To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Forum Mari Belajar

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Forum Mari Belajar   Sat Sep 13, 2008 1:41 am

sesiapa yg berminat, mgkin ckgu2, yg ada anak2 sekolah rendah & menengah rendah, silalah dgn sudi melawat laman web saya, mungkin kita boleh berkongsi apa2...

http://maribelajar.forumotion.com/forum.htm
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sat Sep 13, 2008 8:35 pm

wah bagus oo itu website kao sigu..... bah mana sdh itu sigu monkey, mo suru dia pigi masuk sana.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Sep 14, 2008 1:38 am

pukutarap wrote:
wah bagus oo itu website kao sigu..... bah mana sdh itu sigu monkey, mo suru dia pigi masuk sana.....


ada lah yang kena lastik pakai guli ni tau........malas sa nie... Evil or Very Mad
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Sep 14, 2008 1:42 am

hehe..saya dari tadi duduk termenung saturang sini BB. sudah saya mau balik baru kamu sampai.. Smile
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Sep 14, 2008 5:13 am

alphawaves wrote:
hehe..saya dari tadi duduk termenung saturang sini BB. sudah saya mau balik baru kamu sampai.. Smile

alalah..lambat bah sa balik rumah...sa pi 'pak tor' sama sa punya buah hati bah...besa lah hujung minggu...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Sep 14, 2008 1:14 pm

monkey wrote:
alphawaves wrote:
hehe..saya dari tadi duduk termenung saturang sini BB. sudah saya mau balik baru kamu sampai.. Smile

alalah..lambat bah sa balik rumah...sa pi 'pak tor' sama sa punya buah hati bah...besa lah hujung minggu...
hehe..iya semoga bahagia.. hai bah..si gaman pukutarap macam mana?
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Sep 14, 2008 5:22 pm

bighorn wrote:
sesiapa yg berminat, mgkin ckgu2, yg ada anak2 sekolah rendah & menengah rendah, silalah dgn sudi melawat laman web saya, mungkin kita boleh berkongsi apa2...

[url=http://maribelajar.forumotion.com/forum.htm
http://maribelajar.forumotion.com/forum.htm[/quote[/url]]
website yg bagus & menarik... tahniah... boleh dipromosikan tu...
Back to top Go down
monkey
Leftenan Muda
Leftenan Muda


Number of posts : 762
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Sep 14, 2008 5:35 pm

orud wrote:
monkey wrote:
alphawaves wrote:
hehe..saya dari tadi duduk termenung saturang sini BB. sudah saya mau balik baru kamu sampai.. Smile

alalah..lambat bah sa balik rumah...sa pi 'pak tor' sama sa punya buah hati bah...besa lah hujung minggu...
hehe..iya semoga bahagia.. hai bah..si gaman pukutarap macam mana?

ngeheheeee..si gaman itu apa ko mo susah..ada si tondu tu..jangan lupa. Nanti sa saun si tondu supaya join sini..biar si gaman tambah ceria masuk sini...sumber inspirasi dia tu..muahahahaaaa...ko tenguk saja humor dia " ambikmu.....' ko nda tersium sium bau bunga yg sedang mekar kah? hihihihiiiii
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Sep 14, 2008 5:43 pm

hehe... menarik pula cerita kamu ni... siapa tondu? yg di sbf tu?
Back to top Go down
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Sep 29, 2008 5:39 pm

sesiapa yg berminat & berkenaan..

Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Sep 29, 2008 9:12 pm

Wah cantik ini logo thema. tahniah utk Forum Mari Belajar. err kenapa tidak di beri direct link ke forum cikgu?
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Sep 29, 2008 9:27 pm

santik juga oo gambar dia.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Dec 01, 2008 7:32 pm

hai, anda semua dialu2kan dtg melawat & membimbing murid2 di forum berikut:



http://maribelajar.forumotion.com/forum.htm

murid2 drpd seluruh negara.
Back to top Go down
meck_talika
Kapten
Kapten


Male Number of posts : 914
Location : kb-km
Humor : otonob po maa ilo tadau nga waro no BINABANG ku
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Dec 01, 2008 8:31 pm

bah,kapada sigu-sigu kita di dalam forum ini,suba-subalah beri bimbingan.tidak porolu pangkat sigu bah,forumer-forumer kita yang bijaksana-bijaksana tu,hulur-hulurlah petunjuk untuk murid-murid kita.sambil itu di ISLF ini,saya tatap jadi murid untuk forum urang dewasa.kana bartanya banyak!
Back to top Go down
bighorn
Prebet
Prebet


Number of posts : 76
Registration date : 2008-09-13

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Sun Jan 31, 2010 10:59 pm

hai rakan2 ilsf... lama sya tdk masuk ilsf... memandangkan bilangan ahli forum mari belajar semakin bertambah, lebih 3000 org sdh berdaftar, saya menjemput tuan2 & puan2 utk bersama2 membantu & membimbing murid2 dr seluruh negara dlm mana2 bidang yg boleh. Bantuan drpd rakan2 semua sangat2 dialu2kan & tq... cuma itu sjlah, topik di mbf tdk menarik spt di ilsf... ia beroreintasikan pendidikan semata2... banyak ruangan di sana spt subjek2, motivasi, perbincangan, kerjaya & cita2, isu2 semasa dsb...

http://maribelajar.forumotion.com/forum.htm
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Feb 01, 2010 3:55 pm

woi woooiii ....salah satu muka dalam gambar tu anak buah sayalah , mana kamurang ambik gambar tu ? mesti dia suka lumpat2 nampak muka dia dalam tu ..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Feb 01, 2010 4:54 pm

gambar mana? mana satu gaman?
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Mon Feb 01, 2010 6:12 pm

bighorn wrote:
hai rakan2 ilsf... lama sya tdk masuk ilsf... memandangkan bilangan ahli forum mari belajar semakin bertambah, lebih 3000 org sdh berdaftar, saya menjemput tuan2 & puan2 utk bersama2 membantu & membimbing murid2 dr seluruh negara dlm mana2 bidang yg boleh. Bantuan drpd rakan2 semua sangat2 dialu2kan & tq... cuma itu sjlah, topik di mbf tdk menarik spt di ilsf... ia beroreintasikan pendidikan semata2... banyak ruangan di sana spt subjek2, motivasi, perbincangan, kerjaya & cita2, isu2 semasa dsb...

http://maribelajar.forumotion.com/forum.htm
hai tuan bighorn... lama tdk muncul... harap ada rakan2 forumers yg dpt membantu di sana...
Back to top Go down
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Tue Feb 02, 2010 3:35 pm

ya, sya nmpak²pun mcm bagus ini forum. topik suma mgancam juga.
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Tue Feb 02, 2010 7:36 pm

bah sigu laa, apa lg, surulah anak kao masuk sana.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Wed Feb 03, 2010 3:06 pm

ya, mesti. tggu smpai thun 2017 dululah gaman. hrp masa tu ank sya dpt jadi anak murid kao juga ar gaman. Very Happy
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Thu Feb 04, 2010 5:45 pm

2017 ? tujuh tahun dari sekarang ...maknanya anak c laa baru umur satu tahun sekarang ni , baru anak satu rupanya .. Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Thu Feb 04, 2010 11:15 pm

laa wrote:
ya, mesti. tggu smpai thun 2017 dululah gaman. hrp masa tu ank sya dpt jadi anak murid kao juga ar gaman. Very Happy
anak murid sia? hihihihiiiiiii..... bah nt sia ajar dia masamana memutung yg inda 'luka' puku.....
romeo wrote:
2017 ? tujuh tahun dari sekarang ...maknanya anak c laa baru umur satu tahun sekarang ni , baru anak satu rupanya .. Very Happy
itulah sia bilang, dia bukan cik lagi, dia ni sdh puan bah...... biasa kalou sumandak2, manada suka butul beporum..... tingu si monkey..... chipsmore..... kalou sumandak, diurang suka pigi sit sat sj, pigi facebook, friendster, apa lg samua tu? tp kanapa si laa, opssss..... si puan laa suka juin beporum sama veteran2 masam kita sini ilsf? hihihihiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
laa
Mejar
Mejar


Female Number of posts : 1066
Location : Kota Bulud
Humor : Buli2.... juga ituuu...
Registration date : 2009-07-27

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Fri Feb 05, 2010 5:17 pm

romeo wrote:
2017 ? tujuh tahun dari sekarang ...maknanya anak c laa baru umur satu tahun sekarang ni , baru anak satu rupanya .. Very Happy

pukutarap wrote:
itulah sia bilang, dia bukan cik lagi, dia ni sdh puan bah...... biasa kalou sumandak2, manada suka butul beporum..... tingu si monkey..... chipsmore..... kalou sumandak, diurang suka pigi sit sat sj, pigi facebook, friendster, apa lg samua tu? tp kanapa si laa, opssss..... si puan laa suka juin beporum sama veteran2 masam kita sini ilsf? hihihihiiii......

hehe... wat ever... but got someone knw exactly about me. Wink
tapi sya prlu tnya dulu c mrs. bighorn ni, budak² tadika buli masuk kaitu? atau yg belum smpai umur tadikalah tapi pndai pigang mouse sdh. ada ruangan utk melukis² ka sna? Razz
Back to top Go down
romeo
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2804
Location : Key-Key
Humor : Redah saja........
Registration date : 2009-07-25

PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Fri Feb 05, 2010 8:28 pm

ayat dia ' masa itu anak saya' ...ada maknanya ,[ merujuk kepada waktu ] bermakna ada anak sudah masa ini ..
kalau ayat ' kalau ada anak nanti ...' lain lagi maknanya , [akan datang ] bermakna bila ada anak kelak , maksudnya ketika ini dia masih bujang ..... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Forum Mari Belajar   Today at 12:36 pm

Back to top Go down
 
Forum Mari Belajar
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Lobby :: Useful Links-
Jump to: