To Know is To Love Sabah
Selamat dtg ke ILSF... jgn segan & malu... sila login/daftar dan kongsikanlah idea2 & maklumat 'bernas' anda...

To Know is To Love Sabah

Anything about Sabah, the Land Below The Wind.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  
Harap anda semua sihat-walafiat, ceria, tenang & gembira ketika ini... selamat berforum... tq...
Hai...

*Never take life too serously... Nobody gets out alive anyway...
I Love Sabah Forum
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 49 on Wed Jun 20, 2012 3:37 pm
Latest topics
» Teknik Forex Sebenar Dan Cara Belajar Forex Malaysia
by SchulzCube Thu Dec 01, 2016 6:45 am

» Panduan Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29
by xbest Tue Nov 29, 2016 3:36 pm

» Rahsia Cikgu Jana RM60K Dgn Smartfon Android
by xbest Sun Nov 06, 2016 2:15 pm

» any new plan for celcom postpaid?
by popolan Fri Nov 04, 2016 11:32 am

» let's talk about telco plan
by tungkelly Fri Oct 28, 2016 11:02 pm

» Celcom will launched Iphone7 but!!!!!!!!!!!!!!!
by popolan Fri Oct 21, 2016 11:19 am

» mana yg kamu urg suka, parampuan yg seksi ka atau parampuan yg purest?
by SchulzCube Wed Oct 19, 2016 7:16 am

» Lihat Bukti RM1200 Masuk Akaun CIMB
by xbest Wed Oct 12, 2016 8:42 am

» Rahsia Jana RM30,000 hanya dengan WeChat
by xbest Wed Oct 05, 2016 4:38 pm

» Rahsia Jana RM50K Seminggu Dgn FOREX
by xbest Mon Aug 15, 2016 10:41 am

» Teknik & Panduan Lulus Exam MUET
by xbest Thu Aug 04, 2016 4:50 pm

» Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER
by xbest Fri Jul 15, 2016 7:11 pm

» Bha mana jak tuh mauk line yang okay di Sabah ni?
by hahalove Thu Jun 30, 2016 12:16 pm

» Tips Jika Kereta Anda Di Langgar Dari Belakang
by SchulzCube Sat Jun 25, 2016 10:46 am

» Seminar Google Adwords GStep UP 2016
by xbest Sat Jun 25, 2016 6:48 am

» Shopping at Courts Mammoth?
by nurulazzin Thu Jun 23, 2016 12:10 pm

» First Gold upgrade
by carriefire Fri Jun 10, 2016 2:47 pm

» Tanda Tanda Demam Denggi Dan Ubat Demam Denggi Yang Berkesan
by SchulzCube Sat Jun 04, 2016 6:39 pm

» Jadi Jutawan Dgn Forex Sebenar
by xbest Fri Jun 03, 2016 3:45 pm

» Ubat Sakit Gout-Kencing Manis Dan Pelbagai Jenis Kanser Lain
by SchulzCube Fri Jun 03, 2016 1:40 am

ILSF Shoutbox
I Love Sabah Forum
I Love Sabah time
ILSF Links
Top posters
pukutarap
 
Yorut_orut
 
pukutarap.
 
romeo
 
Rungkud
 
alphawaves
 
paragasu
 
SiokSondri
 
laa
 
orud
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 i'm guntur

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
guntur
Prebet
Prebet


Number of posts : 16
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 3:07 pm

hai, best pula kamu di sini..
jgn silap, saya cuma klon guntur di seberang sana.. kami adik beradik, lain bapa lain mama... Smile
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 3:44 pm

wahhh..saya ingat butul2 ohh..bah salamat berforum guntur.. Shocked
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 4:07 pm

hai guntur, slmt dtg, mcm biasa nampak muka kau ni...
Back to top Go down
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 4:10 pm

minta maaf lah ya..tapi muka dia ni macam ada mirip2 muka gay sikit lah..hihii..jgn marah guntur, main2 saja bah.
Back to top Go down
simbabalad
Sarjan
Sarjan


Number of posts : 374
Registration date : 2009-03-16

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 4:18 pm

hahahhahaa... jg marah tuan guntur... orientasi si tuan orud tu...
Back to top Go down
niche
Special Rank


Number of posts : 599
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 5:21 pm

welcome guntur... klon? klon pun klonlah, hehe...
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 5:57 pm

alphawaves wrote:
wahhh..saya ingat butul2 ohh..bah salamat berforum guntur.. Shocked
hihihihiiiii turus sasak napas ka gaman? hihihihiiiiii...... dakat2 takansing? hihihihiiiii..... main2 sj...... masam bagus juga tu kalou dia.....

bah, salamat dtg guntur.....
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 7:15 pm

guntur wrote:
hai, best pula kamu di sini..
jgn silap, saya cuma klon guntur di seberang sana.. kami adik beradik, lain bapa lain mama... Smile
Terima kasih krn sudi join kitaurang di sini..selamat berforum.. Smile
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
x-spy
Lans Koperal
Lans Koperal


Number of posts : 183
Registration date : 2009-04-02

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 10:23 pm

Bah masam ini lah pertama kali saya pun mo mengucapkan terima kasih..karana berkunjung sini.

saya puji sikap gentleman si guntor ni..enda tukar ID walaupun main jauh2 dari kandangnya..

ketiganya ini barulah adil..selalunya sebagai admin ni..sakapan enda betul pun terpaksa org belagak macam betul2 saja. mungkin kerana hormat atau mungkin kerana takut kena ban..

So kalau ko ni guntur yang sanaaa tu lah..mari kita berbalas2 hujah disini..dan ini juga satu kayu pengukur sejauh mana standard level pemikiran kita..bebas berlawan hujah tanpa ada unsur2 tekanan.

Bah guntor kau kasih mula dulu apa2 yang patut..nanti saya palan2 menjawap lah..
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 11:40 pm

niche wrote:
welcome guntur... klon? klon pun klonlah, hehe...

Ini bukan klon ba ni niche..ori punya..Boss saana SF..hihii..
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: i'm guntur   Sun Apr 05, 2009 11:48 pm

saya pun mo tumpang sekakilah, hehe... slmt dtg...
Back to top Go down
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: i'm guntur   Mon Apr 06, 2009 10:12 am

selamat datang guntur...
ko klon guntur di sabala ka, uriginol guntur ka... guntur tatap guntur, buli mengegarkan ilsf ini... cheers
Back to top Go down
SiokSondri
Leftenan Kolonel


Male Number of posts : 1143
Location : KK
Humor : Siok ba tu...
Registration date : 2008-10-01

PostSubject: Re: i'm guntur   Mon Apr 06, 2009 6:16 pm

ni mcm btul2 guntur ooo...
Back to top Go down
guntur
Prebet
Prebet


Number of posts : 16
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: i'm guntur   Mon Apr 06, 2009 6:50 pm

x-spy wrote:
Bah masam ini lah pertama kali saya pun mo mengucapkan terima kasih..karana berkunjung sini.

saya puji sikap gentleman si guntor ni..enda tukar ID walaupun main jauh2 dari kandangnya..

ketiganya ini barulah adil..selalunya sebagai admin ni..sakapan enda betul pun terpaksa org belagak macam betul2 saja. mungkin kerana hormat atau mungkin kerana takut kena ban..

So kalau ko ni guntur yang sanaaa tu lah..mari kita berbalas2 hujah disini..dan ini juga satu kayu pengukur sejauh mana standard level pemikiran kita..bebas berlawan hujah tanpa ada unsur2 tekanan.

Bah guntor kau kasih mula dulu apa2 yang patut..nanti saya palan2 menjawap lah..
boleh bah kalau kau boss... bah apa topik?
Back to top Go down
alphawaves
Moderator
Moderator


Number of posts : 1799
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Mon Apr 06, 2009 8:48 pm

Bah Mr guntul sudah open table lah.. Shocked
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: i'm guntur   Tue Apr 07, 2009 1:14 am

guntur wrote:
x-spy wrote:
Bah masam ini lah pertama kali saya pun mo mengucapkan terima kasih..karana berkunjung sini.

saya puji sikap gentleman si guntor ni..enda tukar ID walaupun main jauh2 dari kandangnya..

ketiganya ini barulah adil..selalunya sebagai admin ni..sakapan enda betul pun terpaksa org belagak macam betul2 saja. mungkin kerana hormat atau mungkin kerana takut kena ban..

So kalau ko ni guntur yang sanaaa tu lah..mari kita berbalas2 hujah disini..dan ini juga satu kayu pengukur sejauh mana standard level pemikiran kita..bebas berlawan hujah tanpa ada unsur2 tekanan.

Bah guntor kau kasih mula dulu apa2 yang patut..nanti saya palan2 menjawap lah..
boleh bah kalau kau boss... bah apa topik?

Apa topik??? Beza antara forumer biasa dgn admin???.... Smile
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
theRYaaND
Prebet
Prebet


Male Number of posts : 29
Age : 31
Location : macam di CC ni
Humor : hihihi...
Registration date : 2009-04-10

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 3:40 pm

selamat datng juga tuan Guntur..... ambil kesempatan ucap selamat datang.....hehehe...

Minta maaf terlebih dahulu kepada Admin dan urang2 lama di sini kalau saya dianggap keterlaluan memberikan pandangan yang buli menyebabkan perselisihan sesama kita........
siuk itu topik sehingga saya pun tertarik dan sebelum tuan Guntur jawab saya ingin membuka minda tuan2 mengenai persoalan ini. Jika tuan2 dapat membezakan antara tuan rumah dengan tetamu yang datang maka persoalan ini pasti akan memberikan impak kepada jawapan yang dicari... Terima kasih..
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 6:37 pm

kalou pandpt sia..... admin itu boss rumah, tatamu tu yg mangatuk pintu mo masuk, duduk bagus2, manjawap bagus2, inda buli suka2 pigi masuk bilik, apa lg kalou suka2 pigi membuka aisbok periuk nasi lanjang, hihihihiiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
Yorut_orut
Lord Marshal
Lord Marshal


Male Number of posts : 4976
Location : Sandakan
Humor : begitu laitu...
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 7:37 pm

Kalau tuan rumah dia ada power untuk jemput masuk tetamu atau sebaliknya. tetapi sekali tu tetamu sudah diperlawa masuk, maka hormat menghormati harus setaraf dengan tuan rumah. Kadang2 tu tetamulah pula yang diberi penghormatan lebih.. tapi bukan bererti tetamu tu boleh berlagak..hihihiii
Back to top Go down
pukutarap
Lord Marshal
Lord Marshal


Number of posts : 5044
Location : sini sabah
Humor : ambikmu.....!
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 8:11 pm

sia ada pangalaman, ada pula tuan rumah yg talampau menunjukkan 'ketuanan rumah'nya..... ada juga tatamu yg talampau menunjukkkan 'katatamuan'nya..... mala ada tatamu yg masam mo jd tuan rumah pula, hihihiiiii......
Back to top Go down
http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 10:04 pm

Saya rasa kedua2nya harus ada kesamarataan..
Seorang Admin tanpa forumer..siapa lah dia? secara jujur, forumer boleh pergi kemana2 saja forum, tapi forum tanpa ahli2nya..tiada lah apa2 erti.

Selalunya tujuan seorang seorang admin membina forum kerana sebab utama ialah perkongsian idea, maklumat dan pandangan2.

Saya tiada komen dan menyukung penuh sekiranya ada forumer yang sikapnya kurang ajar serta merta akan di ban oleh admin terbabit. bagaimana pun dalam keadaan lain seorang admin seharusnya lebih banyak bersabar..lawatan seorang forumer ke forum terbabit sebenarnya sudah bersifat sebagai satu sedekah.

Terus terang ada admin ini yang sikapnya pantang kena usik sikit..lepas tu dia mau kenakan forumer tersebut secukup2nya..ini sesuatu yang tidak baik pada pandangan saya. malahan dalam kes tertentu ada pula admin ni yang kena soal sikit sudah melenting..

Seorang admin pada saya tidak sepatutnya terbabit dalam soal bersoal jawap dgn forumer ini..sebagai admin dia sepatutnya lebih kepada aspek2 teknikal forum itu saja. apa lagi kalau soal jawap tersebut hanyalah perkara remeh temeh saja. boleh dia tumpang sama tapi risiko tanggung sendiri lah. bagaimana pun selalaunya amat jarang lah keihatan seorang forumer itu tidak hormat dgn seorang admin. takkan lah dalam dunia sudah serba maju dan bertamadun ini org masih tidak tau ttg batasan2 berkenaan.

Setakat ini saya puji 2 admin di dunia ini..satu ialah admin dari ISLF dan keduanya ialah dari forum SBF. yang lain2 tu mungkin pasal saya masih tidak terbabit secara serius maka susah lah saya menilainya. keduanya macam yang saya kata tadi..forum lain memang ada admin nya yang macam temberang2 sikit, suka mengenakan forumer dgn cara memalukan individu tersebut.

Forum macam ini..sori lah mo cakap..bg saya duit berforum sana pun enda saya mau..apa lagi ini saya yang mengeluarkan duit.
Back to top Go down
Garadu
Pegawai Waran II
Pegawai Waran II


Number of posts : 593
Registration date : 2009-04-05

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 10:17 pm

orud wrote:
Saya rasa kedua2nya harus ada kesamarataan..
Seorang Admin tanpa forumer..siapa lah dia? secara jujur, forumer boleh pergi kemana2 saja forum, tapi forum tanpa ahli2nya..tiada lah apa2 erti.

Selalunya tujuan seorang seorang admin membina forum kerana sebab utama ialah perkongsian idea, maklumat dan pandangan2.

Saya tiada komen dan menyukung penuh sekiranya ada forumer yang sikapnya kurang ajar serta merta akan di ban oleh admin terbabit. bagaimana pun dalam keadaan lain seorang admin seharusnya lebih banyak bersabar..lawatan seorang forumer ke forum terbabit sebenarnya sudah bersifat sebagai satu sedekah.

Terus terang ada admin ini yang sikapnya pantang kena usik sikit..lepas tu dia mau kenakan forumer tersebut secukup2nya..ini sesuatu yang tidak baik pada pandangan saya. malahan dalam kes tertentu ada pula admin ni yang kena soal sikit sudah melenting..

Seorang admin pada saya tidak sepatutnya terbabit dalam soal bersoal jawap dgn forumer ini..sebagai admin dia sepatutnya lebih kepada aspek2 teknikal forum itu saja. apa lagi kalau soal jawap tersebut hanyalah perkara remeh temeh saja. boleh dia tumpang sama tapi risiko tanggung sendiri lah. bagaimana pun selalaunya amat jarang lah keihatan seorang forumer itu tidak hormat dgn seorang admin. takkan lah dalam dunia sudah serba maju dan bertamadun ini org masih tidak tau ttg batasan2 berkenaan.

Setakat ini saya puji 2 admin di dunia ini..satu ialah admin dari ISLF dan keduanya ialah dari forum SBF. yang lain2 tu mungkin pasal saya masih tidak terbabit secara serius maka susah lah saya menilainya. keduanya macam yang saya kata tadi..forum lain memang ada admin nya yang macam temberang2 sikit, suka mengenakan forumer dgn cara memalukan individu tersebut.

Forum macam ini..sori lah mo cakap..bg saya duit berforum sana pun enda saya mau..apa lagi ini saya yang mengeluarkan duit.
saya setuju cakap kau tuan... dan setakat ini saya berpuas hati dgn cara admin sini ilsf... walaupun saya masih baru, hehe...
Back to top Go down
Rungkud
FIELD MARSHAL
FIELD MARSHAL


Male Number of posts : 2055
Location : LDU-KUDAT
Humor : Senang runding punya...
Registration date : 2008-11-30

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 10:32 pm

orud wrote:
Saya rasa kedua2nya harus ada kesamarataan..
Seorang Admin tanpa forumer..siapa lah dia? secara jujur, forumer boleh pergi kemana2 saja forum, tapi forum tanpa ahli2nya..tiada lah apa2 erti.

Selalunya tujuan seorang seorang admin membina forum kerana sebab utama ialah perkongsian idea, maklumat dan pandangan2.

Saya tiada komen dan menyukung penuh sekiranya ada forumer yang sikapnya kurang ajar serta merta akan di ban oleh admin terbabit. bagaimana pun dalam keadaan lain seorang admin seharusnya lebih banyak bersabar..lawatan seorang forumer ke forum terbabit sebenarnya sudah bersifat sebagai satu sedekah.

Terus terang ada admin ini yang sikapnya pantang kena usik sikit..lepas tu dia mau kenakan forumer tersebut secukup2nya..ini sesuatu yang tidak baik pada pandangan saya. malahan dalam kes tertentu ada pula admin ni yang kena soal sikit sudah melenting..

Seorang admin pada saya tidak sepatutnya terbabit dalam soal bersoal jawap dgn forumer ini..sebagai admin dia sepatutnya lebih kepada aspek2 teknikal forum itu saja. apa lagi kalau soal jawap tersebut hanyalah perkara remeh temeh saja. boleh dia tumpang sama tapi risiko tanggung sendiri lah. bagaimana pun selalaunya amat jarang lah keihatan seorang forumer itu tidak hormat dgn seorang admin. takkan lah dalam dunia sudah serba maju dan bertamadun ini org masih tidak tau ttg batasan2 berkenaan.

Setakat ini saya puji 2 admin di dunia ini..satu ialah admin dari ISLF dan keduanya ialah dari forum SBF. yang lain2 tu mungkin pasal saya masih tidak terbabit secara serius maka susah lah saya menilainya. keduanya macam yang saya kata tadi..forum lain memang ada admin nya yang macam temberang2 sikit, suka mengenakan forumer dgn cara memalukan individu tersebut.

Forum macam ini..sori lah mo cakap..bg saya duit berforum sana pun enda saya mau..apa lagi ini saya yang mengeluarkan duit.

Inila yg sa mo sakap td nie, tp tuan orud suda sakap semua..inila yg sia tggl mgulas ini.. lol!

Tp betul, sia setuju dgn ulasan tuan orud ini..harus ada kesamarataan antara forumer biasa dgn admin.
Sya ada buka 1 forum utk kakitgn jab. kami..ttp kbnykan staff tdk surf intrnet..maka ahlinya kurang ( kurang dari 10) maka forum itu tdk brnyawa. Sya jg stuju, kalu ada admin yg trlalu lain macam..sya jg tdk akan sudi berforum sana..buang karan saja sb kita tlhpun brsedekah sebenarnya. Sya ada ikut banyak forum dn stkat ini, sya belum jumpa dgn admin yg agak tumbirang kecuali di www.chedet.com...sia kena banned sb sia hentam DR.M. Admin2 yg lain memang baik terutamanya ILSF yg sungguh cool orgnya. Tuan guntur..agak strick sikit tp masih dikira baik..dia jarang banned org cuma lock topic sj..itupun kalu dia fikir topic itu tdk lg bawa sebarang manfaat..terima kasih daun keladi..


Smile
Back to top Go down
http://runguskudatblog.extrablog.net
orud
Paranormal Master


Number of posts : 992
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 11:00 pm

Nah ada pengikut sudah saya ni selalu kana ban..hihihi
Back to top Go down
ditabasan
Prebet
Prebet


Number of posts : 58
Registration date : 2009-02-07

PostSubject: Re: i'm guntur   Fri Apr 10, 2009 11:34 pm

bagus pula kamu ni ada pengalaman kena ban, hehe... sorry...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: i'm guntur   Today at 1:48 pm

Back to top Go down
 
i'm guntur
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
To Know is To Love Sabah :: I LOVE SABAH Forum :: New Members Introduction-
Jump to: