To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 apa cerita sandakan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: apa cerita sandakan?   Sat Feb 07, 2009 7:30 pm

so, apa cerita dr sandakan? mana saudara yorut kita? ok sdhkah komputernya? Smile
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Feb 07, 2009 10:33 pm

ooo...si niche ini urang sandakan la baini kan?saya pun bulum sampai sandakan,masih juga ala kampungan ini,katak bawah tompurung.bah,siapa bah lagi urang sandakan itu..saritalah bah...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Feb 07, 2009 10:36 pm

hehe tdklah, saya bukan org sandakan...
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Feb 07, 2009 10:46 pm

abis??kana requet dengan tuan admin laini kalau tiada bahagian daerah ko yang kana sanarai niche?
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Mon Feb 09, 2009 7:50 pm

ini puang adming kita ini dari hollywood bah.. he he
baru-baru ni minggu lepas itu jalan di batu 20 sandakan terputus oleh banjir he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Mon Feb 09, 2009 10:14 pm

tartanggallah dia punya spek karatas itu kana basah oleh banjir...hehe
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Mon Feb 09, 2009 10:53 pm

saya baru dapat mesej yang jalan di batu 20 sandakan sudah bagus...... boleh di lalui sudah.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Mon Feb 09, 2009 11:29 pm

Dasyat jg banjir tahun ni ya...patutlah c orut teda masuk ilsf...putus jln, putus jg intonitnya..hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Mon Feb 09, 2009 11:30 pm

Dasyat jg banjir tahun ni ya...patutlah c orut teda masuk ilsf...putus jln, putus jg intonitnya..hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Mon Feb 09, 2009 11:50 pm

ha ha tadi petang saya ada jumpa pekerja dari telekom.. menurutnya bukan saja kenderaan telekom ada yang kena banjir dan perlu di hantar ke bengkel... malah pencawang2 telekom ada yang rosak.. dan akibatnya talian streamiyx, talian broadband dan talian telefon ada banyak kawasan yang rusak dia bilang...

bukan saja di sandakang tapi di beberapa tempat yang lain..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Tue Feb 10, 2009 10:22 am

sah si orud pun kana ini tempias kerosakan ni...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed Feb 11, 2009 1:13 am

ci orud sana sandakang kah kampunya?>
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Feb 20, 2009 5:01 pm

Patutlah c orutlama betul tdk join sini ilsf...banyak suda dia tertinggal tupik ini..malah sandakan punya cerita yg patut dia jadi wakli..tdk ada jg..jd kita tunggu dialah selepas semua kemudahan di sana pulih sepenuhnya.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Feb 20, 2009 9:04 pm

si tobpinai orut masi idupkah? hihihihihiihiiiii bukan bah, lama sdh dia inda juin kita sini......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Feb 21, 2009 10:43 pm

Baru ada timbul sekejap td hilang lagi balik...rusak balik ka kompiuto nya itu ar?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Tue Mar 10, 2009 9:43 am

Rungkud wrote:
Patutlah c orutlama betul tdk join sini ilsf...banyak suda dia tertinggal tupik ini..malah sandakan punya cerita yg patut dia jadi wakli..tdk ada jg..jd kita tunggu dialah selepas semua kemudahan di sana pulih sepenuhnya.

saya satu urang sajakah wakil sandakan di ilsf ini?? ok tak apa.. saya bangga jadi wakil sandakan..hahaha...
Ya.. banyak betul suda saya ketinggalan tupik ini. sebenarnya ketika kalbut di batu 20 jln sdk-kk mendap akibat terjahan air yang deras.. saya tiada komputer. Begini bah ceritanya, dulu anak saya ada laptop yg dia gunakan di estate tampat karaja dia tapi dia bilang laptop ini senang2 saja kawan pinjam.. bukan utk internet tapi untuk dijadikan pemain vcd. jadi dia minta betukar sama desktop saya supaya payah kawan2 pinjam. saya ok saja... tapi tak lama kemudian laptop tu kena sambar kilat melalui modem. pas tu saya minta komputer kawan yang rusak2 suda .. saya pakai hard disk saya yang nyawa2 ikan.. format dia ... ok la kunun tapi tak lama kemudian gool suda sampai monitor pun tabakar. so saya minta balik desktop saya dari anak (buruk siku la) pasal dia pun bukan guna sangat komputer.. cuma sekadar untuk hiburan (main game dan tingu vcd .. internet tiada). masalahnya dia di estate sugut.. susah mau keluar terpaksa tunggu sampai hujung bulan baru boleh ambil cuti. Di pendekkan cerita... sekarang baru saya ada komputer tapi inipun nyawa2 ikan juga... kira mau beli yang baru.. kegawatan harga komoditi pula..
Mengenai sandakan.. tiada berita penting di sini.. mcm biasa2 saja. Oh.. ada satu pula.. ini mengenai liputan rangkaian maxis dan celkom di kawasan saya.. sudah ada dua pemancar celkom dan maxis di sini ..so full line la celkom dan maxsis di rancangan sungai manila.. digi pula cuma dapat satu dua bar saja. tapi bagi keseluruhan daerah sandakan liputan rangkaian mobile phone sekarang agak baik.
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Tue Mar 10, 2009 7:07 pm

ooo anak kau kerja di sugut ka? manager kelapa sawit la tu kan? Laughing

1 tan sudah mau naik balik ooo kalapa sawit, buli sampai RM370.00 suda..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Tue Mar 10, 2009 11:38 pm

Ooo bgtu ka orut...dgn kenaikan harga sawit ini maka, ada harapalah ko beli komputer baru.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed Mar 11, 2009 11:52 am

SiokSondri wrote:
ooo anak kau kerja di sugut ka? manager kelapa sawit la tu kan? Laughing

1 tan sudah mau naik balik ooo kalapa sawit, buli sampai RM370.00 suda..
Anak saya bukan monijor bah sioksondiri... mandur saja...hehehe... (staff la bah kunun).
Harga sawit naik sedikitpun masih belum boleh beli kompiutor ini pasal masih ada hutang tergantung ketika harga sawit dan gatah murah... (sekarangpun masih murah bah harga sawit dan gatah.. jadi belum ada peruntukan beli kompiutor baru....)
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed Mar 11, 2009 4:14 pm

tp sikarang asal kao dpt masuk sama2 kami sini ilsf, bagus suda tu orut..... kaoni banyak idea bah, barnas2 lg tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed Mar 11, 2009 7:19 pm

Ya PW1 orut..ko banyak ketinggalan kalu ko jarang masuk sini ilsf. Ko tgk, sia suda kapten..hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed Mar 11, 2009 10:16 pm

sia pula malu suda manambah tp gatal bah mo mambalas pos.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Thu Mar 12, 2009 9:05 am

yorut_orut .. palan2 crawling tapi lama-lama kebubutan juga kamurang itu..hehehe..
cuma ini saja masalah ..saya pakai dial-up connection, kena kontrol betul. Tampat saya tida dapat 3g bah... kempunan mau pakai burudbend. streamyx pun inda buli pasal tampat saya tiada telefon cable .. mau 1 km lagi jauhnya dari telefon kabel. Jadi begini lah palan2 saja ini... Very Happy
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Thu Mar 12, 2009 2:58 pm

pelan-pelan kura-kura tp jgn berenti..lama2 naik pangkat jg tu..yg penting post kita ada kualiti dr segi informasi.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Thu Mar 12, 2009 5:37 pm

PW1 orut..... kao pigi sana kadai digi, tanya itu simkad utk intenet, itu sia pakai sikarang, ok juga, speed 460.8 kbps..... tampat sia indada 3g juga, harap gprs sj..... indada kuntirik, persubaan 3 bulan, lapas 3 bulan kao inda bayar baru kana putung..... rm66 sebulan..... tp misti kao guna hp kaolah tampat itu simkad..... tampat bayar sanang sj, mana2 kadai digi yg ada gambar segiampat warna kuning.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Today at 5:49 pm

Back to top Go down
 
apa cerita sandakan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Sandakan-
Jump to: