To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 5 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 5 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Tips Beli Barang Online Murah Dari China Dengan Selamat
by SchulzCube Yesterday at 6:55 am

» Tips Cari Jodoh Muslim Online Anda Yang Terbaik
by SchulzCube Tue Jun 12, 2018 7:07 am

» Gempak! Jutawan App Guna ROBOT Jana Income Bertubi-Tubi
by xbest Fri Jun 08, 2018 5:18 am

» Tips Dan Rahsia Dari Seorang Jutawan Homestay Malaysia
by SchulzCube Sat Jun 02, 2018 8:47 am

» Jana Keuntungan dgn Jual Semula Produk MRR
by xbest Mon May 28, 2018 6:32 pm

» Bagaimana Buat DUIT dgn Jual Semula Produk PLR?
by xbest Wed May 23, 2018 12:46 pm

» Tanam Kucai Melalui Ubi Kucai
by xbest Mon May 07, 2018 3:38 pm

» Bisnes Tudung Jana Untung RM15,000 Sebulan
by xbest Thu Apr 26, 2018 8:54 pm

» Bisnes Kereta Sewa Jana RRM25,000 Sebulan
by xbest Fri Apr 13, 2018 3:30 pm

» Seminar Tajwid Luarbiasa 2018
by xbest Wed Mar 28, 2018 2:16 am

» Contoh Soalan Temuduga Latihan Separa Perubatan
by xbest Sun Mar 25, 2018 9:45 am

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Sun Dec 24, 2017 2:35 pm

» Jualan HOT Produk Resell Rights Kombo 2017
by xbest Sat Nov 25, 2017 3:09 pm

» Tips Dan Teknik Pemasaran Tanpa Kos Yang Berkesan
by SchulzCube Thu Nov 16, 2017 6:07 pm

» Produk Resell Rights 2017 yg TerLajak LARIS!!
by xbest Thu Sep 07, 2017 8:07 am

» Wabak Software Hantu Semakin Mengganas
by xbest Sun Jul 23, 2017 4:56 am

» Formula Tarik Rezeki 2015
by xbest Wed Jul 12, 2017 6:36 am

» Need a help!
by limau123 Wed May 31, 2017 2:19 pm

» Fatherís Day ahead
by ahkeok Sun May 07, 2017 10:49 am

» Mother's day is just around the corner. What to buy???
by ahkeok Tue May 02, 2017 7:44 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
June 2018
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar

Share | 
 

 why sabahan are blind...

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
sonsomido
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 25
Registration date : 2009-03-26

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 10:58 pm

ya, jual2 di pasar malam, jenis2 durang sj tu...
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal
avatar

Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 11:00 pm

tp yg membeli org2 kita juga kan... sama jg kita menyokong PTI ba tu klu beli barangan dorang... hahaha
Back to top Go down
sonsomido
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 25
Registration date : 2009-03-26

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 11:09 pm

itulah yg pelik tu, kita geram, meluat, benci, marah... tp masih membeli tempat durang, kenapa tu?
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal
avatar

Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 11:11 pm

pasal kita juga ba tu,.... hahaha...
kita tdk mo dorang mendapat kekayaan d sabah... tp kita tetap membeli d sana.....
org kita pla malu2 ni mo berjual... padahal ada keuntungan jg klu berjual mcm pilak...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 11:18 pm

ya, malu2 pg berjual.. kalau ikut2 org politik semangat betul.. padahal harap tempias duit YB sj.. mcm anjing dibagi tulang di bawah meja..
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal
avatar

Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 11:25 pm

hahahahahaah... sampai begitu arrr... hahahahaha
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan
avatar

Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 11:32 pm

itulah org kita... tp segelintir kecil sjlah begitu..
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal
avatar

Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sun Mar 29, 2009 11:36 pm

memang mcm tu ..... dan 1 lagi... hanya pandai bercakap tp tdk pandai buat.... hahahaha
Back to top Go down
orud
Paranormal Master
avatar

Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Mon Mar 30, 2009 2:46 pm

Tapi yang sabanarnya..apa usaha kita pun kalau balik2 mangaluh ibarat baru ada sadangan mo malintas sana sungai..tapi balik2 ada pula suara2 lain yang besakap..uiii ging jangan kau malintas/manyabrang itu sungai banyak buaya tu..nanti kau kana talan idup2..

dalam satu hal..mimang bagus lah pasal ada tukang kasih ingat..tapi dari sudut lain kalau masam ini parangai orang2 sabah..belum apa2 lagi sibuk mo kasih salah urang sandiri..dan baru sadangan sadikit sudah ada pula yang kagum dingan kebaranian dan kepahlawanan urang PTI ni..

Bermakna mimang sabanarnya kita totally agree dingan pti ini.

Mungkin kita enda sadar..apa bila ada sasuatu sadangan2 walaupun setakat ini sakadar sakap2 saja dulu..sebarang sakapan yang berunsur menyanggah, merendah2, tidak percaya diri kepada serita pertama tadi adalah satu galakan kepada pti ini datang secara tersembunyi..

Suntuhnya..katalah si A ni beria2 mo mangusir pti dingan saranya tarsandiri...si B pula beria2 mengasih tau sama A supaya jangan buat bagitu bahaya..dia urang tu kabal2..kita enda..dia urang ada sakti..kita endada..

seorang lain pula yang saya kasih namakan sebagai si C..pergi sana tamu..mengasih tau sama urang2 kampung "itulah kamu urang2 kampung..di sababkan kamu lah pti ni datang.."

Pada saya dalang secara halus dalam kehadirab pendatang di sabah ini ialah..orang yg bernama B dan C ini. lah.

Kerajaan bukan tuhan bah dalam sekelip mata bulih buat tindakan menghalang pti2 ini apa lagi dgn kungkungan ketat dari pusat terutama menganai administration..

Kana ingat tompinai2 semua..kerajaan di kungkung oleh pusat..tapi kita enda..kadang2 kita enda sedar..di sebabkan mo untung 50 sin...sebanarnya kita sudah rugi 50 ribu ringgit..

Sepatutnya kita buat..enda mo untung 50 sin tapi kita untung 50 ribu..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Mon Mar 30, 2009 6:03 pm

padas..... padas..... ada air ka? Mad
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Mon Mar 30, 2009 7:47 pm

air kusung indada ... bahar buli kah?... Very Happy
Back to top Go down
Bazooka
Prebet
Prebet
avatar

Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-29

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Tue Mar 31, 2009 5:37 pm

orud wrote:
Tapi yang sabanarnya..apa usaha kita pun kalau balik2 mangaluh ibarat baru ada sadangan mo malintas sana sungai..tapi balik2 ada pula suara2 lain yang besakap..uiii ging jangan kau malintas/manyabrang itu sungai banyak buaya tu..nanti kau kana talan idup2..

dalam satu hal..mimang bagus lah pasal ada tukang kasih ingat..tapi dari sudut lain kalau masam ini parangai orang2 sabah..belum apa2 lagi sibuk mo kasih salah urang sandiri..dan baru sadangan sadikit sudah ada pula yang kagum dingan kebaranian dan kepahlawanan urang PTI ni..

Bermakna mimang sabanarnya kita totally agree dingan pti ini.

Mungkin kita enda sadar..apa bila ada sasuatu sadangan2 walaupun setakat ini sakadar sakap2 saja dulu..sebarang sakapan yang berunsur menyanggah, merendah2, tidak percaya diri kepada serita pertama tadi adalah satu galakan kepada pti ini datang secara tersembunyi..

Suntuhnya..katalah si A ni beria2 mo mangusir pti dingan saranya tarsandiri...si B pula beria2 mengasih tau sama A supaya jangan buat bagitu bahaya..dia urang tu kabal2..kita enda..dia urang ada sakti..kita endada..

seorang lain pula yang saya kasih namakan sebagai si C..pergi sana tamu..mengasih tau sama urang2 kampung "itulah kamu urang2 kampung..di sababkan kamu lah pti ni datang.."

Pada saya dalang secara halus dalam kehadirab pendatang di sabah ini ialah..orang yg bernama B dan C ini. lah.

Kerajaan bukan tuhan bah dalam sekelip mata bulih buat tindakan menghalang pti2 ini apa lagi dgn kungkungan ketat dari pusat terutama menganai administration..

Kana ingat tompinai2 semua..kerajaan di kungkung oleh pusat..tapi kita enda..kadang2 kita enda sedar..di sebabkan mo untung 50 sin...sebanarnya kita sudah rugi 50 ribu ringgit..

Sepatutnya kita buat..enda mo untung 50 sin tapi kita untung 50 ribu..
ganas juga sarjan orud ini... tp betul, saya setuju apa yg diperkatakannya..
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Fri Apr 03, 2009 8:12 pm

Apa2 hal pun kita berbincangn baik2 ya tuan orud..

Jangan sampai ada personal attack atau seperti menyindir2 kawan2 dalam forum ni..kita2 juga bah ni.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal
avatar

Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: why sabahan are blind...   Sat Apr 04, 2009 11:01 am

ok juga bah sakapan tuan orud tu, satu taguran yg membina......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: why sabahan are blind...   

Back to top Go down
 
why sabahan are blind...
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: