To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 baby mati pasal minum

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: baby mati pasal minum   Thu Apr 02, 2009 10:57 pm

suba kamu basa ini.....

Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Fri Apr 03, 2009 12:02 am

kasihan tu bayi... ni org tua dia tau sadap ja bikin anak.... tp tdk pandai jaga anak... palui btl ni...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Fri Apr 03, 2009 9:47 am

mungkin ibubapa bayi yang malang itu ada versi tersendiri mengenai kejadian itu. walau apa alasanpun mimang ada kaitan juga dengan pengabaian.
Back to top Go down
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Fri Apr 03, 2009 11:28 pm

Kesian anak tersebut..sedih saya membaca berita ini..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sat Apr 04, 2009 10:41 am

maradang butul time sia mambasa, kalou butullah pasal minum, sampai lupa kasi makan itu anak, mo ditumbuk banyak2 itu ibubapa..... silaka butul...... sia imagine, itu anak manangis2, lama2 palan2 mati, aduinnaaaaaaa kesiannnnn.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Admin
Admin


Number of posts : 435
Registration date : 2008-09-06

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sat Apr 04, 2009 11:46 am

kesian baby tu...
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sat Apr 04, 2009 1:21 pm

Orang yang spt ini yang menyebabkan kematian anaknya kerana minum..harus di bunuh dengan minuman tersebut juga.

Kalau saya hakim lah, saya akan menjatuhkan hukuman supaya pasangan ini setiap seorang akan meminum tapai sebanyak 1 tong deram setiap hari..selagi mana dia masih hidup..

suka betul minum ya..nah minum kau banyak2!
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sat Apr 04, 2009 9:28 pm

Pd sia..insiden ini menggugurkan kelayakan mereka menjadi manusia yg waras malah menjadi ibu dn bapa pun mereka tdk layak. Minum tu utk apa..bukankah hanya utk enjoy..bukan utk mnjadi lalai dn mengabaikan tanggungjawab sbg ibubapa.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 2:07 am

betul, saya setuju... insiden ini menunjukkan ibubapa tersebut langsung tdk layak menjadi ibubapa... mereka seharusnya diberi 'pengajaran' supaya mereka betul2 sedar ttg apa yg telah berlaku akibat drpd perbuatan 'bodoh' mereka... mereka patut betul2 diberi kesedaran dan bukannya berpura2 sedar...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 11:46 am

Pd usia si pasangan pd angka 30an, sepatutnya tlh jauh lbh matang lbh2 brkaitan dgn perihal nyawa manusia..darah daging sendiri pulak tu. Hmmm..manusia memang durjana..dimanakah letaknya hati nurani dan jiwa insani mereka?
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Rambabi
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 2:02 pm

ibubapa gitu tak layak hidup, bg penampor skali... entah2 kalau tengok muke mereke skarang ni, mereke tunjuk muke selambe je... mcm takde perasaan..
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 4:05 pm

lagi satu pasangan ini sudah tidak bulih di biarkan mempunyai anak lagi..BTW since sex adalah hak semua..mereka boleh melalkukannya dgn syarat kalau selama ini main depan (tabii), selepas ini mereka perlu melakukannya dari belakang (luar tabii)..so dengan itu mereka tidak akan mempunyai anak lagi dan sudah tentu tiada manusia yang akan terbunuh sekali lagi..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 4:23 pm

dr belakang tu mcmana? boleh jd baby juga tu... kecualilah masuk di 'bilik' lain... Smile dan siapa yg akan memastikan mask di bilik mana?
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 4:49 pm

Pasangan ini akan di bekalkan satu seluar dalam besi yang dikunci oleh pihak pulis, di depan seluar dalam tersebut di lubang sedikit utk tujuan kencing saja..dan di belakangnya pula boleh dibuat berbentuk free size punya ukurang...oppsss ukurang? kenapa saya ni tercakap lughat bugis ni? Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 6:06 pm

inda lama kana sari kao si patrick sindu tu..... atau si simon sipaun pasal kao manghalang hak asasi manusia utk 'enjoy'..... hihihihihiiiii.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Sun Apr 05, 2009 7:50 pm

Minum punya pasal..sampai membunuh zuriat sendiri. Yg ironinya..momogun adalah peminum tegar krn tlh jadi darah daging mereka, ttp rasanya belum ada insiden seumpama ini..tdk taulah kalau cuma tdk dilapor oleh media massa saja.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Sponsored content




PostSubject: Re: baby mati pasal minum   Today at 5:36 pm

Back to top Go down
 
baby mati pasal minum
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Kedai Kopi Talk-
Jump to: