To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Need a help!
by tungkelly Today at 10:59 am

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Tue Apr 25, 2017 3:47 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Apr 23, 2017 7:24 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
May 2017
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
CalendarCalendar

Share | 
 

 Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Wed Feb 25, 2009 5:23 pm

parana ka kamu dengar ini jenis2 semua kad? mcm bingung suda saya iiiiieeee Mad

ada infa kamu kungsi la siiikit kio....
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Wed Feb 25, 2009 5:28 pm

na.. ni suntuh sa kasi kamu... tingu FAQ nya... bingung ba..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Thu Feb 26, 2009 10:02 pm

hihihihihiiiii inda tau sia ini..... yg sia tau kredit kad, ic kad, manila kad, kad kerita, hihihiiiiiii......

ini tune kad inda silap sia masam prepaid juga, masam itu debit kad, sia dingar buli guna utk forex..... buli memuhun tu malalui intenet.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal
avatar

Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Thu Feb 26, 2009 11:13 pm

banyak kad kan....
prepaid kad... kad pengenalan... klu dusun kad tu ada 1 lagi maksud... benda tu terletak d dlm mulut... d lelangit ka klu sy tdk silap......

hihihii....
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Fri Feb 27, 2009 12:45 am

Siapun blum tau kalu paypall, red card sama tune car.. Red card macam main bula sj punya.. kalu credit, debit dan e-pay tu slalu dgr malah pernah guna kalu credit..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
fonsus
Koperal
Koperal
avatar

Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Fri Feb 27, 2009 1:09 am

apa la jg dengan kad ni kan... bermacam2 jenis kad...
mcm juga tu kad bank..... masing2 ada kad bank.. tp isi belum tau ada...
ada ni kawan sy banyak kad bank dlm dompet.... tp dalam bank kosong ni...
adeh.... dunia2
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Sat Feb 28, 2009 5:42 pm

dunia kad ba sekarang ni kan... kana dorang inda kasi 1 kad saja ya? mangkali susa mo singkronise satu sama lain kali.

red card saya pernah dapat duuuuulu... , green card baru ja dapat dari CIMB. Credit card adala tapitakut suda mo pakai... hutang mimang senang rupanya kalau pakai kad ini...

dunia...dunia...
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Sat Feb 28, 2009 7:52 pm

saya baru terminate saya punya kad kredit ni hari... ada kunu telepon itu pembekal kad melancong di bawah persatuan hutil-hutil malaisia..

di tanya lah saya kunu melalui telpon numbur kad kredit dan sebagainya.. dan tetiba saja dia fax sama saya resit deduk dalam kad kredit saya hanya pakai Mail Order Telephone Order..

Sekali saya naik berang saya terus call Master card pi cancel tu transaksi dan terus minta lagi kad baru... sebab menurut tu service pelanggan masterkad bagus kalau di tukar baru supaya itu syarikat ndak buli sudah buat Mail Order telephone order.

Jadi hati-hati kamu.. kalau ada orang telephone minta nombor kad kredit yang tertulis di atas kad kamu jangan sesekali bagi nombor tersebut. Tanpa sain apa-apa mereka boleh terus tolak wang di dalam kad kredit anda.

Sebenarnya saya minat juga tu kad pi melancong tu.. tapi saya bukanlah selalu dapat Gere-Gere Lodo Hutil pun.. sibuk karaja saja...

Kedua saya kecewa dengan cara pembayaran yang hanya melalui Mail Order Telephone Order tanpa sain apa-apa perjanjian dengan sesuka hati terus durang dapat ambik wang dari kita...

Ini cara sangat bahaya.. so cancel transaksi... dan batalkan kad kredit anda kalau pernah berikan nombor kad yang tertera atas kad pada sesiapa saja...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Sat Feb 28, 2009 9:58 pm

Sia pernah jg pakai credit card..tp oleh krn terlalu ghairah pakai sampai over limit, sengsara sia. last2 tia buli bayar..kena panggil dimahkamah, kena black list lagi.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
taksub
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 101
Age : 41
Registration date : 2008-10-08

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Sat Feb 28, 2009 10:54 pm

wah...kesian ooo u rungkud. sorry.... lama saya tidak masuk forum ini. rupanya makin canggih semua. Go for it...
Back to top Go down
bighorn
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Sat Feb 28, 2009 11:07 pm

samalah kita ni taksub, lama tdk masuk ilsf,makin rancak & canggih ni forum.

kad kredit mmg bagus terutama time emergency, tp saya sendiri tercungap2 juga mo bayar balk, hehe...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Sun Mar 01, 2009 8:46 pm

Rungkud wrote:
Sia pernah jg pakai credit card..tp oleh krn terlalu ghairah pakai sampai over limit, sengsara sia. last2 tia buli bayar..kena panggil dimahkamah, kena black list lagi.

apa la jadi sama ko lepas tu rungkud, mau tau juga ni.. utk kita pelajari bersama-sama...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Sun Mar 01, 2009 10:37 pm

ya lapas kao kana kasi itam, apa jdlah? suba gia kao kasi tau kami, manatau kami buli ikut..... hihihihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 37
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Tue Mar 24, 2009 9:49 pm

sy guna debit kad public bank, sy juga guna ni paypal. Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
newpips
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 61
Location : Kota Belud
Registration date : 2009-03-18

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Wed Mar 25, 2009 3:25 pm

saya baru dapat debit card Public bank hari ini.. tu bank bilang tunggu password lagi untuk bole guna. Tp kan, saya tidak tahu ba apa guna di debit card. Kasi terang sikit parai... apa dan mcmana guna ni debit card.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Thu Mar 26, 2009 12:31 am

ngam2 baru kelmarin kad kredit baru saya sudah sampai....
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Thu Mar 26, 2009 8:25 pm

kredit kad bank mana tu bush... dan kenapa kao pilih tu kad? mesti ada sebab tertentu ba kan... pasal sa ni mo apply juga keredit kad tapi blum tahu bank mana... Laughing
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Thu Mar 26, 2009 9:18 pm

aiyuk kamu ni semua sudah pakai card credit oohh..saya enda layak mo apply bah..
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten
avatar

Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Thu Mar 26, 2009 9:52 pm

SiokSondri wrote:
kredit kad bank mana tu bush... dan kenapa kao pilih tu kad? mesti ada sebab tertentu ba kan... pasal sa ni mo apply juga keredit kad tapi blum tahu bank mana... Laughing

mula-mula saya pi kad kredit hsbc tapi mesti mau belanja RM50 sebulan so dapat saja kad terus cancel tidak pernah pakai maksudnya tidak pernah di aktivate. Ini pasal kawan punya lah hal... di paksa2 isi borang dan lepas tu sudah dapat baru bagi tau ini dan itu..terus ndak minat lagilah...

sekarang kad kredit yang ambank punya... ndak perlu susah2 mau pakai berapa sebulan. simpan saja pun ndak kisah...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Fri Mar 27, 2009 7:43 am

ada yuran tahunan ka ni kredit kad bush?
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel
avatar

Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Fri Mar 27, 2009 7:46 am

alphawaves wrote:
aiyuk kamu ni semua sudah pakai card credit oohh..saya enda layak mo apply bah..

alpha.... jan gitu ba, mana2 pun ada promosi kredit kad skarang ni. cuma mmg ramai yg indada kredit kad, bukan kerana inda layak tapi inda mau, pasal kredit kad ni kalau sala pai, menyusahkan...!
Back to top Go down
sonsomido
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 25
Registration date : 2009-03-26

PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   Fri Mar 27, 2009 2:18 pm

kredit kad memang easy money, tp easy hutang juga, hehehe.. Laughing jd kena hati2 bila guna.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card   

Back to top Go down
 
Credit card, debit card, e-pay, paypall, red card... tune-card
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Business & Entrepreneurship-
Jump to: