To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 kereta terlampau slow

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Aug 05, 2009 8:22 pm

pukutarap wrote:
hihihihiiii minda indada kalas tu gaman...... dulu time sia mamandu di jalan basar, sampai satu simpang, satu motukar mo masuk jalan basar, dakat dia langgar pikap sia...... trus sia brek...... diapun berenti, masam tinggal 2 kaki lg inda langgar pikap sia, sabalah sia lg tu...... sia tingu dia, sia sakap bagus2 sama dia, hati2 mamandu, nt eksiden, susa sendiri juga...... turus dia kerual marah2, dia bilang inda langgar pun...... sia tanya dia kanapa dia marah2? patut sia yg marah..... sakap bagus2 bah.... turus dia masuk balik kerita, dan sia jalan dingan salamba...... palui punya motukar...... mo tunjuk tambirang kunun..... mo garatak kunun..... mantang2 muka sia nampak kompungan.....

Inilah antara sikap pemandu yg tdk brtanggungjawab..dia yg hampir mnyebabkn kemalangan, dia pula yg marah2. Patut dia sedar, insaf dan brsyukur krn kemalangan belum trjadi wlupun dia memandu cuai.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Aug 05, 2009 9:17 pm

tp mimang ramai pamandu begitu tuan rungkud..... kadang2 ada yg mamasut laju2, kalou telanggar kerita urang, marah2 lg tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Aug 07, 2009 10:10 pm

kalau kerete lambat sangat, cuba gantung duit di belakang kereta kau dan dia di belakang.... membubut dia tu sebab di pok tu duit terjatuh...!!! Laughing
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Aug 09, 2009 11:23 pm

inda epektip tu..... paling ngam, pasang besi tajam sana munsung kerita kao, siapa lambat, sondol sj buntut kerita, kompom ka kana tumbuk...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Aug 09, 2009 11:30 pm

Ngam juga ni tuan gaman..kasih pasang besi tajam di depan bumper tu..siapa lambat memandu misti kena..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Aug 09, 2009 11:35 pm

atau kasi sedia piala, siapa2 yg lambat butul, kao overtake, kasi berenti itu kerita, bagi dia itu piala..... pamanang siput babi.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Aug 12, 2009 2:42 pm

waa... buli2 juga geram kmu sma ni kreta trlmpau slow ar. tapi ada bagus juga itu, utk kselamatan juga. hehe... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Aug 12, 2009 9:44 pm

ya, kalou 20km/j lagi salamat kan laa..... Smile atau 10km/j ka..... suba try driving 40km/j...... sdh sia try, aduinaaaaa...... sioooookkkkkkk butul...... buli pajam2 mata lg.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Aug 13, 2009 9:25 pm

hahahaaa... tu yg best tu, utamakan kselamatan maa... tapi pejam2 mata tu mgntuk ka atau saja ection2 mo kasih tgo2 driver d blakang? hehe... Laughing
Back to top Go down
tangkalamai
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 79
Location : Sandakan
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Aug 13, 2009 9:35 pm

saya kalau memandu slow mengantuk la...biasa saya driving 120km/jam, baru inda mengantuk Shocked
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Aug 14, 2009 12:23 am

laa wrote:
hahahaaa... tu yg best tu, utamakan kselamatan maa... tapi pejam2 mata tu mgntuk ka atau saja ection2 mo kasih tgo2 driver d blakang? hehe... Laughing
bukan mangantuk bah..... sj mo try2 pajam mata babarapa saat, lapas tu sapat2 buka mata..... suba kau try, thrill juga tau, hihihihiiiii..... badabar2 juga jantung......
tangkalamai wrote:
saya kalau memandu slow mengantuk la...biasa saya driving 120km/jam, baru inda mengantuk Shocked
aduinaaaaa laju kaoni tangkalamai..... inda takajar pikap sia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Aug 14, 2009 4:34 pm

ooo.... yg saja2 mguji diri sndirilah knon tu? oi buli2 juga jadi super tu skejap kalo sudah thrill... Laughing
Back to top Go down
tangkalamai
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 79
Location : Sandakan
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Aug 14, 2009 6:40 pm

hehe pukutarap ...pick up ko sudah modified 4x4 borneo safari masa kan nda tekejar...kan kamu biasa 200km/jam Surprised
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Aug 14, 2009 8:02 pm

sia punya pikap, sia race masamanapun, laju sikit drpd basikal..... hihihihiiiii..... kalou takan lg minyak kuat2 sampai injin kuat bunyi butul, bagagar itu kerita, satu2 dinding dia talapas...... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Aug 20, 2009 9:20 pm

adoi na kcian juga tu. hehe... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Aug 21, 2009 6:57 pm

mimang kasian, tp mo buat masamana..... sia sayang butul pikap tua sia tu, banyak jasa...... indada ccm lg....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
simonsinopsis
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 37
Age : 36
Location : Keningau
Registration date : 2010-11-19

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Nov 19, 2010 10:09 am


udah manjadi ragam orang-orang di keningau kalau memandu 20 km macam tu kereta ditolak sudah lah kereta besar tayar besar makin lambat bagus lagi tu kereta api laju lagi. Trend kedua bertalipon bila memandu tidak pikir keselamatan orang lain. Parking pun ikut suka hati terutama sekali kakitangan kerajaan, temberang betul mereka mentang-mentang ada gaji bulan... puiiiiii
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Nov 19, 2010 1:33 pm

hihihihiiiii..... begitu ka sana keningau? 20km sajam? aduinaaaaa laju juga tu drpd sipu babi...... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Nov 21, 2010 9:45 pm

secara keseluruhanya pemandu di sabahni bila memandu dalam 70-80km saja.tapi yg bikin panas bila jalan dari sabindo ke putatan dua link bahtu sepatutnya bila tida laju janganla duduk dilink kanan urg mau mamotong pun susah terpaksa mamutung dr kiri.lagi satu kanapa kita tida bule laju2?kalau kita laju tiba2 kaluar karita dri siring trus masuk jalan basar...banyak masalah tadi djln mambakut ada kamalangan itu karita tamasuk dlm parit
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Mon Nov 22, 2010 9:43 am

banyak perangai pemandu sini sabah... slow tp di lorong laju... lg bikin meradang bila ada 2 kereta di depan, yg sebelah kiri slow, sebelah kanan pun laju sikit, kita pula memandu di belakang, terpaksa slow sb tdk dpt memotong... banyak kali sdh saya kena begini...
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Mon Nov 22, 2010 9:45 am

saya pernah ke keningau, jalanraya sana lurus betul... mgkin pemandu keningau terasa gentar dgn kelurusannya sampai tdk boleh pandu laju... Laughing
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Mon Nov 22, 2010 6:01 pm

hihihihiiii..... ada juga ka yg gantar kalou jaraya talampau lurus? Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Mon Nov 22, 2010 7:36 pm

pandu slow ada kebaikan bah TAPI kalau dua lorong pakai lorong kiri laba..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Mon Nov 22, 2010 8:35 pm

kalou talampau slow masamana?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Nov 23, 2010 8:51 am

kalau talampau slow kasi radu saja lah..hahaha...

paling ngam kasi sadar dia dgn sara potong dulu baru blok dia dengan speed yg slower.. tp waktu ko inda kalangkabut lah.. Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Today at 8:02 am

Back to top Go down
 
kereta terlampau slow
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Keningau-
Jump to: