To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Mat Jenin Sabah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Mat Jenin Sabah   Thu Mar 12, 2009 9:35 am

Mari kita jadi Mat Jenin Sabah sikijap ...olok-olok lah...hehehe...

Kalau kunun-kununnya kamurang jadi katua menteri sabah, apa kamu mau buat untuk pembangunan sabah?
Peta minda:
1. kaedah usir pti
2. memperkasakan sukan (supaya sabah jadi jago sukan)
3. mewujudkan pekerjaan di semua pekan2
4. menegakkan perjanjian 20 perkara
5. mengurus perhutanan..
6. mempertingkatkan kemudahan infrastuktur..
7. memperkasakan sektor pelancongan
8. menarik pelabur-pelabur
9. ...
cuba kunun kamu jelaskan dengan terperinci cara-cara kamu untuk melaksanakan hal2 ini.
saya mulakan..
kalau saya katua menteri...saya akan lantik beberapa penyelia yang menyelia perjalan semua projek2. tugas2 dia ialah memastikan semua kerja2 dilaksanakan dengan betul. contohnya.. jika sebatang jalan 5 km harus di tabur batu sebanyak 500 trip batu..pastikan 500 trip itu benar2 di taburkan. Jika tidak..penyelia itu kena hukuman berat .. begitu juga kontraktornya. semua penyelia dan kontraktor2 menandatangani surat aku janji ... yang isinya bersetuju untuk didenda sekian jumlah, dipecat, dipenjara, dan dibatalkan lesen....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Thu Mar 12, 2009 5:52 pm

sia mo pansarian bakat2 sukan di seluru pelusuk sabah, misti mo sari punya, inda mo kunsu2 jurulatih sj yg telibat sukan..... samua yg ada bakat ini, dlm sukan2 tertentu, kasi latih bagus2..... jurulatih kasi elaun bagus2, biasiswa utk atilit yg tepilih, yg dpt pingat bg ganjaran..... sia kompiden, lapas 1 taun, sabah akan digeruni..... sikarang ini skuad bulasipak sabah, puiiiiiii.......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Thu Mar 12, 2009 6:09 pm

pulis & tantara, kasi ganjaran rm5 saturang pti yg diurang tangkap.... kalou dpt 1 juta pti, nah ada juga rm5 juta diurang bagi2....... misti diurang belumba2 mo pigi manangkap pti, ada juga nt tu yg ambil suti tanpa gaji mo pigi tangkap pti..... pti kasi timpu 2 bulan utk balik nagara diurang, lapas tu siapa tatangkap rutan 20 kali, tangkap kadua kali 40 rutan..... ketiga kali 60 rutan..... misti bepikir diurang banyak kali masa naik bot mo pigi sabah...... utk kunun2 hak asasi, kasi bisara di makamah jugalah kunun, tp tatap basalah punya, tatap rutan..... yg kana rutan, jan kasi masuk panjara, bikin abis duit sj bagi makan, lapas rutan turus antar sana jeti suru pulang..... hihihihihiiiii..... bot tukang antar, suru diurang bayar sendiri..... kalou itu bot menipu, dgn dia2 sakali rutan.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Thu Mar 12, 2009 6:25 pm

itu pambalakan haram, antar urang pigi rakam video, kasi fokus samua muka2 diurang..... guna itu di makamah...... indada alasan bilang tasasat dlm utankah, sia pigi mansari ayam jantan siakah, sia pigi birakkah, memetik pakis kah...... samua yg telibat, rampas samua harata diurang, saaaaaaamuaaaa...... tarmasuklah salana dalam, kasi tinggal pakaian yg diurang pakai sj..... dari tokeh sampai kpd itu pelipin tukang tumbang pun tangkap samua..... rampas samua harata..... kompom indada yg barani suda masuk utan pigi birak......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Thu Mar 12, 2009 10:16 pm

Kalau saya ketua menteri sabah: Saya mahu pastikan pembangunan bandar dan luar bandar seimbang dimana sekarang ini pembangunannya begitu berat sebelah...bandarrrrrrrrrrr sj melulu. Saya juga mau seimbangkan pembangunan antara daerah..kaw yg masih mundur diberi keutamaan sehingga ia hampir sama maju barulah bajet diagihkan secara saksama.

Saya juga mahu menaikkan bantuan orang tua dpd rm80 kpd sekurang2nya 200/org. Bantuan oku jg akan saya ambil berat sehingga nasib mereka benar2 terbela. Saya juga akan beri tumpuan terhadap program pembasmian kemiskinan tegar dgn mensasarkan pendapatan mereka (seisi keluarga) antara 800-1000/bulan. Kemudahan asas setiap desa juga perlu saya pastikan akan diberi dlm masa yg singkat.

Saya jg akan membuang serta merta adun dan pegawai kerajaan yang korup, tdk effesyen, pecah amanah dan tdk produktif. Anak2 golongan miskin perlu menjadi keutamaan utk mengisi sebarang kekosongan jawatan baik sektor awam mahu. Saya juga akan memastikan dasar borneosasi iaitu anak watan sabah perlu menjadi ketua satu2 jabatan persekutuan. Yayasan Sabah perlu memainkan peranan dan tanggungjawab dlm memberi bantuan dan biasiswa kpd pelajar yg cemerlang terutama anak golongan miskin utk menganjak mereka dr gaung kemiskinan.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Fri Mar 13, 2009 8:41 am

pukutarap... katua mantiri tiada kuasa arah itu tantara pigi tangkap itu pti bah.. itu ari saya dingar di parliment itu mantiri bilang .. itu askar inda buli campur dalam karaja pulis, pulis masih boleh handle kasalamatan dia bilang... lagipun katua mantiri terhad kuasanya untuk beri arahan kapada pulis pasal jabatan pulis di bawah karajaan persekutuan. Itu lah pasal kanapa ketika zaman pbs dulu sabah inda dapat halau itu pti. Zaman chong ka kiat itu mimang dia ada arah pulis tangkap dan roboh rumah pti tapi saya pikir itu pun karajaan persekutuan "beri muka" sama dia sabap diurang yang kasi naik dia jadi katua mantiri ketika zaman pengiliran katua mantiri hasil idea busuk mahadel..
Tapi bagus betul juga daa cadangan ko to tompinai...hehehe..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Fri Mar 13, 2009 9:08 am

bagus betul angan-angan kapten rungkud untuk membuang semua adun dan pegawai kerajaan yang korup dan tidak effesyen.. hujung2 tinggal ko saturang dalam DUN..hehehe.. sori gurau ja.. tapi itulah hakikatnya.. kebanyakan ketua menteri tahu kelemahan beberapa adun dari partinya tapi ambil keputusan untuk mendiamkan diri kerana menjaga imej partinya. kena tunggu sampai pilihanraya barulah adun tersebut digugurkan. masa yang sangat lama untuk membuang duri dalam daging.. yang menyebabkan rakyat tidak terbela..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Fri Mar 13, 2009 9:41 am

kalau saya ketua menteri ... saya galakkan orang kampung untuk menyediakan kemudahan "home stay" kepada pelancong2 luar dan dalam negara, sebab saya percaya tidak kurang juga pelancong yang gemar cara "home stay" ini. inilah yang diurang cari dalam negeri kita sebenarnya. mereka mau lihat cara hidup orang tempatan yang sebenar.. contohnya: mereka mau lihat bagaimana mau buat tapai (bukan sekadar tinggal minum tapai yang sudah sedia ada).
saya bukan hanya menggalakkan orang kampung untuk mengusahakan "home stay" tapi memberi contoh bagaimana cara-cara melaksanakannya dengan menjadikan sebuah kampung sebagai perintis. dengan cara ini, ramai pelancong yang akan bertandang ke negeri kita kerana mereka akan tahu "home stay" adalah satu pengalaman yang menyeronokkan dan jauh lebih murah daripada tinggal di hotel 5 bintang dan mengupah tourist guide professional, sedangkan tourist guide kampung tidak kurang hebatnya. Home stay ... selain menjana pendapatan kepada orang kampung..ianya juga memberi keyakinan kepada orang kampung untuk berhadapan dengan "orang besar" (presepsi orang kampung.. orang putih ini "orang penting"). Apabila orang kampung tidak gentar berhadapan dengan orang putih..maka hilanglah kegentaran mereka untuk menghadapi najib yang bersaiz urang putih dan ada iras2 sikit dengan orang putih...hahaha... keluar tajuk...hihihihi..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Fri Mar 13, 2009 12:28 pm

Ya..inipun cadangan yg baik krn disamping ada sambutan, ia jg tdk brpa memerlukan kemahiran khusus dan kosnya jg mungkin tdklah bgtu tggi utk menyediakannya. Rata2 di sabah ini mempunyai tempat yg menarik..jd knapa tdk kita ekploitasikannya. Macam di kiulu yg pd mulanya aktiviti tahunan 4M hanya melibatkn org tempatan, kini disertai oleh pelancung luar negra.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Fri Mar 13, 2009 4:44 pm

mejar rungkud... saya bekas orang kiulu bah.. saya agak bangga kerana kiulu sudah dikenali pelancong dengan aktiviti 4M. sayangnya..mungkin mereka di kiulu belum memulakan "home stay". Mungkin belum ada yang mencadangkan atau tiada yang beri tunjuk ajar.
Berapa bagus kalau para peserta 4M itu menginap di rumah kawan2 kita di kiulu sehari sebelum pertandingan dianjurkan. satu keluarga dapat memberi tumpangan kepada 3 - 5 orang pelancong dengan bayaran 100 ringgit seorang termasuk makan.. sudah cukup bagus,..kan?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Fri Mar 13, 2009 7:13 pm

Yorut_orut wrote:
pukutarap... katua mantiri tiada kuasa arah itu tantara pigi tangkap itu pti bah.. itu ari saya dingar di parliment itu mantiri bilang .. itu askar inda buli campur dalam karaja pulis, pulis masih boleh handle kasalamatan dia bilang... lagipun katua mantiri terhad kuasanya untuk beri arahan kapada pulis pasal jabatan pulis di bawah karajaan persekutuan. Itu lah pasal kanapa ketika zaman pbs dulu sabah inda dapat halau itu pti. Zaman chong ka kiat itu mimang dia ada arah pulis tangkap dan roboh rumah pti tapi saya pikir itu pun karajaan persekutuan "beri muka" sama dia sabap diurang yang kasi naik dia jadi katua mantiri ketika zaman pengiliran katua mantiri hasil idea busuk mahadel..
Tapi bagus betul juga daa cadangan ko to tompinai...hehehe..
hihihihiiiiii angan2 mat jenin bah sia tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Fri Mar 13, 2009 10:34 pm

Yorut_orut wrote:
mejar rungkud... saya bekas orang kiulu bah.. saya agak bangga kerana kiulu sudah dikenali pelancong dengan aktiviti 4M. sayangnya..mungkin mereka di kiulu belum memulakan "home stay". Mungkin belum ada yang mencadangkan atau tiada yang beri tunjuk ajar.
Berapa bagus kalau para peserta 4M itu menginap di rumah kawan2 kita di kiulu sehari sebelum pertandingan dianjurkan. satu keluarga dapat memberi tumpangan kepada 3 - 5 orang pelancong dengan bayaran 100 ringgit seorang termasuk makan.. sudah cukup bagus,..kan?

Bagus ko balik p kiulu dulu skajap orut..kasi tau itu org sana supaya diurg buat homestay utk pndapatan tambahan..hihiii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sat Mar 14, 2009 7:32 am

inda mau la saya p kiulu nanti yb rampas takut saya "rampas" kerusi dia.. Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sat Mar 14, 2009 8:21 am

kalau sia jadi ketua menteri...?

mula2 sya cari semua kroni2 yg terkenal jujur... kami akan binsang mengikut kepakaran dorang masing2... korni yg sia sari ni mestilah yg mimang terkenal jujur sejak berzaman... yg kalau kasi apa-apa tugas, dia akan bikin sejujur2nya, diberi dana dia akan urus sejujur2nya... dan kriteria lain mestilah pintar dan 3 langkah ke hadapan...

mejar rungkud... sia kasi jadi ketua pengusir PTI
si Yorut_orut... sia kasi jadi ketua utk melaksanakan program2 pelansungan
si pukutarap.... sia kasi jadi dia pemantau keseluruhan...

ba, siapa lagi mao jawatan... tp mesti jujur "bagai nak rak" org semenanjung bilang...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sat Mar 14, 2009 8:22 am

dan mereka yg sia lantik ni mimang la gaji besar, supaya dorang inda pikir lagi mcmana mo kasi makan anak bini di rumah... suma pikir mcmana mo kasi maju tu tugas masing2 sja...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sat Mar 14, 2009 8:34 am

bagus cadangan ko sioksendiri.. kalau saya ketua menteri saya lantik ko jadi timbalan saya yang sama taraf kekuasaan.. bukan pemanas bangku timbalan km saja... Very Happy
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sat Mar 14, 2009 9:00 am

lepas tu sia kasi tanam dlm dorang2 yg jujur ini supaya mencari lagi org2 yg terkenal jujur di seluruh sabah utk dijadikan kroni2....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sat Mar 14, 2009 3:18 pm

SiokSondri wrote:
kalau sia jadi ketua menteri...?

mula2 sya cari semua kroni2 yg terkenal jujur... kami akan binsang mengikut kepakaran dorang masing2... korni yg sia sari ni mestilah yg mimang terkenal jujur sejak berzaman... yg kalau kasi apa-apa tugas, dia akan bikin sejujur2nya, diberi dana dia akan urus sejujur2nya... dan kriteria lain mestilah pintar dan 3 langkah ke hadapan...

mejar rungkud... sia kasi jadi ketua pengusir PTI
si Yorut_orut... sia kasi jadi ketua utk melaksanakan program2 pelansungan
si pukutarap.... sia kasi jadi dia pemantau keseluruhan...

ba, siapa lagi mao jawatan... tp mesti jujur "bagai nak rak" org semenanjung bilang...
bagus idea kaoni tuan..... sia terima itu jawatanlah kalou begitu..... semuga kao butul2 jd ketua mentiri..... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sat Mar 14, 2009 10:16 pm

ni
pukutarap wrote:
SiokSondri wrote:
kalau sia jadi ketua menteri...?

mula2 sya cari semua kroni2 yg terkenal jujur... kami akan binsang mengikut kepakaran dorang masing2... korni yg sia sari ni mestilah yg mimang terkenal jujur sejak berzaman... yg kalau kasi apa-apa tugas, dia akan bikin sejujur2nya, diberi dana dia akan urus sejujur2nya... dan kriteria lain mestilah pintar dan 3 langkah ke hadapan...

mejar rungkud... sia kasi jadi ketua pengusir PTI
si Yorut_orut... sia kasi jadi ketua utk melaksanakan program2 pelansungan
si pukutarap.... sia kasi jadi dia pemantau keseluruhan...

ba, siapa lagi mao jawatan... tp mesti jujur "bagai nak rak" org semenanjung bilang...
bagus idea kaoni tuan..... sia terima itu jawatanlah kalou begitu..... semuga kao butul2 jd ketua mentiri..... Very Happy

Jawatan ini yg paling sia suka..sa mo katuk satu2 itu kapla PTI baru antar pulang.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sun Mar 15, 2009 8:03 am

si Yorut_orut... sia kasi jadi ketua utk melaksanakan program2 pelansungan

terima kasih tuan sioksendiri.. saya terima jawatan itu dengan senang hati... saya mau pastikan supaya sektor pelancongan maju. saya akan batalkan lesen pengusaha pelancongan yang mencekik darah para pelancong supaya sabah dikenali seluruh dunia sebagai sebuah negeri yang mesra pelancong.kos yang murah, layanan baik, dan kaya dengan tempat2 menarik dan memiliki berbagai kebudayaan yang tersendiri dan unik...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sun Mar 15, 2009 10:05 pm

Rungkud wrote:
ni
pukutarap wrote:
SiokSondri wrote:
kalau sia jadi ketua menteri...?

mula2 sya cari semua kroni2 yg terkenal jujur... kami akan binsang mengikut kepakaran dorang masing2... korni yg sia sari ni mestilah yg mimang terkenal jujur sejak berzaman... yg kalau kasi apa-apa tugas, dia akan bikin sejujur2nya, diberi dana dia akan urus sejujur2nya... dan kriteria lain mestilah pintar dan 3 langkah ke hadapan...

mejar rungkud... sia kasi jadi ketua pengusir PTI
si Yorut_orut... sia kasi jadi ketua utk melaksanakan program2 pelansungan
si pukutarap.... sia kasi jadi dia pemantau keseluruhan...

ba, siapa lagi mao jawatan... tp mesti jujur "bagai nak rak" org semenanjung bilang...
bagus idea kaoni tuan..... sia terima itu jawatanlah kalou begitu..... semuga kao butul2 jd ketua mentiri..... Very Happy

Jawatan ini yg paling sia suka..sa mo katuk satu2 itu kapla PTI baru antar pulang.. Evil or Very Mad Evil or Very Mad

kalau buli, kao kasi kembiri sampai tunggul2 sja sumua tu pti seblum antar balik... he hee Twisted Evil
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sun Mar 15, 2009 10:05 pm

Yorut_orut wrote:
si Yorut_orut... sia kasi jadi ketua utk melaksanakan program2 pelansungan

terima kasih tuan sioksendiri.. saya terima jawatan itu dengan senang hati... saya mau pastikan supaya sektor pelancongan maju. saya akan batalkan lesen pengusaha pelancongan yang mencekik darah para pelancong supaya sabah dikenali seluruh dunia sebagai sebuah negeri yang mesra pelancong.kos yang murah, layanan baik, dan kaya dengan tempat2 menarik dan memiliki berbagai kebudayaan yang tersendiri dan unik...

ya ba... mahal btul mo p melancung skrang ni walaupun dlm negeri sendiri...
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Sun Mar 15, 2009 10:06 pm

Yorut_orut wrote:
bagus cadangan ko sioksendiri.. kalau saya ketua menteri saya lantik ko jadi timbalan saya yang sama taraf kekuasaan.. bukan pemanas bangku timbalan km saja... Very Happy

ha..ha... kita pasti dpt bekerjasama ni.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Mon Mar 16, 2009 9:11 am

kalau saya ketua menteri.. saya akan kuatkuasakan anti lumpat supaya tiada lagi kes macam dulu.. (pairin terpaksa mengalirkan air mata melepaskan jawatan km). tiada lagi kes mcm di perak sekarang yang membantutkan pentadbiran. Tiada lagi perjumpaan DUN bawah pokok. tiada lagi tugu demokrasi bawah pokok..
(mungkin kalau pokok itu sendiri yang di lakar pada batangnya kenyataan2 dari PR mengenai demokrasi.. pokok itu sudah menyembah bumi....hahaha...)
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Mon Mar 16, 2009 11:22 pm

siapa yg lompat parti tu sepatutnya kosongkan kerusi supaya rakayt boleh buat pemilihan baru. Rakyat yg angkat kita naik, sepatutnya rakyat juga yg tentukan nasib kita.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mat Jenin Sabah   Today at 5:54 pm

Back to top Go down
 
Mat Jenin Sabah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: