To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 banyak kerita plat samananjung sini sabah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Sat Mar 07, 2009 3:09 pm

parasan ka kamu banyak butul kerita plat samananjung sini sabah? masamana begitu banyak butul kana hantar sini sabah? antah2 samua itu kerita yg urang inda mau suda sana samananjung, bakas2 rusak kana tinggalam banjir..... turus kana antar sini, pindik kata kana buang sinilah lapas kana kasi bagus.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Sat Mar 07, 2009 8:42 pm

memang banyak, mana2 kita pgi, mesti nampak, bukan 1, malah banyak betul. Mcm tempat pembuangan pula sabah ni dgn kereta2 2nd hand atau reject...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Sat Mar 07, 2009 11:06 pm

Mimang butul..di lahad datu ini, kereta plat semenanjung, lbh banyak dr plat local. Ini disebabkan oleh keadaan pasaran di sabah. Pasaran kereta terpakai yg trbaik di malaysia ialah sabah. Maklumlah, negeri termiskin di malaysia kan..jd segala sampah sarap dr semenanjung akan dibuang di sabah.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Sun Mar 08, 2009 5:51 pm

betul tu... sia punya kancil pun plat johor oooo...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Sun Mar 08, 2009 5:52 pm

tapi kan.. 2nd hand punya kerita kalau plat semenanjung, mura siiikit ba daripada plat sabah! inda tau kenapa... bija harga dlm 4-5K oooo...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Sun Mar 08, 2009 5:54 pm

tapi yg sa tau, kerita semenanjung ni mimang inda lagi sebaik kerita yg originol dari sabah... baru pakai dlm 1 thun mcm2 penyakit sudah... mungkin pasal jalanraya bagus di semenanjung jadi dorang mimang gohet sampai 130km/j... kerosakan inda sadar sangat, di sabah jln inda bagus jadi jalan sikit saja sudah rasa ada yg inda ngam sama kerita... maka trus dibaiki...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Sun Mar 08, 2009 6:23 pm

pasal sdh tinggalam banjir baitu..... setiap taun bah beribu kerita tinggalam banjir di sana...... sabap tu inda kana jual sana samananjung pasal indada yg mau sabap samua tau itu bagas2 tinggalam banjir..... jd jual sini sabahlah, murah2..... nah kita apa lg, belilah..... kerita yg ditampat diurang sendiri inda sudi mo guna suda..... hihihihihiiiiii..... kesain urang sabah...... masam jam juga bah, katalah jatuh dlm sungai, lapas tu kita kasi kering, tukar injin dia, pasang batiri, nah buli jalan suda..... kita yg tuan punya, mo pakai terus ka atau beli baru & jam lama jual sama urang yg inda tau jam itu bagas2 jatuh dlm sungai..... sanyum2 kita ada membeli jam kita yg kita pansing keluar dr dlm sungai, hihihihihiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Mon Mar 09, 2009 3:26 pm

Berkemungkinan besar spekulasi ini betul..kereta dr SM..mimang bagas2 kana banjil. Murah tp cepat rosak serupa beli bangkai ikan la jua ni..dpt beli tapi pakai tia buli. Kalu ada mekanik yg cek betul2 sebelum kita beli mungkin slamat. dan mungkin bukan semua bagas kana banjil kan utu..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Mon Mar 09, 2009 7:47 pm

sebahagian daripada kereta berplet samananjung mungkin dibawa oleh pemiliknya yang mendapat pekerjaan di sabah. Ini juga satu tanda yang sabah ini mulai dibanjiri oleh orang samananjung. Sudah tiada vacancy jabatan kerajaan di sana maka diurang dihantar ke sabah untuk mengisi jawatan2 penting dalam kerajaan di pejabat persekutuan.
tidak dinafikan juga bahawa sebahagian besar daripada kereta berplet semananjung adalah kereta terpakai yang dijual di sini kerana demand yang tinggi, maklumlah orang sabah kebanyakannya tidak mampu beli kereta baru kerana dihimpit kemiskinan gara-gara policy malaya terhadap sabah.....
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Mon Mar 09, 2009 8:57 pm

Kbanyakan apa yg kita lihat di muka bumi sabah ini menceritakan apa sebenarnya berlaku. Kita tgk hampir semua jab.persekutuan di sabah, ketuanya adalah org malaya. Org sabah tdk layak ka? bukan tdk layak tp menjadi mangsa diskriminasi. Kita lihat di jalan2 raya, semakin dipenuhi kereta berplet malaya..ini menggambarkan 2 keadaan iaitu betapa ramainya org malaya yg ditugaskan di sabah yg menutup sama sekali peluang org sabah utk memegang sesuatu jawatan. Dan keduanya..org sabah kebanyakan hanya mampu membeli kereta terpakai krn dihimpit kemiskinan yg dicipta oleh dasar malaya yg rakus.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: banyak kerita plat samananjung sini sabah   Today at 9:27 pm

Back to top Go down
 
banyak kerita plat samananjung sini sabah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Any Other Topics-
Jump to: