rumah, jadi bila sampai rumah, inda suda mara2 bini atau anak (atau suami).

di KK pun saya ada nampak sudah ni stail, cuba chek di satu cafe bawah hyatt, bila ptg saja penuh org tu tapi inda lama... sekitar jam 8 dorang pulang sudah... (atau pinda tempat lain inda la ketahuan pula...)
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Fri Feb 06, 2009 8:14 pm

saya pula tidak tau,mungkin saya agak karaja karas tapi saya tidak paranah marah sosiapa kalau saya panat bakarja.saya suma ingat satu hal kotika borkarja..kopuasan dan bukannya takanan.

malangnya,suda lama saya tidak borhibur..tidak karual malam.malah kawan-kawan saya sakap,saya ini masam suda borbini.ntahlah,kadang saya suka borhibur juga tapi satakat tahap medium saja.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Fri Feb 06, 2009 9:22 pm

hihihihiiiiii metalika, suba gia kao kawin, barulah ada hiburan di rumah..... yalah hiburan begurau sanda sama bini, main kajar2, main daun, main tapuk2, lawan siapa kantut kuat...... ok baitu time bulum ada anak..... Laughing

sia masam seimbang jugalah, karaja, relax, hiburan, samua ada...... siang pigi memutung gata, tangahari buli relax2 sdh, patang kalou ada kawan buli aramaiti sdh..... teingat pula sia itu lagu, "pagi2 memutung gata, pukul 10 memungut susu, pukul 12 pulang ke ruma, masuk bilik bersium sinta....."
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Fri Feb 06, 2009 11:50 pm

Happy hours...ya perlu utk elakkan stress...jd hujung bln nanti..hihiiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Sat Feb 07, 2009 3:58 pm

ya misti ada aktiviti mo ilak stress..... kalou indada, aduinaaaaa...... buring butul, takan sikit2 dapan komputer, sikit2 dapan komputer......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: WLB-work life balance   Sat Feb 07, 2009 7:57 pm

pukutarap wrote:
ya misti ada aktiviti mo ilak stress..... kalou indada, aduinaaaaa...... buring butul, takan sikit2 dapan komputer, sikit2 dapan komputer......

Berporum, berporum jg...stress kena elak jg ka tuan jeneral..hehe..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: WLB-work life balance   

Back to top Go down
 
WLB-work life balance
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Inspiration & Motivation-
Jump to: