To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by nurulazzin Yesterday at 3:40 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
CalendarCalendar

Share | 
 

 kereta terlampau slow

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AuthorMessage
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Nov 23, 2010 10:50 am

inilah akibat kalau org diuji memandu kereta begitu sj utk dpt lesen dan bukannya dididik bgmana berperangai di jalanraya... sb itu kadar kematian jalanraya di malaysia mengalahkan negara2 maju...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Nov 24, 2010 4:35 pm

ada juga ba dorg diuji fasal tu time ambil ujian berkomputer. bukan sinang2 tu mao lulus kalo tdk concerntrate time ceramah. sbb dlm ceramah ada disebut tu semua, x taulah kalo penceramah tu pok ambil duit saja.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Nov 24, 2010 4:51 pm

barajal utk lulus ujian inda sama dingan barajal utk dedikasi di jaraya..... Very Happy mmg kalou dlm ujian, kompom jawapan yg baguuuuuuuussssss sj...... satuju ka inda, kompom manjawap ikut skima..... buktinya, tingu banyak draiber mamandu palahan butul, lurung kiri ka kanan, slow butul...... dia inda tarasa sala pun slow di lurung kanan...... kanan ka kiri sama sj slow..... sia yg draip pikap tua pun tau undang2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Nov 28, 2010 8:50 pm

pukutarap. wrote:
barajal utk lulus ujian inda sama dingan barajal utk dedikasi di jaraya..... Very Happy mmg kalou dlm ujian, kompom jawapan yg baguuuuuuuussssss sj...... satuju ka inda, kompom manjawap ikut skima..... buktinya, tingu banyak draiber mamandu palahan butul, lurung kiri ka kanan, slow butul...... dia inda tarasa sala pun slow di lurung kanan...... kanan ka kiri sama sj slow..... sia yg draip pikap tua pun tau undang2.....

kalo org begini, bagus jangan bagi dia bawa kretalh, baru ngam. kalo semasa trainingpun kita kena suruh bertolak ansur, berhati2 & ikut peraturan, apa lagi time drive sorg2. mana ada lagi tutor yg tolg ajar? mesti sndiri pndai peka, tdk buli ikut suka hatiiiii saja pilih jln sndiri. itulah guna tu bertolak ansur. tanpa tolak ansur, tidaklah wujud tu peraturan. bukan saja utk kebaikan org lain tapi utk keselamatan diri sendiri. mana tau ada driver yg betul2 tdk pndai sabar trus kasih cucuk2 lagi dari belakang, naaa... baru tu kereta paling slow d depan tau. kana2 lagi kalo driver yg budu2... punya pemandu, inda kao gabra sana. antara mou kasih laju ataupun biar tu kreta cucuk2 terus. bikin malu saja... Mad
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan
avatar

Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Nov 28, 2010 10:15 pm

yg best, bila tengok tu pemandu yg slow, relax sj... Very Happy muka dia tdk panik pun kena potong, kena sumpah2...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Dec 01, 2010 3:48 pm

pandu laju2 kena saman ikur..kenapa org yg pandu palan2 di lorong kanan inda kana sama ikur ah? salah juga baitu.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Dec 01, 2010 4:56 pm

antah2 bulum ada yg kana saman pasal tu......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar
avatar

Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Dec 02, 2010 8:32 pm

Yorut_orut wrote:
pandu laju2 kena saman ikur..kenapa org yg pandu palan2 di lorong kanan inda kana sama ikur ah? salah juga baitu.. Very Happy

itu laitu aman. susah juga ba mao saman kalo kesalahn2 kecil mcm ni sbb tdk ketara ba. macam juga tu kesalahan penggunaan lampu semasa malam, wlaupun ia sesuatu yg remeh, tapi sangat membawa kesan trhadap diri sndiri & org lain. kbnyakan perkara2 remeh bgini jarang org ambil kira, tapi apapun semuanya brgantung kpd kepekaan sesorg pengguna jln raya tu.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Dec 03, 2010 9:27 am

ikut lujik mana2 yg mambahayakan pamandu lain adalah sala, masam.....

1. lampung highlight mamanjang, jumpa kerita lain pun masi tinggi juga
2. lampung talampau tarang sampai silau urang
3. laju butul memutung sini sana
4. minat menghon Very Happy
5. kasi kuat bunyi kerita dapan rumah urang panjang2
6. pakai selipar sj mamandu, nt pijak brik, klas atau minyak buli telisin kaki
7. mamandu bugil
8. pakaian seksi
9. slow butul di lurung laju
10. tiba2 berenti inda pasal2
11. suka malanggar buntut kerita lain
12. rapat butul di balakang sampai pamandu di dapan tarasa sajuk2 punggung
13. jalan di tanga jaraya sampai kerita lain tarpaksa mengilak di pigi rumput
14. kalou inda pakai talipinggang kelidar patut inda sala pasal diri sendiri sj yg bahaya...... lgpun indada kaitan sama pamanduan.....
15. inda pakai helmet pun inda sala pasal indada kaitan sama pamanduan
16. laju di tampat ramai urang, nt tepijak kaki urang tabalah dua.....
17. bulum sampin mamandu, kalou ada lisin pun tp inda sampin sala juga
18. kuat mujik dlm kerita, apa2 yg balaku di luar pun inda dingar, urang beteriak kaki tabalah dua kana pijak pun inda dingar
19. tayar butak
20. banyak asap, nt kerita balakang inda nampak jalan
21. aduinaaaa..... banyak butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Dec 03, 2010 3:16 pm

mamandu bugil ada kaitan dengan pemanduan kah tuan pukutarap? Laughing Laughing

telisin pasal pakai salipar barangkali pangalaman tuan pukutarap sendiri kan?
sanarai numbur 12 saya inda tarasa kesuali kalau yg di balakang itu ruli.. nasip lah kalau karita di balakang butul2 sium pantat..bukan minta2 di sium pantat tapi lebih baik risaukan yg di dapan drpd risaukan yg di balakang.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Dec 05, 2010 1:39 am

mamandu bugil ada kaitan? hihihihihiiii tuan orut, kalou kao nampak sumandak di kerita sabalah mamandu bugil, kao buat masam indada apa2 balakukah? Laughing

mamandu talampau rapat mimang ada kasan..... kalou taranggal itu kerita di dapan, bukan sj kerita dapan rusak, silap2 buli mati lg anak diurang yg masi kisil gara2 kao mamandu rapat di balakang..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
liwanranau
Prebet
Prebet


Number of posts : 39
Registration date : 2012-09-20

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Sep 21, 2012 12:20 pm

ini dia kgau.... tiada di tempat lain.... Laughing
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II
avatar

Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Sep 22, 2012 12:31 am

mmg bikin meradang bila jalan bagus pun kereta slow betul.. mau overtake pula susah bila banyak kereta..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kereta terlampau slow   

Back to top Go down
 
kereta terlampau slow
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Keningau-
Jump to: