To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 tiada kadai makan buka malam

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: tiada kadai makan buka malam   Fri Feb 06, 2009 8:44 pm

suba gia siapa2 yg ada duit, kamu buka bisnes kadai makan banyak2 dan buka waktu malam...... sia kadang2 kalou lapar, mo pigi makan sana kadai tp tutup samua..... tarpaksa pigi sana tampat yg banyak parampuan visaya tu..... tapi mahal butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sat Feb 07, 2009 10:25 pm

di kuta belud adalah kawasan yang sangat mangambil etika karaja.kalau jalan malam,jarang ko nampak ada kadai makan kana buka,tiada pub..tiada panggung wayang malah pusat video game suma satu saja tapi kisil.
mana satu risturan ko nampak baanyak porompuan bisaya ni tuan puku?saaana tu dakat kuta belud superstore kah?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sat Feb 07, 2009 11:01 pm

kadai makan buka malam..? di KB..?? ada ba... kadai kaling!


Last edited by SiokSondri on Sat Feb 07, 2009 11:18 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sat Feb 07, 2009 11:11 pm

kb ni saya kurang tau, ada pg beberapa kali sj, itupun beberapa tahun lalu.
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sat Feb 07, 2009 11:20 pm

meck_talika wrote:
di kuta belud adalah kawasan yang sangat mangambil etika karaja.kalau jalan malam,jarang ko nampak ada kadai makan kana buka,tiada pub..tiada panggung wayang malah pusat video game suma satu saja tapi kisil.
mana satu risturan ko nampak baanyak porompuan bisaya ni tuan puku?saaana tu dakat kuta belud superstore kah?

masi ada ka tu KB superstore? yg sa tau, gui brothers saja...

yg tu visaya si Puku nampak, tu yg utk ehem-ehem saja mangkali... Twisted Evil
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sat Feb 07, 2009 11:37 pm

SiokSondri wrote:
kadai makan buka malam..? di KB..?? ada ba... kadai kaling!

ha ha ha ndak aku sanggup... paling tidak pun hari tu saya pi sana.. kedai makan bajau juga saya pigi... ada itu dkat belakang belakang sanaa bank kali tu lupa-lupa ingat saya tu tempat..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sun Feb 08, 2009 1:26 am

Sia rasa tdk pernah sia berada di pekan kb waktu mlm sb itu sia tdk tau samada ada kedai makan buka waktu malam ka tidak.
Tp kalu mo merasa daging kuda...sini kb ada..tia tau skrang?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sun Feb 08, 2009 12:24 pm

kuta belud superstore tu masih buka,suma haraga mahal berbanding dengan haraga Gui Brothers.pasal daging kuda,siapa paranah makan?saya bulum paranah makan daging kuda.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sun Feb 08, 2009 2:56 pm

meck_talika wrote:
kuta belud superstore tu masih buka,suma haraga mahal berbanding dengan haraga Gui Brothers.pasal daging kuda,siapa paranah makan?saya bulum paranah makan daging kuda.

Saya pernah makan daging kuda di kb...tp suda lama betul, sia rasa sekitar prtengahan thn 90an..tdk tau masih ada ka skrg. Sia rasa kedai makan itu di sekitar kwasan pasar kb. Rasa daging kuda, sia macam sedap jg..cuma kasar sdkit dan memang bau kuda la...hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sun Feb 08, 2009 9:55 pm

dulu di kampung kami ada urang kami pernah jaga kuda bah... ada juga durang pi sembelih kuda untuk makanan..

saya tidak sempat mencuba lah atau mungkin tidak ingat kerana masih kecil lagi.. masa itu.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Sun Feb 08, 2009 10:43 pm

Kalu org bugis, hidangan utama mereka utk kenduri besar sprt kenduri kahwin dsbnya adalah daging kuda. Itu yg bugis di Indonlah...tak taulah kalu yg bugis sabah punya. Ada kenalan sia org bugis, dia jemput sia ke majlis kahwin anaknya (di Felda) dan hidangannya memang daging kuda...rasa macam ok jg ba...siap tapau lagi..hihiii...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 6:21 pm

meck_talika wrote:
di kuta belud adalah kawasan yang sangat mangambil etika karaja.kalau jalan malam,jarang ko nampak ada kadai makan kana buka,tiada pub..tiada panggung wayang malah pusat video game suma satu saja tapi kisil.
mana satu risturan ko nampak baanyak porompuan bisaya ni tuan puku?saaana tu dakat kuta belud superstore kah?
sana turun bukit dakat2 itu round about pigi tamu bah..... dia ni bukan kadai butul, masam bangunan rumah kisil sj kana convert jd tampat makan..... aduinaaaa banyak itu parampuan visaya sna, 'kansang2' lagi, hihihihiiiiii...... sia pura2 inda tingu padahal manjaling2 juga..... Laughing mungkin itu yg bikin mahal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 6:31 pm

seksikah diurang?manalah ada yang tayang paha...tu yang kana cas lobih haraga itu.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 7:17 pm

seksi metalika, tayang paha indadalah tp masam singaja kasi tayang2 dada, hihihihiiii.... time kasi hidang, nah masa itulah sia manjaling2...... biasalah bah tu kann.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 7:25 pm

Rungkud wrote:
Kalu org bugis, hidangan utama mereka utk kenduri besar sprt kenduri kahwin dsbnya adalah daging kuda. Itu yg bugis di Indonlah...tak taulah kalu yg bugis sabah punya. Ada kenalan sia org bugis, dia jemput sia ke majlis kahwin anaknya (di Felda) dan hidangannya memang daging kuda...rasa macam ok jg ba...siap tapau lagi..hihiii...

kalau di lahad datu sana ada kah itu? ainah telabih sudah sorita saya ni.. he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 7:26 pm

pukutarap wrote:
seksi metalika, tayang paha indadalah tp masam singaja kasi tayang2 dada, hihihihiiii.... time kasi hidang, nah masa itulah sia manjaling2...... biasalah bah tu kann.....

kalau sudah mabuk dan mau muntah sekalipun..terus tertelan balik air lir kah pukutarap? he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 7:34 pm

ya, tebuka trus mata basar2...... katara butul masam singaja2, silaka butul..... santik2 lg tu...... kalou ikut hati, sdh kanyang pun mo order makanan lg, hihihihihiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 7:39 pm

pukutarap wrote:
ya, tebuka trus mata basar2...... katara butul masam singaja2, silaka butul..... santik2 lg tu...... kalou ikut hati, sdh kanyang pun mo order makanan lg, hihihihihiiii......

kalau ko sudah kanjang tapi mau lagi barangkali durang kasi tinguk lama sikit tu ha ha ha suba ko urder dua kali lain kali loll..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 9:38 pm

kalau order lagi ada 'bukaan' yang seterusnya,saspen......
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Mon Feb 09, 2009 11:02 pm

terus dia sakap slang indong macam ini: "bukain pak.. " he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Thu Feb 12, 2009 1:28 pm

Mintalah ada pengusaha restoran yg dibuka sampai malam agar LM puku tarap dpt bersantai sambil minum2. Apa lg kalu ada daya penarik sampingan sprt gadis seksi dan berpakaian yg buli cuci biji mata...ini dikira lbh dpd ok..jd kalu ada tarikan yg sbgtu rupa tdk heran kalu kudatian pun sanggup ke kb...hiihihiiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Thu Feb 12, 2009 9:14 pm

sanggup ko pigi sana rungkud kalau palayan porompuan dia suma pakai bra saja sama sansut....tokoluar biji mata...haha
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Wed Jan 06, 2010 8:54 pm

pukutarap wrote:
suba gia siapa2 yg ada duit, kamu buka bisnes kadai makan banyak2 dan buka waktu malam...... sia kadang2 kalou lapar, mo pigi makan sana kadai tp tutup samua..... tarpaksa pigi sana tampat yg banyak parampuan visaya tu..... tapi mahal butul.....

hahaaa... memang butul ini gaman sbb hari tu kmi cuba cari² kdai makan d pekan KB waktu mlm, susah btul mao cari. mau tdk mau trpaksa kmi pigi pasar mlm saja, hehe... sya fkir skrg ada sudah, tapi masih sama lagi pula mcm dulu. Very Happy
Back to top Go down
lonot kalapa
Prebet
Prebet


Number of posts : 26
Registration date : 2009-12-24

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Wed Jan 06, 2010 9:25 pm

saya jarang dtg ke KB... kalau ada pun tiada jalan2 di sana waktu malam...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Thu Jan 07, 2010 6:43 pm

masam sia sakap, ada 1 tampat makan sana tp bukan di kadai, dia sana bukit2 sikit..... parampuan2 sana, aduinaaaaa visaya pelipin bah, seksi butul, puting susu sj inda nampak..... kalou masam sia yg pigi sana, inda rapal pun mengorder makanan juga, hihihihiiii...... (bah jeleslah si laa ni....... ) tp makanan, aduinaaaaaa malambung jugalah haraga, mgkin ada juga caj tingu2 itu badan parampuan......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: tiada kadai makan buka malam   Today at 10:17 pm

Back to top Go down
 
tiada kadai makan buka malam
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Kota Belud-
Jump to: