To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:54 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Thu May 11, 2017 9:56 am

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

» Contoh Soalan Exam Online Pegawai Penerangan S41
by xbest Thu Apr 13, 2017 8:15 am

» Seminar Tajwid Luarbiasa Edisi Ramadhan 2017
by xbest Sat Apr 08, 2017 6:13 pm

» Panduan Google Adsense Pertama Malaysia 2017
by xbest Mon Mar 27, 2017 9:06 pm

» Tyre chitchat
by tungkelly Mon Mar 20, 2017 1:11 am

» Tips Dan Panduan Cari Kerja Kosong Di Singapura Yang Lengkap
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:41 am

» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Sun Mar 19, 2017 7:39 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Wed Mar 01, 2017 12:50 pm

» Cara Menjimatkan Membeli Dari Kedai Perabot Murah China
by SchulzCube Sat Feb 11, 2017 10:40 am

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sat Jan 14, 2017 4:42 pm

» Hard to reach out the text
by nurulazzin Fri Dec 30, 2016 4:43 pm

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
August 2017
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar

Share | 
 

 Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 15, 2010 7:39 pm

ya..tuan pukutarap samalah ramalan kita. saya pun meramalkan si tago jadi musuh ketat setiap jaguh bminton yg ada sekarang..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 15, 2010 7:41 pm

lawan yg mo diilak di peringkat awal uli samua pamain.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 15, 2010 7:44 pm

betul..betul.. kalau buli elak memang mau elak...
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 15, 2010 8:56 pm

gantar sdh si lindan tu..... tingu awal2 out sama si bao cunlai.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Tue Mar 16, 2010 9:26 pm

Ya saya ada tinguk mainan c tago miamang mantap lah.
Back to top Go down
SumandakTamparuli
Prebet
Prebet


Number of posts : 6
Registration date : 2010-03-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Tue Mar 16, 2010 11:50 pm

sa memang minat betul tingu si chong wei sama lin dan main bah.. si tago tu budak baru, tp buli tahan dia punya kekentalan mainan.. mmg butul menggetarkan jiwa si chong wei sama lin dan tu di masa kejohanan akan datang... Kali ni, si chong wei tu nasip2 saja.. sudah terang2an, itu shuttle keluar bah.. tu penjaga garisan yg ada masalah penglihatan.. ka ada suapan di sana tu????

Sa beranak pinak pun tunggu juga sampai habis game... bukan selalu ada ini game bah..

Bah, pigi bah lawat di blog sa, http://bizniagalaris.blogspot.com
Ini harga murah2 sa kasi jual... di pasaran mau RM 150 ke atas ini..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Wed Mar 17, 2010 9:40 pm

tiingu muka si cong wei serius butul pasal takut kala..... si tago rilek sj, buli sanyum2 lg.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Fri Mar 19, 2010 10:12 pm

Mungkin sbb lain tago rilek psl dia tiada tekanan tu tuan PT. berlawan dgn chong wei pun sudah satu tahap yg bukan semua pemain baru spt dia mendapatnya. jadi mengikut pendapat saya, menang atau kalah..si tago sebenrnya sudah menang.


P/S: saya tengok bola kemenangan chong wei sebenarnya out. tiada feed back kah dari pihak si tago?
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sat Mar 20, 2010 9:58 am

ya mmg out, mo 2 insi out, tp pangadil sama linesman bilang masuk, jd si tago indada kumin apa2..... 2 game, dua2 si tago dpt 19, ..... fuh bagus sdh tu..... suba kalou yg game ke2 si tago dpt 20-20..... tp tingu ah, si tago sdh ada kompiden, hhihihiiiiii abislah samua diurang si lindan gantar sdh kalou jumpa dia..... masi muda lg tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sat Mar 20, 2010 1:30 pm

saya tunggu2 pertemuan lindan dan tago... pasal si lindan mcm paling tambirang... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sat Mar 20, 2010 7:30 pm

harap si tago inda tanggalamlah..... kadang2 ada tu yg menunjul mandadak, tp lapas tu tinggalam antah di lautan mana.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 8:34 am

hehe..masam si hafis kan..? Dulu dia juara all england barangkali puluk2 saja. lapas tu menjunam terus..
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 9:36 am

si apiz, hihihiiiii..... dulu dia manang puluk s baitu.... sia paling inda suka tingu dia main, inda menghibur lansung, lembik, slow, inda mangansam lansung...... dia puluk lawan bula out atau sangkut di net sj, inda 'kiling'..... sayang ketinggian dia inda kana guna..... tingu lapas all england, dia indada apa2 sdh.... patut coach dia suru uba strategi dia tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 12:01 pm

paling sia tdk minat tinguk si hafiz main ......lembik bah , puluk bola out atau sangkut ja , puluk silap ........
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 12:48 pm

sabap itu dia indada taring, siapa2 jumpa dia kompiden manang.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 12:53 pm

inda buli kah dia ikut cara yg aggresif ah? Mcm dia talampau harapkan jangkauan dia yg panjang tu.
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 12:56 pm

itulah tu, kalou dia agresip, fuhhh..... dingan ketinggian dia lg, gantar urang mo jumpa...... ini inda, tinggi tp lambik..... itu coach pun satu, kanapa inda mo kasi suru dia agresip.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 1:13 pm

saya pikir mungkin inda buli bah dia buat2 aggresif sebab sudah semulajadi begitu. otak yg mengawal pergerakan dia mimang begitulah. Kalau dia buat2 aggresif pun sekejap saja sebab otak dia tidak setuju dengan pergerakan yg aggresif... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Sun Mar 21, 2010 8:56 pm

barmakna dia tau yg dia akan kala & turus kala..... manada main puk2 pihak lawan buat silap..... kalou inda uba rantak, bagus sari bakat baru.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 22, 2010 8:06 am

si koo sama tan pun inda barapa konsisten sekarang.. semalam diurang kalah oleh bergu korea yg bukan handalan...
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 22, 2010 11:38 am

tinguk gaya c hafiz main macam kontrol ayu bah ...begaya betul , cuba tinguk pemain cina mana ada bagi peluang , pantang bola tanggung terus ketuk berabis , ..

pemain Indon , dorang main macam mau berperang ...macam mau makan tu lawan sampai ketulang2 , ..

dulu , pemain kita macam foo kok keong dan yg sezaman dengan dia , dorang main macam kerasukan tompu ...garang habis , isebab itu kita ditakuti , asal jumpa Malaysia lawan pasti gentar perut ,

tu coach indon bilang , pemain malaysia lembik dan manja ...sebab terlampau banyak kena bagi hadiah , terlampau ditatang macam anak raja , tiada kenal erti susah , pemain kita asal kena bagi yg berat sikit sudah report sama newspaper ,

pemain kita , dorang main badminton sebab minat , pemain Indon dan cina main bandminton sebab itu periuk nasi dorang , kaya dan miskin dorang itulah ..
mungkin pemain kita , main untuk duit dan hobi ....pemain cina dan Indon main untuk negara dan perut , mungkinlah sajalah ..
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 22, 2010 4:26 pm

ya ada kemungkinan tu romeo. Mcm si hafis ..dia pulis bah kan? manang all england dulu trus dia dikasi naik pangkat jd sarjan. sekarang mungkin pangkat dia naik lagi. jadi dia bukan main utk survival. dia main kerana hobi saja.. urg bilang kerja sampingan saja..
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL
avatar

Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 22, 2010 6:34 pm

betapa beruntungya atlit kita ....masa main kena bagi serba serbi , lepas main kena bagi peluang kerja , yg memang dah kerja kena kasi naik pangkat ..

dulu2 kita kaya atlit , sukan apapun , kalau bola kita jadi jaguh ...korea , Jepun , indon , belasahan ja ..sekarang dengan filipina pun kita kalah !!
Back to top Go down
pukutarap.
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 4779
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2009-08-29

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 22, 2010 9:19 pm

pamain kita mangkali supan santun, kalou buli sebulum main mo seken samua penuntun..... sabap itu inda garang.... bula tanggung pun inda mo simis.....

pulis ka si apis? pulis mimang mo bagus2 sama samua urang bah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   Mon Mar 22, 2010 9:25 pm

kalau inda silap saya mimang si hafis tu pulis..tapi mana tau saya silap antara hafis sama roslin...
saya inda puas ati tingu si hafis main bah...mcm dia inda barabis...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?   

Back to top Go down
 
Kalau kamu coach-apa kelemahan si Lin Dan utk kasi kalau dia?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Sports-
Jump to: