To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 kereta terlampau slow

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Feb 13, 2009 11:06 pm

hihihihiiiii sia satuju, diurang mo menikmati kelurusan itu jalanraya, mungkin juga masam piknik2 sikit (driving sambil piknik) pasal sana jauh dr laut bah, hihihihiiiii..... Very Happy aduinaaaa mangamuklah urang keningau ni.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Feb 14, 2009 1:15 am

Piknik di dalam kereta yg bergerak slow bin perlahan..hahahah....
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Feb 14, 2009 9:24 pm

hihihihihiiiii piknik ala keningau, asuan keningau..... Laughing nt pigi sana, sia mo try jugalah piknik dlm kerita di jalanraya..... itu jalan, kalou dr ujung ke ujung barapa lama kalou drive 40-50km/j?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Feb 14, 2009 9:47 pm

Mungkin buli abis satu tumpung tu baru sampai ujung....hihhihihi...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Feb 14, 2009 10:03 pm

hihihiiiii siuk mungkin tu kan..... enjoy butul..... Laughing mimang mo try nt ni...... pigang stering sambl dukung tumpung..... masam sia buli imagine oo.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Feb 14, 2009 11:16 pm

wah panjang sdh pula topik ni... lengkap dgn gambar lg, thanks gontulak.. hehe kalau ada org keningau lain yg baca cerita kamu ni, mungkin durang rasa geram juga.. tp idea yg bagus tu memandu sambil hisap tumpung, Very Happy
Back to top Go down
Bazooka
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-29

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Feb 15, 2009 12:16 am

hehehe tdk marah bah.. memang betul kereta di jln apin2 keningau slow, tp sdh tabiat, susah mo ubah.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Feb 15, 2009 7:50 am

Jd kalu sapa yg bkn org keningau pg sana, kena ikut cara dorglahkan. Sia rasa mo buat kelainan sikit bla pg sana...pandu reverse..hihiiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Feb 15, 2009 3:54 pm

hihihihiiiiii sia rasa urang keningau inda kisa tu, inda marah kalou kao mamandu gustan..... hihihihiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Feb 15, 2009 7:35 pm

tumpung...??? keningau bukan main tajau ka?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Feb 15, 2009 7:45 pm

SiokSondri wrote:
bushido wrote:
kamu tau kenapa ndak boleh laju kunu jalan di sana?

ada hantu kasi gelinsir itu ruda kereta bilang kalau laju.. patutlah mereka ndak berani kasi laju... ada kawan bilang pernah kasi laju sana... sekali nopo nga masam itu graviti bumi tarik itu kurita dia bilang...

entah membohong saja kali tu... mangkali itu hantu tarik dari belakang itu kurita.. cubalah dii itu hantu tarik tu kereta pigi depan mesti laju 120km/j he he

bush, saya pun ada dangar ni serita masa duuulu... sekitar awal 70an... dorang bilang ada songorib, kalau tingu dari atas bukit kunun buli nampak ada satu lampu yg tiap2 malam akan berjalan atas jalan ini, membubut kerita dan banyak lagi... iiiiii takut ooo... Twisted Evil

bukan songorib ba pula, dorang panggil "tampangalad".... eee...takut juga Twisted Evil
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Mon Feb 16, 2009 10:02 pm

hihihihiiiii..... lama sdh sia inda dingar pasal tampangalad.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Mon Feb 16, 2009 10:46 pm

Apa itu tampangalad? ada alad kaitu(sayap)?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Feb 17, 2009 6:30 pm

pukutarap wrote:
hihihiiiii siuk mungkin tu kan..... enjoy butul..... Laughing mimang mo try nt ni...... pigang stering sambl dukung tumpung..... masam sia buli imagine oo.....

sadap kali tu ya... sambil dengar2 lagu... sentimental jalan 40-50km/j... saya rasa tidak lambat2 pun ndak juga masalah bah di jalan ni sebab dia punya garis putus-putus juga... kalau urang ndak tahan di depan lambat mereka boleh memotong juga...

yang penting dalam melalui jalan lurus itu dapat menikmati suasana jalan yang lurus...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Feb 17, 2009 9:24 pm

Anggaplah kereta lari slow di keningau tu sbg keistimewaan dan kelainan serta keunikan tempat tu..hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Feb 17, 2009 10:20 pm

hhihihihihiiii ya.... keunikan urang2 keningau, mamandu paling slow d malasia, ok juga tu......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 8:04 pm

hehe boleh tahan juga idea2 kamu ni...

1 lagi masalah pemandu kenngau ialah durang masuk jalan dr simpang ikut suka hati sj.. sdh pun nampak kereta laju dtg, durang masuk begitu sj dgn kelajuan siput babi.. akibatnya, sejak awal tahun sdh beberapa kemalangan berlaku menyebabkan kematian.. padan muka pd yg bersalah.. bikin heran juga, dgn kelajuan siput babi pun boleh berlaku kemalangan, so apalah yg dibanggakan dgn kelajuan slow begitu...?
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 8:36 pm

Aiiiyyaaa...lajupun baaya, slowpun baaya jg arr...hahahaa..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 8:59 pm

ini pd pendpt saya disebabkan oleh pemandu yg memandu terlalu perlahan, bayangkan dgn jln yg lurus dan baik, tp memandu terlalu slow, memang tdk sesuai so boleh sebabkan kemalangan.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 9:32 pm

Kena buat sign board yg bertulis " pandu laju sikit" antonim kpd arahan "pandu perlahan"..apa macam?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 9:43 pm

tp mungkin pegawai2 atau pihak berkuasa juga mempunyai cara pemanduan yg sama.. tp betullah, jika kamu di sini, kamu akan terasa yg pemandu2 sini keningau spt baru belajar memandu, betul ni.. saya sdh menjelajah seluruh negeri sabah, cara pemanduan sini keningau sangat berlainan, kita akan terasa kita berada di kalangan pemandu2 yg sdg belajar...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 9:53 pm

Masa sia pg keningau bberapa thn dulu, sia tdk perasan pulak bgmana pergerakan kereta2 di keningau terutama di jln lurus tersebut. Tp sia rasa kota belud dan kudat pun agak slow jg pergerakan keretanya terutama kereta pengangkutan kampung. Mimang memboringkanlah...tp tkpa lah..potong sjlah kan..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 10:16 pm

masa memotong kadang2 susah juga, beberapa kereta yg slow akan berikutan hingga 5-7 kereta, so susah utk memotong. Di lorong bertentangan juga begitu, apa lg kalau sdh dekat dgn pekan keningau, teruk jam. Kadang2 tengah memotong, tiba2 ada kereta dr simpang yg masuk begitu sj tanpa ambil kisah kita speed kah tdk, bayangkan dr gear 5 terpaksa turun ke gear 3 atau 2, slow betulkan.. kalau hal ini spt mana2 rempat, tiada yg akan merungut, tp kenapa ramai merungut, terutamanya org mcm saya yg bukan asal keningau? Sebab memang begitulah perangai pemandu keningau.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Feb 18, 2009 10:24 pm

Yaa..itu pula masalahnya, baru jarak antara diurang tu rapat2..susahlah mo putung kan. Jd kalu tia buli putung, kana sabar..haha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Feb 19, 2009 4:08 pm

si gontulak saja mangkali org keningau di sini ni.. yg lain dari mana?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Today at 4:14 am

Back to top Go down
 
kereta terlampau slow
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Keningau-
Jump to: