To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 apa cerita sandakan?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Thu Mar 12, 2009 9:53 pm

Siapun guna brudbin jg..celcom punya. Lambat sikit sb hanya gprs tp bole lah drpd langsung tdk ada..hehehhee
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Mar 13, 2009 10:26 am

terima kasi informasi kamu tompinai pukutarap dan rungkud. Nanti lah saya akan cuba bila saya ada kamampuan.. Hp sayapun jenis yang budak2 sikarang bilang "batu asa" bah..hehehe...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Mar 13, 2009 12:35 pm

Siapun pakai hp besa sj..sb yg model lama ne, lbh kuat tarik signal. Kalu beli yg mahal2 macam syg pula duit..sb fungsinya sama sj..utk komunikasi.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Mar 13, 2009 5:09 pm

Rungkud wrote:
Siapun pakai hp besa sj..sb yg model lama ne, lbh kuat tarik signal. Kalu beli yg mahal2 macam syg pula duit..sb fungsinya sama sj..utk komunikasi.
ini saya sangat setuju... lagipun kalau hp mahal tu tercicir atau disuri urang.. rugi banyak la..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Mar 13, 2009 6:52 pm

sebulum ini mimang sia guna brodben celcom, tp aduinaaaaaaa..... tetidur kao menunggu internet explorer tebuka...... jd kazen sia kasitau sia pasal ini, dia sendiri ada guna, turus sia try, uinaaaaaaa masam ok pula...... sampailaaaaa sikaranggggggg......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Mar 13, 2009 6:55 pm

hp sia mimang ok sikit suda pasal sia mo mujik & kamira dia bah...... sia suka gambar masam2..... tp lama juga sia pakai hp yg dulu2 barulah sia tukar yg sikarang..... itupun pasal itu hp lama ada masam rusak2 suda.....

aduinaaaaa..... lari pula kita serita sandakan ni......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Mar 14, 2009 8:02 am

masalah kawasan saya tidak kuat line digi... anak sayapun guna digi sbg modem tapi itu kalau di ums la.. bila dia balik rumah saya suruh dia tarai dirumah nah rugi rm2 dia pasal dia kasi chance saya utk 24 jam (24jam kena bayar rm2) tapi oleh kerana talampau lambat (sebab line dpt 1,2 bar saja).. saya tidak jadi guna.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Mar 14, 2009 8:04 am

masalah kawasan saya tidak kuat line digi... anak sayapun guna digi sbg modem tapi itu kalau di ums la.. bila dia balik rumah saya suruh dia tarai dirumah nah rugi rm2 dia pasal dia kasi chance saya utk 24 jam (24jam kena bayar rm2) tapi oleh kerana talampau lambat (sebab line dpt 1,2 bar saja).. saya tidak jadi guna.

serita pasal sandakan... di sini sekarang cuacanya masih hujan2....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Mar 14, 2009 8:11 am

yg saya tau... keningau, kk, kota belud... hujan saja waktu ptg....
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed May 20, 2009 9:55 pm

Sg. Mnaila, Sandakan Ahad 17.5.2009
Satu kebakaran berlaku di pekan muhibbah, Rancangan Sg. Manila. Kebakaran itu melibatkan 4 buah kedai. kedai2 runcit itu adalah kedai runcit kampung yang diperbuat drpd papan. menurut cerita mulut ke mulut.. kononnya seorang pekedai yang tidak buka kedai pada hari tersebut memasak mee maggi. tiba2 dia dapat sms dari kawan lalu diapun pergi berjumpa dengan kawan tersebut dan lupa sama sekali dengan mee maggi dia yang sedang mendidih.
Kemungkinan api dapur gas mati ditiup angin atau terlimpah oleh air mee maggi, manakala gas tetap keluar dan akhirnya disambar percikan letrik.....

aduh kasian juga bah... kadai kampung tu mana ada insuran. sudahlah kadai tabakar.. buku hutang urang pun turut tabakar.. mana lagi urang mau bayar utang kalau tiada sudah bukti jumlah utang dia... bayar aga-aga saja lah...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri May 22, 2009 1:11 pm

Ya ada masuk dlm berita TV3 insiden kebakaran ini. Mmg kesian itu para peniaga. Inilah masanya Adun kawasan itu perlu tinjau dan beri sedikit sumbangan kalu dia sorg yg prihatin. Adakah musa aman pg tinguk sana ar orut?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri May 22, 2009 5:22 pm

indada pula saya dingar si musa aman ada dtg tingu. mungkin ada juga wakil dia tu... pasal pemimpin kemajuan rakyat di kawasan musa aman pun orang sini juga.. rumah dia cuma 1 km dari kadai tabakar tu.
Back to top Go down
mikkesho
Prebet
Prebet


Number of posts : 18
Registration date : 2012-02-09

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed May 30, 2012 5:13 pm

org sandakan ade menyambut hari kaamatan? kalo ade, nak share satu lagu dgn korang.. sebenarnye lagu ni adalah didedikasikan kpd smua org yg menyambut Hari Kaamatan dan Gawai.. Semoga anda smua dpt menikmati kesejahteraan x kira bila dan di mana.. www.youtube.com/watch?v=MAifbtga8G0
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Thu May 31, 2012 10:04 pm

aduinaaaa..... samua tampat kao kasi promot? Very Happy tp mimang bagus tu lagu..... taruskan bakat.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Jun 01, 2012 8:37 am

malas saya buka yutiub... limited ba brudben saya haha...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Jun 02, 2012 1:10 am

itulah..... kalou tingu sakali sj, sia bulilah..... tp kalou balik2 meningu youtube, hihihihihiiii..... nt sapat abis peruntukan bytes sia......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Snyd_Jungsu
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 5
Age : 19
Location : sini sandakan bah
Humor : Sandakan mareee !
Registration date : 2012-09-12

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed Sep 12, 2012 8:28 pm

I LOVE SANDAKAN... knp tau ini laman lama suda inda di apdet??? kamanaka urang2 nya.?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Wed Sep 12, 2012 11:24 pm

hihihiiii..... dulu ramai kami sini tp indatau mana samua pigi..... si tuang oru' mangkali sibuk mangatur urang dia manumbak sawit sana kabun dia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Sep 14, 2012 6:18 pm

hehehe..sandakan ikut perkembangan semasa saja.. tidak maju tidak mundur...sadang2 saja. Tambah bangunan kadai2 gudang2, dan sebagainya..tapi semuanya untuk org berada saja. Org misikin mcm saya jadi pelanggan setia saja..Very Happy
jalan raya masuk kampung2 masih begitu2 juga sekejap baik sekejap rusak.. karan balik2 mati... Pilak masih berkeliaran.. di pusat bandar, batu 4, batu 5, batu 8, batu 16..masuk kampung2 membeli besi buruk dengan harga yang rendah... Balik2 datang seperti menggalakkan orang curi besi.. tak kan tiap2 hari ada besi buruk hahahaha..

Inilah sandakan.. pembangunan sadang2 tapi pti mcm 'lumpadang'..

Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Fri Sep 14, 2012 9:23 pm

sia dingar mimang banyak butul pti sana sandakang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ubf
Prebet
Prebet


Number of posts : 34
Registration date : 2012-01-20

PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Sat Sep 15, 2012 10:43 am

Bgmana sdh tu jalanraya ke Sandakan? OK? Lama sdh tdk ke sana.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: apa cerita sandakan?   Today at 5:52 am

Back to top Go down
 
apa cerita sandakan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Sandakan-
Jump to: