To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Wed Apr 01, 2009 3:30 am

alphawaves wrote:
dari segi lojik ada tu tuan fonsus..kebanyakan org yang mempunyai GF banyak2 ni bukan lah dari golongan lelaki yang tulin sebenarnya tapi lebih kepada sampuran2 'aww' sudah.

Kenapa? golongan ini (saya tidak maksudkan tuan fonsus ya) sebenrnya separuh dalam dirinya adalah jiwa perempuan dan mereka amat memahami hati, kemahuan dan citarasa seorang perempuan. mereka gigih mengikuti arus perjalanan seseorang wanita sehinggalah wanita tersebut sudah malas utk belayar kemana2 dan singgah ke pulau mana2 saja asalkan ada daratan..

Berbanding dgn lelaki sejati yang kadang2 tewas muda dgn permainan perempuan, mereka sebenarnya bukan ditewaskan oleh perempuan tapi mereka tewas dgn diri sendiri..

sy tdk berapa faham maksudnya.... takut pla klu sy salah tafsir... dalam betul maksudnya...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Wed Apr 01, 2009 8:56 pm

Pertama kali saya memohon maaf seandainya pos saya ini telah mendatangkan kesulitan kepada rakan2 lain mengenai isu yang saya cuba sampaikan. Since balasan pos tersebut saya quote dari tuan fonsus, maka sekali lagi saya memohon maaf kepada beliau sekiranya pos ini telah mendatangkan salah tafsir kepada beliau. dan secara ikhlas walaupun quote tersebut saya ambil dari pos tuan fonsus tidak bermakna pos tersebut ada ayat2 terselindung yang cuba utk mengenakan tuan fonsus malahan mengikut pada pandangan saya sebenearnya pos itu cuma bersikap general dan tiada kena mengena dengan sesiapa. harap maklum ya.

ok, cuba kita tinguk..siapa yang selalunya banyak sangat ramai kawan perempuan ini..mengikut pengalaman saya sendiri dan apa yang saya nampak sendiri..mereka ini selalunya terdiri dari mereka yang amat memahami perempuan..kenapa mereka amat memahami perempuan kerana dalam jiwa semulajadi mereka sebenarnya sudah ada ciri2 kewanitaan, mungkin itu bawaan semenjak lahirnya, atau juga terbentuk akibat didikan yang menyerupai perempuan lebih kepada didikan lelaki utk seorang lelaki dan yang paling lazimnya ialah kerana si anak lelaki ini terbentuk sifatnya menyerupai perempuan kerana dalam keluarga tersebut semuanya perempuan dan cuma dia seorang saja yang berjantina lelaki..

jadi dingan didikan, sifat semulajadi atau pergaulan menyerupai perempuan ini..tanpa sedar si lelaki ini sebenarnya sekaligus terdidik utk lebih memahami kaum perempuan..itu lah maksud saya.

dan apa bila mereka amat memahami jiwa perempuan..segala pintu2, rintangan2 atau halangan2 utk menawan hati seorang perempuan semuanya di kocek mereka. kalau org biasa terpaksa mengambil masa minggu, bulan dan tahun utk mendapatkan seorang wanita..maka dgn golongan yang saya maksudkan tadi...tidak mustahil dalam masa kiraan jam..si wanita tersebut akan bergaulan dgn lelaki tadi kayak (bahasa indun sikit) sudah bertahun2 lamanya..

dan seorang wanita pula..sifat semulajadinya ialah lembut, seakan2 peramah dan paling penting sentiasa mau kelihatan sebagai cantik. bagaimana pun kontranya disini ialah..selembut mana pun perwatakannya..namun utk menawan hatinya tidak mudah, malahan ada kes2 wanita yang sanggup memalukan keluarganya asal saja tidak jadi berkahwin dgn org yang bukan pilihannya, antara kes lain pula ada yang membakar dirinya (bunuh diri) asal saja dia tidak akan di kahwin dgn pilihan keluarganya..

dan ini juga ada persamaan dengan lelaki lembut tadi..mereka lembut tapi mereka amat dalam jjiwa mereka ada satu kekentalan dari segi mendapatkan seorang perempuan..berbeza pula dgn lelaki biasa (normal) badan mereka tagap2, suara mereka garau2, mereka lasak2, kalau barang mainan si lelaki lembut tadi adalah anak patung, maka lelaki tulin ini pula mainannya adalah main tembak atau permainan kasar2.

pun begitu sungguh pun mereka ini kasar..(bukan semua mengkali) dari segi menyerang, menawan, atau 'membunuh' hati seorang wanita mereka ini jiwanya amat rapuh sekali..mereka sama sekali tidak dapat menahan sedikit cubaan seorang perempuan..conthnya...katalah dia baru berhubungan dgn seorang perempuan..dan kelihatan seperti sudah ada bunga2 cinta antara mereka berdua..bagaimana pun tiba2 pada suatau hari si perempuan ini keluar dgn lelaki lain di depan mata lelaki tulin tadi, sebagai jiwa lelaki tulin yang memang merasakan dirinya ada power..sudah tentu si LT tadi akan merasakan sedikit sebanyak tercabar kelalakiannya..tanpa sebarang usul periksa akan trus2 menempeling perempuan tadi atau juga trus menumbuk si lelaki rakan perempuan itu..atau juga jika tidak seperti itu pun..mungkin akan berlaku pertengkaran..dan pertengkaran ini selalunya membawa kepada pergaduhan dan pergaduhan ini pula selalunya membawa kepada permusuhan..bila sudah bermusuh.. itulah yang saya katakan lelaki tulin tadi sudah kalah dgn cabarannya. bukan kalah dgn siapa2 sebenarnya tapi kalah dgn dirinya sendiri.

ada ulasan saya mengenai lelaki lembut versus lelaki tulin tapi masam malas sudah saya menaip..jadi harap clear ya tuan2 semua..
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Wed Apr 01, 2009 9:04 pm

macam lojik juga penjelasan tuan moderator kita ni, betul saya setuju... lelaki yg lembut sedikit agak mudah menawan hati perempuan kerana mereka lebih memahami berbanding dgn lelaki yg kasar..
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Wed Apr 01, 2009 9:13 pm

Tulisan tuan gontulak ni samada kecil atau apa tapi macam kabur2 mata saya meninguk..nasib bagus tulisan saja. kalau suara lah mau saja saya cakap "tuan gontulak bulih ulang semula kah apa tuan cakap tadi?" Very Happy
Back to top Go down
gontulak
Staf Sarjan
Staf Sarjan


Number of posts : 465
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Wed Apr 01, 2009 9:17 pm

hehe tuan moderator, boleh bah kalau kau...
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Wed Apr 01, 2009 10:42 pm

owh.. faham suda... tuan monderator tq arr.. hehehehe...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Wed Apr 01, 2009 11:18 pm

jalas butul..... mimang si gaman jugalah.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 12:53 am

bagus jg ba banyak GF... klu yg 1 kana tibai lelaki lain.. ada 1 lagi stok.. tdk jg keboringan ... ada yg bleh p jumpa petang2... yahahahaha
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 2:27 pm

setakat friend2 boleh la.. brapa banyakpun tida apa. tapi kalau sudah taraf kekasih susah sikit kalau ramai. kau tarpaksa tapuk2 ... Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 3:39 pm

butul tu ponsus, kalou itu gf lari, ada lg raaaaaaaamai gf lain, hihiihhiiiii..... dia pikir kita manangis menungginglah kalou dia lari, hhihihihihihiiiii..... dan kalou dia lari pigi lalaki lain pun, sama juga 2x5, sama juga gf simpanan, sama juga jd madu gf2 yg lain....... Laughing
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 6:04 pm

bagus dlm satu2 masa... kita ada 7 gf... satu setiap hari

jadi kalau gf yg hari isnin putus... kita sedih la ari satu saja... ari 2 jan sedi sudah pasal lain lagi agenda... dan begitulah seterusnya...!
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 6:16 pm

satu gf pun sukup bah tapi kalau ada tanda2 gf kamu yang satu ini sudah macam lain sikit... sebelum terjadi apa-apa (frust menungging), lebih bagus beransur-ansur pasang satu lagi... Laughing
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 9:16 pm

Yorut_orut wrote:
setakat friend2 boleh la.. brapa banyakpun tida apa. tapi kalau sudah taraf kekasih susah sikit kalau ramai. kau tarpaksa tapuk2 ... Very Happy

saya setuju butul ni tuan orut..kadang2 tu bila jumpa..mau tak mau phone kana tutup atau kena pigi off line mode. antara lain lagi ialah saya sendiri pernah mengalami iaitu tersilap send mesej..

Bayangkan saja lah dalam siuk2 menghantar mesej tu..siap ada kata2 cinta lah, sayang lah..kiss lah..tiba2 rupanya mesej tu terslah send kepada org yang tidak sepatutnya..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 10:12 pm

nah tingu, dlm diam2 rupanya si gaman ni sdh mandahului kita samua..... kita baru maransang, dia sdh sampai ka tahap tasalah hantar mesej..... bila kita pula yg sdh main2 antar mesej, antah apa sdh si gaman buat..... antah2 sdh dia 'tarpaksa' kasi kompom 1 drpd gf dia..... Smile
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 10:17 pm

Jgn lupa gaman..perkara ini salah satu daripada kepakaran saya juga..hahaaa! adeeh nah menemberang sudah saya ni..hihihi
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Thu Apr 02, 2009 10:40 pm

hihihihiiiiii mimang kao pakar..... Laughing tp, sdh terbuktikah?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Fri Apr 03, 2009 12:07 am

hahaha.... bagus juga ba tu.... sekurang2nya ada tempat melepaskan kekusutan dlm kepala... hehehhe
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Fri Apr 03, 2009 12:27 am

pukutarap wrote:
hihihihiiiiii mimang kao pakar..... Laughing tp, sdh terbuktikah?
belum terbukti lagi tuan gaman..hihihi
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Fri Apr 03, 2009 9:33 am

untuk mengelak tersalah hantar sms:
1. guna dua tiga sim kad. sim pertama untuk gf yang tersayang, sim kedua untuk kekasih, sim ketiga untuk activiti partner.. Very Happy
2. kalau tak guna 3 sim kad, elakkan dari penggunaan nama yang dekat2 suku kata seperti, angela, angelina, angelin atau darling 1, darling 2, darling 3... Sebaliknya gunakan nama sebenar bagi yang tersayang, nama samaran yang jauh sebutan suku kata untuk kekasih dan aktiviti partner.
3. kalau dua2 di atas tidak buli pakai, guna cara ketiga ini iaitu... BERHATI-HATI.. semoga inda terkantui lagi...hahahaha...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Fri Apr 03, 2009 8:10 pm

hahahaa bagus perkongsian ni tuan orut...terima kasih sungguh pun seperti lucu tapi memang ini agak membantu juga..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sat Apr 04, 2009 11:03 am

Yorut_orut wrote:
untuk mengelak tersalah hantar sms:
1. guna dua tiga sim kad. sim pertama untuk gf yang tersayang, sim kedua untuk kekasih, sim ketiga untuk activiti partner.. Very Happy
2. kalau tak guna 3 sim kad, elakkan dari penggunaan nama yang dekat2 suku kata seperti, angela, angelina, angelin atau darling 1, darling 2, darling 3... Sebaliknya gunakan nama sebenar bagi yang tersayang, nama samaran yang jauh sebutan suku kata untuk kekasih dan aktiviti partner.
3. kalau dua2 di atas tidak buli pakai, guna cara ketiga ini iaitu... BERHATI-HATI.. semoga inda terkantui lagi...hahahaha...
dr pangalaman baini kan tuan orut..... butul tu, kasi jauh2 nama supaya inda silap.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sat Apr 04, 2009 11:04 am

fonsus wrote:
hahaha.... bagus juga ba tu.... sekurang2nya ada tempat melepaskan kekusutan dlm kepala... hehehhe
ya, kasi release 'kekusutan' dlm kapala...... Very Happy
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sat Apr 04, 2009 11:43 am

'bagus' betul idea kamu ya, hehehe...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
Rambabi
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sat Apr 04, 2009 1:08 pm

i dulu ade jugak pasang 2-3 gf, ok jugak... terase enjoy bebenor... tp at last, sorang pun tak jadik, pompuan lain pulak i tangkap...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Sat Apr 04, 2009 2:53 pm

pukutarap wrote:
Yorut_orut wrote:
untuk mengelak tersalah hantar sms:
1. guna dua tiga sim kad. sim pertama untuk gf yang tersayang, sim kedua untuk kekasih, sim ketiga untuk activiti partner.. Very Happy
2. kalau tak guna 3 sim kad, elakkan dari penggunaan nama yang dekat2 suku kata seperti, angela, angelina, angelin atau darling 1, darling 2, darling 3... Sebaliknya gunakan nama sebenar bagi yang tersayang, nama samaran yang jauh sebutan suku kata untuk kekasih dan aktiviti partner.
3. kalau dua2 di atas tidak buli pakai, guna cara ketiga ini iaitu... BERHATI-HATI.. semoga inda terkantui lagi...hahahaha...
dr pangalaman baini kan tuan orut..... butul tu, kasi jauh2 nama supaya inda silap.....
nombor 2 tu selalu di alami tapi bukan dengan kekasih, gf, maupun pasangan galap. ianya terjadi kepada kawan2 biasa.. akibat mau cepat dan tak hati2 la tu...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?   Today at 2:22 am

Back to top Go down
 
Berapa girlfriend/boyfriend yg sesuai?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: