To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Inda Malu ka si Pairin?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 01, 2009 8:43 pm

30 tahun pengalaman ba itu... hi hiiii
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 01, 2009 10:24 pm

pangalaman 30 taun masamana.....
1. buat muka salamba
2. tekel hati rayat
3. kasi tabal muka
4. bagi jawapan standard
5. buat rayat kasi agung dia
6. buat rayat simpati sama dia
7. dan jd huguan talou
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 29, 2009 8:55 pm

gontulak wrote:
mgkin kita boleh buat begini, cuba cari 1 projek yg dikira bagus juga, lepas tu panggil si pairin utk rasmi.. masa perassmian, puji2 dia tinggi2, sebut yg kerana dialah projek dpt dilaksanakan, kerana dialah menjadi inspirasi hngga dpt idea ttg projek tersebut.. lepas tu baru panggil dia utk ucapan, tengok apa komen dia.. Smile


hahahaha... di puji tu org yg buat tu projek klu suruh dia p rasmi dan berucap... percaya la.... hahahah
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 29, 2009 8:59 pm

hehehe betul juga...
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 29, 2009 9:03 pm

nah kan... sokong jg ko.... hahahahahaha
Back to top Go down
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 29, 2009 9:15 pm

fonsus c pairin tu bukan saudara ko ka? Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 29, 2009 9:18 pm

uii... hahahahaahaha... manada... teda kaitan kami tu....
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 29, 2009 9:34 pm

kalau cek betul2 ada kaitan juga tu... Smile
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Mar 29, 2009 9:37 pm

manada.... satu daerah ja kami tu....
Back to top Go down
jef@perantau
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Apr 05, 2009 5:56 pm

sekarang ni Korang bising2 sama c pairin pun mcm mana lagi dia cuma tinggal yb saja,power pun sudah kureng...kalau dulu masa dia jdi km oklah juga..dahlah bekas... lepas tu balikkuang balik....kalau minta peruntukan untuk memajukan Tambunan pun belum tentu kena layan, kalau kena bagi pun ntah tunggu berapa kurun.... Neutral
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Apr 05, 2009 6:00 pm

ooo butul tu prebet jef parantau, indada power sdh dia tu..... tinggal title HS sj, itupun bukan samua kdm iktirap..... masam dia ada title baru, HT..... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Apr 05, 2009 8:37 pm

pukutarap wrote:
ooo butul tu prebet jef parantau, indada power sdh dia tu..... tinggal title HS sj, itupun bukan samua kdm iktirap..... masam dia ada title baru, HT..... Laughing

OOOoooOOO...sia tau sia tau itu HT..hihi
Huguan Talou kan..mimang itu yg layak bagi pairin bukan HS lagi.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sat Oct 16, 2010 1:51 am

SiokSondri wrote:
suba tingu ini...


hanya 1/2 jam driving saja dari tambunan.... tapi tiada letrik?????? apa si pairin bikin?

paranah jadi ketua menteri... sekarang pun masih tim ketua menteri..????? menteri luar bandar lagi...tapi kampung sendiri 1/2 jam guna kereta dari BANDAR Tambunan pun tiada letrik!!!! lepas tu pigi rasmi lagi kunun siptaan org kampung! butul2 kulit muka dia tabal mcm kulit karabau oooo...
pairin layak jadi katua kampung sajabah,otakpun mcm katua kampung yg gila kuasa,ini sakarang gaji katua kampung naik rm800. jocolor jocolor
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sat Oct 16, 2010 10:43 am

dia mmg inda relevan sdh bah sikarang, banyak diam pasal mo jaga hati geng2 amuno dia sama mo jaga periiuk nasi..... jarang sdh kita dingar dia bising2 mo perjuangkan kahandak rayat..... sakali sakala dia masuk newspaper pasal marasmikan itu ini atau time arijadi atau time ramai2.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
supir-man
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 104
Registration date : 2010-10-16

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sat Oct 16, 2010 11:31 am

pukutarap. wrote:
dia mmg inda relevan sdh bah sikarang, banyak diam pasal mo jaga hati geng2 amuno dia sama mo jaga periiuk nasi..... jarang sdh kita dingar dia bising2 mo perjuangkan kahandak rayat..... sakali sakala dia masuk newspaper pasal marasmikan itu ini atau time arijadi atau time ramai2.....
batultu mimang tida relevan tapi ada kampung2 lain masi menyanjung diaini,mangkali diurang katingalan isu2 samasa bah.kasian juga diurangtu
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Sun Oct 17, 2010 9:52 pm

kalou yg kampung2 mmg masi panatik dia pasal indatau apa2 parkambangan..... pindik kata, majuriti penyukung dia yg sdh tua2 atau yg kompungan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Mon Oct 18, 2010 11:35 am

sajak dia balik masuk kandang BN...saya inda yakin lagi sama parjuangan dia menyuarakan / membela rakyat uriginol sabah. Dia sudah kasi kunsi dalam pati slogan dia "sabah for sabahan" .. sekarang sabah untuk pandatang, untuk komponi basar malaya, untuk amino... tongue
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Mon Oct 18, 2010 8:43 pm

sambil dia sari2 paluang mo pigi rasmi siptaan2 kampung..... pasal masuk newspaper bah..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Inda Malu ka si Pairin?   Today at 10:48 am

Back to top Go down
 
Inda Malu ka si Pairin?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Districts in Sabah :: Tambunan-
Jump to: