To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Mon Feb 09, 2009 11:59 pm

Bah dalam kasampatan ini mula-mula saya prumusi dulu produk yang saya pakai iaitu:
sila layari web saya di www.minyakrebet.com/pilatus


bah kita binsang2 dulu.. kamu rasa apa yang paling bagus utk kasih jimat minyak petrol atau diesel kereta?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Tue Feb 10, 2009 12:14 pm

sya ada juga kaji hal ini dan begini yg berlaku...

kancil - RM50.00 buli jalan 500 km, i.e. RM1 = 10 km (Petrol)
bighorn - RM136.00 buli jalan 500 km, i.e. RM1 = 4km (Diesel)
trooper 2.8, RM100.00 buli jalan 500 km. i.e. RM1 = 5 km (Diesel)
Unser 1.8, RM80.00 buli jalan 500 km, i.e. RM1 = 6.25km (Petrol)
motorsikal 100cc RM20.00 buli jalan 500km, i.e. RM1= 25km (Petrol)

jadi... mana jimat petrol ka diesel? inda tau la... sya lebih tingu kepada jenis kenderaan...

a. kalau pakai motor, jimat petrol la (ada ka motor diesel?),
b. kalau bighron dan unser... lebih kurang saja penggunaan nya diesel dan petrol... termasuklah juga guna trooper.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Tue Feb 10, 2009 9:06 pm

Ohh begitu ya...tp yang palin jimat naik basikal dan jalan kaki... Laughing
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Feb 11, 2009 12:53 am

kalau menggunakan RM-Saver saya jalan sejauh 540 km pakai kancil hanya habiskan petrol RM35.75sen

Normally anak buah saya pakai kancil perjalanan 540km habiskan RM50-RM52

he he ini yg saya pernah buat kiraan..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Feb 18, 2009 1:00 pm

bushido wrote:
kalau menggunakan RM-Saver saya jalan sejauh 540 km pakai kancil hanya habiskan petrol RM35.75sen

Normally anak buah saya pakai kancil perjalanan 540km habiskan RM50-RM52

he he ini yg saya pernah buat kiraan..

ha.. ha bush, btul ni. mungkin cc berlainan... perkiraan saya menggunakan 850cc
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Feb 18, 2009 7:20 pm

Belum try, belum tau..try dulu baru tau...hihii..siapun akan try RM-saver ni..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Feb 18, 2009 8:10 pm

saya kalau minyak ni tdk terlalu berkira, tempoh hari masa harga minyak mahal memang saya berhabis jimatlah, tp sekarang harga sdh turun, saya kurang ambil kisah sdh. Apapun, kalau ada teknologi bagus yg boleh menjimatkan minyak, saya berminat juga. Dulu saya ada try itu pil yg dimasukkan ke dlm tangki minyak, tp saya rasa mcm tiada perubahan juga, so saya stoplah..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Feb 18, 2009 9:07 pm

Aaikk..keretapun pakai pil..? Very Happy
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Feb 18, 2009 9:37 pm

ya, mcm pil, masukkan dlm tangki minyak masa isi minyak. Tp saya tdk rasa ada kesan pun, so saya stoplah..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Feb 18, 2009 10:12 pm

ok tk pa...cuba2 sjkan...kalau ok, pakai teruslah, kalu tdk...berenti guna kan...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
ranau_86
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 73
Age : 30
Location : ranau sabah
Humor : bia muka buuuruukk..yg penting sisiran!!
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Thu Jun 18, 2009 11:26 am

sebenarnya penjimatan dalam penggunaan minyak pada kenderaan ni bergantung pd ssbuah keadaan ssbuah kereta tu dan juga c pemandunya...kalo kereta yg bnyak prblm sama jg kuat makan minyak...jd pastikan anda memandu dgn kadar yg betul dan pastikan kondisi kereta dalam keadaan yg sepatutnya...lg yg pasal pil kereta tu...dorg amik dari teknologi roket amerika ba tu...xbrapa sswai dln pgunaan kereta..so rasanya xperlula..hehhe..ba tu ja la stakat ni..ekkeke
Back to top Go down
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Thu Jun 18, 2009 10:25 pm

mana mo dapat ni pil, sya mo pajak utk mo jual.... duit juga tu!
Back to top Go down
ranau_86
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 73
Age : 30
Location : ranau sabah
Humor : bia muka buuuruukk..yg penting sisiran!!
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Thu Jun 18, 2009 11:07 pm

ahahah..tgok d kedai spareparts..tu tokey kasi tembirang2 lg ko tu..cakap brg bagus tp sbnarnya x..ekekek
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Thu Jun 18, 2009 11:22 pm

ya, ada di kedai2 tu...
Back to top Go down
ranau_86
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 73
Age : 30
Location : ranau sabah
Humor : bia muka buuuruukk..yg penting sisiran!!
Registration date : 2009-06-17

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Fri Jun 19, 2009 8:39 pm

berita baik untuk c tiebisnes...heheh



ni dia..dyno-tab..pil kuda untuk kerita...hehehhe

APA ITU DYNO-TAB?
Tingkatkan penjimatan minyak kenderaan anda 10% hingga 20% malah lebih!
DYNO-TAB merupakan pelengkap pembakaran minyak kenderaan.
DYNO-TAB adalah 100% bahan tambahan organik untuk minyak yang secara serentak meningkatkan penjimatan minyak dan meningkatkan kuasa dengan menambah oktana dalam minyak anda.
Tidak perlulah anda pening kepala lagi memikirkan harga minyak yang semakin naik saban tahun.
Ia dihasilkan daripada octane yang dimampatkan dalam bentuk tablet/pil.

BAGAIMANA DYNO-TAB BERFUNGSI?
>DYNO-TAB berfungsi dengan kadar yang segera sebaik sahaja larut ke dalam minyak.

>DYNO-TAB telah dibuktikan secara saintifik membantu mengurangkan penggunaan minyak, memperbaiki kadaran oktana dan mengurangkan pengeluaran asap.

>Ianya mengandungi 100% bahan-bahan aktif, ini bermaknya DYNO-TAB adalah tidak seperti produk tambahan untuk minyak yg lain yang kurang berkesan.

>DYNO-TAB terbakar dengan sepenuhnya tanpa membahayakan enjin anda.

>Dengan DYNO-TAB, kenderaan anda akan membakar minyak dengan lengkapnya dan bersih, mengurangkan pengeluaran asap yang mengandungi bahan berbahaya kepada persekitaran.

>Peningkatan oktana juga bermaksud bahawa kenderaan anda akan membakar minyak dengan lebih efisien, membawa kepada lebih kilometer setiap gelen dan satu peningkatan ketara dalam kuasa dan prestasi.



KELEBIHAN-KELEBIHAN DYNO-TAB :
Sesuai untuk semua jenis enjin Petrol atau Diesel Multi-functional.
Meningkatkan Octane dan kuasa Enjin.
Penjimatan Petrol 10% - 20%. (sehingga 25% bergantung keadaan kereta).
Mengurangkan Asap / Cuci karbon / Mesra Alam.
Membersihkan Injap Enjin.
Memanjangkan jangka hayat Enjin.
Memanjangkan jarak perjalanan bagi setiap liter minyak. (extra 70 km perjalanan telah diuji dengan proton iswara 1.5s).
Diuji dan dilulus - EPA(Environmental Protection Agency),USA.
Insuran Labialiti RM 3.8 Juta. (Jika berlaku kerosakan akibat pengunaan Dynotab )

untuk maklumat lanjut>> http://www.dynotab.com/
ni syarikat yg cipta tu dyno-tab.>> http://www.chemplexauto.com/


"mengkritik tidak bererti menentang, setuju tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik" "tegur biarlah jujur, ajar biarlah sabar,Didik janganlah diherdik"
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Fri Jun 19, 2009 9:48 pm

bushido wrote:
Bah dalam kasampatan ini mula-mula saya prumusi dulu produk yang saya pakai iaitu:
sila layari web saya di www.minyakrebet.com/pilatus


bah kita binsang2 dulu.. kamu rasa apa yang paling bagus utk kasih jimat minyak petrol atau diesel kereta?

Macam enda dapat masuk ke dalam web tu tuang bush..
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Fri Jun 19, 2009 9:49 pm

ranau_86 wrote:
berita baik untuk c tiebisnes...heheh



ni dia..dyno-tab..pil kuda untuk kerita...hehehhe

APA ITU DYNO-TAB?
Tingkatkan penjimatan minyak kenderaan anda 10% hingga 20% malah lebih!
DYNO-TAB merupakan pelengkap pembakaran minyak kenderaan.
DYNO-TAB adalah 100% bahan tambahan organik untuk minyak yang secara serentak meningkatkan penjimatan minyak dan meningkatkan kuasa dengan menambah oktana dalam minyak anda.
Tidak perlulah anda pening kepala lagi memikirkan harga minyak yang semakin naik saban tahun.
Ia dihasilkan daripada octane yang dimampatkan dalam bentuk tablet/pil.

BAGAIMANA DYNO-TAB BERFUNGSI?
>DYNO-TAB berfungsi dengan kadar yang segera sebaik sahaja larut ke dalam minyak.

>DYNO-TAB telah dibuktikan secara saintifik membantu mengurangkan penggunaan minyak, memperbaiki kadaran oktana dan mengurangkan pengeluaran asap.

>Ianya mengandungi 100% bahan-bahan aktif, ini bermaknya DYNO-TAB adalah tidak seperti produk tambahan untuk minyak yg lain yang kurang berkesan.

>DYNO-TAB terbakar dengan sepenuhnya tanpa membahayakan enjin anda.

>Dengan DYNO-TAB, kenderaan anda akan membakar minyak dengan lengkapnya dan bersih, mengurangkan pengeluaran asap yang mengandungi bahan berbahaya kepada persekitaran.

>Peningkatan oktana juga bermaksud bahawa kenderaan anda akan membakar minyak dengan lebih efisien, membawa kepada lebih kilometer setiap gelen dan satu peningkatan ketara dalam kuasa dan prestasi.



KELEBIHAN-KELEBIHAN DYNO-TAB :
Sesuai untuk semua jenis enjin Petrol atau Diesel Multi-functional.
Meningkatkan Octane dan kuasa Enjin.
Penjimatan Petrol 10% - 20%. (sehingga 25% bergantung keadaan kereta).
Mengurangkan Asap / Cuci karbon / Mesra Alam.
Membersihkan Injap Enjin.
Memanjangkan jangka hayat Enjin.
Memanjangkan jarak perjalanan bagi setiap liter minyak. (extra 70 km perjalanan telah diuji dengan proton iswara 1.5s).
Diuji dan dilulus - EPA(Environmental Protection Agency),USA.
Insuran Labialiti RM 3.8 Juta. (Jika berlaku kerosakan akibat pengunaan Dynotab )

untuk maklumat lanjut>> http://www.dynotab.com/
ni syarikat yg cipta tu dyno-tab.>> http://www.chemplexauto.com/


"mengkritik tidak bererti menentang, setuju tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik" "tegur biarlah jujur, ajar biarlah sabar,Didik janganlah diherdik"

Nah bagus ni produk..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Sun Jun 21, 2009 9:47 pm

Cuma harga dan pembekal yg kita tdk tahu lg skrg ini..kalu ada siapun mo try..manatau butul2 jimat..sapa untung..sia jg..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Sun Jun 21, 2009 10:01 pm

mahal ni barang... saya ada cuba 1 pek, tp mcm tiada apa2 kesan pula saya rasa... mgkin saya yg tdk perasan... so saya stoplah...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Sun Jun 21, 2009 11:02 pm

Yaka ontulak? mo kana ukur ba itu..misal kata dr kk ke keningau..tanpa tablet tu berapa kos minyak dan dgn tablet tu berapa pula jumlah wang ko utk isi mnyak tu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Sun Jun 21, 2009 11:17 pm

tiada pula saya buat begitu... tp bila saya rasa mcm sama sj, saya stoplah...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Sun Jun 21, 2009 11:48 pm

Sia kalu jumpa itu barang, sa mo try jg ni 1 kali..mana tau mmg lbh jmat..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Mon Jun 22, 2009 12:12 am

ya, boleh try tu..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Mon Jun 22, 2009 12:56 am

Ya..sia try kalu sia jumpa kadai yg jual tu barang..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
tiebisnes
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 112
Registration date : 2009-06-07

PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Wed Jun 24, 2009 7:36 pm

ni barang inda buli pakai sangat juga... penjimatan pada "cakap" saja... bukan ada pun! Rugi sja klu mo bisnes ni barang, kebanyakkan org suda inda peduli sangat!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?   Today at 3:45 pm

Back to top Go down
 
Menjimatkan Minyak Petrol atau Diesel kereta anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Start Your Engine-
Jump to: