To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 paparan oleh 360 di tv3

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: paparan oleh 360 di tv3   Thu Mar 19, 2009 5:26 am

semalam (18/3/2007) rancangan 360 oleh mazidul ahmad sidek memaparkan mengenai kegiatan pti yang menghambat peniaga kecil di sabah.
good work mazidul...
kalau kerajaan masih tidak buat apa-apa ...hmmm saya pun tidak tau lah
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Thu Mar 19, 2009 8:58 am

aduinaaaa rugi sia inda nampak..... tp jan haraplah tuan orut, karajaan tutup mata sj tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Thu Mar 19, 2009 5:52 pm

saya pikir pun mimang karajaan tutup mata dan telinga saja tu...
suka juga saya ulang apa itu orang tampatan sakap ketika ditemubual oleh 360.
Antara lain dia bilang, "bikin susah bah ini pandatang, gaji kecil RM5,atau RM10 sajapun diurang sanggup .. asalkan ada makan..urang tampatan mana mau gaji begitu..inda sukup makan."
seorang perempuan peniaga kadai runcit bilang, "kalau kamiurang jual itu ruku seludup, barang kami kana rampas, lisin kami kana tarik.. tapi kalau itu polipin, tarang2 jual sana kaki tida kana ambil tindakan pun."...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Thu Mar 19, 2009 7:10 pm

butul baitu, tampatan kana saman, pti bibas sj jual apa2 sj...... tau kanapa, sabap urang kita inda pandai bg duit bah sama itu penguatkuasa...... lgpun urang2 kita inda malawan, abis2 merungut sj, tp kalou itu pti, aduinaaaa abis kao kana putung atau tabak......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Thu Mar 19, 2009 7:56 pm

apa sara kita mau paksa karajaan urus ini pti aa...? Kalau karajaan menghadapi kesulitan mau halau tu pti dalam kadar segera.. sokurang-kurangnya jangan kasi bibas diurang menindas urang tampatan ....
Barangkali kita buli buat perarakan pigi upis musa aman ... to voice kita punya kekeciwaan terhadap sikap acuh tak acuh pemerintah terhadap sikap pti ini...
tapi kena undang newsmen dari BBC dll.... Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Thu Mar 19, 2009 10:32 pm

sya rasa tiada cara yg lebih bagus selain drpd tukar kerajaan dan berharap kerajaan baru itu nt akan lebih mendengar suara rakyat... jika kerajaan baru itu nt pun sama juga dgn kerajaan sedia ada, bermakna kena tunggu lg 5 tahun seblum pilihanraya... sb kalau kita kekalkan kerajaan sekarang, mmg tiada harapan utk ada perubahan sb apa yg kita dengar ialah konon itu ini, tp habuk pun tarak.....
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Fri Mar 20, 2009 12:47 am

saya setuju, sokong idea ini, sdh lama kita asyik merungut sj dan kerajaan setakat 'mendengar' sj... mendengar dgn telinga yg tuli...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Fri Mar 20, 2009 1:39 am

Ini lg satu kepincangan dlmpenguatkuasaan yg langsung tdk boleh diterima. Bayangkn sj org tmpatan yg hormat dan patuh pd undang2.dikenakan tindakan dgn tegasnya..tp kalu pti..dorg tdk buat apa..nampak betul penakut dorg nie..macam anjung disawat ekor.

Sya stuju dgn gontulak..TUKAR KERAJAAN BN..utk kesejahteraan hidup rakyat.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Fri Mar 20, 2009 5:35 am

rungkud... tolak kerajaan itu misti. tapi bantahan terhadap sikap penguatkuasa yang make dunno terhadap sikap pti harus disegerakan.
Kita buat demonstrasi ... Kononnya demonstrasi mengenai "bantahan terhadap penguatkuasa yang double standard"... tapi sebenarnya demonstrasi itu terkandung mesej yang tersirat...
1. menghentam kerajaan yang memelihara pti
2. mesej kpd pti bahawa sikap mereka di benci oleh orang tempatan.
3. mau kerajaan ditukar...
Kalau mau bantah sikap penguatkuasa sepatutnya berarak pigi Majlis Bandar raya KK ... tapi sebaliknya perarakan ini langsung pigi pejabat KM.. jelaslah bertujuan nak tukar kerajaan... Very Happy
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Sat Mar 21, 2009 9:51 pm

Banyak cara boleh dilakukan dan diperlihatkan utk menyuarakan ketidakpuasan hati kita.
Ayuhh..kita lakukan sesuatu utk memberi peringatan kpd pemerintah bahwa kita jauh dr berpuas hati dlm banyak aspek termasuk layanan istimewa kpd pti.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Sun Mar 22, 2009 1:39 pm

sia kalou ikut hati, mo sj sia pigi timbak2 itu penguatkuasa yg double standard....... anak2 pti bah mangkali diurang tu.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: paparan oleh 360 di tv3   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
paparan oleh 360 di tv3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Politics-
Jump to: