To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Pairin masi relevankah?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Tue Sep 23, 2008 10:49 pm

ini bukti sakapan2 kita yg dlm pbs indada yg bakalibar....

Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Tue Sep 23, 2008 10:58 pm

Betul kah no one qualified atau pairin sudah cop PBS dia saja pemimpinnya sampai mati? pasal lama betul sudah bah dia sandang jawatan itu.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Tue Sep 23, 2008 11:06 pm

biasalah bah, kalou sdh talampau lama pigang kuasa, mimang tarasa mo bawa sampai matibah, susa mo lapas...... kalou ada salon yg buli gantipun, inda kana bg san..... kesuali sdh tarpaksa.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Tue Sep 23, 2008 11:07 pm

lupakan saja bah PBS tu.. PBS Lama dan PBS baru memang tak sama...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sun Sep 28, 2008 1:31 pm

Pairin masih relevan atau tidak bergantung kepada penilaian kita masing2.
Pairin nda lantang bersuara kerana dia faham kelantangannya tidak kemana.
Kita sedia maklum bahawa Pairin bawa PBS masuk semula dalam BN cuma kesian
sama "orang2"nya yang tiada jawatan (termasuk dia sendiri). Menentang BN dalam BN
mimang bukan mudah. Dia dalam keadaan serba salah. Keluar BNpun inda nampak
impaknya juga. PBS dalam atau luar BN sama saja, tiada power langsung. Kalau
PBS keluar BN pada PRU ke-12 dulu, silap2 tu amunoh makin kasi tambah tu PTI
untuk tambah undi menentang PBS.
Walau bagaimanapun, dalam situasi politik sekarang sepatutnya Pairin bawa PBS keluar dari BN. Untuk mejaga imej dia supaya tidak digelar tukang "tikam belakang", dia
harus berkorban dengan cara mengundur diri dari President PBS dan biarkan president
baru yang laksanakan pengunduran dari BN. He still can be the orang kanan parti yang
disegani. Masyarakat masih menghormati dia dan parti lawan masih gerun dengan pengaruh
beliau dalam parti, walaupun dia bukan president lagi.
Back to top Go down
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sun Sep 28, 2008 1:52 pm

ya, saya juga setuju jika pairin berundur & menjadi penasihat khas/utama kpd pbs. Beliau masih berpengaruh, cuma sekrg ini beliau tdk lantang bersuara kerana begitulah jika anda berada dlm bn, segala2 rujuk kpd pusat, seolah2 negeri2 tdk boleh membuat keputusan sendiri. Lgpun tdk sanggup bg korban kedudukan sendiri. Kita juga faham, jika pbs keluar sekali lg, tdk tau bgmana media akan memainkan peranannya sb ini sdh tentu akan dikatakan sbg 'menikam dr belakang kali ke2'.
Back to top Go down
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sun Sep 28, 2008 3:35 pm

bighorn wrote:
ya, saya juga setuju jika pairin berundur & menjadi penasihat khas/utama kpd pbs. Beliau masih berpengaruh, cuma sekrg ini beliau tdk lantang bersuara kerana begitulah jika anda berada dlm bn, segala2 rujuk kpd pusat, seolah2 negeri2 tdk boleh membuat keputusan sendiri. Lgpun tdk sanggup bg korban kedudukan sendiri. Kita juga faham, jika pbs keluar sekali lg, tdk tau bgmana media akan memainkan peranannya sb ini sdh tentu akan dikatakan sbg 'menikam dr belakang kali ke2'.

ya betul, tapi bagi saya, PBS patut keluar bn dan jangan masuk2 lagi lain kali. memanglah macam2 media akan cakap, tapi maruah dan perjuangan sebenar lebih penting. kenapa takut untuk mengaku kesilapan dan kembali kepada perjaungan asal untuk kepentingan negeri sabah.
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sun Sep 28, 2008 4:46 pm

ya butul, sdh bilang mo berkhidmat utk rayat, nah pentingkanlah rayat, jan inda pula basakap apa2 pasal takut pangkat kana buang....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sun Sep 28, 2008 5:49 pm

inda releven,inda relevan,mimang inda releven....hihihi Smile
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sun Sep 28, 2008 8:07 pm

tidak rilibon suda bah..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sun Sep 28, 2008 10:40 pm

huguan talou sdh dia sikarang...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Wed Oct 01, 2008 9:20 am

pukutarap wrote:
huguan talou sdh dia sikarang...

Huguan talou sudah dia pasal parang dia sudah tumpul oleh AmuNoh-Sabah. Rasa2nya bulih dikasi
tajam lagikah dia punya parang itu kalau dia keluar dari Be-End?


Last edited by Yorut_orut on Wed Oct 01, 2008 11:39 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Wed Oct 01, 2008 10:33 am

hihihihihiiii..... ya tumpul sdh. Salagi dlm be end, inda buli tajam sdh tu, pasal itu amuno singaja kasi tumpul.... amuno baitu.... hihihiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Wed Oct 01, 2008 12:01 pm

Quote :
AmuNoh

erti dia tiada tu kan?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Wed Oct 01, 2008 12:37 pm

ya, 'tdk sdh'...... hihiihiiiii....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Wed Oct 01, 2008 3:12 pm

duuuulu sia minat juga si pairin ni.. tapi inda sudalah sekarang ini... boring suda sia dangar statement dia kali2.. .macm indada ba sia dangar. pusing2 tong kosong saja..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Wed Oct 01, 2008 4:09 pm

dia punya sakapan sikarang indada sdh umph bah..... indada power...... dia punya sakapan sikarang..... ya tuaaaaannnn..... ya tuaaannnnnn..... sama pederal.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Thu Oct 02, 2008 6:04 pm

pukutarap wrote:
dia punya sakapan sikarang indada sdh umph bah..... indada power...... dia punya sakapan sikarang..... ya tuaaaaannnn..... ya tuaaannnnnn..... sama pederal.....

Begitulah bah kalau BeEnd tu masih jadi majikan dia. Dulu time saya masih karaja sama majikan saya yang hipukrit, sayapun yes tuan juga. Tapi time saya dalam nutis sudah..sikali dia cakap yang inda ngam di hati saya, turus saya gusuk dia habis2. hehehee..
Back to top Go down
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Thu Oct 02, 2008 6:57 pm

dia selalu mengatakan yg dia memperjuangkan nasib rakyat... apa perjuangan dia tu? dgn menghadiri majlis2 & membuat perasmian? dgn menjlnkan projek2 rakyat? siapa2 di tempat dia memang akan menjlnkan projek2 utk rakyat. Tdk kisahlah bangsa apa. Sdh dlm jawatan tersebut, memang itulah tugasan dia. Apapun, perjuangan yg sebenar adalah dgn mempertahankan kepentingan rakyat, memperjuangkan perkara2 yg bagus utk rakyat tp tdk tertulis dlm mana2 kertas fail, berani menyuarakan suara rakyat.... itu barulah perjuangan.
Back to top Go down
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Thu Oct 02, 2008 8:36 pm

pukutarap wrote:
huguan talou sdh dia sikarang...

betul tu Tuang Laftenang Muga... Huguan Talou sudah dia.. tak lama lagi dia jadi Huguang Tamus
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Thu Oct 02, 2008 9:36 pm

hihihihiiii butul tu sajan....... dia tau ka ni dia kana sakap huguan talou/tamus ah?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sat Dec 06, 2008 9:48 pm

Pendapat sya; kalau pairin yg dulu mimang iya dan mimang layak di gelar huguan siou. Skrang tdk lg dan sudah tdk releven lg. Kita mimang merasa rimas dgn keadaan ini, pairin penuh wibawa dan karisma dulu tp skrg suda jd bisu, dn pemimpin pelapis juga tdk nampak ada yg sesuai. Maximus ongkili jg tdk buli pakai, lbh2 suda dpt full minister, mana dia mau peduli lg hal rakyat, kawasannya tdk prnah ada pmbangunan sejak dia pegang marudu. Masa dia belum jd politician yg serius, kunun sampai dia kena tahan ISA sb berjuang utk Sabah. Tapi perjuangannya dulu dgn dr Jefry adalah perjuangan BODOH krn cuba membawa sabah keluar malaysia. Sbnarnya, dia cuma mau cari publisiti, bla sudah dikenal org, barulah dia masuk pulitik...ditempat lain pula tu sb mungkin tdk ada chance dtmpt sndiri. Org Marudu termasuk sya patut cari jln utk mghalau dia balik ke kgnya.

Sya rasa juga, keluarga Kitingan ini sudah tidak boleh dibanggakan dan tdk bulih pakai lagi. Selain pairin yg tidak lagi releven mnjadi pemimpin KDM dan dr maxmus yg tdk pernah memperdulikan hal rakyat, Jeffry juga adalah org yg tdk brpendirian sekaligus tdk buli pakai juga. Mula2 PBS, lps tu akar sampai bgaduh sama pandikar, lepas tu pbrs dan selepas itu dia cuba masuk umno tp kena rijik..skrg ni pula masuk PKR...apa punya org macam ini. Sya dengar ada ura-ura, jefri akan dilantik menjadi Pengerusi Felda dlm masa yg terdekat ini. Felda ini ialah GLC, brmakna ia kpunyaan BN. Kalu dia dilantik jd Pengerusi, dimanakah dia mau buang itu prjuangannya sama PKR. Tujuan BN lantik dia sb pengerusi ialah:-
1. Supaya secara tdk langsung, dia akan myrtai BN
2. Sabah adalah negeri yg trluas dr segi prladangan yg dibuka oleh felda dan ada suara meminta Felda menyerahkan sbahagianya kpd kerajaan negeri. Jadi utk menghalang tuntutan ini, maka satu lagi "GULA-GULA" perlu diberi kpd sabah. Jadi BN ini memang bijak, otak penipu putar belit putar alam, jd tindakannya ini adalah serampang dua mata. Jefri tau tu sb dia bijak, tp misti dia trma sb duit.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sat Dec 06, 2008 9:56 pm

sabab diurang yang mangejar duit umpanan be end sama amuno,bansa targadai..dan targadai..targadai lagi.masamana mau sakap si pairin itu masi releban kalau dia pun suma kajar kakayaan yang be end bagi.taulah kalau be end,mana diurang mau dangar kalau ada urang minta poruntukan kasi maju momogun.kasi maju itu pilak bumiputra,itu poruntukan sanang saja mau kasi karual,sakap saja lambat.jadi,kita porolu sari sorang yang butul-butul releban sama momogun.jangan lantik urang yang hanya huguan talou,kaki ampuh...suka mangampuh sampai bansa kdm targadai..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sat Dec 06, 2008 10:09 pm

Meck...kau saja harapan ini di KM.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
bushido
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 920
Location : Sama Macam Dulu
Humor : Lord Marshal Post: 3000
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Sat Dec 06, 2008 10:26 pm

PBS sudah jadi sekutu GORGOM ha ha ha.... sorry kengkawan ini gurauan melulu jer ni...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Sponsored content




PostSubject: Re: Pairin masi relevankah?   Today at 1:56 am

Back to top Go down
 
Pairin masi relevankah?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: