To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 7 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 7 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 kereta terlampau slow

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Mar 24, 2009 9:03 pm

gontulak wrote:
ini pula gambar kemarin, geram betul saya, speed 40km/j sj... bikin sakit hati, bila saya potong, itu driver sambil garu2 leher pula, relax sj.. bikin geram+benci pula saya. Nasib baik ada sdh ilsf ni tempat lepas geram.


Nape ko ndak tulak sj kereta nie ontulak...slow butul..tp jimat minyak tue kalu ditulak sj.. Laughing
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Mar 24, 2009 10:22 pm

minggu lalu saya ada ke kk sebelah penampang, kereta di sana boleh jln lebih drpd 40km/j sdgkan jalannya bengkok2 juga... tp sini keningau, jalan lurus mcmana sekalipun, aduh... jalan mcm siput babi...

mau tulak tdk pula terfikir tuan rungkud, mau langgar adalah... hehehe...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Mar 25, 2009 4:31 pm

KK sebelah pinampang tu mimang jajal sikit.. laju2 ba dorang. mcm inda sabar mo p hospital!
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Mar 25, 2009 7:52 pm

tdk juga terlalu laju, paling slow pun boleh 60km/j... tp sini keningau, siapa org luar yg dtg keningau mmg terasa betul tu..
Back to top Go down
sonsomido
Prebet
Prebet


Number of posts : 25
Registration date : 2009-03-26

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Mar 26, 2009 7:42 pm

kereta slow memang bikin geram, terutama kalau di jalan yg bagus. Ttg pemandu yg di keningau tu, saya rasa durang belum pernah memandu di luar keningau bah mangkali.
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Apr 01, 2009 3:59 am

bila d baca balik sy terfikir pla... beberapa hari yg lalu sy ada balik sabah.... sy ada jalan tu jalan lurus 12 batu keningau... sy fikir2 la kenapa org sini drive slow... bila di fikirkan balik kan... ni jalan lurus sebenarny suda terlalu banyak nyawa melayang di sini... sepat jg sy nampak kereta proton bersandar di tepi parit... ada yg cakap tu kereta terlalu laju.. pas tu terbang mcm kertas ja trus p sandar d tepi parit d dekat kg merampong... jd sy kira yang drive laju ni bukan org keningau la.... so dia tdk tau apa masalah d jalan keningau... mungkin angin lintang... pasal uncle sy dulu pn pernah terbang tu kereta proton dia mcm kertas ja terbang.... mungkin dr sini penduduk2 keningau suda tau dan sedar bahawa jalan d sana adalah bahaya.... tu la dorang jalan slow... lagi2 1 masalah d sana.. tu sapi tdk pandai tgk kiri dan kanan utk melintas... melintas saja jalan tu sapi mcm dorang yg bikin ... tu pun sempat lagi buang tahi.. mcm jamban sapi ja.... mungkin adala baik drive slow supaya nyawa sebih selamat d terjamin....
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Apr 01, 2009 8:59 pm

betul jugalah pendpt tuan fonsus.... tapi.......................... dgn kelajuan 40km/j?????? Shocked itu slow betul sdh tu, pd saya, itu bukan takut eksiden sdh tp memang bergegar+panik melihat jalan lurus, hehehe... atau mungkin ayam mati?? Smile (harap2 tiadalah yg marah)
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Apr 01, 2009 10:48 pm

syukur la tu.... tp klu ko tgk sini tp sy study... mesti ko memaki sama tu draiver.... anak ayam pn tdk sempat melintass jalan..... laju2 kereta sini ... sampai mo keluar simpang pn mo ambil masa sampai 10 minit... hari buli nampak tu negro eksiden.... mendrif-drif lagi tu klu keluar simpang... sakit telinga mendengar...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Apr 01, 2009 11:22 pm

hihihihiiiii..... sia tepikir bah, kalou takut butul eksiden, bagus guna basikal sj, kompom inda eksiden, hihihiihihihiii..... lain kali sia pigi keningau, sia bayangkan ramai yg guna basikal pigi kadai, hihihihiiiii..... keunikan keningau, tampat lain indada..... kiut tu tingu sdh tua2 pun masi guna basikal babatu2..... beduyun2 lg tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Apr 02, 2009 12:51 am

makin slow la tu kereta..... berduyun2 basikal d depan.... tu kereta punya kelajuan pn p 5km/j... sekejap brek sekejap jalan..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Apr 02, 2009 3:44 pm

maksud sia, samua yg inda barani laju, tukar pigi basikal bah supaya kompom salamat..... turus femes kita 1 dunia pasal kebersihan alam sekitar, kurang asap kerita.... dan sihat2 pasal hari2 mangayuh basikal......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Apr 02, 2009 6:13 pm

kalau ada pemandu yang drive terlampau slow, ini boleh mendatangkan eksidin juga tau. kanapa? Pasal di balakang banyak yg terblok.. lepas tu ramai yang inda sabar2 mau putung.. kalau suda hilang sabar, di tampat yg tidak seharusnya memotongpun potong juga... na silap haribulan eksidin juga itu....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Thu Apr 02, 2009 10:35 pm

butul tu tuan orut, bila inda sabar pasal garam butul kerita di dapan jalan masam siput babi, nah dia memutunglah, betembunglah dgn kerita dapan..... itu kerita yg slow relax sj jalan, sambil besual jawap sama anak dia.....

anak : ayah, ini apa?
bapa : siput babi...
anak : siput apaaa?
bapa : siput babiiii....
anak : siput apa?
bapa : siput babi naakkk......
anak : siput apa?
bapa : siputlah babiiiii!!!!!
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Apr 03, 2009 12:08 am

hahahaha.........
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Apr 03, 2009 9:38 am

jelas sekali geram sangat sudah si bapa tu... sudah la kerita di dapan lambat, si anak pula tanya macam2... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Apr 03, 2009 3:18 pm

siapa2 yg jalan talampau slow tu ngam disebut siput babi, hihihihiiii....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Fri Apr 03, 2009 7:04 pm

barangkali.....

1. barangkali pasal diurang itu tinggal di situ-situ juga bah... jadi bikin apa mau drive laju2 pasal dakat2 saja distinasinya.
2. And then.. kalau misal kata diurang dari tbn atau kk, setiba di keningau kira sudah sampai ruma suda.. jadi drive slow2 pun ok suda..
3. Kalau diurang dari keningau menuju kk pula, ibarat kapal terbang yang baru mula melajak untuk terbang .. mula2 slowww saja..so begitu juga dgn driver keningau selepas agak jauh dari kampung halaman barulah diurang drive macam kapal terbang menajak naik... Very Happy

apa bicara orang keningau?
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Apr 05, 2009 4:57 pm

hehe ada juga cerita slow begini... nt sya mau ke keningau tengok dgn mata sendiri.. oh ya, esok monday saya akan ke keningau...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Apr 05, 2009 5:25 pm

nt bg 'laporan' di sini ya...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Apr 11, 2009 11:22 am

nah ini lg kereta terlmpau slow, 40km/j sj..

Back to top Go down
theRYaaND
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 29
Age : 31
Location : macam di CC ni
Humor : hihihi...
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sat Apr 11, 2009 9:20 pm

Ini pasal kereta jalan slow.... Adeh... bikin panas oh kalau berhadapan sama situasi ini... Kalu ikut pengalaman saya paling pantang saya apabila urang keluar simpang jalan slow ini... bikin sayang saya punya brek saja... Biasanya kaum hawa yang yang jalan slow2 begini... Adakah juga lelaki.. Nah sebelah dia Awek.. sambil beromen kali bawa kereta itulah pasal lambat dia drive.... Tapi mau buat masamana juga kalau kita langgar kompom2 kita salah sebab langgar belakang... Mau inda bersabar jugalah.. klau inda buli tahan saya kasih hon saja...... hihihi
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Sun Apr 12, 2009 1:58 am

sia kalou maradang, sia baharap butul sia banyak duit..... jd kalou jumpa kerita slow begini, langgar sj dan turus akun bayar..... hihihihiiiii..... kita rugi duit, tp puas ati..... itu tuan punya kerita yg kana langgar juga rugi duit, duit manambang bas, hihihihiiiiii...... pasal itu kerita yg kana langgar sj satu2nya kerita dia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Apr 21, 2009 11:30 pm

nah, ini wira 40km/j...



sama juga dgn kancil ini...



dan banyak lg sebenarnya tp tdk terambil gambar...
dan saya masih geram dgn perangai pemandu yg masuk jalan besar dr simpang begitu sj sdgkan terang2 sdh ada kereta laju dtg... cilaka betul... kalau kena langgar, entah2 dia akan bawa bertumbuk lg tu... bayangkan dr gear 5, terpaksa turun ke gear 2...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Tue Apr 21, 2009 11:33 pm

yg kancil tu di lorong laj lg tu... driver lelaki tegap juga, bukanpun org tua...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Wed Apr 22, 2009 1:17 am

Mgkin dia ingat dunia ni dia yg punya..trmasuk jalan yg lurus d keningau...buli buat aduan sama
pihak brkenaan ba tu rasanya. Skurang2nya utk makluman pihak trbabit bahwa cara dan senario ini tdk menyenangkan..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: kereta terlampau slow   Today at 9:48 pm

Back to top Go down
 
kereta terlampau slow
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Keningau-
Jump to: