To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Apa yang pemes sanaa Ranau?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 9:53 pm

isai antad id ranau?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 10:31 pm

ya, adakah kawang2 kita dr ranau?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 10:40 pm

Belum ada yg menyahut tugas ini utk dilapurkan di ILSF ini. Saya rasa banyak perkara yg menarik di Ranau dlm pelbagai aspek. Dr sudut pelancungan dan tempat riadah sudah pasti Ranau agak menonjol dlm hal ini memandangkan geografinya dan kedudukannya berhampiran dgn G.Kinabalu. Selain dpd itu, sudut sosial dan politik jg sia rasa satu perkara yg menarik di Ranau utk dikupas. Ranau majority penduduknya adalah org dusun, ttp yg sedikit memisahkan antara sesama mereka adalah fahaman agama yg sekaligus memisahkan mereka jg dlm fahaman politik. Kita tggu pelapur dr Ranau.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 10:41 pm

ada bah dulu.. yang naik pakai tungkang dari sana pogun kina he he he GindapKanju
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 10:42 pm

he he nanti saya ajak tu kawang2 saya sana ranau join sini... kejap saya bagi durang sms dulu.. harap2 mereka dalam kawasan liputan he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 11:31 pm

Gindap ranau meh? bukan keningau ka? apapun, kita tggu samada tompinai gindap atau org lain dr ranau.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 11:38 pm

si gindap kanju dari ranau bah itu...
dia ada masuk juga dalam blog saya dan berikan komennya..
dia bilang orang ranau dan dusun tatana baru 500 tahun duduk di ranau dengan menaiki tongkang dari china..

tapi gindap bukan ahli forum ini bah... dia ndak mendaftar. dia adalah anynomous saja
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Wed Feb 11, 2009 11:58 pm

Gindap ni suka mengendap sjlah kalu bgtu...harap dia masuk dgn cara daftar trlebih dahulu..skrg ini ada suda ruangan utk daerah ranau..minta dia dapat melihat perkembangan di ISLF ni skrg dan seterusnya bercerita pasal ranau...
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Thu Feb 12, 2009 12:06 am

he he entah di mana sudah dia.. biarlah dia itu.. kalau dia mau berikan cadangannya dia boleh psoting di blog saya juga tu...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Thu Feb 12, 2009 6:57 am

gindap..gindap..mana suda kau.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Fri Feb 13, 2009 7:33 am

ya kan... kalau chek btul2... banyak ba buli kita kongsikan mengenai ranau...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Fri Feb 13, 2009 1:04 pm

Ranau memang salah daerah yg agak mewah dr segi hasil mahsul bumi...tembaga ada, pelancungan ada, penyanyi ramai termasuk Linda Nanuwil dan ramai lg. Banyak perkara menarik yg kita patut dpt info...perusahaan penanaman sayur misal kata, kita mo tau jg, bagaimana ia dijalankan.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Fri Feb 13, 2009 9:22 pm

ranau kalau dimajukan betul2 boleh bertaraf dunia, dgn cuaca yg nyaman dan sejuk, ditambah lg gunung kinabalu, sayur2an, majukanlah kawasan pekan... mesti famous...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Fri Feb 13, 2009 11:13 pm

sia satuju sakapan kao gontulak.... butul.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Sat Feb 14, 2009 12:39 am

Maknanya...sumber yg ada tidak dieksploitasi sepenuhnya. Begitulah kalu pemimpin lembab dan lemah...sangat menyedihkan.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
annabella1302
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2009-03-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Sat Mar 07, 2009 8:48 pm

sumber d sbh mmg sudah dieksploitasi tp dgn cara yg slh.. pale
Back to top Go down
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Sat Mar 07, 2009 8:52 pm

betul tu, mcm tembaga di mamut, hasil duit pgi pd siapa? yg tinggal hanya lombong besar yg merbahaya & boleh memberikan penyakit kpd penduduk setempat.
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Sat Mar 07, 2009 11:43 pm

kalau ditinguk..pnduduk skitar lombong mamut tdklah semewah mana..ada jg rumah usang dn penghidupan mereka hanyalah pd tahap sederhana. ini bermakna, mereka tdk mndapat limpahan dr kemewahan bumi ranau. income bagai misteri..tdk dpt dikesan ke mana pergi. selain ranau lembah meliau, dikatakan kaya dgn sumber galian sprt arang batu. sudah ada pihak cuba memohon utk mengeluarkan hasil perut bumi tp telah berjaya ditegah oleh pihak pencinta alam. dikatakan kumpulan itu ( mesti glc) bukan sj akan mo ambil hasil perut bumi tp yg atas bumi iaitu hasil kayu-kayan yg merupakan hutan dara di pulau borneo ini.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Borneo
Prebet
Prebet


Number of posts : 46
Location : http://sabah.forumotion.com/
Registration date : 2008-09-08

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Mon Mar 09, 2009 8:29 pm

Sori kawang-kawang...lambat sia masuk thread ini...hihihi...tiada ramai urang Ranau pula di ILSF ni.
Back to top Go down
http://nunukragang.forumotion.net/
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Mon Mar 09, 2009 8:59 pm

Ba..borneo..kalu ko org ranau atau ko tau banyak ttg ranau..seritalah sini.

Apa yg ko angkat tu borneo..wogok kaitu???hahaha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Borneo
Prebet
Prebet


Number of posts : 46
Location : http://sabah.forumotion.com/
Registration date : 2008-09-08

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Thu Apr 09, 2009 3:07 pm

Rungkud wrote:
Ba..borneo..kalu ko org ranau atau ko tau banyak ttg ranau..seritalah sini.

Apa yg ko angkat tu borneo..wogok kaitu???hahaha..

Paham-paham sajalah bah.

( Off topic: Mr Admin, saya mau tukar bah tu avatar tapi tiada function sana cp )

Uiiiinaaa...tia juga bah sia tahu banyak tentang Ranau tapi bolehlah kita semua kongsi-kongsi serita pasal tempat menarik kalau mau bercuti dan menginap di sana terutama bagi mereka yang tinggal luar ranau.

Nah...ini sumandak talawa di Ranau...


Ini kamurang jumpa mula-mula sampai pekan Ranau...


Kalau kamurang boleh jadi Ultraman atau Superman, kamurang nampak Ranau dari atas ini masam...


Ini tiap-tiap tahun diurang buat untuk kasi ingat kanangan askar Australia 'The Death March' bah...


kamurang misti limpas ini tampat kalau kamurang dari KK ke Ranau...


Boleh juga tengok sini tantang masyarakat KDM:
http://nunukragang.forumotion.net/
...mau kasi tau kamurang saja bah...bukan promosi...nanti sia sambung lagi... Very Happy
Back to top Go down
http://nunukragang.forumotion.net/
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Thu Apr 09, 2009 3:25 pm

cantik o gambar2 kau ni tuan borneo...
Back to top Go down
Borneo
Prebet
Prebet


Number of posts : 46
Location : http://sabah.forumotion.com/
Registration date : 2008-09-08

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Thu Apr 09, 2009 3:31 pm

gontulak wrote:
cantik o gambar2 kau ni tuan borneo...

Hehehe...tinkiu-tinku tompinai...sia ambi semasa sia mengogol bah tu ( google bah ). Very Happy
Back to top Go down
http://nunukragang.forumotion.net/
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Thu Apr 09, 2009 3:44 pm

oo itu google earth kan...
Back to top Go down
Borneo
Prebet
Prebet


Number of posts : 46
Location : http://sabah.forumotion.com/
Registration date : 2008-09-08

PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Thu Apr 09, 2009 3:55 pm

gontulak wrote:
oo itu google earth kan...

...bukan...Google image bah... Very Happy

...ini bah...
Very Happy
Back to top Go down
http://nunukragang.forumotion.net/
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa yang pemes sanaa Ranau?   Today at 9:53 am

Back to top Go down
 
Apa yang pemes sanaa Ranau?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Ranau-
Jump to: