To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 2 Bots

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:13 pm

selalu kita dengar kita cuma perlu seorang girlfriend atau boy friend... tp ada juga yg ada beberapa pasangan... pendpt kamu, berapa bilangan pasangan (boyfriend/girlfriend) yg sesuai? kenapa?
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:17 pm

yahaaaahahahha... bleh sy jwp ka... hahahaha
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:21 pm

boleh, lgpun pasal kau jugala sya buat topik ini. Jd berapa gf kau mau yg kau rasa sesuai? Smile kenapa?
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:30 pm

hehehe.... bagi sy la kan... besa la masi panasaran lagi tu darah muda... hehehe
utk merasai kasih sayang dan feeling dlm bercinta tu... buli 1 org......
tp biasanya sy dgr org cakap.... sebelum kwin tu bleh la cari 2 or 3 org GF dlm 1 masa supaya dapat pilih yg terbaik utk jd bini..... tp klu mcm tu macam mo mengenali hati budi seseorang kan....

tp paling senang seorang dlm 1 masa...... klu memang tdk sefahaman.... boleh la lepaskan utk mencari yg baru.... hahahahaha....

tgk komen dr yg lain dulu... nanti sy sambung balik...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:40 pm

hehe bagus topik ni..
kalau sayalah, tengok keadaan, kalau baru mo enjoy2 bercinta, seorang gf sjlah... tp kalau sdh sampai masa mo serius, carilah beberapa org & pilih yg terbaik utk dijadikan bini, hehehe...
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:43 pm

hahaha ya ka gontulak.... bukan cari banyak2... mana yg mengandung tu yg d kwin ka..... hahahahaha
jan marah arrr... main2 ja...
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:51 pm

heheheheee... gf sj bah, tdklah sampai begitu... tp kalau begitulah, kawin sjlah yg mengandung tu..
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sun Mar 29, 2009 11:54 pm

gontulak wrote:
heheheheee... gf sj bah, tdklah sampai begitu... tp kalau begitulah, kawin sjlah yg mengandung tu..

ada ba yg sy dgr cerita mcm ni dulu..... ni lelaki ni kuat pegangan ilmu.... 3 suda dia kwin tp semua tu bini minta cerai habis tu lelaki tdk bleh bagi anak.... jd.. bila dia dengar siap2 yg mengandung dia mo rebut p tangungjwp... pasal dia betul2 mo anak... hahahahaha
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 12:15 am

hehehe ada juga begitukan... 1 kampung sama kau boss? Smile
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 12:17 am

sebelah kampung... tp sekarang tu org teda suda la.... hanya tinggal cerita org2 kampung lagi la... tp pernah jumpa juga dulu... hehehehehe
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 12:25 am

jd ada juga siapa2 yg dia dpt menanggungjwb? oklah tu perempuan, 'selamat' juga... drpd beranak tiada bapa..
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 12:28 am

ya ba... syok kan mcm tu... kasi mengandung anak org... pas tu org lain yg bertangungjwp... hahahaha.. main2 ja hahaha
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 12:32 am

tdk apa, mmg banyak yg begitu sekarang ini... yg tiada bertangjwb lagi ramai... anak nt bin/binti bapa itu perempuan yg beranak, so mcm adik-beradiklah sb sama bin/binti, padahal anak beranak...
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 12:39 am

haha,.... dunia2... semakin hari semakin banyak benda yg berubah... hahahaha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 9:49 am

orang bilang, berkawan biar seribu (beribu-ribu pun buli), bercinta biarlah satu...

takut2 kalau talampau banyak gf.. hujung2 tiada yang jadi akibat akibat saling bercemburuan.. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 6:57 pm

masam sia satuju, time serius mansari bini sdh, sari gf babarapa urang, sari yg tarbaik..... pasal kawin ni bukan kuntirik 2-3 taun bah, ia seumur idup..... jd sari yg paling ngam di ati......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 9:26 pm

Saya sebenarnya personally..dari sudut mencari girl friend ni..saya motivasikan diri saya sebagai satu perjuangan. enda lekas2 mengalah..tabah menghadapi sebarang rintangan dan tidak mengalah kepada saingan..enda dapat dingan sara ini di cuba dengan cara itu pula..

Saya setuju dengan sakapan si gaman ini..sari berapa yang terbaik..then pilih satu buat bini. since kuasa memilih ada di tangan kita maka saya rasa enda salah kita berbuat begitu.

pasal hidup bersama sasaurangn pada masa yang lama adalah sesuatu yg membosankan kalau terpilih yang agak tidak berapa bagus dari segi rupa paras, perangai, bentuk tubuh badan dan dari segi pemikiran mangkali.

Sungguhpun orang cakap jodoh di tangan tuhan..tidak bermakna kita berserah bulat2 menerima siapa saja jadi bini kita..saya percaya kalau kita di jodohkan dgn perempuan berumur 70 tahun sudah tentu kita akan beria2 tidak mau..

Bermakna sebahagian dari ketentuan jodoh itu masih di tangan kita..
Back to top Go down
lindung
Guest



PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Mon Mar 30, 2009 9:55 pm

cantik idea kau ni boss... saya setuju benar... cari beberapa gf bukan niat utk enjoy sj tp lebih kpd memilih calon isteri yg terbaik, salahkah berkeinginan begitu? salahkah ingin mencari isteri yg dikira terbaik drpd gf gf yg ada? sebab semua ini akan menjadi faktor juga kpd anak2 yg mendatang, bahagia ibu bapa maka bahagia jugalah anak2..
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Tue Mar 31, 2009 4:33 am

setuju jg sy sama yg kamu cakap tu .... tp dlm berkawan beberapa org tu utk memilih yg terbaik harus berhati2... pasal kita ni manusia biasa.... silap2 hari bulan... mengandung anak urang... jd... yg mengandung tu la akan jd bakal bini.... hihihihihi
Back to top Go down
Bazooka
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-29

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Tue Mar 31, 2009 5:36 pm

boleh terima jugalah idea kamu tu.. tp, kalaupun ada beberapa gf, bukanlah sembarang sj mo 'guna'... utk pilih isteri, nilailah dr segi lain dan bukan yg itu...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Tue Mar 31, 2009 7:22 pm

fonsus wrote:
setuju jg sy sama yg kamu cakap tu .... tp dlm berkawan beberapa org tu utk memilih yg terbaik harus berhati2... pasal kita ni manusia biasa.... silap2 hari bulan... mengandung anak urang... jd... yg mengandung tu la akan jd bakal bini.... hihihihihi

ya saya satuju sakapan ni tuan fonsus..dalam memilih2 itu..perlu masih ada penghormatan kepada kaum wanita..anggap saja mereka seperti kakak atau adik kita, seperti mana kita tidak mau urang buat enda baik..seperti itu juga lah kita menjaga wanita2 lain..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Tue Mar 31, 2009 7:30 pm

ya, enjoy2 juga, mesti hormat kaum wanita... tanpa wanita, hidup lelaki tdk lengkap.
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Tue Mar 31, 2009 10:31 pm

sy menghormati kaum wantita... tp sy suka banyak GF... apa komen anda... yahahahaha
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Tue Mar 31, 2009 11:15 pm

dari segi lojik ada tu tuan fonsus..kebanyakan org yang mempunyai GF banyak2 ni bukan lah dari golongan lelaki yang tulin sebenarnya tapi lebih kepada sampuran2 'aww' sudah.

Kenapa? golongan ini (saya tidak maksudkan tuan fonsus ya) sebenrnya separuh dalam dirinya adalah jiwa perempuan dan mereka amat memahami hati, kemahuan dan citarasa seorang perempuan. mereka gigih mengikuti arus perjalanan seseorang wanita sehinggalah wanita tersebut sudah malas utk belayar kemana2 dan singgah ke pulau mana2 saja asalkan ada daratan..

Berbanding dgn lelaki sejati yang kadang2 tewas muda dgn permainan perempuan, mereka sebenarnya bukan ditewaskan oleh perempuan tapi mereka tewas dgn diri sendiri..


Last edited by alphawaves on Wed Apr 01, 2009 1:46 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Tue Mar 31, 2009 11:34 pm

hihihihiiii..... dlm oo..... inda sia paham...... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Today at 12:31 pm

Back to top Go down
 
Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: