To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 ILSF Memang Power!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: ILSF Memang Power!   Fri Apr 03, 2009 11:17 pm

Saya tinguk ISLF ini masih baru lagi dan ahli2nya pun masih tidak ramai..namun seperkara yang saya kagum ialah sungguhpun begitu, Topik2 yang di bincangkan betul2 dalam lingkungan 5 bintang..maksud sia ialah beberapa ahli forumer kita berfikir seolah2 mereka adlah penganalisis politik, ekonomi dan ada juga yang begitu arif mengenai kes kes paranormal.

Wah saya kagum ni..saya pernah mengikuti sebuah forum yg rasanya keanggotaannya berlipat kali ganda dari ISLF, namun sayangnya tiada topik2 seperti di ISLF yang boleh mengasah, menguji kematangan forumer berfikir.

Saya memuji Tuan Pukutarap yang saya rasa mempunyai minda kritis berkaitan isu2 semasa, semua topik2 yang dihantarnya memang menarik utk di bincangkan, dan beliau juga sentiasa up to date dgn hal ehwal semasa.

Selain pukutarap..terdapat beberapa ahli yang tidak kurang menarik juga ulasan2 mereka serta memberikan komitmen penuh terhadap ISLF ini..lihat saja ulasan2 dari meck_talika, bushido, rungkud, orut semuanya terbit dari minda yang penuh matang serta luas pandangan2 nya.

Tujuan saya menulis ni buakn apa..walaupun kadang2 forumer beberapa orang saja..tapi forum ini sebenarnya betul2 bernyawa.

Saya harap Tuan Admin dan Mod lebih berusaha utk mempromosikan forum ni. kerana banyak isu2 yang menarik org ramai sebenarnya..cuma org mungkin tidak menemuinya di sini.

Sekian.
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sat Apr 04, 2009 8:39 am

terima kasi atas pujian kau itu ex-spy..
mula2 ko angkat betul si pukutarap, kemudian meck_talika,.... pastu si bushido..... last2 ada juga nama saya.. padahal tadi hati saya mulai cemburu... hahaha...
sebenarnya semua forumer hebat2 belaka, termasuk ex-spy sendiri. Ya.. mari kita sama2 meriahkan ilsf ini...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sat Apr 04, 2009 10:37 am

aduinaaaaa...... mambasar lubang idung sia......hihihiiiii.... Smile sia satuju sama kao x-spy, ini ilsf mimang bagus & power, tupik2 yg dibincang buli meningkatkan minda kritis..... ulasan2 pun mantap, sabap tu satakat ini sia inda lari dr ilsf pasal sia suka perbinsangan sama samua members ilsf, masam sia sakap, samuanya mantaps...... banyak sia suka di sini, terutama itu ulasan2 time perbinsangan tupik yg serius, ulasan2 members samua matang2 balaka, berisi, lujik..... member2 ilsf barjaya memberikan pandangan yg bagus2 & hibat2...... tarmasuklah tuan moderator sendiri...... sabap itu kalou kao tingu post sia beribu sudah, hihihihiiiiii...... malu pula sia, masam taie butul beporum...... hihihiihiiiiii..... banyak idea sia dpt di sini, dan idea2 itu sia guna dlm perbinsangan dgn kawan2 dlm kehdiupan saharian sia.....

sia mimang salalu kasi promosi juga ini ilsf sama kawan2, sia parsaya nt members akan palan2 batamba juga tu..... tingu sj bilangan post sini sdh lebi 10000 post...... kita sama2lah kasi promosi in ilsf..... dan sia parsaya, kao x-spy juga mimang hibat pasal buli manyadari hal ini...... ngamla tu, makin batamba kritis perbinsangan kita dingan kahadiran kao.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sat Apr 04, 2009 12:42 pm

Saya pun bersetuju dingan kau juga x-spy, malahan kami dalam ISLF ni walaupun belum pernah bertemu secara real..tapi persahabatan kami dalam forum ini cukup kukuh. itu antara isu lain yang menariknya mengenai forum ini.

Terima kasih x-spy. dan rajin2 lah temankan kami selalu disini.
Back to top Go down
Rambabi
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sat Apr 04, 2009 1:04 pm

tahniahlah ye... saye pun ade juge menyedari ttg kesederhanaa dlm ilsf ni... tahniah, teruskan idea2 kritis anda semue... saye ni kalau nak kate join selalu di sini, mmg susah skit le sb tau le sekarang ni sibuk betui dgn kempen p/raye... kene2 lg i pun dah juge step down, suruh pembantuku mojibap ganti, ok die tu... jan kamu ridaulah ye... teruskan berforum di sini, hidup ilsf...
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sat Apr 04, 2009 1:10 pm

Ya terima kasih tuan ram..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sat Apr 04, 2009 10:17 pm

Memang tdk dpt dinafikan ILSF memang power walupun ahlinya masih sedikit. Sya stuju dgn ko tuan x-spy bahawasanya paten ahli brbincang dgn ahli2 di forum lain..agak brlainan. Forum2 lain lbh kpd hiburan dan banyak brkisar kpd gurau senda..lbh2 forum trtentu itu mempunyai ramai member yg agak muda dan ramai pula ahlinya trdiri drpd sumandak. Sya trima pujian ko x-spy yg memprkatakan ttg cara brforum..ini akan lbh mendorong sya menyumbang yg lbh baik.
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 1:51 am

x-spy wrote:
Saya tinguk ISLF ini masih baru lagi dan ahli2nya pun masih tidak ramai..namun seperkara yang saya kagum ialah sungguhpun begitu, Topik2 yang di bincangkan betul2 dalam lingkungan 5 bintang..maksud sia ialah beberapa ahli forumer kita berfikir seolah2 mereka adlah penganalisis politik, ekonomi dan ada juga yang begitu arif mengenai kes kes paranormal.

Wah saya kagum ni..saya pernah mengikuti sebuah forum yg rasanya keanggotaannya berlipat kali ganda dari ISLF, namun sayangnya tiada topik2 seperti di ISLF yang boleh mengasah, menguji kematangan forumer berfikir.

Saya memuji Tuan Pukutarap yang saya rasa mempunyai minda kritis berkaitan isu2 semasa, semua topik2 yang dihantarnya memang menarik utk di bincangkan, dan beliau juga sentiasa up to date dgn hal ehwal semasa.

Selain pukutarap..terdapat beberapa ahli yang tidak kurang menarik juga ulasan2 mereka serta memberikan komitmen penuh terhadap ISLF ini..lihat saja ulasan2 dari meck_talika, bushido, rungkud, orut semuanya terbit dari minda yang penuh matang serta luas pandangan2 nya.

Tujuan saya menulis ni buakn apa..walaupun kadang2 forumer beberapa orang saja..tapi forum ini sebenarnya betul2 bernyawa.

Saya harap Tuan Admin dan Mod lebih berusaha utk mempromosikan forum ni. kerana banyak isu2 yang menarik org ramai sebenarnya..cuma org mungkin tidak menemuinya di sini.

Sekian.
tq x-spy... & slmt dtg... saya mmg agak kagum & bangga kerana ahli2 ilsf majoritinya hebat2 dr segi penyampaian hujah & fakta, lojik dan bernas, terutama dlm topik2 perbincangan yg memerlukan pemkiran kriitis dan ulasan. Sbg sebuah forum yg bertemakan To Know Sabah is To Love Sabah, pihak forum berusaha mewujudkan suasana perbincangan yg boleh mencetuskan & menjana minda kritis & kreatif di kalangan ahli2 ilsf... dan saya yakin anda seroang drpdnya yg berpemikiran kritis & krreatif... jika anda mengikut segala perbincangan dlm forum ini, anda akan menyedari bhw manjoriti members adalah begitu menonjol sekali dr segi hujah & kebernasan idea... dan pd masa yg sama tdk kurang unsur2 hiburan dan kelucuan... jd tq pd anda, kongsi2kanlah idea2mu yg bernas bersama members lain...
Back to top Go down
Rambabi
Prebet
Prebet


Number of posts : 55
Registration date : 2009-01-31

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 2:30 pm

tahniah le pd admin ilsf...
Back to top Go down
guntur
Prebet
Prebet


Number of posts : 16
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 3:08 pm

komen? saya tengok ILSF ni ok juga..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 4:25 pm

ya, saya setuju, tahniah pd ilsf... walaupun kelihatan masih baru tp banyak topik perbincangan yg baik.
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 4:33 pm

Kalau saya malas sudah mo pigi mana2..kadang2 forum lain mood pun lain..jadi lebih baik saya stay sini saja lah..
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 4:39 pm

itulah tu, saya masih baru tp mcm syok di sini. Nt saya akan promosi pd kawan2..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 6:03 pm

kita tulung2 kasi ramai2 sini ilsf supaya banyak idea kana sungkil.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 7:43 pm

orud wrote:
Kalau saya malas sudah mo pigi mana2..kadang2 forum lain mood pun lain..jadi lebih baik saya stay sini saja lah..

Ko mimang setia di ILSF ba orud tapi ko jarang masuk sudda sekarang..itulah kami agak sunyi.. Laughing
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Sun Apr 05, 2009 10:54 pm

suda lama juga saya tingu2 ini forum, baru sikarang saya join.. saya tingu, emmm boleh tahan juga.. selain drpd paparan menarik..
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Mon Apr 06, 2009 6:06 pm

avatar kao pun lawa bos garadu... mana siring sungai yg ko ambil gambar ni? Laughing
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Mon Apr 06, 2009 7:47 pm

gambar biasa2 sj tu, hehe
Back to top Go down
fonsus
Koperal
Koperal


Number of posts : 285
Registration date : 2009-02-22

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Fri Apr 10, 2009 7:38 am

dalam banyak2 forum sy masuk... ada la beberapa forum sabah yg sy masuk... tp memang betul la.. setiap forum punya happening memang berbeza mengikut keperluan.... tp sy tabik jg la ni forumer2 ilsf... apa pn cerita dan apa pn komen yang di sampaikan kebanyakan ada membawa maksud dan idea yang bernas... sy memang akur la dgn forumer di sini dan forum ini adalah matang dari segi penyampaian... respect u all....
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Fri Apr 10, 2009 6:41 pm

hihiihiiii..... tp butul tu ponsus, sabap tu kalou kao tingu barapa banyak post sia, aduinaaaaaa malu pula sia..... Very Happy sebulum sia masuk sini, ada babarapa porum sia masuk, bagus2 juga, suma ahirnya sia lari pasal mgkin sia yg inda bagus, tajumpa ini ilsf, sikarang ni masi sia malakat sinilah, hihihihiiiiii..... yg butul, sia suka basa2 members punya komen2, matang2 & barnas...... inda malalut & mangarit sana sini..... taniah utk ilsf.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Peluru_Sasat
Prebet
Prebet


Number of posts : 41
Registration date : 2009-05-31

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Thu Jun 04, 2009 11:52 am

Tapi jangan juga talampau serius itu perbincangan ah nanti pandai buring ba...bikin takut pun ada Laughing ...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Thu Jun 04, 2009 11:13 pm

Ilsf ni makin power dgn kehadiran forumers baru dgn idea bernas, lbh2 dgn topik2 baru yg mencuit hati..garadu, fonsus, mook dll adalah antara penyeri ilsf..thank a lot ( bukan t?s?l?t ar) haha..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Fri Jun 05, 2009 1:01 am

ya, butul tu, makin ramai yg power2 sakapan sini.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Fri Jun 05, 2009 2:35 am

Rungkud wrote:
Ilsf ni makin power dgn kehadiran forumers baru dgn idea bernas, lbh2 dgn topik2 baru yg mencuit hati..garadu, fonsus, mook dll adalah antara penyeri ilsf..thank a lot ( bukan t?s?l?t ar) haha..

Saya bersetuju dgn sakapan tuan rungkud ini. kepada kawan2 baru semua..jangan segan2 berkongsi idea2 bernas..tunjukkan kepada malaysia...sabahan ini ramai yg berbakat menjadi pendebat mahir.
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Fri Jun 05, 2009 11:34 am

Rungkud wrote:
Ilsf ni makin power dgn kehadiran forumers baru dgn idea bernas, lbh2 dgn topik2 baru yg mencuit hati..garadu, fonsus, mook dll adalah antara penyeri ilsf..thank a lot ( bukan t?s?l?t ar) haha..
malu pula saya, hehe...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ILSF Memang Power!   Today at 8:26 pm

Back to top Go down
 
ILSF Memang Power!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: Feedbacks & Suggestions-
Jump to: