To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Komen anda berkaitan Forum ISLF?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Wed Sep 24, 2008 8:42 pm

apa pula tabalik gaman, butulkannnn.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Fri Oct 17, 2008 8:33 pm

saya rasa ada sasuatu yang canggung ISLF kita.kadang bila kita masuk topik,ruangan suma kusung saja,kanapa tu ahh?ada sasatangah gambar yang kita upload itu tidak kana papar dan kadang pula susah mau upload.kita bagi alamat URL untuk image yang kita taruh tapi kadang dapat,kadang tidak.kanapa tu ah?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Fri Oct 17, 2008 8:41 pm

sia masam ok pula, suma itu upload kadang2 masam lambat butul..... o ya baru sia ingat, susa upload mungkin pasal
-saiz gambar talampau basar
-ada format2 gambar yg inda buli upload

pasal inda dpt display, mungkin pasal ada program dlm komputer yg indada, yg ada kaitan sama grapik.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sat Oct 18, 2008 10:36 am

pukutarap wrote:
sia masam ok pula, suma itu upload kadang2 masam lambat butul..... o ya baru sia ingat, susa upload mungkin pasal
-saiz gambar talampau basar
-ada format2 gambar yg inda buli upload

pasal inda dpt display, mungkin pasal ada program dlm komputer yg indada, yg ada kaitan sama grapik.....

masam tu gaman,mau tukar kad grafik lagikah itu atau ralat internet saja sabab kalau laman internet yang lain ok saja.sabab saya rasa kalau banyak sangat mau tukar komponen komputer ini masam tidak tahan lama komputer sabab keseimbangan sudah lari.mau tukar samua,duit pun lari banyak.tahan sajalah kan.
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sat Oct 18, 2008 4:04 pm

meck_talika wrote:
pukutarap wrote:
sia masam ok pula, suma itu upload kadang2 masam lambat butul..... o ya baru sia ingat, susa upload mungkin pasal
-saiz gambar talampau basar
-ada format2 gambar yg inda buli upload

pasal inda dpt display, mungkin pasal ada program dlm komputer yg indada, yg ada kaitan sama grapik.....

masam tu gaman,mau tukar kad grafik lagikah itu atau ralat internet saja sabab kalau laman internet yang lain ok saja.sabab saya rasa kalau banyak sangat mau tukar komponen komputer ini masam tidak tahan lama komputer sabab keseimbangan sudah lari.mau tukar samua,duit pun lari banyak.tahan sajalah kan.

Bukan pasal Kad Grafik bah ini saya ingat meck, tapi maksud si admin ini..eh si gaman ialah perisian berupa macam adobe kah, atau flash dll. mungkin lah, itu andaian saya saja.

Pasal sebagai contoh, klu komputer kita tiada perisian flash maka mau kasih main youtube pun ndak bulih. mungkin ini ada kena mengena masam si gaman cakap tu.
Back to top Go down
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sat Oct 18, 2008 8:48 pm

ya, betul tu... ini ada kaitan dgn program2 spt adobe, flash dsb...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
wewin
Lans Koperal
Lans Koperal


Male Number of posts : 151
Location : Tuaran
Humor : Life is a journey.
Registration date : 2008-09-11

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Oct 19, 2008 3:41 am

Lama suda sya inda ke 'ladang' ni. Banyak suda dan tinggi2 da 'tanam2an' di sini pula ni. Manyak cbuk ba kebelakangan ni. Take care everyone. Hee...
Back to top Go down
http://gerejamaya.blogspot.com
Pak Belalang
Sarjan
Sarjan


Male Number of posts : 338
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Oct 19, 2008 8:55 pm

wewin wrote:
Lama suda sya inda ke 'ladang' ni. Banyak suda dan tinggi2 da 'tanam2an' di sini pula ni. Manyak cbuk ba kebelakangan ni. Take care everyone. Hee...


lain macam saja bunyi cakapan "Lama suda sya inda ke 'ladang' ni" wewin.....hihihi Smile

p/s : jangan marah haaaa....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Oct 19, 2008 10:44 pm

wewin wrote:
Lama suda sya inda ke 'ladang' ni. Banyak suda dan tinggi2 da 'tanam2an' di sini pula ni. Manyak cbuk ba kebelakangan ni. Take care everyone. Hee...
ya boss, rindu sdh kami sama kao punya sakapan..... tp kami paham juga dgn kesibukan kao, apapun harap kao happy lah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
paraivagas
Koperal
Koperal


Male Number of posts : 265
Age : 36
Location : Sabah
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Nov 02, 2008 9:29 pm

setakat ni sy tingu ok ba ni islf... Very Happy
Back to top Go down
http://www.sabahforex.com
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Nov 03, 2008 12:02 am

sia pun tingu masam ok juga, suma kadang2 bikin maradanglah pasal internet lambat butul...... maksud sia internet sia bah, bukan ini ilsf...... hihhihihiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sat Nov 29, 2008 9:06 pm

kumin saya pasal ISLF sakarang...tarlobih dahulu saya minta maaf,saya turus tarang.bersembunyi tidak akan membuatkan urang lain tau...saya kata seperti ILSF ini semakin mengecil,tidak seperti saya mula-mula masuk sini.pihak admin,moderator-moderator dan sasatangah forumer samasam tidak tartarik lagi masuk sini,tidak ransak..masamana forumer baru mau masuk barsarita kalau harap si pukutarap saja yang ransak(patut dapat suda garalan montiri partahanan suda dia ini)?saya bayangkan diri saya sondiri sabagai urang baru,tingu post yang sama,forumer ynag sama(dua tiga urang saja,kadang dua urang,paling salalu saturang),saya pun tidak barminat mau masuk bah,masam forum monolog saja.jadi,ini saja kumin saya satakat ini.harap tidak ada sasiapa kisil ati,ini adalah kumin ikhlas.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Nov 30, 2008 12:36 am

butul sakapan kaoni metalika, harap indada siapa2 kisil hati terutama tuan admin. Mungkin pasal talampau banyak porum sana sini, maka sikit urang masuk sini. Tupik2 kita masam ok2 juga suma itu sjlah, kalou urang sikit binsang, masam inda ransak. Harap2 masa akan dtg akan ransak lglah porum ilsf ni..... sia ada juga kasi promosi & bawa kawan sana sini join tp ada yg join, ada yg inda.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Nov 30, 2008 11:18 am

ya, saya maklum akan keadaan forum ILSF ini, dan terima kasih atas komen kamu semua. Ok, saya mempunyai 1 idea yg mungkin boleh memperbaiki prestasi forum kita ini dan sdg mempertimbangkannya... tq atas komen2 jujur kamu.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Nov 30, 2008 6:01 pm

saya harap ISLF ini akan kambali ransak...dulu saya paranah melihat kemurungan forum lain.suntuhnya SF,saya dulu pun suma tatamu saja,saya hulur-hulurkan mata tingu post urang.saya parhatikan,pada awal tahun 2006 hingga oct 2006 adalah masa yang urang tidak kisah lagi dengan forum internet.saya pun tidak mau masuk sabab saya lobih suka dengan blog the star tapi kasian saya tingu,lalu saya masuk kasi ransak-ransak sakalipun kadang-kadang idea pun samakin koring.harap,kita pun malalui cerita suram ini dalam masa yang singkat.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Sun Nov 30, 2008 6:38 pm

ya butul tu metalika, harap2 ada karansakan nt masa akan dtg.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 9:54 am

benda baik kalau kita teruskan... pasti ada hasilnya yang baik, so kita teruskan saja.. saya lihat ada kelainan juga ni islf... terutama dari segi sara dia dikendalikan dan ada juga post-post yg menarik suntuhnya ialah kelas ingris.. menarik ooo.. suma kita kekurangan guru ... hi hiii...

admin pun inda berapa kasau... ok la tu.. hih iiiiihi Laughing
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 11:05 am

ya,admin kita ini sorupa pendiam dan pamalu,pakai tupeng lagi.tapi,saya suka tingu dia punya karektor masamana dia mangatasi sesuatu hal,tanang,barsahaja dan matang.suma.....dia kurang bergurau(sori tuan,bukan niat urang bawahan tuan ini mengumpat).apa-apapun,kita samua barharap,ISLF kambali ransak.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 11:21 am

hihihihiiiii mungkin pasal dia tu parampuan mangkali, sabap tu malu2 sama kita, hihihihiiiiii...... ya, sia satuju, kita on sj, hal yg baik2 akan jd baik juga lama2..... sia paling suka itu tupik balajar inggilis & yg sakap pasal kdm, banyak impomasi sia dpt.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 11:41 am

bagus juga kalau butul-butul porompuan..jarang bah porompuan ikut forum.mungkin tarlalu emosi kalau ada parkataan yang menyentuh parasaan,tapi...kalau bulih,topik seperti barkanaan perlu ditegur sarta-marta,manalah tau si meck pula buat bogitu,manalah tau juga,dia lupa atau tidak sensitif tentang sesuatu isu.pasal topik sakapan inggiris sama itu pasal KDM itu pun saya sangat suka,suma kan..kita kokurangan pakar untuk kita barajal torutama dalam ruangan bahasa inggiris.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 11:55 am

time sia basa2 tulisan kaoni metalika, sia tedingar di tv pasal mo tusyen balajar engglis, hihihihihiihiiiii naa tingu, urang lain pun mo balajar ingglis masam kita..... ya, harap2 ada sigu2 yg baik & rajin pigi tunjuk ajar kita sini pasal ingglis.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 1:15 pm

baiklah, sbg percubaan, saya telah OPEN ilsf ini dan boleh dilayari oleh sesiapa sj kecuali beberapa topik yg difikirkan perlu kawalan. Sebagai guest/pelawat, anda hanya boleh menghantar post ttp tdk dpt membuat topik baru. Walaupun ilsf kini OPEN (kecuali topik tertentu), para forumers diharapkan agar dpt berforum secara beretika & intelektual. Guest/pelawat digalakkan utk mendaftar bg mendptkan beberapa kelebihan berforum. Marilah kita berkingsi pengetahuan & informasi berguna semaksima yg boleh. Tq...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 1:37 pm

Sbg guest (tdk berdaftar), anda tdk dpt menghantar private messages (PM) kpd ahli2 forum lain. Sebab itu anda digalakkan utk mendaftar.
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 2:33 pm

Admin wrote:
ya, saya maklum akan keadaan forum ILSF ini, dan terima kasih atas komen kamu semua. Ok, saya mempunyai 1 idea yg mungkin boleh memperbaiki prestasi forum kita ini dan sdg mempertimbangkannya... tq atas komen2 jujur kamu.



SSSSSAAAANTTTIIIKKKK BAAA INI FORUM... Macam Admin nya juga...eeehaaaiii...aramai itiii...

Yang mulus...yang tulus....tp tiada pulus...rungkud ba ini..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
mataduitan
Prebet
Prebet


Number of posts : 45
Registration date : 2008-11-25

PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Mon Dec 01, 2008 2:38 pm

ya bah, mcm okbah ni forum, mari kita rancakkan lagi...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Komen anda berkaitan Forum ISLF?   Today at 10:53 am

Back to top Go down
 
Komen anda berkaitan Forum ISLF?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: Feedbacks & Suggestions-
Jump to: